Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 שעות, farkash7 כתב:

לא הבנתי מה זה "לחזור אחורה"? קח שיפוצניק טוב והוא יעשה עבודה יותר טובה ממך בחצי מהזמן.
לא הבנתי, מה הכוונה ו"עוד לשלם על זה"?

נראה לי שהבנתי מה הוא רוצה להגיד, לא צריך לכעוס...

אנסה להסביר לפי מה שהבנתי: 

אני חובב של DIY ולבנות דברים מעץ. יש דברים שאני לעולם אעדיף לבנות בעצמי, כי יש לי את הצרכים שלי והסטנדרטים שלי, מאשר לקנות מוכן או ללכת לנגר אחר שיעשה אותם עבורי ברמה שלו ותוך התעלמות מחלק מהדרישות שלי כי זה יותר קשה ככה.

כאילו אם אני אקח עכשיו חודש חופש כד לשפץ חדר מקלחת במקום לשלם למישהו 40K זה עדיף? וואלה לא בטוח.

תלוי את מי אתה שואל- יש כאלו שיגידו לך "כן" מהדהד.

(אני ממש לא אחד מהם! :lol:)

תחשוב כמה אתה מרוויח, תוסיף את החומרים תחשוב איזה מוצר תקבל בסוף, תשקלל את הסיכוי לסיבוכים/עיכובים שיצריכו הזמנה של בעלי מקצוע שיעזרו/יתקנו. אני יכול להגיד חד משמעית שלי זה לא נשמע כמו עסק משתלם.

רוצה אתגר? אהלן וסהלן בהצלחה. אני משתחווה לאנשים כאלה, אבל כלכלית לא בטוח שיש פה חסכון.

לא ראיתי בהודעה המקורית שמדובר בכלל על שום סוג של חיסכון, אלא יותר על הרצון לעשות בעצמך.

בתאריך 25.7.2025 בשעה 19:09, Nakamichi כתב:

אחד מהבאים קורה והשני לסירוגין:

צ'מע, אתה חייב למצוא צמיגאי יותר נורמלי... שלי תמיד!!! דואג לאזן. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 272
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עדכון.
עבר כמעט שבוע מאז העדכון האחרון , אך לצערי התקדמות כמעט ואין והייאוש מהפרוייקט הזה גובר .
הרכבת אינטרפוצים בצורה מדוייקת ומפולסת זאת משימה שאולי נראית קלה (ואולי היא באמת קלה ולי יש פשוט 2 ידיים שמאליות 😔) - לי היא על סף הבלתי אפשרית.
ניסיתי כל מיני שיטות , אבל בכל פעם זה זז כשניסיתי לתפוס אותם עם בטון - סיוט אמיתי.

למזלי באחת הפעמים שהלכתי לקנות חומרים , פגשתי אינסטלטור בזמן שהמתנתי בתור,  הוא הסביר לי שיטה עם קרשים, הוא הסביר את זה כאילו זה שטויות , בפועל זה לא היה לי קל בכלל, אבל הצלחתי.
מבסוט על התוצאה אבל יצאה לי הנשמה ושרפתי הרבה זמן ואנרגיה בניסיונות כושלים.
על הדרך היו המון בעיות שלא צפיתי , כמו עמוד תומך שהפריע והייתי צריך להתאים את עצמי.
מסתבר גם שאין אפשרות להרכיב אינטרפוץ של ברז קיר הפוך (כלומר שהידית תהיה בצד שמאל של הברז) -  פירקתי את המנגנון וניסיתי להפוך אותו וזה בהחלט בלתי אפשרי - גם זה שרף לי מלא זמן  ודרש שינויים.
ועוד לא מעט בעיות שאני כבר כנראה לא זוכר.

image.thumb.png.af794540994d75e3a9ae68b43d317a9b.png

בקיצור סיימתי להרכיב את כל האנטרפוצים , דואג שהכל יהיה מחובר בצורה יפה למחלק המים.
פותח מים ובודק שהלחץ לא יורד :
image.thumb.png.27598976189aebc3e900f9378bbef701.png

אבל נחשו מה ? 
הלחץ בהחלט יורד !!
מתחיל בשיטת האלימינציה על ידי סגירת ברז אחר במחלק המים ומגלה שיש לי בעיה בחיבור של 2 אינטרפוצים, בקיצור את 2 אלו צריך לפרק ולחבר שוב .

image.thumb.png.0cd32c379c67ada5587e3a51ea16a8a6.png

המשימה בהחלט גדולה עלי , ומתסכלת ברמה שאני בהחלט צריך לגייס כוחות נפשיים , המחשבה של "פאק איט - מזמין מישהו שיעשה את זה"  עוברת לי בראש כל 5 דקות.
כרגע אני רק אפרק את זה (בפעם השלישית)  ולא אתקדם יותר .
בשבת אני טס לשלושה שבועות - אנוח ואחזור בכוחות מחודשים - נכון לעכשיו לא מתכוון לגעת בזה יותר - אני מותש מידי .

