Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עצות בנוגע לגיר אוטומטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול כמה שאלות בנוגע לגיר האוטומטי ..

דבר ראשון זה ה OVER DRIVE. חוץ מהעובדה שהוא לא ממהר לעבור להילוך הבא.. מה התפקיד שלו ואיפה רצוי להשתמש בו ?

דבר שני - SNOW... מה הוא אמור לעשות ?

דבר שלישי - POWER - בבלנו שלי זאת המכונית היחידה שבאמת מרגישים שהפוואר באמת עושה משהו .. ומרגישים שמכת גז הופכת להיות מכת גז (ובצד ימין אפשר להשים לב שמד הדלק יורד)

עכשיו לסיבה שאני מתעניין .. ירדתי עם האוטו של חבר שלי לא מזמן לחרמון

(אימפרזה 2002 דגם 2003) לפי מה שהבנתי. זה לא 4 על 4 זה 1600 סמק

והאוטו לא זז בעליות .. וכשאני אומר לא זז אני מתכוון לזה - לא זז. יציב כן .. זז-לא

ניסיתי להשים אותו על פאואר עשה קולות - זז לא. הדרך היחידה שאיך שהו הצלחתי לנסוע זה רק על ידי העברה ידנית בין ההילוך הראשון לשני

יש למישהו רעיונות מה צריך לעשות במצב שכזה ולמה זה קורה ?

(דרך אגב זה קרה לי בצורה כל כך מוגזמת רק עם האימפרזה) כבר עשיתי עליות כאלה ואחרות עם רכבים אחרים פחות חדישים והתגובה של האוטו לא התקרבה למצב הנתון..

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
דבר ראשון זה ה OVER DRIVE. חוץ מהעובדה שהוא לא ממהר לעבור להילוך הבא.. מה התפקיד שלו ואיפה רצוי להשתמש בו ?

ביטול הילוך יתר, במקרה שלך ההילוך הרביעי - זה פשוט נועל את התיבה בהילוך שלישי.

השימוש לביטול הילוך יתר הוא בירידות\עליות בהן אתה רוצה בלימת מנוע\יותר כוח כדי לא לשרוף את הבלמים (בירידה) או לאבד כוח (עליה).

דבר שני - SNOW... מה הוא אמור לעשות ?

הילוך שלג, הרכב מתחיל מהילוך שני כדי למנוע החלקה של הגלגלים המניעים על השלג.

דבר שלישי - POWER - בבלנו שלי זאת המכונית היחידה שבאמת מרגישים שהפוואר באמת עושה משהו .. ומרגישים שמכת גז הופכת להיות מכת גז (ובצד ימין אפשר להשים לב שמד הדלק יורד)

כפתור "Power" לא מוסיף עוד כוח, אלא גורם לתיבה "למשוך" כל הילוך לסל"ד גבוה יותר.

עכשיו לסיבה שאני מתעניין .. ירדתי עם האוטו של חבר שלי לא מזמן לחרמון

(אימפרזה 2002 דגם 2003) לפי מה שהבנתי. זה לא 4 על 4 זה 1600 סמק

והאוטו לא זז בעליות .. וכשאני אומר לא זז אני מתכוון לזה - לא זז. יציב כן .. זז-לא

ניסיתי להשים אותו על פאואר עשה קולות - זז לא. הדרך היחידה שאיך שהו הצלחתי לנסוע זה רק על ידי העברה ידנית בין ההילוך הראשון לשני

יש למישהו רעיונות מה צריך לעשות במצב שכזה ולמה זה קורה ?

(דרך אגב זה קרה לי בצורה כל כך מוגזמת רק עם האימפרזה) כבר עשיתי עליות כאלה ואחרות עם רכבים אחרים פחות חדישים והתגובה של האוטו לא התקרבה למצב הנתון..

לאימפרזה ביצועים נחותים משמעותית לעומת הבאלנו שמציעה ביצועים טובים מהממוצע, ייתכן שמעבר לכך ישנה בעייה בסובארו הנובעת מאחזקה לקוייה, מצב מכאני לקוי או פשוט חוסר ההרגל שלך למכונית חלשה יותר. מלבד זאת, ייתכן והתיבה בסובארו מציעה יחסי העברה ארוכים יותר, דבר שמשאיר "חורים" בכוח בעליות והאצות חזקות, אך תורם לשיוט נינוח באוטוסטרדות ולצריכת דלק נמוכה יותר.

