Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלי ההבדל בין 2.4 ל-5 גה"צ באותו מקום הוא בין סביב 600 מס"ש ל-50 מס"ש (מהזכרון, אבל אלה סדרי הגודל). ייתכן שזו הבעיה אצלך.

אני מחובר דרך סלקום עם ממיר הסיבים שלהם, אבל רשת mesh פרטית (נתבי אסוס, מחוברים ברשת קווית). סה"כ מקבל כיסוי טוב בכל הדירה עם מהירויות גלישה מצויינות והבעיה האחת.שהיתה לי מול הספק היתה של סיסמה לא נכנה שקיבלתי נציגהטלפוני, לקח 3 ימים להבין שהכתיב n במקום N. אבל

טיב הקליטה נופל על פני מרחקים קצרים, בעבר חסר לי נתב באיזור מסויים עם רצפה בינו לבין נקודת הגלישה, למרות מרחק קצר מהנתב, כנראה שהברזל ברצפה בודד את האיזור והבעיה נפתרה רק עם התקנת נקודת גישה נוספת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 20 דקות, sperial כתב:

אצלי ההבדל בין 2.4 ל-5 גה"צ באותו מקום הוא בין סביב 600 מס"ש ל-50 מס"ש (מהזכרון, אבל אלה סדרי הגודל). ייתכן שזו הבעיה אצלך

לא הבנתי למה אתה מתעקש שאני גולש על 2.4 אחרי שאמרתי שזה לא המצב 🫠

התדרים מפוצלים, אני על 5.

אפשר פשוט לקבל את העובדה שהמוצר שלהם חר* ואני כלקוח לא אשם בזה.

פורסם

אז תשקיע 300 ש״ח בנתב טוב ותחליף את הנתב שלהם במתאם מדיה שלהם.

בכל מקרה, בדוק את מהירות הגלישה בחיבור קווי, באלחוטי סמוך לנתב ובחדר השכן. ציינתי שקירות מפריעים, במיוחד אם הם מכילים ברזל (כמו הרצפה שציינתי). ואם תראה שבחיבור ישיר הגלישה במהירות טובה השקע ברשת ביתית - אם על ידי כבל רשת, אם על ידי moca ואם בכל דרך אחרת. מה לעשות, אי אפשר לעבור מחסומים פיזיים, צריך לעקוף אותם. אם יש לך אפשרות קנה נתבים תואמים שיאפשרו לך mesh.

הערת אגב - מתאמי ה-moca של yes מאפשרים חיבורים אלחוטיים בחדרים בהם הם נמצאים, במחיר 5 ש״ח לחודש. אם יש לך מתאמים כאלה (אולי גם בחברה אחרת, בדוק אצל הספק שלך) גם זה יכול להיות פתרון. הסתייגות - לא בדקתי את זה אישית.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

5 GHz חודרת קירות הרבה פחות טוב מ 2.4 (פיזיקה).

אם מדובר בקיר ממד אז זה בכלל לא מפתיע.

מי ש"אשם" זה הקבלן ששם הרבה ברזל בקיר 😉.

מכל החפירות לא הבנתי כבר לאן אתה רוצה להתקדם.

כמו שכתבתי הכי טוב זה לעבוד עם ציוד פרטי שלך ולהפריד בין ממיר המדיה לנתב, זה גם מאפשר לך לעבור לטכנולוגיות אחרות יחסית בקלות.

בממד יש קשיים, אבל לא ראיתי שציינת אם החדר הוא ממד.

תחשוב קצת רגוע, תעדכן ואז נשתדל לעזור לך.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

אז תשקיע 300 ש״ח בנתב טוב ותחליף את הנתב שלהם במתאם מדיה שלהם.

אתה מבין שהנתב שהם מכרו עולה 650, כן?

אני רוכש את הנתב מהספק אינטרנט מתוך ציפיה שאם תהיה לי תקלה תהיה לי כתובת לפנות אליה. במצב שאני מפצל בין הספק לבין הציוד הפיזי, כל אחד יזרוק את האחריות לשני ואני בסוף זה שאדפק. בפועל גם זה לא עזר, הם לא לקחו אחריות.

לפני כשעה, borsood כתב:

5 GHz חודרת קירות הרבה פחות טוב מ 2.4 (פיזיקה).

אם מדובר בקיר ממד אז זה בכלל לא מפתיע.

מי ש"אשם" זה הקבלן ששם הרבה ברזל בקיר 😉.

מכל החפירות לא הבנתי כבר לאן אתה רוצה להתקדם.

כמו שכתבתי הכי טוב זה לעבוד עם ציוד פרטי שלך ולהפריד בין ממיר המדיה לנתב, זה גם מאפשר לך לעבור לטכנולוגיות אחרות יחסית בקלות.

בממד יש קשיים, אבל לא ראיתי שציינת אם החדר הוא ממד.

תחשוב קצת רגוע, תעדכן ואז נשתדל לעזור לך.