• אהבתי 2
  • מבאס 1
פורסם

קורה לכולם, אני חושב, כל מי שמתעסק ב-DIY שהוא נתקל במשהו שמרגיש "גדול עליו". לא נורא!!! זה חלק מהתהליך בעיני. 

הכי חשוב? להיות סבבה עם עצמך. 

הכוונה, אם זה ברמה של יאוש, תקרא למישהו. אז הפעם לא הצלחת, הפרוייקט הבא כבר יתחיל ממקום של ידע, ניסיון ויכולת. 

אם זה ברמה של נחישות, לך על זה! ואל תתן ליאוש לעצור אותך. הוא רק מפריע.

אתה צריך להיות סבבה עם עצמך בסופו של יום- לפעמים זה אומר לעזוב בזמן, לקזז את ההפסדים, ולסיים את זה בדרך אחרת; לפעמים זה אומר ללכת עם הראש בקיר עד שזה נגמר אבל בדרך שלך ובתוצאה שלך.

רק אתה יכול להחליט מה מהאפשרויות האלו תיבחר ואיזו מהן תקרוס לתוך עצמה. סופרפוזיציה זה דבר מעצבן... כרגע שתיהן קיימות וזה מחרפן. תצטרך להחליט כך או אחרת. 

תהנה מהטיול, תנקה את הראש, ומחכה לעדכון. :-)

מה שלא תחליט, שאפו!!! על המוכנות לתקל כזה פרוייקט לבד. איך שלא יהיה ואיך שלא ימשיך.

נ.ב.

Thomas A. Edison Quote: “I never once failed at making a light bulb. I just  found

• רעיון טוב! 2

פורסם

מצטרף ל 'ברווז' ובעיקר בא לעודד, אם זה באמת ברמה שאתה לא מצליח לעשות לא צריך לתת לאגו להשתלט אלא להביא בעל מקצוע, לדעתי אתה לא שם, עובדה שכמה וכמה קווי מים עשית טוב, אני מאמין שגם לאינסטלטורים קורה שיש נזילה אחרי חיבור אולי בתדירות נמוכה יותר אבל זה ספציפית לא צריך לבאס אותך. 

בנוסף לדעתי אם כרגע אתה מבואס מהאינטרפוצים תנסה לעבור למשהו אחר שאפשר לעשות במקביל לדוגמה הניקוזים, אם שם זה יילך חלק והכל יעבוד טוב זה יתן לך הרבה מוטיבציה להמשיך וגם לחזור ולתקן את החיבורים בצנרת.  

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, ELI001 כתב:

אני מאמין שגם לאינסטלטורים קורה שיש נזילה אחרי חיבור

ספויילר:

קורה. בהחלט קורה. לגמרי! קורה!!! בלאט. קורה. 

זה לא קורה רק למי שלא עושה...

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • אהבתי 2

פורסם

אינסטלטור או מי שעובד בזה בשוטף, זה 99.99% בול פגיעה במכה ראשונה.

לומר "זה קורה" זה יותר בקונוטציה של "יכול לקרות פעם ב...." ולא בכל עבודה.

מסקנה שהיא גם טיפ או גם  דרך עבודה מקצועית:

לא משנה אם אתה מקצועי או DIY, בחיים אל תבטן ברז או כל אביזר אחר (לרבות דלוחין) לפני שבדקת שאין נזילות.... לא בודקים אחרי ביטון.

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 1 דקה, איציק נ. כתב:

לא משנה אם אתה מקצועי או DIY, בחיים אל תבטן ברז לפני שבדקת שאין נזילות.... לא בודקים אחרי ביטון.

כן אההה , לומד דרך הרגלים 🥵

פורסם
לפני שעה, Emanuel5 כתב:

מתסכלת ברמה שאני בהחלט צריך לגייס כוחות נפשיים

בטח מתסכל, ובטח שמגייס...