פורסם

פשש תותח אתה. (כאילו דבר חיובי) :)

עכשיו תגיד לי מתי הילוך 4 מתחיל ? פחות או יותר 120 או משהו כזה ?

כאילו 100 בהילוך שלישי באוטומט זה עדיין הילוך שלישי .. לא ככה?

אז אם זה המצב. מה שאמרת בנוגע לאובר דרייב. שהוא נועל עד להילוך שלישי ומושך אותו לא בהכרח נכון ?

פורסם

התאמת ההילוכים והמהירויות אינה זהה בכל אוטו. למשל אצלי הילוך רביעי הוא בערך מ-90 (בגלל יחסי העברה קצרים). אני רק לא מבין למה מה שאתה אומר סותר את צוקרמן.

פורסם

טוב אצלי הילוך רביעי מתחיל הרבה אחרי 100. וזה בעצם אומר ש100 זה עדיין הילוך שלישי וזה לא יותר מ2500 טור. אז מה שרציתי לשאול בהקשר ל OVER DRIVE

אם אני שם OVER DRIVE OFF כשאני על 100 2500 טור..

לפי התאוריה שלו לא צריכה להיות שום השפעה כי זה מושך טורים רק כשאני צריך את ההילוך הרביעי ?

אבל מה שקורה אצלי בפועל זה שכאילו אני נישאר על הילוך שלישי

(כאילו אני נימצא בהילוכים רגילים כשאני מוריד את הרגל מהגז אז האוטו נימשך על ההילוך)

אם אתם מבינים את ההרגשה שהמנוע נותן....

אז למה זה קורה ? ומה קורה פה בעצם ..?

פורסם

כשאתה מבטל את האובר-דרייב, התיבה תשאר בהילוך שלישי עד למנתק ותשאר שם (למעט בתיבות שיש להן מעקף שמעביר הילוך למניעת נזק).

ביטול אובר-דרייב הוא כמו נעילת הילוך ב-2. אם תנעל את הילוך האובר-דרייב, תגיע למהירות המרבית שהאוטו שלך יכול להפיק מההילוך השלישי.

פורסם

אחי אתה לא הבנת אותי.

כשאני על 100 קמש אני נימצא בהילוך שלישי על 2500 טור

כשאני מבטל את האובר דרייב אני עדיין נימצא על הילוך שלישי. אבל האוטו מתנהג אחרת והוא קופץ למשהו כמו 3 אלף טור

כאילו הוא "נבלם" כאילו אני לא נימצא על אוטומט זה נותן תחושה של גיר רגיל ..

אז למה זה נובע ?

מה התהליך שקורה שגורם לזה לקרות?

פורסם
אחי אתה לא הבנת אותי.

כשאני על 100 קמש אני נימצא בהילוך שלישי על 2500 טור

כשאני מבטל את האובר דרייב אני עדיין נימצא על הילוך שלישי. אבל האוטו מתנהג אחרת והוא קופץ למשהו כמו 3 אלף טור

כאילו הוא "נבלם" כאילו אני לא נימצא על אוטומט זה נותן תחושה של גיר רגיל ..

אז למה זה נובע ?

מה התהליך שקורה שגורם לזה לקרות?

יותר סביר שעל 100 ב 2500 טורים אתה על הילוך רביעי.

כאשר אתה לוחץ על ה OD, הוא מוריד לשלישי ולכן הסל"ד עולה ואתה מרגיש בלימת מנוע.

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם

רועי שלוחצים על ה POWER הוא לא מושך הילוכים יותר כי גם ככה שאני מדביק את הגז לריצפה הוא מושך עד האדום..וכשה POWER לחוץ מרגישים יותר כח מה שגם מדדתי מ 0-100 איתו ובלעדיו,ןכשהוא היה לחוץ הזמן שופר...

שיקו בנוגע לדלק אתה צודק ...המחוג ממש יורד ....לפעמים עולה אחר כך..

