Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות. 

שאלה. בעבר, כעצמאי "עוסק זעיר" (משולב עם שכיר) הייתי צריך להגיש דו"ח שנתי שרוא"ח גבה עליו סכום לא מבוטל. 

האם היום המצב שונה? היה שינוי אחד לפחות בחוק, אבל לא התעמקתי בו מאחר ולא חשבתי שזה יהיה רלוונטי עבורי בתקופה הקרובה... 

מהן ההוצאות השנתיות הקבועות של עוסק זעיר בימינו? מבחינת דוחות, הצהרות וכולי וכולי. 

לא מדבר על פנקסי חשבוניות וזוטות כאלו ואחרות או על אתר ודברים כאלו, רק על ההוצאות הקשורות לניהול העסק עצמו מול הרשויות. 

תודה לעונים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בתור שכיר ו"עוסק פטור" עדיין חייב להגיש דו"ח שנתי לתיאום מס (שנת 2024). גם אם העסק שלך מרוויח שקל וחצי או אפילו בהפסד.

פורסם
לפני 26 דקות, mikyl כתב:

בתור שכיר ו"עוסק פטור" עדיין חייב להגיש דו"ח שנתי לתיאום מס (שנת 2024). גם אם העסק שלך מרוויח שקל וחצי או אפילו בהפסד.

אתה מתכוון לטופס 135 או לטופס 1301 ?

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

שרוא"ח גבה עליו סכום לא מבוטל. 

מה זה סכום לא מבוטל? 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

בהשוואה לעסק שלא ממש הניב הכנסות, אלא היה פתוח כדי לשמור לעצמי אופציה לעשות עסקים (=למכור משהו "בקטנה" פה ושם, לא יותר)- כל סכום הוא לא מבוטל...

למיטב זכרוני, מדובר על סביב 1300. 

ניחא אם זה היה משלם את עצמו מהעסקים. 

חשבתי לעשות כמה דברים, ולגדול לאט לאט, תוך כדי תנועה אבל נאלצתי לעצור ולסגור הכל, מנסיבות אישיות. בשלב הזה זה היה "לדמם כספים" ללא תועלת.

ובתור אחד שמבין כבר דבר או שניים, אני לחלוטין מבין שלוקח זמן (לפעמים רב מאד) עד שרואים את הלקוח הראשון. 

גם השני. 

אז, קצת מטריד אותי להצטרך לשלם סכום כזה (במלא הכנות) כשאני לא יודע אם אצליח להכניס אותו במהלך החצי שנה הראשונה של העסק. 

כן, אני מבין עד כמה מוזר זה נשמע. אבל זה מגיע מאחד שנכווה קשה, צריך את התוספת הכנסה ולא את התוספת הוצאה, על זה יש הוצאות רציניות קבועות נוספות, ומחסור בזמן בשביל להכין את המוצרים למכירה.

יש היגיון בשיגיון. אני דאקינג זהיר בצורה קיצונית אחרי שנכוויתי... וזה הרגש אומר, ולא ההיגיון. לך תתווכח עם הרגש.

פורסם
לפני 10 דקות, ברווז כתב:

בהשוואה לעסק שלא ממש הניב הכנסות, אלא היה פתוח כדי לשמור לעצמי אופציה לעשות עסקים (=למכור משהו "בקטנה" פה ושם, לא יותר)- כל סכום הוא לא מבוטל...

למיטב זכרוני, מדובר על סביב 1300. 

ניחא אם זה היה משלם את עצמו מהעסקים. 

חשבתי לעשות כמה דברים, ולגדול לאט לאט, תוך כדי תנועה אבל נאלצתי לעצור ולסגור הכל, מנסיבות אישיות. בשלב הזה זה היה "לדמם כספים" ללא תועלת.

ובתור אחד שמבין כבר דבר או שניים, אני לחלוטין מבין שלוקח זמן (לפעמים רב מאד) עד שרואים את הלקוח הראשון. 

גם השני. 

אז, קצת מטריד אותי להצטרך לשלם סכום כזה (במלא הכנות) כשאני לא יודע אם אצליח להכניס אותו במהלך החצי שנה הראשונה של העסק. 

כן, אני מבין עד כמה מוזר זה נשמע. אבל זה מגיע מאחד שנכווה קשה, צריך את התוספת הכנסה ולא את התוספת הוצאה, על זה יש הוצאות רציניות קבועות נוספות, ומחסור בזמן בשביל להכין את המוצרים למכירה.

יש היגיון בשיגיון. אני דאקינג זהיר בצורה קיצונית אחרי שנכוויתי... וזה הרגש אומר, ולא ההיגיון. לך תתווכח עם הרגש.

