Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בעיקר מחפש קצת לפרוק,

לא מצאתי קבוצה רלוונטית בפייסבוק לשתף בה את החוויה הכל כך שלילית הזו. בקבוצות של הסיבים זה או קבוצות שדורשות אישור פוסטים או שאלו קבוצות של אנשי מכירות וטכנאים, פחות של לקוחות.

עברנו דירה ורצינו להתקין אינטרנט סיבים בבית, ראינו הצעות של כל מיני חברות, והמחיר המשתלם ביותר היה של חברת גילת טלקום שיושבת על תשתית של בזק, אמרנו יאללה. מה כבר יכול להיות?

וזה הסיפור המלא:

הזול עולה ביוקר, מי שמוכן להתחבר לחברה מאוד לא מקצועית – סלמתק. מי שלא – שיקרא.

אמ;לק – עשו איתנו, לקוח בודד, את כל הטעויות האפשריות: ראוטר ראשון תקול. ראוטר שני הגיע בלי שנאי. לאחר הגעת השנאי, הראוטר שרוף. כל זאת במהלך חוסר מקצועיות נוראי. לקיחת אחריות חלקית מאוד בלי פיצוי הולם על שעות רבות שבוזבזו לשווא בגלל תקלות של החברה. גם לאחר שכל הציוד סופק והצלחנו להתחבר - התוצר בפועל ברמה ירודה מאוד, ניתוקים הולכים וחוזרים באינטרנט בלי שום מענה מהחברה, ומהירות אינטרנט שהייתה רלוונטית לשנת 2003.

בפירוט:

1.     אופציית קבלת הראוטר היא במשלוח (עד 5 ימי עסקים) או איסוף עצמי (בחלונות זמן של שעתיים ביום, פעם ביומיים).

2.     מאחר ומדובר בדירה חדשה ולא היה לנו אינטרנט, העדפתי את אופציית האיסוף העצמי כדי לזרז את הליך ההתחברות, וכך גם נאמר לנציגת המכירות בטלפון.

3.     ביום שלישי 14.1 הגיע מתקין של בזק להתקנת התשתית. באותו יום ראינו פרסום שחברת 'גילת טלקום' יצאה במבצע של התקנה חינם, זאת על אף ששילמנו 200 שקלים על ההתקנה. למרות הטעם המר ותחושת המרמה שלוותה, נמנענו מלהתייחס לכך, עד שלב מאוחר יותר בו התחילו תקלות רציניות שהוסיפו לחוויה השלילית.

4.      באותו יום שהגיע המתקין, הלכתי לאסוף את הראוטר.

5.     שעת האיסוף (14:00) יחסית קרובה לסיום יום העבודה של החברה (16:00) אך בכל זאת אמרו לי שאין מה לדאוג כי כשאגיע הביתה אדבר עם התמיכה הטכנית שזמינים 24 שעות, וכך אכן קרה.

6.     א. החל מ14:30 נעשו ניסיונות התחברות לחברה באמצעות הראוטר החדש דרך המוקד הטלפוני. לאחר 20 דקות בהם נציג התמיכה מבין כי הוא לא מצליח להתחבר, אמר לי לאפס את המכשיר.
ב.  הליך ה'ריסט' חוזר על עצמו 3 פעמים עד השעה 16:00, כשיש פערים של 20-30 דקות בין בקשה לבקשה ובינתיים אני המתנתי על הקו בלי שום דבר חדש מנציג התמיכה. נציג התמיכה אף אמר לי שנעבור להתכתבות בוואטספ כדי 'שלא ייבש אותי בשיחה'
ג. בפועל – בחברה עובדים בודדים, בכל פעם שפונים לשירות מכירות\תמיכה\שירות לקוחות, בין אם זה בהתכתבות או בין אם זה בטלפון – עונה אותו נציג. כלומר אותו נציג מטפל ביותר מלקוח אחד בזמן נתון. כששוחחתי עם נציג בוואטספ, אותו נציג גם ענה לי בטלפון, כלומר הוא 'ממקבל' פניות ולכן זמן המענה הראשוני מהיר, אבל זמן הטיפול בתקלה ארוך... מאוד!

