Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

cursor זה אח, למרות שגם הוא עושה שטויות.

לגבי העתיד - תראו, זה לא משנה אם זה בזכות ai או סיבות אחרות - הסיכוי שלנצח משכורות של מהנדסי תוכנה פה יהיו פי 3 יותר גבוהות מהממוצע בשוק הוא די נמוך לדעתי. 

כרגע זה עוד שילוב של כל מיני דברים - כסף שמוזרם, אנחנו קצת, עדיין, גם עם זה שאולי היום יש יותר מסלולים ויותר חוגים ומכללות ומה לא. 

אבל אני חושב שגם יש חלוקה מאוד ברורה בין אלו מאיתנו שפותרים בעיות יחסית מורכבות (שוב, הכל יחסי, למי שמפתח את הקרנל בליניקס שיתבלה פחות, כנראה רובינו עוסקים בשטויות), מתכננים מערכות, אינטגרציות, מביאים רעיונות חדשים, מחברים. בין אנשים, משכנעים וכו׳ לבין מי שהעבודה שלו מסתכמת בהרבה פחות מזה. יש המון רעיונות, עקרונות, מתודולוגיות, טכנולגויות וכו׳ שנכנסו אצל מי שנמצא בקבוצה הראשונה, ואני לא חושב שזה קרה כ״כ אצל מי שנמצא בקבוצה השניה. וגם רואים את זה לפי קורות חיים, ראיונות וכו׳. ואני חושב שככל שהקבוצה השניה תהיה יותר פתוחה ויותר אנשים יכנסו אליה, זה יוריד את המשכורת הממוצעת, ומתישהו, אולי, יפגע גם בראשונה. וה-ai אומנם עדיין לא בדיוק שם, אבל יכול להיות שהוא יזרז את זה.

אני לא יודע לכמת את השוק הישראלי ולהגיד כמה נמצאים בכל קבוצה. מהכירות לא רעה של ארגונים בגדלים שונים, אני נוטה להאמין שרוב חברות הפרויקטים, ארגונים ממשלתיים, בנקים וכו׳, נמצאים עמוק בקבוצה השניה. שוב, אין לי מושג כמה זה באחוזים. אבל זה כנראה לא אחוז מבוטל.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 15 שעות, amosbmw כתב:

אם נחזור לעולם הרכב, ראיתם את הציור AI המדהים הזה שאמור להסביר איך עובד בלם דיסק?

לפני כמה חודשים דיברו עליו במלא אתרי רכב.

דימיון פורה היה למנוע AI הזה, ומי שלא יודע איך באמת פועל בלם דיסק, עוד עשוי להשתכנע.

image.thumb.png.6fc4f27d1a98fba7f5cd9694609be384.png

אישית אני לא סובל AI וכמעט לא ראיתי דוגמאות איפה זה תורם משהו, אם כי אני צריך להודות שנתקלתי במספר קטן של דוגמאות שזה עזר לאנשים.

רוב הדוגמאות שראיתי, יחס האות לרעש הוא (עדיין) נוראי.

יש לי בעבודה גם התעסקות באירכוב, ההנהלה הביאה חברת AI שאמורה לעזור עם העבודה. לפי מה שניסיתי זה יותר מפריע ממקדם את העבודה, הייתי שולח אותם לעוד כמה שנים של פיתוח עד שזה יהיה שימושי. אבל מתעקשים שאמשיך להתמודד עם השיט הזה.

סליחה אבל זאת דוגמה כ"כ לא קשורה ודיי מראה על חוסר הבנה בעולם הAI.

זה כמו לדחוף כביסה לאוטו להניע את המנוע ואז להגיד שרכבים זה פח כי הכביסה יצאה מלוכלכת.