אם עשית אחד או 2 בסדר, אין סיבה שלא תצליח לסדר את ה-2 שלא בסדר.

ולפרק ולהרכיב מחדש זה לא כמו מאפס. זה הולך מהר יותר כי כבר יש לך ניסיון.

מה שכן, תקפיד הקפדה יתרה על הניקוזים, שאותם אתה לא יכול לבדוק עם מד כזה או אחר, 

אלא רק להזרים מים לפני הביטון והסגירה וללטף את המחברים עם נייר סופג, לראות שהכל יבש.

בשבוע שעבר בניתי פרגולה. עבדתי בשמש ועוד כל מיני תירוצים, אבל עשיתי טעות מהותית...

לא נעים לי להגיד מה, כי זה דבר ממש דבילי, במיוחד כשהתוכנית שעשיתי הייתה טובה

אבל במעין סוג של עודף בטחון לא הסתכלתי בה, כי הרי אני יודע בע"פ.

בקיצור - השבוע גייסתי עוזר, פירקנו כמעט הכל ובנינו מחדש כמו שצריך. לקח פחות זמן מאשר בהתחלה.

רק על מה שעשית עד כה, מגיע לך הרבה רספקט והערכה!

הייתי מתפלא אם הכל היה הולך לך חלק עם אפס פאלטות.

קורה. תנוח, תתעשת ותמשיך...

פורסם
לפני 14 דקות, Emanuel5 כתב:

כן אההה , לומד דרך הרגלים 🥵

ל DIY זה קורה וזה בהחלט מובן.

בהקשר לפורום זה כמו לשאול אם אתה מאותת אחרי שפנית ? כי זה בערך אותו הדבר :)

חשוב מאוד לעבוד עם השכל ולהבין את ההיגיון. תשאל את עצמך: "אני מבצע חיבורי אינסטלציה ואז קובר אותם בבטון,  האם הגיוני לבדוק נזילות לפני ביטון או אחרי?".

ייתכן והרגשת שאתה דורך במקום ואז נכנסת ל mode ממהר וזה מה שגרם לתקרית.

אגב, עם השנים והניסיון יש שמגיעים למצב שסוגרים בלי לבדוק, אבל באמת - זו לא המלצה ל DIY אלא רק מי שהוא מקצועי ויודע איך הוא שם פישתן וטפלון - יודע מה הוא עושה.

אחרי 15 שנה אני יכול להעיד  שחיבורים מהסוג הזה אני כבר כבר עושה בעיניים עצומות - והשימוש בפישתן וגם בטפלון נועדו גם לתת שכבת הגנה נוספת (חיבור שיש בו פישתן כמו שצריך, גם אם מעט, והוא מזיע - ייאטם מעצמו תוך שבוע בגלל שהמים מנפחים את הפשתן) - ובהרבה מאוד מקרים גם אינסטלטורים מקצועיים שרואים חיבור חשוף, אבל מורכב, מזיע עם פשתן - לא מייד מפרקים אותו (יש דברים הרבה יותר מורכבים וכבדים מצינורות ביתיים ששם אתה חייב לעבוד ב one shoot).

מקווה שאתה כבר אחרי זה :)

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני כשעה, איציק נ. כתב:

אינסטלטור או מי שעובד בזה בשוטף, זה 99.99% בול פגיעה במכה ראשונה.

לומר "זה קורה" זה יותר בקונוטציה של "יכול לקרות פעם ב...." ולא בכל עבודה.

לא בכל עבודה, זה נכון, אבל בלאט זה קורה... 

לפני כשעה, איציק נ. כתב:

מסקנה שהיא גם טיפ או גם  דרך עבודה מקצועית:

לא משנה אם אתה מקצועי או DIY, בחיים אל תבטן ברז או כל אביזר אחר (לרבות דלוחין) לפני שבדקת שאין נזילות.... לא בודקים אחרי ביטון.

הנה, אני עכשיו עם מזגן תקול, חודש בקבל. פרקתי, הוצאתי, ואני צריך להחזיר את כל מה שפרקתי כדי להגיע אליו (יש לי רשת על החלון)- רק! אחרי!!! שאבדוק שהחדש שאקנה פתר את התקלה... 

יש דברים שלומדים מהניסיון, דרך הרגליים. 