7.     בשעה 16:00 התחלף נציג התמיכה, מבלי שקיבלתי על כך עדכון, אלא רק הודעה 'שלום אני XXX איך אפשר לעזור?' כאילו לא שוחחתי עם החברה שעה וחצי ברציפות. הרמתי מיד שיחת טלפון וכמובן שענה לי אותו נציג מהוואטספ, כי כאמור – עובד שם רק אדם אחד.

8.     במשך שעה נוספת הנציג ביקש עוד פעם או פעמיים לבצע איפוס למכשיר, והבין שהוא תקול. אך השעה כבר 17:00, וב16:00 כולם הלכו הביתה. אז אין עם מי לדבר. זה מקרה ראשון של חוסר מקצועיות, הרי הנציג הראשון היה אמור להבין שמשהו לא הולך כשורה אחרי הפעם הראשונה או מקסימום השנייה שביצעתי איפוס למכשיר.

9.     ביקשתי פתרון מנציג התמיכה, מאחר והוא הפנים של החברה כרגע ומאחר שמדובר בתקלה במכשיר שלהם, וחוסר מקצועיות שלהם שלקח להם זמן רב לעלות עליה (קרוב ל3 שעות)

10.   הנציג חזר על אותו פתרון 'ברירת מחדל' שלא בא לקראת הלקוח בכלל: 'או שתגיע מחר לאסוף ראוטר חדש או שתחכה למשלוח שיקח כמה ימי עסקים.' אין בכך שום נטילת אחריות. במקביל – גם החזרנו הביתה טכנאי של  YES שהיה צריך להתקין טלוויזיה מאחר והוא לא יכל לבצע את העבודה כשאין אינטרנט.

11.   ביקשנו מהנציג שלמחרת בבוקר מנהל שירות לקוחות יצור איתנו קשר.

12.   בבוקר למחרת, משלא חזר אלינו מנהל, יצרנו קשר בעצמנו, לטלפון ענה אותו נציג תמיכה ששוחח איתי ביום הקודם, והתפלא שלא הצלחנו להתחבר עדיין. כלומר, עצם זה שהעובד לא ידע על התקלה שנמשכה מעבר לשעות העבודה שלו ביום למחרת, מבהירה שאין למידה מטעויות ואין ניסיון ללמוד כיצד לפתור תקלות שנתקלים בהם העובדים בפעם הראשונה.

13.   לאחר שעה נוספת קיבלנו שיחת טלפון מנתי שהציג עצמו כמנהל שירות לקוחות. נתי סיפר לי בשיחת הטלפון על היסטוריית החברה, ושתקלות כמו שקרו אצלנו לא אמורות ולא קרו מעולם. דיבר בשבחה של החברה עוד ועוד, במקום להישיר מבט לבעיה ולחשוב על דרך לפצות אותנו כלקוחות שנפגעו מהטעות שלהם. הוא סיפר לי איך המחיר שלהם זול, והם מפסידים על כל לקוח.

14.   הוספתי בשיחה הזו שהטעם המר שלנו מההצטרפות לשירות שלהם, לא נובע רק מהתקלה הטכנית וחוסר המקצועיות, אלא גם בגלל מבצע 'התקנה בחינם' שהחל כמה שעות אחרי שסגרנו איתם חוזה ושילמנו 200 שקלים על ההתקנה

15.   נתי הסביר לי שהוא לא יכול לזכות אותי על ההתקנה ובכך למעשה המשמעות היא שאני לקוח שבוי שלהם, כי שילמתי על התקנה ששוות ערך ל3 חודשי אינטרנט, או במילים אחרות – רבע מעסקה שנתית, זה הרבה באופן יחסי.

16.   לאחר שיחה ארוכה, הפיצוי היחיד שנתי הציע לי היה 'לשדרג' לנתב יקר יותר, מוצר שמלכתחילה לא היה לי בו צורך ולא הזמנתי. לדחוף לי מוצר שלא ביקשתי זה לא פיצוי, אלא 'ריקון מלאים'.

