Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי, כנראה שאנסה לבד וזהו. אם זה לא יצליח, אז כבר נחשוב על להוציא 600 דולר ומעלה על מחשב חדש.

טרטור טכנאי... נבלות איביי... אפשר לחשוב שמדובר בשיפוץ למבורגיני משנות השישים ולא בניתוק של כמה כבלים וקצת דבק. מת על התשובות הנחרצות האלה.

פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

אוקיי, כנראה שאנסה לבד וזהו

אז... מאיפה הפולנית שלך? 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעתיים, Derish כתב:

אוקיי, כנראה שאנסה לבד וזהו. אם זה לא יצליח, אז כבר נחשוב על להוציא 600 דולר ומעלה על מחשב חדש.

בהצלחה רבה.

העצה שלי לעבוד עם כלים מתאימים וקערה או מגנט קטן כדי שלא תאבד את הברגים הקטנים. להקפיד לעבוד בסבלנות, עם תאורה נוחה.

אני חושב שהדבר הכללי שמבאס זה חוסר הרצון של נותני שירות לעשות  עבודות כאלה. אם בסוף בן אדם מנסה לבד לתקן.

ואם כן, אז עושים לך טובה ומבקשים מחיר גבוה..

• רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

מה זה ״עושים טובה״?!

מהו ״מחיר גבוה״?!

הזמן שלהם עולה, ההתעסקות מסביב עולה ולא משתלם לשלם להם את מה שהזמן שלהם שווה.

ועל זה הם צריכים לתת לך אחריות על העבודה על חלק משומש שלא הם קנו.

כלומר, אתה ממציא להם מודל שירות, והם צריכים לספק, ובמחיר שיישתלם.

ברור שאין מי שיעשה את העבודה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Derish כתב:

שיפוץ למבורגיני משנות השישים ולא בניתוק של כמה כבלים וקצת דבק

הנחרצות/זלזול הם גם שלך :-)

ביותר מאספקט אחד, לשפץ למבורגיני משנות ה-60 יותר קל מאשר לתקן מסך של לפטופ. עבודה עדינה עם מרכיבים שרק מחכים לזה שתפעיל 0.04 אחוז מומנט מיותר ומתפרקים לך בידיים - נפלאות הייצור המודרני שנועד להרכבה בלבד בכיוון יחיד.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 30 דקות, falou כתב:

במקרה של דל, התחלנו מזה ששאלנו אם יכולים לתקן, בלי לומר מילה על כך שנביא לבד את החלפים. לא המצאנו להם כלום, להפך, נתנו הזדמנות להכתיב את התנאים. אבל סלח לי, להגיד '400 שקל בשביל שאני אקום מהכסא ואבדוק בכלל אם בזין שלי להתעסק עם המחשב שלך' זה לא שירות לקוחות אלא בדיוק מה שסער תיאר לעיל. זה לא מביא שום ערך ללקוח, לא תורם למוניטין של המותג, וכמו בשלל תחומים אחרים - שולח אותי למצוא טכנאי חיצוני או ללמוד לבצע את העבודה לבד.

מטרת השרשור הייתה למצוא את הטכנאי העצמאי הזה, שאיתו אפשר לדבר על מחיר הוגן לכולם לפי שעת עבודה, עם חלקים שהבאתי בעצמי ע"מ להקל את החיפוש. לא מבקש אחריות, רק לשלם על הנסיון שלו ולצמצם את הסיכון לדפוק משהו בתהליך. אתה כרגיל הלכת רחוק והמצאת איזה נרטיב מקביל שבאמצעותו ניתן להוכיח שכולנו חדלי אישים וחסרי הבנה בעסקים, מחשבים, או מוסר.

לפני 20 דקות, hans כתב:

הנחרצות/זלזול הם גם שלך :-)

איפה בדיוק?

פורסם

"דבק וכמה כבלים"? 

אולי התכוונת למשהו אחר ופספסתי את הטון?

מכיר את הבדיחה על הטכנאי והפטיש?

