Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. יועצי השקעות זה בזבוז כסף וזמן. אין לאף אחד כדור בדולח והם לא חייבים לך כלום, כלומר, אם העצה לא היתה טובה לא קרה כלום, ואם הרווחת כסף, יופי, זה עבד. 

2. שים הכל על ה SNP500* ושכח מהכסף.

*SNP500 - רשימה של 500 החברות הכי גדולות בארצות הברית ובעולם, יותר פיזור מזה לא יהיה לך. עוד יתרון, זה מנוהל אחת לרבעון יוצאות משם חברות "לא טובות" ונכנסות חדשות. וגם אתה מקבל דיווידינטים (מה שלא קורה אם אתה משקיע דרך קרנות מחקות)

3. עזוב את הבנקים בארץ, תפתח חשבון מסחר - אם אתה לא נוגע בכסף אין עמלות שקר. 

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

פות״ש הבליע זאת - ההשקעה לא בישראל. לכן כל העצות כאן פארש, אנחנו לא מכירים את הסביבה הכלכלית שבה הוא נמצא, את חוקי המס, אתהמכשירים הפיננסיים - בקיצור, חושבים כמו ישראלים אבל צריכים לחשוב כמו במקום מושבו של פות״ש (אלא אם הכסף נמצא בארץ)

@ArikM לדעתי אתה טועה לגבי יועצים. נכון, הם אינם נביאים. אבל הם מכירים את המכשירים הפיננסיים על יתרונותיהם וחסרונותיהם, ובעיקר יודים את חוקי המס וכיצד לנצלם לטובתך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

@ArikM קצת צניעות לא תזיק. אתה כותב בנחרצות דברים לא נכונים או לא מדוייקים.

לפני 10 דקות, ArikM כתב:

יותר פיזור מזה לא יהיה לך.

צימצמת את כל החברות, המדינות והמטבעות בעולם, לרשימה של 500 חברות בלבד, ממדינה אחת במטבע אחד. זה בדיוק ההפך מפיזור. (ואני לא אומר שזו לא השקעה טובה).

לפני 12 דקות, ArikM כתב:

שים הכל על ה SNP500* ושכח מהכסף.

*SNP500 - רשימה של 500 החברות הכי גדולות בארצות הברית ובעולם, יותר פיזור מזה לא יהיה לך. עוד יתרון, זה מנוהל אחת לרבעון יוצאות משם חברות "לא טובות" ונכנסות חדשות. וגם אתה מקבל דיווידינטים (מה שלא קורה אם אתה משקיע דרך קרנות מחקות)

איך בדיוק אתה ״שם הכל על snp500״ אם אתה לא קונה קרנות מחקות? אתה מתכוון לקנות מניות באופן ישיר ולנהל את העקיבה בעצמך?

וגם מה שכתבת על הדיווידנדים בכלל לא מדויק.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

אני אחדד. 

קונים מניה אחת, קרן אמריקאית SPY / VOO הם עוקבות אחר ה SNP500. בדולרים כמובן. 

ה SNP 500, לא מכיל רק חברות אמריקאיות - 71 אחוז אמריקאי השאר כל העולם (סין, אנגליה, יפן..).

https://www.spglobal.com/spdji/en/documents/research/research-the-impact-of-the-global-economy-on-the-sp-500.pdf

לגבי דיוודינטים - אם אתה סוחר בארץ ולא קונה SPY / VOO. כלומר מושקע דרך מסלולים מחקים SNP500 (הם עושים את זה דרך קומבינה שנקראית SWAP) אתה לא מקבל את הדיווידנטים שחוזרים אליך מהחברות -זו עובדה.

אני כותב מהנסיון שלי, כל החסכונות שלי (למעט פנסיה, השתלמות תכף עוברת ל IRA) נמצאות בניהול שלי מחוץ לישראל. אני יודע בדיוק על מה אני כותב. 

לגבי יועצים (בבנק), 

היה לי את הנסיון שלי איתם. כל מה שכתבתי זו המציאות. הם לא חוזים את העתיד, ויש להם 0 אחריות על הכסף שלך. את המשכורת שלהם הם מקבלים גם אם יתאפס לך החשבון. 