מה שאתה מראה זאת תמונה שנוצרה על ידי מודל לגנרציית תמונות, מודלים כאלו פשוט מייצרים פיקסלים על פי תמונות שהם למדו מהם ולפי בקשת (פרומפט) היוזר... הם לא מבינים ולא אמורים להבין איך פועל בלם דיסק או מכלולים ולא נועדו בכלל לגנר'ט שרטוטים. אלא מייצרים תמונות יותר כלליות

זה שאתה מזהה שמדובר בבלם דיסק זה כבר מראה שהמנוע שג'נרט את התמונה עשה עבודה טובה.

ב- AI צריך לדעת להשתמש נכון, להכיר את המגבלות והיוז קייסים והדרך להתמיע אותם בתהליך עבודה בצורה אגילית תוך כדי שמתחשבים בצרכים וצורת העבודה שלה התרגלו המשתמשים... בקיצור כמו כל כלי עבודה, גם אימייל וסלאק וג'ירה אלו כלים גרועים אם לא מתמיעים ומשתמשים בהם נכון.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 13 שעות, Aviv13467 כתב:

אגב, לא בטוח שראיתי התייחסות לנושא הזה ואשמח לשמוע מה אתם חושבים, הרי הפיתוח של בינה מלאכותית עולה מליארדים, למה בעצם שחברות כמו OpenAI וכאלו אחרים שיצוצו בעתיד לא ידרשו מחברות, לשלם סכום גבוה כמו שמקובל כיום בכל מיני אפליקציות כמו למשל AutoCAD? נראה שהכל הולך לכיוון הזה כרגע, שהרבה מהשירותים של הבינה המלאכותית מתחילים להיות מוגבלים או עולים בכסף, כמובן שגם כי השימוש נהיה נפוץ מאוד ולא זול לתחזק שרתים אבל לדעתי לא רק בגלל זה.

והאם עצם זה שחברה אחת מפתחת מוצר AI מאוד טוב אומר בהכרח שזה יאיץ את ההתקדמות הטכנולוגית של חברות אחרות? או שזה לא יהיה open source ובאמת יהיו מונופולים שישלטו בתחום

ברגע שמוצר כזה יגבה כסף היצרן/מפתח שלו לוקח על עצמו אחריות - liability . כלאמר, על פי החוק האמריקאי , יש לו אחריות לתוצרים. ואם התוצרים שגויים ניתן לתבוע אותו.

יש כיום כבר גרסאות בכסף שהן למעשה שרות בתשלום, אבל צריך לקרוא טוב ולעומק את התנאים, המגבלות ובעיקר את הסרת האחריות של המפתחים מכל השלכות של שימוש בתוכנה. 

תבדקו טוב את ה terms and conditions לפני שאתם סומכים על התוצרים של אותה תכנה.

בדיוק נושא מהיום :הוא סיים מדמ"ח בהצטיינות, ולא מצא עבודה. האתגר של שליש מהאוכלוסייה

https://www.themarker.com/career/2025-02-27/ty-article-magazine/.highlight/00000195-3c0a-d98c-abf5-fc7e84140000?gift=ecaaf4c4758e48dfa1c022f7b922b3fe

בעידן של נטוורקינג ושיווק עצמי אגרסיבי, מופנמים נאבקים למצוא עבודה. מחקרים מראים שבין שליש לחצי מהאוכלוסייה הם מופנמים, ורבים מהם מתקשים בתהליך חיפוש העבודה. יותר ממחצית מהמשרות הראשונות מושגות בשיטת "חבר מביא חבר", מה שמקשה במיוחד על מי שנמנע מחשיפה ברשתות חברתיות.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 7 שעות, Liviur כתב:

נשמע שאתה מחפש אבל מוצר יותר בסגנון של cursor מאשר את מה שcopilot נותן.

שמעתי עליו אבל עדיין לא יצא לי לנסות.

בכל מקרה copilot הוסיפו אינטגרציה של מודל claude 3.7 Sonnet Thinking, אמנם לוקח לו די הרבה זמן לג'נרט תשובה אבל הוא הרבה יותר בכיוון.