ממליץ לחפש רו"ח שיעשה את השירות הקטן הזה (או ינחה אותך איך לעשות אותו לבד) בתשלום סמלי.

תחפש רו"ח באזור חרדי.

פורסם

היי 

אני (אשתי) כעוסק זעיר. 

רואת החשבון גבתה ממני השנה 700 + מע"מ, עבור תיאום מס, והצהרות במע"מ וביטו"ל. 

לדבריה זה הליך לא מורכב שאפשר לעשות לבד ולחסוך את העלויות האלו, לא רציתי לטעות אז ביקשתי ממנה שתגיש בשמנו.

• רעיון טוב! 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

ממה שנראה לי עיקר הסכום היה עבור התיאום מס, לא? 

אני מודע לעובדה שניתן לעשות לבד, אבל זה משהו שאני מעדיף להוציא החוצה למי שטוב בדברים האלו ולא להכביד עלי גם איתם- יש לי את התפקידים שלי בעסק התיאורטי :LOL:

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

מהן ההוצאות השנתיות הקבועות של עוסק זעיר בימינו? מבחינת דוחות, הצהרות וכולי וכולי. 

היום יש אפשרות להצהיר על 30% (אאלט) מההכנסות כהוצאות, ללא צורך בהצגת קבלות.

אבל צריך לבדוק אם זה המסלול המועדף במקרה שלך. בעסק של אשתי, רוה״ח המליץ כן להציג קבלות כי הוא הצליח להכין דו״ח עם הפסדים גבוהים יחסית. אפילו קיבלתי החזר מס קטן מהמיסים שאני שילמתי כשכיר, בגלל ההפסדים לכאורה של אשתי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, ברווז כתב:

ממה שנראה לי עיקר הסכום היה עבור התיאום מס, לא? 

לא התחשבנתי, 

כשפתחתי את העסק בתחילת שנת 24 פניתי אליה והיא אמרה לי שהסכום זה 1200 + מע"מ לשנה. 

באמצע השנה קיבלתי מייל שבעקבות הרפורמה אני אוכל לבחור או להגיש לבד, או שהיא תגיש בעלות של 700 +.

לפני 3 דקות, פינדר כתב:

היום במסלול עוסק זעיר ההוצאות מחושבות באפון אוטומטי ל-30% מההכנסות. 

אצלי ההוצאות היו גדולות יותר מ-30%, אך מכיוון שלא הגעתי לרף תשלום מס (הכנסה פחות מ-14,000 לשנה) זרמתי עם זה.

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 17 דקות, baer כתב:

1300 לשנה זה ממש לא יקר.

לא לשנה. לדוח אחד. זה של הסוף שנה. 

פלוס עוד עלות חודשית של הרוא"ח. 

לפני 5 דקות, פינדר כתב:

אבל צריך לבדוק אם זה המסלול המועדף במקרה שלך. בעסק של אשתי, רוה״ח המליץ כן להציג קבלות כי הוא הצליח להכין דו״ח עם הפסדים גבוהים יחסית. אפילו קיבלתי החזר מס קטן מהמיסים שאני שילמתי כשכיר, בגלל ההפסדים לכאורה של אשתי.

וזה למה אני כן מרגיש צורך ברוא"ח. בדיוק בשביל קטעים כאלו, שאני לא מבין בהם וזה בדיוק התפקיד שלו. 

עבר זמן מאז שהתעדכנתי בכל החוקים למיניהם... זה למה באתי לפה לשאול :LOL:

פורסם
לפני 1 דקה, ברווז כתב:

לפי מה שכתבת העסק בקושי פעיל. מה יש לעשות חוץ מדוח שנתי?

גם בעסק של אשתי (טיפולים בקליניקה) אין לי התעסקות עם הרוא״ח מעבר לדוח שנתי. אני נפגש איתו במשך השנה רק כי הוא חבר טוב...

אוספים קבלות שאתה מוציא (הכנסות) וקבלות על מה ששילמת (הוצאות) וזורקים אצלו הכל בסוף השנה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 17 דקות, ברווז כתב:

לא לשנה. לדוח אחד. זה של הסוף שנה. 

מי עקץ אותך? 

אני לא משלם לראו"ח תשלום חודשי.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 14 דקות, פינדר כתב:

אוספים קבלות שאתה מוציא (הכנסות) וקבלות על מה ששילמת (הוצאות) וזורקים אצלו הכל בסוף השנה.

לפני 1 דקה, לב טוב כתב:

אני לא משלם לראו"ח תשלום חודשי.

זה גם מה שהילשינו לי מכרים שנעזרים באחד, כבר קיבלתי טלפון של אחד שמצא חן בעיני (מהיכרות עם לקוח שלו).

• תוכן חדש...