ובנוגע ל OVER DRIVE מה התברר לי שהוא גם עושה זה כשאני בולם חזק ואני לוחץ עליו והא מוריד הילוך..כאילו בולם בעזרת המנוע.

פורסם

ראשית , למי שלא יודע , overdrive הוא יחס העברה גבוה מ 1:1 שהוא יחס ההעברה ה"רגיל" בהילוך הגבוה ביותר. כאשר נוסעים באוברדרייב המנוע מסתובב בסל"ד נמוך יחסית וחוסך בדלק אך זה בא על חשבון התאוצה והכח הזמין כי נמצאים נמוך בעקומת המומנט.

סוג אחד של אוברדרייב הוא פשוט הילוך רביעי שיחס ההעברה שלו גבוה מ 1:1 וכל פעם שמגיעים אליו נמצאים באוברדרייב. בתיבות אלו יש בד"כ כפתור שנקרא sport או power שמונע שימוש בהילוך הרביעי ומעלה את הסל"ד בו התיבה מעבירה להילוך גבוה יותר כך שהאוטו נמצא במצב של קיק דאון תמידי.

סוג שני של אוברדרייב הוא תוספת לגיר אוטומטי רגיל לחלוטין בן 3 הילוכים שמשנה את יחס ההעברה אחרי תיבת ההילוכים (מצורף איור של תיבה כזו מתוצרת בורג-וורנר). אוברדרייב כזה ישלט ע"י כפתור נוסף המשלב או מנתק את האובר דרייב ע"פ החלטת הנהג.

נמרוד

od_photo.jpg

פורסם
רועי שלוחצים על ה POWER הוא לא מושך הילוכים יותר כי גם ככה שאני מדביק את הגז לריצפה הוא מושך עד האדום..וכשה POWER לחוץ מרגישים יותר כח מה שגם מדדתי מ 0-100 איתו ובלעדיו,ןכשהוא היה לחוץ הזמן שופר...

שיקו בנוגע לדלק אתה צודק ...המחוג ממש יורד ....לפעמים עולה אחר כך..

ובנוגע ל OVER DRIVE מה התברר לי שהוא גם עושה זה כשאני בולם חזק ואני לוחץ עליו והא מוריד הילוך..כאילו בולם בעזרת המנוע.

???

כפתור פאואר מטפל בתיבה, לא במנוע. הוא לא משפר את הכוח, אלא רק משנה את הנקודה בה התיבה מעבירה הילוך. אם מדדת 0-100 טוב יותר עם הכפתור לחוץ זה אך ורק מהסיבה הזאת, לא בגלל שהמנוע קיבל איזה boost מסתורי. אלא אם חיברת למערכת הזאת מגדש טורבו או NOS :lol:

פורסם

בבלאנו הכפתור פאוור גורם לזה שהגיר מגיב יותר מהר לקיקים. כאילו אתה "מכין" אותו לזה שאתה נוהג אגרסיבי.

פורסם
בבלאנו הכפתור פאוור גורם לזה שהגיר מגיב יותר מהר לקיקים. כאילו אתה "מכין" אותו לזה שאתה נוהג אגרסיבי.

קרא את ההסבר שלי 2 הודעות למעלה ותבין למה. הוא פשוט מפעיל את הורדת ההילוך בסל"ד גבוה יותר.

נמרוד

פורסם

ביקשתי תשובה בהקשר למצב נתון .... כשאני על 100 אני בהילוך שלישי אז אל תגידו לי שאני בהילוך רביעי כי אין באוטו הזה 5 הילוכים. הילוך ראשון עובר ב30. הילוך שני הולך ב60-70. ב100 אני עדיין בהילוך שלישי על 2500 טור. ב120 בערך אני על רביעי

ולא. כשאני לוחץ על האובר דרייב הוא לא יורד הילוך לשני. הוא נישאר על שלישי .

(נתתי לו לצנוח במהירות של 100 קמש וראיתי שכשהוא מגיע ל70-60 הוא יורד הילוך שני.

נתתי לו עוד לצנוח הוא ירד להילוך ראשון. וכבר היתי על כימעט 0 קמש

אז אם מישהו יכול להסביר לי מה קורה במצב של אובר דרייב ולמה התופעה קוראת - תודה

• תוכן חדש...