פורסם

אגב מצרף לכם עוד דוגמה איך בינה מלאכותית יכולה לעזור לכם בסיטואציות מסוימות שלא בטוח שגם בן אדם שמבין יוכל לעזור לכם באותה המהירות

עבדתי על מסמך בוורד והייתי צריך לנקד משהו בעברית, בדקתי בקצרה בגוגל איך עושים את זה וראיתי מהם המקשים במקלדת שעליהם צריך ללחוץ

שיחקתי עם כל מיני אופציות, מפה לשם לחצתי כנראה על משהו אחר ובטעות הפעלתי פיצ'ר של הוורד שלא נתקלתי בו לפני כן, ניסיתי לעשות undo ללא הצלחה

פניתי לצ'אט הסברתי לו מה מופיע לי על המסך, פחות או יותר באיזה מקשים התעסקתי (אמרתי לו cntrl,command,alt) ושהתעסקתי באזור של המספרים או מקשים בצידו השמאלי העליון של המקלדת

ישר ידע להפנות אותי על מה לחצתי ואיך להחזיר את המצב לקדמותו. כנראה שהייתי מבזבז הרבה יותר זמן בחיפוש באינטרנט להבין מה עשיתי ואיך לתקן

image.thumb.png.f55bf5550d96df8e0e5ab1d38da2c3b6.png

פורסם

הוא גם עשה חיפוש באינטרנט, בכל האינטרנט ואז עשה סטטיסטית מה יותר מתאים למה ששאלת.

לענד.

איך מזה הוא אמור להחליף אנשים 🤷‍♂️

פורסם
לפני כשעה, Lior_Django כתב:

הוא גם עשה חיפוש באינטרנט, בכל האינטרנט ואז עשה סטטיסטית מה יותר מתאים למה ששאלת.

לענד.

איך מזה הוא אמור להחליף אנשים 🤷‍♂️

לא הצגתי את זה כדוגמה לסיבה לתחליף אנושי

סתם שיתפתי שלמרות שברוב התחומים הוא דיי מעפן, הוא יכול להיות דיי שימושי בדברים שלא חושבים עליהם בכלל

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, Aviv13467 כתב:

מבזבז הרבה יותר זמן בחיפוש באינטרנט

לא בטוח, השאלה מה היית כותב בשורת החיפוש.

אני משתמש גם בג׳מיני החינמי של גוגל המקושר לחשבון שלי, התוצאות די דומות לחיפוש רק שהטקסט מתומצת מאותו לינק שחיפוש רגיל מצא.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 2 דקות, zaf כתב:

לא בטוח, השאלה מה היית כותב בשורת החיפוש.

אני משתמש גם בג׳מיני החינמי של גוגל המקושר לחשבון שלי, התוצאות די דומות לחיפוש רק שהטקסט מתומצת מאותו לינק שחיפוש רגיל מצא.

אם כבר מעלים את הנושא, היה לי דיון על כך עם חבר.

אני בטוח שאם כבר אנשים יוחלפו על ידי AI, יהיה עבודות חדשות לאנשים מאותו התחום שיתעסקו בעיקר באיך לכתוב promp איכותי שיבזבז כמה שפחות משאבים ויביא ליעילות גבוהה יותר.

בכל אופן, בכנות, לא יודע אפילו איך מנסחים שאלה כזאת בגוגל, הדרך הכי מהירה שאני עשוי לחשוב עליה היא לחפש קיצורי מקלדת בMS Word, להתייחס למקשים הרלוונטים באזור המדובר, כמו כן לקרוא על כל פקודה מה היא עושה בהנחה שאני לא מכיר (כמו זאתי שנתקלתי בה) כך שזה לא היה מסתכם בחיפוש אחד בודד אלא אם כן הייתי ממש מקצוען בלנסח בצורה מושלמת את הבעיה

פורסם

How to undo hebrew punctuation in ms word

פורסם
לפני 8 שעות, zaf כתב:

ברגע שמוצר כזה יגבה כסף היצרן/מפתח שלו לוקח על עצמו אחריות - liability . כלאמר, על פי החוק האמריקאי , יש לו אחריות לתוצרים. ואם התוצרים שגויים ניתן לתבוע אותו.