17.   לאחר שסירבתי לקבלת הראוטר וביקשתי לקבל את אותו ראוטר ששילמתי עליו, נתי הודה שאין ברשותו את הראוטר שאספתי פחות מיום לפני השיחה הזו. הוא הוסיף שאלו ראוטרים שיוצאים משימוש והם 'חיסלו מלאי' כלומר – מכרו לי ראוטר שבכלל אין כוונה להמשיך להשתמש בו.

18.   משהבנתי שאין תוחלת לשיחה, הסכמתי לקבלת הראוטר המתקדם יותר, רק כדי שאוכל לסיים את הסאגה הזו – ונסעתי שוב למשרדי החברה כדי לאסוף את אותו ראוטר.

19.   וידאתי גם בטלפון וגם מול הנציגה שפגשתי פרונטלית שהראוטר נבדק והוא תקין, והיא ענתה 'אין מה לדאוג, הם לא יחזרו על אותה טעות פעמיים.' אספתי את הראוטר ונסעתי לביתי.

20.   היא אכן צדקה, הם לא חזרו על אותה טעות פעמיים, אלא טעו באופן אחר – הפעם היה חסר בקופסה של הראוטר, חלק מאוד בסיסי – שנאי, נו אתם מכירים, הכבל הזה שנכנס לקיר ובלעדיו אין למוצר אספקת חשמל.

21.   בשיחת טלפון ענתה לי אותה נציגה שפגשה אותי פרונטלית, ולא הבינה על מה אני מדבר, לכן ביקשה תמונות של האריזה כדי להבין מה חסר.

22.   לאחר מספר דקות היא התנצלה על הטעות, ואמרה שיגיע אלינו טכנאי תוך חצי שעה עם שנאי ושיפצו אותנו בחודש ראשון בחינם (69 שקלים). ביקשתי שהטכנאי גם יבצע את ההתקנה הסופית, ובאופן 'חריג' הבקשה שלי אושרה. לציין כי נראה כשגילת טלקום רוצים, יש לחברה 'פתרונות' שאינם ברירת המחדל שלהם (שליחות או איסוף עצמי) אך הם כנראה בוחרים בהם רק אחרי שללקוח יוצא המיץ.

23.   הטכנאי הגיע וחיבר את המכשיר לחשמל, אך הוא לא תקין! (מסתבר שהיא גם טעתה, והם חזרו על אותה טעות פעמיים...) הטכנאי בדק את המכשיר באופן שטחי ואמר שהוא שרוף, כן. גם אני לא האמנתי. הטכנאי היקר (שהיה העובד המצטיין בחברה הזו) הציע לחבר אותנו עם ראוטר פשוט יותר (LTE) לבינתיים, ושלמחרת הוא או טכנאי אחר יגיע עם ראוטר תקין ויבצע התקנה.

24.   מנהל השירות הטכני חייג אלי לאחר שהטכנאי עזב ואמר לי כי הוא מתנצל על התקלות, ושהוא שולח אליי באופן דחוף ראוטר. התפלאתי ואמרתי 'מעולה אז זה יגיע עוד היום?' והוא ענה 'לא... זה בשליחות עם חברה חיצונית ויקח 3 ימי עבודה' כשלמחרת כבר היה סוף שבוע.

25.   בסופו של דבר מי שלקח את האחריות היה הטכנאי בקצה המערכת. כשהוא חזר לחברה הוא ביקש אישור להגיע אליי עוד באותו ערב בחזרה ואכן כך היה, והוא התקין אצלנו את האינטרנט.

26.   לאחר ההתקנה ביקשנו שמנהל בכיר יחזור אלינו כדי לקחת אחריות ולפצות אותנו על עוגמת הנפש, השעות הרבות שבוזבזו וחוסר המקצועיות של החברה.

