Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב בימים האחרונים, אף עוד קודם לתקיפה המבורכת באיראן,

בינתיים ללא תוצאה.

ומתלבט האם כדאי להמתין מלחפש ולרכוש בימים אלו? או אולי דווקא לנצל שוק חלש לטובתי במקח על המחיר?

כמובן, נקודת ההנחה לתשובה, אני לא צריך רכב באופן דחוף, כמו כולם , עובד מהבית, וגם אין מסגרות לילדים

אבל מצד שני, זה מצב די זמני..

מה אתם חושבים?

פורסם

למי שדחוף למכור, כעת דחוף יותר.

נראה שזה הזמן למציאות.

מצד שני, ייתכן שיותר מוכרים ממתינים משום שהם לא ירכשו כעת רכב חדש בגלל המצב, וגם לא יוכלו להסתמך על תח"צ.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

לא הייתי לוקח את המלחמה כשיקול משמעותי. ככל שתהיה לה השפעה לא ניתן באמת להעריך לאיזה כיוון.

חריג לזה הוא מצב בו הפרנסה שלך היא מהסוג התזזיתי שמושפע מעניינם כאלו. ואז כמובן שווה לנקוט במידה של זהירות וצמצום הוצאות והתחייבויות. 

פורסם

מה שקורה פה עם איראן לא ימשך יותר מימים בודדים

זה לא קורונה ולא מלחמת עולם (בינתיים)

אף בנאדם שפוי לא רץ היום למכור את הרכב כאילו אין מחר

• אהבתי 1
פורסם

אתה לא מצליח מבחינת מבחר או מחיר?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

מנסיון של הימים האחרונים,

מספר ימים מלפני התקיפה באיראן כבר שקלתי למכור את הרכב (נקנה רכב אחר) ואותר קונה.

פתיחת המתקפה לא שינתה את מבנה העיסקה, מה גם שקבלתי דמי רצינות ממש לאחר אחת הנפילות המשמעותיות במרכז והעיסקה נסגרה לאחר יומים.

העיכוב היחידי נבע ממתכונת החירום בחברות הביטוח (טופס העדר תביעות, אם כי ניתן להוציא היעדר תביעות בפורטל הר הביטוח), מלבד זאת, הכל עבר חלק.

הקיצר, מלחמה זה לא שיקול לרכישה או לא, כל עוד קיים תזרים לביצוע העיסקה (מבלי שתפגע ההכנסה בעתיד)

כמובן שאם המוכר מחליט להעתיק את מקום מגוריו לחו"ל  (לחוץ בזמן) ניתן לאתר עיסקה במחיר נמוך יותר ממחירי השוק.

מעניין כיצד שוק המשומשות יגיב בהמשך;  הרבה מאוד מכוניות ניזוקו, כמה זמן יקח עד לפיצוי של מס רכוש?

תתכן מאוד רגיעה בעיסקאות בטווח המידי מכיוון שיתכן שהמוכרים שהמתינו לקבלת רכב חדש, יקבלו הודעות על עיכובים במסירה, וגם ככה לרובנו, החלפת רכב זה לא סיפור של חיים ומוות.

מניח שלאחר סיום המלחמה, דווקא הביקוש  למשומשות יעלה (לאחר קבלת פצויי מס רכוש) , לגבי המחירים, תלוי כבר בשוק של המותג הספציפי.

הכי חשוב, סבלנות, רכב קונים בלי לחץ 

בהצלחה ובשורות טובות

עריכה אחרונה על ידי yossil07
הגהה
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, yulianx כתב:

אתה לא מצליח מבחינת מבחר או מחיר?

יותר מבחינת מבחר...

זה נראה שאנשים נמנעים מלפרסם בימים כאלה... (די מובן)

אני מחפש סורנטו / סנטה פה דיזל שגם ככה , בלי מלחמה אין יותר מדי מודעות....

כבר מתחיל לחשוב על קודיאק ופיג'ו 5008 דיזל.. ( אשמח לאיזה התייחסות לרכב העדיף מבין הארבעה  שציינתי)

עריכה אחרונה על ידי Morde
פורסם

לא נראה לי שהמחלמה משפיעה על השוק, אם כבר באחוזים קטנים לטובת המוכר

התחבורה ציבורית גם ככה לא במיטבה, להיתקל באזעקות בנסיעה עם תחב"צ פחות נחמד, מבחינתי כמוכר זה סיבה פחות להילחץ למכור

פורסם

לא הייתי מנסה 'לתזמן' רכישת רכב לפי אירוע חיצוני כזה או אחר.

אם אתה צריך לקנות רכב - זה אחלה זמן, חלק מהאולמות ריקים מקהל, ואפשר לשבת עם נציג מכירות ולנסות למנף את הדממה לעסקה טובה.

אם אתה לא צריך לרנות רכב - זה לא זמן טוב לקנות. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
בתאריך 19.6.2025 בשעה 01:16, Guyziv כתב:

מה שקורה פה עם איראן לא ימשך יותר מימים בודדים

זה לא קורונה ולא מלחמת עולם (בינתיים)

אף בנאדם שפוי לא רץ היום למכור את הרכב כאילו אין מחר

אשרי המאמין. לאיראנים יש גם פי עשרה תושבים, פי שבעים שטח וסבלנות סטואית שהחזיקה שמונה שנים במלחמה של מאות אלפי הרוגים, בלי תוחלת. מי שלא עשה חשבון נכון הוא היריב שלהם, אנחנו כזכור,  שסמך על הג'ינג'י שאני לא רואה סיכוי להתערבות ממשית שלו. ברזומה האמריקני יש ויאטנם, עיראק, אפגניסטן, אפילו קוריאה, מלחמות שגבו הרבה אלפים של חיים אמריקניים והרבה טריליוני דולרים והסתיימו בזנב בין הרגליים. לא בדיוק מתכון לקפיצה נלהבת לתוך האש. הרבה יותר טוב לשבת ביציע לעודד את הצד שלך בתיקווה שינצח ואחרי שיגמר לבוא לקטוף את פירות השיקום.

• אהבתי 3
פורסם
בתאריך 19.6.2025 בשעה 10:05, yossil07 כתב:

מעניין כיצד שוק המשומשות יגיב בהמשך;  הרבה מאוד מכוניות ניזוקו

רק להעיר: מעט מאוד מכוניות ניזוקו. כמה מאות בסה"כ, וזו כמות קטנה מאוד, ביחס לכמות היומיומית של אלפי תאונות ביום שנחסכות כעת בגלל הנסועה המועטה.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
בתאריך 20.6.2025 בשעה 09:07, רועי5 כתב:

אשרי המאמין. לאיראנים יש גם פי עשרה תושבים, פי שבעים שטח וסבלנות סטואית שהחזיקה שמונה שנים במלחמה של מאות אלפי הרוגים, בלי תוחלת. מי שלא עשה חשבון נכון הוא היריב שלהם, אנחנו כזכור,  שסמך על הג'ינג'י שאני לא רואה סיכוי להתערבות ממשית שלו. ברזומה האמריקני יש ויאטנם, עיראק, אפגניסטן, אפילו קוריאה, מלחמות שגבו הרבה אלפים של חיים אמריקניים והרבה טריליוני דולרים והסתיימו בזנב בין הרגליים. לא בדיוק מתכון לקפיצה נלהבת לתוך האש. הרבה יותר טוב לשבת ביציע לעודד את הצד שלך בתיקווה שינצח ואחרי שיגמר לבוא לקטוף את פירות השיקום.

ג'ינג'י - אדום זה COOL !

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...