ציינתי כמה מוצרים בתשלום שיש להם גרסאות קורפורייט למקומות עבודה.

הכי קרוב שהיה לזה לא היה סביב שגוי אלא מועתק (זכויות יוצרים) בהקשר של copilot וזו לגמרי היתה דאגה רצינית.

אבל לגבי נכונות / פעילות - מאוד קל לשים בEULA דברים שיוצרים מצב שהמוצר ערך לא מבטיח כלום בפיתה ולא לוקח אחריות על כלום. למעשה זה בערך המצב של נקודת הפתיחה של רוב המוצרים בשוק :)

אני אתן לך 2 דוגמאות להוכיח:

1. אף אחד לא תבע את מייקרוסופט או אינטל על תקלות במערכת ההפעלה או מעבדים של התוצרים שלהם שמשתמשים בהם גם במקומות כמו MRI ושימושים רפואיים קריטים נכון ?

2. יותר נוכחית - Cloudstrike נעלה לכל המשתמשים שלהם (שעל חלונות) את המחשב לפני כמה חודשים - כמה תבעו אותם על זה?

(כשכן צריך liability וכו יש הסכמים נפרדים - נדירים בכמה סדרי גודל ויש SLAים שאחריהם יש קנסות)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעתיים, zaf כתב:

How to undo hebrew punctuation in ms word

אז כנראה שלא הבנת אותי, למחוק ניקוד זה ממש לא העניין הבעייתי, ובאמת cntl+z פותר את הבעיה, ואני מקווה ש99.99% מהאנשים מנסים את זה לפני שהם פותחים גוגל

אני טוען ש״התלהבתי״ והתחלתי ללחוץ על כל מיני מקשים באזור ופתאום עשיתי משהו לא רצוי, מצרף תמונה שתבין

image.png.74b39c62e2fbf8229f3258e110f06103.png

אישית אני מכיר את כל האותיות היווניות, lowercase וגם uppercase אבל ספציפית את הסימבול הזה לא מכיר, להלן תוצאת חיפוש גוגל בדיוק איך שתיארתי לצ'אט מה שאני רואה

image.png.e4d6dbf98cce843afe14afe587a57835.png

אז כן זה הוביל אותי למשהו שיקדם אותי, ועם חיפוש קצרצר

image.png.2385706a1a72a164547424036ea1b63b.png

מוביל לתוצאה

אבל שים לב, 2 חיפושים, שבכנות, היו לוקחים לי כנראה יותר אם ChatGPT לא היה מסביר לי מה זה לפני. אם אתה לא מתייחס לסימון הזה בתור ״mode" אלא סתם כסימן התוצאה שתקבל זה מה הunicode והצירוף שלו במקלדת כדי להקליד אותו. שאגב לא שמתי לב שנדלק לי איזה אייקון בword אחרי שלחצתי, כי מה זה לעזעזל הח*א הזה ולמה שאי פעם אני ארצה להשתמש בו 

בקיצר לא הפואנטה של השרשור, אני חושב שרבים מאיתנו, משתמשים בכלי הזה גם אם זה סתם בסגנון של :שומע ChatGPT יש לי חצי שניצל במקרר, מלפפון אכול פפריקה שאני לא בטוח אם היא מתוקה או חריפה וכורכום. מה אני יכול להכין? במקום לחפש בגוגל, ומי שלא משתמש, רצוי שיתחיל כי אנחנו ב2025 וזה לגמרי כלי שצריך ללמוד להשתמש בו

פורסם (נערך)
בתאריך 26.2.2025 בשעה 11:29, Night Driver כתב:

כל המילים שזרקתם זה סינית בשבילי אבל קיבלתי תכן מכני שכלל חישובים שונים (חישובי עומס, כפיפה, מיסבים וגלגלי שיניים) שמיד במבט ראשון לא נראה לי הגיוני (וזה אומת בחישוב המקורב שעשיתי בע"פ לנתון אחד). מסתבר שהגאון תכנן את זה עם AI (ומדובר בפרוייקט הנדסי גדול בחברת היי טק).