27.   למחרת בערב נעשה ניסיון מצד 'גילת טלקום' לחזור לאחד ממספרי הטלפון שלנו, שמלכתחילה נאמר להם שאינו זמין בדרך כלל, ולא נעשה ניסיון להתקשר למספר הטלפון השני כשלא היה מענה. לאחר 5 דקות מקבלת השיחה, כשהתקשרנו בחזרה נאמר שהמנהלת שביצעה את השיחה כבר לא נמצאת ותיצור איתנו קשר בתחילת השבוע

28.   בתחילת השבוע, רק לאחר שיצרנו שוב קשר עם החברה לקראת סוף יום העסקים, מאחר ולא חזרו אלינו בכל מהלך היום, יצרה איתנו קשר מנהלת בחברה.

29.   המנהלת בשיחה חזרה בדיוק על אותם דברים שכבר היו ידועים לנו:
א. בתחילת דבריה היא ביקשה שנספר את הסיפור מהצד שלנו, אך עצרה אותנו פעמים רבות ואמרה שהיא כבר יודעת את כל העובדות. אם ככה, למה היא שאלה? בכל זאת, היה נראה כי היא לא מעורה בפרטים\ברצף השתלשלות האירועים או שהיא בחרה לעוות את הדברים ולהתייחס לכל הפנייה שלנו כפנייה שמטרתה היא החזר של דמי ההתקנה.
ב. המנהלת התנצלה על כך שלא התקשרה למספר הטלפון השני, ולגבי התקלות שהיו איתנו אמרה כי דבר כזה לא קרה ולא אמור לקרות, והמשיכה גם כן כמו נתי לדבר בשבח החברה ככזו שלא עושה שגיאות וטעויות (זה לא מעניין את הלקוח הבודד שאצלו קרו מספר טעויות ברצף).
ג. אף על פי שציינו את העובדות כפי שנכתבו למעלה – המנהלת הקטינה את החשיבות שיש ללקיחת האחריות של הטכנאי בקצה ויוזמתו, רק בגלל שמנהל היה צריך לאשר את היוזמה שלו. גם לאחר שהדגשנו בפניה את אי מתן הפתרון של המנהלים לכתחילה ועד אשר הטכנאי לקח אחריות, היא התעקשה שהמנהלים הם אלו שפתרו את הבעיה.
ד. עדיין, גם בשיחה הזו עם המנהלת, היא לא נטלה אחריות על הנזק שנגרם לנו, גם מבחינה כספית ובעיקר מבחינת זמן ועוגמת נפש. ה'פיצוי' ההולם מצדה נותר על כנו – 69 שקלים זיכוי על החודש הראשון, שחלק נכבד מהם 'נשרף' בדלק להגעה למשרדים של גילת טלקום הלוך וחזור יותר מפעם אחת.
ה. המנהלת הציעה לי להתנתק ולבטל את העסקה. אך הסברתי לה, כפי שהסברתי לנציג בשבוע לפני כן, שאני כבר לקוח שבוי כי שילמתי להם חלק נכבד מהעסקה על ההתקנה. כמו כן ציינתי שכל יתר חברות התקשורת לא גובות כסף על ההתקנה, לכן לא 'הרווחתי' שום דבר מכך שהתקנתי דרכם את התשתית. בתגובה היא התעקשה שכולם גובים דמי התקנה, ושהיא מכירה יותר טוב ממני את השוק, בתור מי שעובדת בו.
ו. המנהלת הכחישה שעובדי שירות הלקוחות היו מעורבים בפנייתנו לאורך הדרך, ואמרה כי כל הפניה שלנו נעשתה מול מוקד התמיכה הטכנית. כנראה שאותם עובדים שעונים בשירות הלקוחות הם בכלל עובדים של התמיכה, וכנראה שנתי, שהציג עצמו כמנהל שירות, הוא בכלל עובד של התמיכה הטכנית.
ז. בשורה התחתונה, המנהלת חזרה שוב על האמירה שאינה יכולה להחזיר לנו את דמי ההתקנה, והתייחסה בסאבטקסט לדמי ההתקנה כאילו זו מהות בקשתנו. התחושה שעלתה מהשיחה היא שהיא מתעלמת מכל השתלשלות האירועים הלקויה, מתייחסת אליה באופן חלקי ומעוות ולבסוף מציגה אותנו בשיחה כמי שמטרתם היא להחזיר את דמי ההתקנה רק בגלל אותו מבצע שהם החלו יום למחרת עם התקנה בחינם.