לפני 2 דקות, Derish כתב:

למצוא את הטכנאי העצמאי הזה, שאיתו אפשר לדבר על מחיר הוגן לכולם לפי שעת עבודה, עם חלקים שהבאתי בעצמי ע"מ להקל את החיפוש.

אתה חוזר ושוב ושוב בשרשורים האחרונים על הנרטיב הזה. מה שכתבת מתאר עולם שכבר לא קיים יותר. לא בגלל הטכנאים, בגלל המוצרים. אין יותר מכשירים מגושמים מגודלים כאלה תוצרת סובייטית שאתה יכול לכוון עם פטיש ולקמבן חלפים משומשים בשיטת "יהיה בסדר". מי שמתקן היום מכשירים אלקטרוניים מודרניים הם אך ורק משוגעים לדבר שמתייחסים לעניין כאל תחביב / מקור לסיפורים ביוטיוב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 45 דקות, hans כתב:

אולי התכוונת למשהו אחר ופספסתי את הטון?

ראית את הסרטונים? זה אשכרה דבק וכמה כבלים, אפילו לא עדינים במיוחד. זה לא דורש פתיחת הלחמות או כלים יעודיים, אבל אני עדיין מעריך שמישהו עם יותר נסיון יכול לעשות את זה יותר טוב ממני והייתי שמח לתת לו להתפרנס. כמו שבספרד אני יודע להחליף לעצמי את השמן באוטו, אבל מעדיף לתת אותו למכונאי השכונתי שיעלה אותו על הליפט ויעשה את זה תוך רבע שעה ויפטר מהפסולת תמורת 35 יורו כאשר אני מביא את השמן והפילטר. אבל לך תסביר את זה לבג"צ פה שפסק שזה לא מודל עסקי בר קיימא...

כנראה שאתה צודק וזה באמת כבר לא במודה לתקן דברים. חשבתי שהדגם הזה ספציפית עדיין בקטגוריה של בר-תיקון, אבל כנראה שאין לכך הרבה דרישה ולכן גם אין הרבה פרסום. נראה מה אוכל לאתר בביקור הבא שלי בארץ.

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

מה זה ״עושים טובה״?!

מהו ״מחיר גבוה״?!

בעיניי, "עושים טובה" - אני יותר התכוונתי לגורמים ללקוח להרגיש שהם לא ששים לעשות את העבודה (שסה"כ לא נשמעת כמשהו שלוקח המון המון זמן.. לדעתי, למיטב הבנתי).

מחיר גבוה ? - שוב, הכל יחסי. 

הכל לפי מה שנאמר כאן בשרשור. למשל נכתב כאן ש"תיקון הבעיה אינו מובטח" או משהו כזה. אז גם כשבן אדם כבר מגיע ומוכן לשלם.. איך שהוא גורמים לו להבין שעדיף לו לקנות חדש.

ואני מבין את זה, בקטע שמישהו עם ניסיון וידע, באמת מעדיף להיות במקום של לבחור לעשות עבודות "נוחות ומשתלמות יותר". 

למשל - טכנאי מזגנים שמעדיף התקנות דה לוקס ופחות "עבודה שחורה".

או עו"ד שבוחר תיקים שהם יותר מתאימים לו (ולא לוקח כל דבר, כאילו שהוא עו"ד מתחיל).

או מורה שמעדיף כיתות טובות ופחות כיתות חלשות.

או רופא שיניים שמעדיף לא להתעסק עם תיקון או הדבקת של כתר שנפל.

אפשר עוד דוגמאות.

לפני 4 דקות, Derish כתב:

כנראה שאתה צודק וזה באמת כבר לא במודה לתקן דברים. חשבתי שהדגם הזה ספציפית עדיין בקטגוריה של בר-תיקון, אבל כנראה שאין לכך הרבה דרישה ולכן גם אין הרבה פרסום.

אני חושב שאתה צודק.

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

זאת לא אופנה. זאת מציאות עכשווית

תנסו להיכנס לנעליים של טכנאי (מקררים/פסנתרים/מכונות גלידה)

במציאות הכלכלית העכשווית עם הבירוקרטיה העכשווית ועלות הקוטג' העכשווית.