גם בשבילי הכל פה סינית. אבל בדיוק קראתי פס"ד שניתן לא מזמן בעניין עורכת דין שהתבססה בעתירה שלה על פסקי דין וציטוטים לא קיימים (השתמשה ב AI כלשהו) - פסק הדין עוסק ביתרונות וחסרונות של ה AI, בעיקר בתחום המשפטי, וסוקר את הכלים העומדים בפני בית המשפט כדי להתמודד עם מקרים כאלה (כמו לדוגמא הטלת סנקציות על עורך הדין עצמו ולא על בעל הדין) אתן כמה ציטוטים מעניינים:

image.thumb.png.589daad7bf4997adc3c5b60b502ac465.png

image.thumb.png.7265cbb12ec4c9f04d58200cc62d1038.png

image.thumb.png.13eea5652189194fde0c5da9efc29c8f.png

image.thumb.png.1a172a39409456ebdfabce819c843d24.png

image.thumb.png.731f8be6966d31c6048114a0ff47bf1e.png

image.thumb.png.f459bff41fd58d598188c47dd5332339.png

עליון 2025 - על השימוש בבינה מלאכותית וחובות עוהד_250223_202634.pdf

עריכה אחרונה על ידי `Infinity
  • מעניין 1

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
לפני 30 דקות, Aviv13467 כתב:

אבל שים לב, 2 חיפושים, שבכנות, היו לוקחים לי כנראה

אני חושב שיש לך חוסר ביכולת חיפוש בסיסית. אני מתנצל. אבל זה מה שזה. ועוד עם הכלים של היום???

חביבי, הבעיה שלך היא לא ai. היא זה שאתה לא מתמצא טוב באינטרנט. 

אבל אולי זה דור העתיד ואני מאובן, לא יודע.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 9 דקות, David32 כתב:

אני חושב שיש לך חוסר ביכולת חיפוש בסיסית. אני מתנצל. אבל זה מה שזה. ועוד עם הכלים של היום???

חביבי, הבעיה שלך היא לא ai. היא זה שאתה לא מתמצא טוב באינטרנט. 

אבל אולי זה דור העתיד ואני מאובן, לא יודע.

תרשה לי לחלוק עליך, אתה מסיק מסקנות מהיר מדיי על סמך תגובה בפוסט בפורום באינטרנט

מאין לך על כישורי החיפוש שלי? ועוד לטעון שאני לא מתמצא באינטרנט 😝

חבוב אני עם מחשב מגיל 7, אני מאמין שאני יכול ללמד אותך דבר או שניים עם כל הכבוד. תתן כבוד לדור הצעיר, אם יש לך ילדים, לא משנה לאיזה כיוון הם ילכו בחיים, גם אם לא לתחום המחשבים תהיה בטוח שלעולם לא תגיע ליכולת קליטה הטכנולוגית שיש להם/תהיה להם. זה עובדות מחקריות. הם נולדו עם טלפון ביד, אתה (ואני לא מכיר אותך/גילך) כנראה שלא.

לא טענתי מעולם שלא אצליח למצוא תשובה לשאלה שלי, אני טוען שזה מיותר. אולי זה מה שמבדיל את הדור הצעיר מהדור המבוגר, שאנחנו רוצים תשובה מהירה להכל. ומבחינתי לשאול את הצ'אט זה אותו דבר כמו גוגל אלא אם כן ישיר יותר. כשאני מחפש מאמר אקדמאי או משהו קצת יותר עמוק אני כמובן פונה למקורות אחרים.

• תוכן חדש...