30.   מאחר והבנתי שאין לי עם מי לדבר, ושגם בדרג הבכיר ממשיכים להתכחש לעובדות, ולא לקחת אחריות, סיימתי את השיחה הזו ופניתי לכתיבת הביקורת הזו בכדי להזהיר לקוחות פוטנציאליים נוספים. במבט לאחור – עדיף לשלם עוד כמה עשרות שקלים לחודש ולעבוד עם חברה שמכבדת את הלקוחות שלה ואת עצמה.

הביקורת הזו נכתבה לפני שבוע וחצי, כשאמרתי לעצמי שאבלע את הצפרדע, יאללה, יש לי אינטרנט בבית. אבל מאז כבר יצרתי קשר לפחות 3 פעמים עם השירות הטכני. האינטרנט 'נעלם' למספר שניות עד דקות, פעמים רבות כל יום. גם כשהוא מחובר כבר - הוא א י ט י ברמות קיצוניות:

חיבור ישיר לראוטר דרך כבל מוציא 650MBPS בספיד טסט. חיבור בוויפי - 400. חיבור בוויפי בחדר הסמוך (מרחק 4-5 מטרים) - במקסימום סביב ה100MB, בפועל - לפעמים רק מגה אחד, לפעמים 10. 

מחר יגיע טכנאי בזק שהתקין את הסיב כדי להראות לי שהבעיה היא בספק עצמה ולא בתשתית. אם זה אכן המצב אני מקווה להחזיר להם את הראוטר הזבל שלהם ולקבל את הכסף שלי בחזרה על השום דבר שקיבלתי מהם.

image.png.9c7dc3970deb94cda3a894b3de420642.png

image.png.7625f0e17b41614d230d5e2686de71ae.png

לשם השוואה - אלו הנתונים שאני מקבל כשאני מתחבר להוטספוט בטלפון שלי, מדהים שזה יותר מהיר מוויפי וסיבים וכל הטכנולוגיה הכי מתקדמת

image.png.d57c054a87fd0241269a1c9ea9bd1b1b.png

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • אהבתי 1
  • מבאס 2
  • מעניין 1
פורסם (נערך)

ממש מבאס לשמוע על הסאגה הזו והחוויה השלילית. אציין שרק קראתי חלק ולא הכל (קצת מאוחר לי בלילה, אשלים מחר 😉). 

ממליץ מאוד לקנות ציוד פרטי. במחיר של בערך 400 שקל לציוד בסיסי אך איכותי מרוב מה שיש לחברות התקשורת להציע אתה מקבל שקט נפשי ואתה תלוי רק בעצמך ולא בנציגי שירות שלרוב אין להם הרבה מושג מה הם עושים. 

במקרה אני עם גילת מאז שהם השיקו ומאז החיבור הראשוני לא הייתה בנינו תקשורת בכלל - הכל עובד פיקס עם הציוד שלי. ממיר סיב של ZTE שעלה 80 שקל וראוטר xiaomi ax3000 שעלה בסביבות 180 ש"ח. 

לא יכול לציין אותם לחיוב או לשלילה כי חוץ מחיבור ראשוני אני לא זקוק להם. 

עריכה אחרונה על ידי sagibd95
פורסם

אם אין ציפיות - אין אכזבות.

עצוב שזו רמת השירות בישראל.

(ובנימה אישית: רכשת רכב של חצי מליון ש"ח ואתה מקשקש על כמה עשרות??)

• מצחיק 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

בחיים לא שמעתי על החברה... 

אם אני מנתח נכון, אילו היית בוחר ב"טכנאי שמגיע עד הבית" כל הקשקוש הזה היה נחסך ממך, או מצומצם להתנהלות מול הטכנאי. אני נוטה להזמין טכנאי ל"התקנה ראשונה" של דברים אפילו אם מדובר בפעולה הכי פשוטה בעולם רק כדי להבטיח שההתנהלות עם הספק תתחיל על רגל ימין. במיוחד בדירה חדשה - תמיד יש קשיים בתשתיות.