פרטים יבשים, לא דיבורים נוסטלגיים.

להיות טכנאי זה לא כלכלי אלא אם כן אתה מתמחר את הזמן שלך לכיוון של 600₪ ברוטו לשעה (זרקתי מספר, מרגיש לי מדויק). הברוטו גם פרט חשוב... לא כלכלי = עסק הפסדי = אני לא אמזון = אני לא מתאבד.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

הזמן שלהם עולה, ההתעסקות מסביב עולה ולא משתלם לשלם להם את מה שהזמן שלהם שווה.

ועל זה הם צריכים לתת לך אחריות על העבודה על חלק משומש שלא הם קנו.

קורא עכשיו שוב את מה שכתבת. לדעתי פות"ש לא מחפש כאן אחריות.. אלא פשוט מישהו שיבצע את העבודה. 

אתה צודק בהחלט, הזמן שלהם שווה. השירות, הידע, ללא ספק.

עם זאת, אני לא קובע שום מודל שירות. יש מהצד השני, יוזמות ליצור מוצרים שהצרכן יוכל לתקן בעת הצורך. למשל ifixit

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

במקרה של דל, התחלנו מזה ששאלנו אם יכולים לתקן, בלי לומר מילה על כך שנביא לבד את החלפים. לא המצאנו להם כלום, להפך, נתנו הזדמנות להכתיב את התנאים. אבל סלח לי, להגיד '400 שקל בשביל שאני אקום מהכסא ואבדוק בכלל אם בזין שלי להתעסק עם המחשב שלך' זה לא שירות לקוחות אלא בדיוק מה שסער תיאר לעיל.

נראה לי שאתה קצת נסחף.

לפני 4 שעות, saar5555 כתב:

אני חושב שהדבר הכללי שמבאס זה חוסר הרצון של נותני שירות לעשות  עבודות כאלה. אם בסוף בן אדם מנסה לבד לתקן.

אף אחד לא גילגל אותו מכל המדרגות וזרק אותו מהבניין.

נתנו לו מחיר לבדיקה - ומשם הומצא סיפור.

נותני השירות מאוד רוצים לעשות עבודות כאלו, הבעיה היא שבצד השני של המתרס יש (סליחה על הביטוי) קמצנים שלא רוצים לשלם, אלא רק את המחיר שנראה להם הגיוני.

זה לא עובד ככה.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 2 דקות, איציק נ. כתב:

אף אחד לא גילגל אותו מכל המדרגות וזרק אותו מהבניין.

נותני השירות מאוד רוצים לעשות עבודות כאלו, הבעיה היא שבצד השני של המתרס יש (סליחה על הביטוי) קמצנים שלא רוצים לשלם, אלא רק את המחיר שנראה להם הגיוני.

זה לא עובד ככה.

100%...

כל אחד כאן בשרשור כותב מניסיונו/ם.

יכול לספר למשל על אינסטלטור שעשה עבודה עם ציוד צנרת שאני הבאתי. עזרתי לו מאוד (עליתי בעצמי לגג למשל וכו') ובסוף קיבל כסף מעל ומעבר (אבל עשה עבודה לטעמי והיה זמין מיידי).

יצא לי לפגוש רופאי שיניים שפשוט סירבו לעבודה קטנה שדווקא רופאה אחרת הסכימה לבצע ויצאה בסדר.

אני חושב שזה תלוי באותו בעל מקצוע כמה הוא "רעב". אני כן מצפה להוגנות מסוימת משני הצדדים. 

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 3 דקות, איציק נ. כתב:

אם אני הולך ליבואן הרשמי של דל אז אני מצפה למחיר גבוה - אבל עם אחריות ובטחון שהעבודה תתבצע, כמו שהולכים למוסך יבואן. אם אין אחריות או ודאות אז שיגבו דמי בדיקה סמליים, מה שנקרא best effort, ואז שיגידו לי כן או לא וכמה יעלה התיקון. בדיקה לתקלה המדוברת אצל טכנאי מנוסה לוקחת לא יותר מרבע שעה, ולגבות על כך 400 שקל זה דמי נפנוף, לא הצעה אמיתית שמיועדת לשמר לקוח מחוץ לתקופת האחריות.