המצב כרגע (כפי שכבר כתבתי בהודעות קודמות) הוא שהמהירות בחיבור קווי תקינה אחרי שהם עשו שינויים כלשהם בפניה האחרונה שלי לטכני שלשום - 850 מ"ב לשניה

בוויפי יש שיפור אבל לא מספיק בעיני. ליד הראוטר - סביב ה450-550. בחדר ליד במקסימום איזור ה150 מ"ב לשניה, בדרך כלל סביב ה60-70 מ"ב לשניה. (זה לא ממד... תנו לי קצת קרדיט שיש לי קומון סנס...) 

הניתוקים עצמם לא חזרו מאז שלשום, זה לפחות שיפור משמעותי.

מה אני רוצה לעשות הלאה? כרגע נותן צ'אנס אחרי הטיפול האחרון בתקלה שלהם, ונראה אם זה סביר. בכל מקרה, מהחוויה שלי על ההתנהלות הארגונית שלהם ושירות הלקוחות - עדיין לא אמליץ עליהם לאף אחד.

פורסם

אני קניתי את הנתבים במבצעים של KSP, דגמים לפני הפסקת שיווק. הראשונים עלו 150 ש״ח ליחידה ולאחרונה הוספתי אחד שעלה 220 ש״ח. הנתב שמחובר למתאם הסיב משמש כנתב, האחרים כנקודות גישה (קוויות ואלחוטיות), והקינפוג לא מורכב, אם כי לא ביצעתי אותו בעצמי.

אחד היתרונות של אסוס הוא שאפשר לשלב דגמים שונים שלהם ברשת mesh אחת, מה שמאפשר בניית הרשת בהדרגה.

פורסם
לפני 9 שעות, EliC25 כתב:

אתה מבין שהנתב שהם מכרו עולה 650, כן?

אני רוכש את הנתב מהספק אינטרנט מתוך ציפיה שאם תהיה לי תקלה תהיה לי כתובת לפנות אליה. במצב שאני מפצל בין הספק לבין הציוד הפיזי, כל אחד יזרוק את האחריות לשני ואני בסוף זה שאדפק. בפועל גם זה לא עזר, הם לא לקחו אחריות.

המצב כרגע (כפי שכבר כתבתי בהודעות קודמות) הוא שהמהירות בחיבור קווי תקינה אחרי שהם עשו שינויים כלשהם בפניה האחרונה שלי לטכני שלשום - 850 מ"ב לשניה.

מה שזה אומר שעכשיו התשתית (בזק) תקינה וגם הספק (גילת) עד הנתב.

בציוד פרטי זה קצת יותר פשוט, אם מחברים מחשב לממיר מדיה ללא נתב והמהירות המתקבלת נמוכה הבעיה אצלם.

ולגבי נציגי השרות הם רק מדקלמי תסריטים.

לפני 9 שעות, EliC25 כתב:

בוויפי יש שיפור אבל לא מספיק בעיני. ליד הראוטר - סביב ה450-550. בחדר ליד במקסימום איזור ה150 מ"ב לשניה, בדרך כלל סביב ה60-70 מ"ב לשניה. (זה לא ממד... תנו לי קצת קרדיט שיש לי קומון סנס...) 

הניתוקים עצמם לא חזרו מאז שלשום, זה לפחות שיפור משמעותי.

מה אני רוצה לעשות הלאה? כרגע נותן צ'אנס אחרי הטיפול האחרון בתקלה שלהם, ונראה אם זה סביר. בכל מקרה, מהחוויה שלי על ההתנהלות הארגונית שלהם ושירות הלקוחות - עדיין לא אמליץ עליהם לאף אחד.

אבחון רשת מקומית זה לא דבר פשוט. יש אפשרות שהציוד האלחוטי שלך (פלאפון? נייד?) מוגבל. האם אתה מקבל מהירויות גבוהות ברשתות במקומות אחרים?

550 ליד הנתב מצביע על זה. אפשרות נוספת היא שהשכנים מפריעים לך. שכן על אותו תדר, גם עם קליטה נמוכה יכול להפריע.

אם אתה רוצה להבין יותר טוב מה קורה תוריד את האפליקציה הזו https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vrem.wifianalyzer

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

הורדתי בעצת מהנדס תקשורת את התוכנה, אני מדורג דווקא גבוה שם לעומת השכנים.

המהירות נבדקה בכמה מכשירים, תומכי וויפי6. 

כרגע המצב יציב מבחינת החיבור אבל עדיין מהירות לא מספקת. אני חושב לתגבר עם מגדיל טווח שתומך בתדר 5g וזהו

פורסם

הדירוג הוא לא הכל. אם יש לך שכן על אותו תדר אפילו בעוצמה נמוכה הוא יכול לעשות שמות במהירויות.

יש ערוצים אחרים פנויים?

אם אתה מתכוון לקנות מגדיל טווח, אני ממליץ בחום שתחבר אותו חוטית לנתב.

• תוכן חדש...