@פינדר מוזמן להאיר את עיני איפה שלא דייקתי

עריכה אחרונה על ידי ArikM
  • רעיון גרוע 2

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 46 דקות, ArikM כתב:

איפה שלא דייקתי

לכל הפחות ב"יותר פיזור מזה לא יהיה לך". יש קרנות מחקות הרבה יותר מפוזרות מאשר סנופי.

בנוסף קרנות מחקות צוברות (גם אלו שנסחרות בבורסה בתל אביב), כלומר לא מחלקות (דיבידנדים), משקיעות את הדיבידנדים חזרה בקרן, כלומר בעקיפין אתה בהחלט מקבל אותם.

--

@garicho (חם? רותח?) הייתי מחלק את ההשקעה בין ETF מחקה מדד עולמי עבור החלק תנודתי ואת המקבילה של אג"ח בפולין (או קרן מחקה אג"חים) עבור החלק הסולידי. הייתי שוקל גם אחוז קטן בקרן מחקה קריפטו או החזקה פיזית (זה דיון בפני עצמו). 

את החלוקה הייתי עושה בהתאם לסבילות סיכון והיכולת לדחות משיכה/מימוש במקרה והשוק יעבור טלטלה.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני כשעה, ArikM כתב:

ה SNP 500, לא מכיל רק חברות אמריקאיות - 71 אחוז אמריקאי השאר כל העולם (סין, אנגליה, יפן..).

ועדיין אלו חברות שנסחרות בבורסה האמריקאית. עם הטיה גדולה למספר קטן של חברות גדולות.

וגם אם החברות האלו חשופות למטבעות מכל העולם, הממשק שלך הוא דולרי. אם מישהו החליט לנהוג כמוך לפני 20 שנה והיום רוצה לממש את הרווחים, הוא יגלה שבחצי שנה האחרונה הוא הפסיד הרבה כסף בגלל התחזקות השקל.

לפני כשעה, ArikM כתב:

לגבי דיוודינטים - אם אתה סוחר בארץ ולא קונה SPY / VOO. כלומר מושקע דרך מסלולים מחקים SNP500 (הם עושים את זה דרך קומבינה שנקראית SWAP) אתה לא מקבל את הדיווידנטים שחוזרים אליך מהחברות -זו עובדה.

לסיים משפט במילים ״זו עובדה״ לא הופך אותו לעובדה. וזו עובדה :)

נכתבו ברשת הררי מילים על דיווידנדים ואסטרטגיות שונות לניצול שלהם. קרן אמריקאית שמשלמת לך דיוודנדים זה נחמד אם אתה מעוניין בתזרים. צריך לקחת בחשבון ש:

1. זה אירוע מס

2. זה על חשבון תשואה עתידית

3. אתה חשוף למס ירושה אמריקאי

יש קרנות שבמקום לשלם לך את הדיבידנדים משקיעות אותם חזרה כדי למקסם את התשואה. קרנות איריות עושות את זה בלי חשיפה למס ירושה ועם מס מופחת. קרנות סינתטיות לא גונבות לך את הדיבידנדים אלא מגלמות אותם, בד״כ ללא אירוע מס.

לפני כשעה, ArikM כתב:

אני כותב מהנסיון שלי, כל החסכונות שלי (למעט פנסיה, השתלמות תכף עוברת ל IRA) נמצאות בניהול שלי מחוץ לישראל. אני יודע בדיוק על מה אני כותב. 

לרוב הכותבים פה יש נסיון כלשהו, מי יותר ומי פחות. אני משקיע בעצמי, אבל אני משתדל להיות יותר צנוע ופחות נחרץ, כי אני יודע שיש הרבה דברים שאני לא יודע.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

התשובה חייבת לקחת בחשבון את כל מכלול הנכסים שלך (נדלן, פנסיה, הכל), ולכן בלתי אפשרי לנסות לענות עליה פה. בגדול, התשובה תהיה בתעודות סל כלשהן, אבל יש הבדל עצום לגבי תעודות סל על אילו מדדים בין אם תגיד שחוץ מזה החסכונות הם בעיקר הפנסיה שמושקעת כולה במניות בארץ או שזה עשירית מהחסכונות שלך שמפוזרים יפה בין אפיקים ומדינות שונות.

• תוכן חדש...