Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 15 שעות, BoazB11 כתב:

מאז שעברתי לפטישון לא זוכר אף מקרה כזה.

אולי מזל, ואולי (כך מרגיש לי) המקדח פשוט מעקם או חודר את הברזל בלי בעיה.

המקדח של פטישון אמנם יכול לחדור את הברזל, אבל מרגישים את השינוי בפגישה בינהם. זה לא מומלץ בכל מקרה, לא בריא למקדח כל כך.

ההימור שלי הוא דווקא על מזל. היית מרגיש דייט לוהט בין 2 עצמים ארוכים... כמו שאמרתי. 

ההתנגדות משתנה לחדירה; הצליל משתנה טיפה; ה"מרקם" (בהיעדר מונח טוב יותר) משתנה לך. 

זה סובייקטיבי, כל אחד ירגיש את זה קצת אחרת ויתאר את זה קצת אחרת, אבל יש הבדלים בתחושה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 17 שעות, ברווז כתב:

יש מכשיר ייעודי לזה, שאני מקפיד מאד להשתמש בו לפני קידוחים

מעניין מאוד. איך מכשיר כזה יודע לזהות תשתיות מפלסטיק כגון תשתית מים? לגבי חשמל עוד אני מבין שניתן לזהות התנגדויות והתמגנטות.

בדירות מקבלן לדעתי חובה תמיד לעבוד עם תוכנית בניה כשקודחים, בנוסף לכלים שמזהים תשתיות. בדירות ישנות\שכורות זה כבר סיפור אחר, למזלי אף פעם (עדיין) לא יצא לי לקדוח לתוך תשתית כלשהי.

פורסם

הפשוטים, לא מסוגלים לזהות פלסטיק. רק מתכות. 

המתקדמים (מאד) יכולים להראות לך מה יש מאחורי הקיר. 

דיסקליימר, לא מכיר את הכלי, אין לי ניסיון איתו, ואין לי צורך ממשי באחד שכזה בשלב זה של חיי. אבל בחיי שזה כלי נחמד. 

ויש עוד כמותו.

פורסם

אני משתמש במוצר הבא. מסוגל לזהות לי איפה עוברים ברזלים בקיר יציקת בטון. אין לי למה להשוות את הביצועים, אבל אני מרוצה מאוד.

מעניין שאני קניתי אותו ב $22 ועכשיו עולה יותר מכפול.

https://www.aliexpress.com/item/4000151353107.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.54.71df18024MKxjq

:turn-l:
פורסם

המוצר לא זמין יותר, אבל בעבר מצאתי בעליאקספרס מוצרים רבים לזיהוי תשתיות בקירות. היתה לי מחשבה לקנות ואיכשהו זה התמסמס.

@ברווז אני לא יודע מה המכשיר שלך יודע לעשות, אבל המילה stud העלתה בי חשד שמדובר במכשיר שמיועד למבני עץ כמקובל בארה״ב ולא למבני אבן/בטון/בלוקים המקובלים אצלנו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

@ברווז אני לא יודע מה המכשיר שלך יודע לעשות, אבל המילה stud העלתה בי חשד שמדובר במכשיר שמיועד למבני עץ כמקובל בארה״ב ולא למבני אבן/בטון/בלוקים המקובלים אצלנו.

[נאנח במבטא פולני, בשקט, בפינה]

מותג שהפך לגנרי, מכיר? כמו ג'יפ, פלאפון? 

אותו עיקרון. 

זה ה"שם המקצועי" של המוצר (כל הסוגים השונים שלו) שבו משתמשים לכל הפחות בארה"ב, לא יודע לגבי ארצות אחרות. 

אם תחפש METAL DETECTOR, תקבל תוצאות שונות מאד, שיגרמו לך לרצות ללכת לים. 

המכשיר למיטב הבנתי הדלה עובד על שדה מגנטי, שכאשר הוא מזוהה הוא גורם למכשיר לצפצף (מתכת) או על השראה מגנטית שהוא מזהה מחשמל חי (צפצוף אחר). 

יש לכלים הללו עומק מוגדר של חדירה לתוך החומר, באיזור החיישן. שלי לא עמוק במיוחד, וזה דווקא טוב עבורי- היה לי אחד של בוש, שרכשתי כדי להתחדש, שהיה רגיש הרבה יותר מדי ומזהה לי ברזלים בעומק שאני לא מגיע אליו בקדיחה בכלל. הסוללות (רגילות, AA) נשארו בתוכו קצת יותר מדי זמן... נזלו. המכשיר בר-מינן. 

הנה למשל לינק לאחד מהמוצרים האלו של בוש, שימו לב למפרט בסוף- עומק חדירה לחומרים שונים. 

עכשיו, כדי לבדוק את עצמי שאני לא שוגג בטעות, וגם כדי למצוא את הלינק לדוגמא, הרצתי חיפוש בגוגל של מגלה מתכות בוש

זה תורגם אוטומטית באמאזון ל- STUD FINDER... מה שכן התפלאתי שלא קיבלתי יותר תמונות של המוצר שאני חשבתי עליו. זה קורה אם אני לא מגדיר יצרן, מסתבר. או יצרן שיש לו גם וגם- לא ממש מכיר אחד כזה. 