בזמנו כשתחברתי לפרטנר הטכנאי שהתקין את הסיבים גם סידר את הראוטר, הכול באותו יום.

מצד שני בטווח הארוך אני משלם יותר. עצבים <> כסף? :)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני כשעה, hans כתב:

בחיים לא שמעתי על החברה... 

אם אני מנתח נכון, אילו היית בוחר ב"טכנאי שמגיע עד הבית" כל הקשקוש הזה היה נחסך ממך, או מצומצם להתנהלות מול הטכנאי. אני נוטה להזמין טכנאי ל"התקנה ראשונה" של דברים אפילו אם מדובר בפעולה הכי פשוטה בעולם רק כדי להבטיח שההתנהלות עם הספק תתחיל על רגל ימין. במיוחד בדירה חדשה - תמיד יש קשיים בתשתיות.

בזמנו כשתחברתי לפרטנר הטכנאי שהתקין את הסיבים גם סידר את הראוטר, הכול באותו יום.

מצד שני בטווח הארוך אני משלם יותר. עצבים <> כסף? :)

אני מניח שלא קראת את כל הפוסט ואני גם לא מאשים, זו חתיכת חפירה אבל אתמצת לך:

אין דבר כזה טכנאי עד הבית. העד הבית מדבר על שליחות של הראוטר, ההתקנה היא diy מול השירות בטלפון. זה שהגיע אליי טכנאי זה היה לפנים משורת הדין.

וכפי שכתבתי בשורה התחתונה, התקלות לא הסתיימו במוצר הפיזי אלא באיכותו לאורך זמן וקליטת אינטרנט ירודה.

לגבי דירה חדשה, היא לא חדשה בפועל אלא זה בית חדש עבורי. בדירה הייתה תשתית קיימת כבר.

אני אציין בהמשך לפוסט הזה שהייתי אתמול 3 שעות בלילה מול התמיכה הטכנית (ושוב הם החליפו משמרת באמצע בלי ליידע אותי בצורה מנומסת)

אחרי שעשו מלא שינויים ובדיקות המהירות קפצה פלאים, למצב שבחיבור קווי מקבלים כמו שצריך. הם לא אמרו אילו שינויי הגדרות ביצעו אבל כל עוד אני לא רואה שזה יציב לאורך זמן אני עדיין לא סומך עליהם.

לפני 57 דקות, Night Driver כתב:

בערך בסעיף 8 הייתי כבר אומר תודה ועובר חברה 

אלו כבר קווי האישיות שלי והנטייה שלי לתת צאנס ולסלוח. 

פורסם
לפני כשעה, EliC25 כתב:

אלו כבר קווי האישיות שלי והנטייה שלי לתת צאנס ולסלוח

גם אני כזה. אדם נורמטיבי היה עוצר ב 4.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הופתעתי לקרוא על השתלשלות העניינים. לפני כמה חודשים כשעברתי מנחושת לסיבים הייתי בטוח שאתחבר לגילת כי ראיתי בפורום סיבים שעקבתי אחריו שאנשים מרוצים מהם וגם המחיר היה טוב. בסוף התחברתי לפרטנר שנתנו התקנה חינם לעומת גילת.

שתי הערות:

לגבי WIFI - מאוד תלוי במצב בשטח.

אם תחליט ללכת על ציוד פרטי, תיצמד לרשימת ציוד מאושר ע"י הספקית. 

פורסם

"I was today years old" כשגיליתי שזה גילת ולא גלעד 🤔😮

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 4 שעות, EliC25 כתב:

אני מניח שלא קראת את כל הפוסט ואני גם לא מאשים, זו חתיכת חפירה אבל אתמצת לך:

אין דבר כזה טכנאי עד הבית. העד הבית מדבר על שליחות של הראוטר, ההתקנה היא diy

קראתי, אבל הקוגניציה שלי מידרדרת... תודה על ההבהרה. משתתף בצערך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא קראתי את כל המגילה, אבל אני יכול לנחש מה כתוב שם...