אני עובד כבר הרבה שנים בחברת מחשוב/דפוס מובילה ומכיר את התחום ואת התמחור הנהוג בו. זה לא 'לדעתי' וזה לא 'מרגיש לי' יקר אלא פשוט שתי גישות שונות שקיימות בתעשייה - אחת חושבת על רווח בטווח הקצר והשנייה על מוניטין ושימור לקוח בטווח הארוך. שתיהן לא פועלות בהפסד אבל היעדים שלהן שונים בתכלית, ואני רואה שהיבואן של דל בארץ הוא מהסוג שאין לו מה להציע לי בסיטואציה הנוכחית.

פורסם
Just now, saar5555 כתב:

אני חושב שזה תלוי באותו בעל מקצוע כמה הוא "רעב". אני כן מצפה להוגנות מסוימת משני הצדדים. 

אתה נכנס למעבדת שירות של חברה, לא עסק עצמאי קטן. הם מעסיקים עובדים שכירים שמקבלים משכורת.

הם משלמים שכירות, אחזקה, חשמל, ארנונה, מיסים, חופשות, קרן השתלמות וכו' - כל זה בשביל שאתה תוכל להגיע למקום מסודר ולמסור את המחשב שלך לתיקון ושיהיה מישהו מקצועי שיטפל בו - בקיצור: יש מי שמשלם בשביל שזה יקרה. כן, זה עולה יותר.

זה לא קשור לכמה המעבדה של "דל" רעבה או לא, הם שם לתת שירות לכולם ויש מחיר בשביל שזה יקרה.

אם זה טכנאי פרטי - אני מסכים שיש מידה "רעב" וזכותו המלאה לסרב לעבודות שאין לו זXX בשבילן (ויש כאלה שיש להם זXX בשביל עבודות כאלה, אבל כבר בשיחה עם הלקוח הם מזהים אובייקט בעייתי (וב"ה לא חסרים כאלה) ומחליט לחתוך ולא להתעסק).

איציק

לפני 2 דקות, Derish כתב:

אם אני הולך ליבואן הרשמי של דל אז אני מצפה למחיר גבוה - אבל עם אחריות ובטחון שהעבודה תתבצע, כמו שהולכים למוסך יבואן. אם אין אחריות או ודאות אז שיגבו דמי בדיקה סמליים, מה שנקרא best effort, ואז שיגידו לי כן או לא וכמה יעלה התיקון. בדיקה לתקלה המדוברת אצל טכנאי מנוסה לוקחת לא יותר מרבע שעה, ולגבות על כך 400 שקל זה דמי נפנוף, לא הצעה אמיתית שמיועדת לשמר לקוח מחוץ לתקופת האחריות.

אני עובד כבר הרבה שנים בחברת מחשוב/דפוס מובילה ומכיר את התחום ואת התמחור הנהוג בו. זה לא 'לדעתי' וזה לא 'מרגיש לי' יקר אלא פשוט שתי גישות שונות שקיימות בתעשייה - אחת חושבת על רווח בטווח הקצר והשנייה על מוניטין ושימור לקוח בטווח הארוך. שתיהן לא פועלות בהפסד אבל היעדים שלהן שונים בתכלית, ואני רואה שהיבואן של דל בארץ הוא מהסוג שאין לו מה להציע לי בסיטואציה הנוכחית.

אתה החלטת שזה דמי נפנוף ואתה גם טוען שהיבואן של דל בארץ הוא מהסוג שאין לו מה להציע רק על סמך המחיר שביקשו עבור הבדיקה (בלי אחריות וביטחון שהעבודה תתבצע). במוסכים מורשי יבואן היום יש שגובים דמי בדיקה של 1000 שקל ולא מבטיחים לך כלום ושום דבר, מה תגיד על זה ?

תן לי לספר לך משהו: שום דבר לא בטוח. בטח לא במחשב שכבר אין לו חלקי חילוף ואתה נאלץ למצוא תורמי איברים במרשתת.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...