פורסם

גלאי מתכות זה מכשיר של פלסים, מאבטחים ומחפשי אוצרות. שני הראשונים נפוצים בארץ, הסוג השלישי מוגבל בשימוש ברוב העולם, אבל בדנמרק דווקא מעודדים את השימוש בו עם תוצאות מעניינות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, om2 כתב:

סתם זורק...

שאבא שלי תלה לנו טלווזיה בחדר כילדים. (אז היו הטלוויזיות השמנות והכבדות)

הוא תלה את הזרוע לטלוויזיה ונתלה עליה.

ששאלתי אותו מה הוא עושה.

הוא אמר שהוא מעדיף הוא ליפול מאשר זה יפול עלינו.

יצא לי להתקין זרועות כאלה עם אבא שלי, ממש היתה הוראה בהוראות ההתקנה להיתלות על קצה הזרוע ולאחר מכן לבדוק שהבסיס עדיין צמוד לקיר ולא השתחרר.

לפני כשעה, ברווז כתב:

[נאנח במבטא פולני, בשקט, בפינה]

מותג שהפך לגנרי, מכיר? כמו ג'יפ, פלאפון? 

אותו עיקרון. 

זה ה"שם המקצועי" של המוצר (כל הסוגים השונים שלו) שבו משתמשים לכל הפחות בארה"ב, לא יודע לגבי ארצות אחרות. 

אם תחפש METAL DETECTOR, תקבל תוצאות שונות מאד, שיגרמו לך לרצות ללכת לים. 

המכשיר למיטב הבנתי הדלה עובד על שדה מגנטי, שכאשר הוא מזוהה הוא גורם למכשיר לצפצף (מתכת) או על השראה מגנטית שהוא מזהה מחשמל חי (צפצוף אחר). 

יש לכלים הללו עומק מוגדר של חדירה לתוך החומר, באיזור החיישן. שלי לא עמוק במיוחד, וזה דווקא טוב עבורי- היה לי אחד של בוש, שרכשתי כדי להתחדש, שהיה רגיש הרבה יותר מדי ומזהה לי ברזלים בעומק שאני לא מגיע אליו בקדיחה בכלל. הסוללות (רגילות, AA) נשארו בתוכו קצת יותר מדי זמן... נזלו. המכשיר בר-מינן. 

הנה למשל לינק לאחד מהמוצרים האלו של בוש, שימו לב למפרט בסוף- עומק חדירה לחומרים שונים. 

עכשיו, כדי לבדוק את עצמי שאני לא שוגג בטעות, וגם כדי למצוא את הלינק לדוגמא, הרצתי חיפוש בגוגל של מגלה מתכות בוש

זה תורגם אוטומטית באמאזון ל- STUD FINDER... מה שכן התפלאתי שלא קיבלתי יותר תמונות של המוצר שאני חשבתי עליו. זה קורה אם אני לא מגדיר יצרן, מסתבר. או יצרן שיש לו גם וגם- לא ממש מכיר אחד כזה. 

לאבא שלי יש מכשיר כזה, הוא עוזר במידה מסוימת אבל הוא רחוק מלהיות חד משמעי.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם (נערך)

Stud finder זה כבר הפך לשם גנרי - אבל כתלות במכשיר - הוא בהחלט מסוגל לזהות יותר מStuds מעץ (שזה היה היעוד המקורי בשביל לדעת איפה לתלות אכן בבתים אמריקאים)

היקרים מסוגלים לזהות תשתיות מכל מני סוגים (לדוגמא הd-tect של בוש ) 

הזולים - לא הייתי סומך עליהם שיקראו דרך יותר מקיר גבס. מניסיון. בקירות שאצלי שהם יותר מגבס או פלסטר זה עובד חצי כח לגמרי.

עריכה אחרונה על ידי Liviur
  • רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מחזק את ההמצלצות שעלו פה על סוגי דיבלים לתליית תושבות לטלויזיות על קירות "רכים" כגון איטונג, פומיס, בלוק גבס (נקרא גם אשבונד) וקיר גבס.

"רוזט אדום" עושה עבודה מצוינת באיטונג, בלוק גבס וקיר קרומי גבס. בקיר קרומי גבס לא חובה להכניס את הדיבלים לניצבים. דף הנתונים של הדיבל מציין עמידות של 80 ק"ג לכל דיבל גם כאשר הוא אינו נעוץ בניצב! יש להקפיד להשתמש בכמות נאותה של דיבלים, ולא להסתפק רק ב-4. אני משתמש ב-8 עד 12 דיבלים מסוג זה לתושבת מלבנית והם מחזיקים מצוין. הניסיון שלי מסתכם בכמה עשרות טלויזיות שתליתי בעזרת ברגים אלו לאורך כ-12 שנים מאז גיליתי את הדיבלים הללו.

בקירות איטונג/פומיס/בלוק בטון אני ממליץ על הדיבלים של פישר בסדרת DUO POWER, בקוטר 8 או 10. אין תקלות! 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
  • תוכן חדש...