למי שרוצה להתחבר לגילת הדרך הנכונה היא להתחבר לבזק\בזק עם ציוד פרטי בלבד ואחרי חודשיים כשהכל עובד חלק לעבור לגילת.

ככל שאני יודע גילת הם היחידים שלא מכריחים אותך בביקור שקר של טכנאי כשאתה רוצה להתנייד.

היתרון של שימוש בציוד פרטי הוא שאתה יכול להשתמש בציוד הרבה יותר איכותי מהזבל שכל הספקיות נותנות. אני גם רואה יתרון בהפרדת ממיר המדיה מהנתב.

החיסרון הוא שיש צורך בהבנה מינימליצ של איך לקנפג את הרשת לצרכיך. אם משהו לא עובד זבש״ך.

הדרך הנכונה לבדוק מהירות היא באמצעות חיבור קווי לממיר מדיה או לנתב. בדיק אלחוטית היא חסרת משמעות מסיבות רבות ומגוונות.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

בדיקה אלחוטית היא לא מדד האם האינטרנט עובד או לא. אבל היא כן הכרחית כי זה השימוש שנעשה, לכן המוצר פה הוא אינטרנט אלחוטי ולא אינטרנט חוטי. אם הייתי רוצה אינטרנט חוטי הייתי מתקין את הנקודה בחדר עבודה שבו מחובר המחשב. מאחר וכשאני רוכש מוצר אני מסביר את הצרכים שלי (כלומר משתמש במחשב שנמצא בחדר הסמוך, מרחק 5 מטרים וקיר אחד מהראוטר) אני גם מצפה מהמקצועיות של החברה לספק לי מוצר שיעמוד בצרכים שלי. אך לא כך הדבר.

פורסם

אינטרנט אלחוטי זה לא דבר פשוט או מובטח.

אף ספקית לא תתחייב שהאינטרנט האלחוטי יעבוד במהירות מסויימת ובצדק. יש הרבה גורמים שמשפיעים בצורה דרסטית על מהירות הרשת האלחוטית וחלקם לא תלוי בך או בספקית או בציוד.

אני ממליץ לחבר חוטית מה שאפשר, ולהשתמש באלחוט רק במה שלא צריך דרישות כבדות מהרשת.

כמובן שנתבים פרטיים יתנו בדרך כלל כיסוי יותר טוב מזבל של הספקיות, אבל אין הבטחה.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

רק להדגיש את דברי @borsood - מהירות הרשת האלחוטית עשויה להיות מושפעת מגורמים מקומיים שאין לספק כל שליטה עליהם, כגון רשתות שכנות או הפרעות אלקטרומגנטיות. לכן את מהירות החיבור עליך לבדוק בחיבור קווי עם כבלים וציוד תקינים, ובהמשך לקנפג את הרשת האלחוטית לביצועים מיטביים.

אגב, @EliC25, מרחק של 5 מטר מהנתב עם קיר חוצץ משמעותיים מאוד  בדקתי כרגע אצלי בצורה לא מדעית ירידת מהירות הורדה ב-50% בהשוואה למדידה בסמוך לנקודת הגישה. חוץ מזה, אתה צריך לוודא שאתה מחובר לרשת 5 גה״צ, כי אם במקרה התחברת לרשת 2.4 גה״צ המהירות תתרסק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מודע לירידה שיש ברשת אלחוטית, כמובן לא הגעתי אתמול מהירח, וזה נכון גם להבדל בין 2.4 ל5.

הפערים אצלי הם הרבה יותר גדולים מ50 אחוז.. אתה מבין שהעליתי פה צילומים של פחות ממגה לשנייה...

בסופו של דבר אחרי שינוי בהגדרות אצלם, המהירות עומדת כרגע באותו חדר על כמה עשרות מגה בייטים לשניה (סביב ה70-80). זה עדיין פער של 80 אחוז בין מה שמקבלים בחלל מעבר לקיר, סמוך לראוטר.

אציין שוב שדי כפו עליי לשדרג לנתב המתקדם יותר שלהם בטענה שהוא יתן לי כיסוי מלא יותר של הרשת האלחוטית בבית "הענק" שלי.

• תוכן חדש...