Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזגן לסלון

o_prime

פוסטים מומלצים

ההוי אמיצים ואמיצות, 

הדודה בארצות הברית הלכה לעולמה. 

הגיעה ירושה קטנה לי ולאימי. 

חשקה נפשנו במזגן חדש לסלון. (למען הסר הספק, שני מזגנים שונים לשני מקומות שונים).

דרישות: 

1. שקט. דממה. חרישי. 

2. שיהיה לנו קר בקיץ. 

3. שיהיה חם בחורף. 

4. אם אפשרי שיעבוד על פוטוסינטיזה או למצער על מעט חשמל. 

גודל הדירה: 105 מ"ר 

אבל אמור לקרר את הסלון, פינת אוכל והמטבח. 

אצל שנינו הדירה מערבית ואין שמש במהלך היום. 

המלצות יתקבלו בברכה. 

אוהד 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מניח שאתה מתכוון למזגן עילי רגיל שמוציא אוויר בנקודה אחת. אז המיזוג למטבח לא יהיה אידאילי.

כנס למחשבונים  ותראה כמה BTU פחות או יותר אתה צריך בהתאם למאפייני הדירה. 

https://www.tornado-top.co.il/ac_calculator

תחשוב איפה אתה רוצה למקם את המזגן הן מבחינת פיזור אוויר (בדרך כלל במרכז הקיר עם הטלוויזיה מול הספה) אבל צריך גם להתחשב באפשרויות סבירה להוצאת צנרת החוצה, בהתאם למיקום היחידה החיצונית, לקיר החיצוני (באם מותר) או למסתור כביסה. 

בכללי יש לי ניסיון טוב עם מזגני טורנדו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 12.2.2025 בשעה 08:55, o_prime כתב:

1. שקט. דממה. חרישי. 

2. שיהיה לנו קר בקיץ. 

3. שיהיה חם בחורף. 

4. אם אפשרי שיעבוד על פוטוסינטיזה או למצער על מעט חשמל. 

עילי או מיני מרכזי ?

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מזגנים גדולים בטכנולוגיית ON\OFF ידועים כרועשים, אבל עם אינוורטרים הבעיה הזו דיי נפתרה.

המזגן אומנם מתחיל על FULL BOOST ואולי עושה קצת רעש, אבל תוך זמן קצר האיזור מתקרר\מתחמם והוא מוריד מהירות לנמוכה מאוד ונמצא בטווח שמוגדר כבר "שקט".

לפי התמונה שצירפת - נראה שאתה צריך מזגן של 3 כ"ס (איזור ה 30,000BTU).

אופציה נוספת היא 2 מזגנים קטנים יותר, נניח אחד של 2 כס בסלון ועוד אחד של 1-1/4 כ"ס באיזור הפינת אוכל\מטבח (אם זה אפשרי מבחינה טכנית).

קיימת גם אופציה של מיני מרכזי SLIM (דק) חד פאזי שיעשה לכם את העבודה.

1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 שעות, o_prime כתב:

הי, 

עילי.

העליתי את הדגם הנוכחי. הוא מספיק אבל רועש. אני רוצה מקביל לו ושקט. 

אוהדIMG_20250212_193304209.thumb.jpg.698c7e3c2ddb28d5468fc9bcb1897626.jpg

ככל הנראה המזגן שיש לי בסלון זהה או דומה לשלך. לא חרישי, מצד שני הרעש שהוא מפיק לא מצדיק השקעה בהחלפתו.השאלה היא האם שלך תקין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי, הבעייה בעיקר בקירור, כמו מאורר תעשיתי 24 אינץ' מעל האוזן. טוחן עשר שעות רצוף. אני מרכיב מכשירי שמיעה ומוציא אותי מדעתי, אישתי בלי מכשירים שומעת זבובים מפליצים בחוץ ומפריע. את הטלויזיה אני נאלץ להרים בשתי דרגות לפחות בגלל המזגן. 

הבעיה היא שאני מוכן להזמין חדש רק עם הבטחה כתובה לדממה. בזאפ לא יכול למיין לפי רעש. 

אוהד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 דקות, o_prime כתב:

הבעיה היא שאני מוכן להזמין חדש רק עם הבטחה כתובה לדממה. בזאפ לא יכול למיין לפי רעש. 

אוהד

במחיר הנכון, אפשר להבטיח לך כזה דבר.

אבל אתה צריך לדעת שזה עולה - וזה כבר תלוי כמה הדודה מאמריקה השאירה לך 🤣🤣🤣

להרחיק את המיני מרכזי, להשתמש בתעלות רחבות בשביל להביל כמויות אויר גדולות ולהוריד לחץ סטטי, להשתמש במתאמים גדולים בשביל לא לייצר לחץ גבוה ביציאה - הכל עולה כסף אבל בסופו של דבר יביא אותך הכי קרוב שאפשר לתוצאה של מזגן שקט מאוד.

מבחינת מזגנים עיליים - לכל האינוורטרים החדשים שאני מכיר יש פונקציה של silence\super-quiet (או דומה), מה שמוריד את מהירות המפוח לרמה של רעש של יתוש...אבל אם אתה מתכוון לשים מזגן אחד במקום לא אידאלי על שטח ענק, אתה תהיה בבעיה של חוסר בספיקת אויר לקירור כל השטח.

בשביל הספורט - @Buki ספר לו על ה SILENCE בעיליים (אינוורטרים) של טורנדו שהתקנת אצלך.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 20 שעות, איציק נ. כתב:

ספר לו על ה SILENCE בעיליים (אינוורטרים) של טורנדו שהתקנת אצלך.

מצב Silence שזו מהירות מפוח יחידה פנימית נמוכה יותר ממהירות 1, אכן מאוד מאוד שקט. 

זה מצויין כשישנים עם מזגן בלילה, בחדר סגור קטן גם במהירות זו המזגן מצליח לשמור על טמפרטורה נעימה ולא צריך יותר מזה. 

אני קצת בספק אם מזגן עילי שמותקן בחלל גדול עם פתחים שיא אפשר לסגור יצליח לקרר גם  את המטבח במהירות זו. 

במהירות מפוח גבוהה אוויר שזורם דרך המאייר ודרך הפתחים של המזגן גורם לרעש אין דבר כזה מזגן עילי שלא מרעיש בכלל בעבודה בתפוקה גבוהה.

מצטרף כמובן להמלצה שלך ללכת על מיני מרכזי בהנמכת תקרה עם תעלה ומספר גרילים  בסלון ובמטבח אם רוצים שקט וקירור יעיל יותר 

אבל זה יקר...

אצלי מיני מרכזי 3.5 כ"ס מקרר 4 חדרים אבל אין גריל במטבח, רק בסלון אז המיזוג במטבח על הפנים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...