כי אין דבר יותר מבאס מלפתוח בחזרה 150 ברגים אחרי שסגרת אותם והעסק לא עובד...

לפני 55 דקות, איציק נ. כתב:

והשימוש בפישתן וגם בטפלון נועדו גם לתת שכבת הגנה נוספת (חיבור שיש בו פישתן כמו שצריך, גם אם מעט, והוא מזיע - ייאטם מעצמו תוך שבוע בגלל שהמים מנפחים את הפשתן)

פלוס אחד, ענק, לזה. 

גם אני עבדתי ככה. זה נשמע כמו אוברקיל מטורף למי שלא מתעסק בזה. אבל זה כל כך נכון לביצוע ככה! 

• אהבתי 1

פורסם

ראיתי לא מזמן חוט של 3M (אולי לוקטייט, לא זוכר בדיוק) שהוא משלב פשתן וטפלון בדיוק למטרה הזו.

זה שהראה לי אותו אמר שמאז שהוא התחיל להשתמש בו, אין דרך חזרה.

וזה טוב לדבריו גם למתכת וגם לפלסטיק.

פורסם
לפני 3 שעות, Emanuel5 כתב:

המשימה בהחלט גדולה עלי , ומתסכלת ברמה שאני בהחלט צריך לגייס כוחות נפשיים , המחשבה של "פאק איט - מזמין מישהו שיעשה את זה"  עוברת לי בראש כל 5 דקות

כשנתקעים בלופ של משהו שלא הולך תעזוב אותו, תעשה משימה אחרת ואז תחזור. זה עוזר לשבור את המעגל שאתה תקוע בו.

ויש דברים הרבה יותר מבאסים כמו לפרק חצי מכונה כדי להגיע לגיר, לתקן אותו, להרכיב הכל בחזרה ולהיזכר שדכחת להחזיר את החיישן של הגיר (ואל תשאל איך אני יודע. רק אגלה לך שלמרות שבפעם השנייה אתה כבר יודע להתמודד עם המוקשים זה שכל השריטות בידיים עוד לא הספיקו להחלים הופך את זה לסיוט יותר גדול).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עשית עבודה יפה, אין לי ספק שבנסיעה בחול אתה תסתכל קודם כל בחדר האמבטיה😄

אל תתבייש להביא "עזרה" לסיום הפרויקט אם תבחר לעשות זאת, הרי את הרוב עשית לבד וזה נראה מאוד מקצועי.

העיקר שלמדת דברים חדשים שלא עשית בעבר.

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני שעה, BoazB11 כתב:

ראיתי לא מזמן חוט של 3M (אולי לוקטייט, לא זוכר בדיוק) שהוא משלב פשתן וטפלון בדיוק למטרה הזו.

של לוקטייט.

בגדול, אם תיקח קצת פשתן - תסובב אותו סביב עצמו ותעשה ממנו חוט, תלפף על התבריג (בול לתוך התבריג עצמו) ואז תשים טפלון - אתה יותר טוב מטוב.
כל הקטע של המוצר הזה הוא שהוא חוסך לך את הסיבסוב של הפשתן ויישום סרט טפלון לאחר מכן.
המחיר שלו בארץ מופקע ואין להשיג בכל מקום (חיפשתי בהרבה חנויות שאני נכנס אליהן) אבל אני מקווה שיקומו קצת מתחרים לרעיון ונראה אותו יותר.

איציק

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 7 שעות, Emanuel5 כתב:

פאק איט - מזמין מישהו שיעשה את זה

היי, זה פרוייקט די גדול לעשות פעם ראשונה הכל מאפס.
לא חושב שאם תזמין אינסטלטור שידאג לבצע את החיבורים זה יוריד משהו מההישג המרשים של הפרוייקט הזה.
כנ"ל אם תזמין רצף וכנ"ל אם תזמין חשמלאי. על הדרך תראה אותם עובדים, תבקש להיות מעורב ותלמד דבר או שניים לפעם הבאה.
גם לעשות את מה שעשית עד עכשיו, לתכנן ולנהל אנשי מקצוע זה חתיכת הישג.

יש דברים שהם על פניו פשוטים, להתקין אינטרפוץ, לשים ריצוף, אבל זה לא כזה פשוט, כל טעות תגזול המון זמן וכסף במקרה הטוב במהלך השיפוץ ובמקרה הרע כשהוא כבר הסתיים.
אל תתייאש, תיעזר באנשי מקצוע.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...