Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עצות בנוגע לגיר אוטומטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ביקשתי תשובה בהקשר למצב נתון .... כשאני על 100 אני בהילוך שלישי אז אל תגידו לי שאני בהילוך רביעי כי אין באוטו הזה 5 הילוכים. הילוך ראשון עובר ב30. הילוך שני הולך ב60-70. ב100 אני עדיין בהילוך שלישי על 2500 טור. ב120 בערך אני על רביעי

ולא. כשאני לוחץ על האובר דרייב הוא לא יורד הילוך לשני. הוא נישאר על שלישי .

(נתתי לו לצנוח במהירות של 100 קמש וראיתי שכשהוא מגיע ל70-60 הוא יורד הילוך שני.

נתתי לו עוד לצנוח הוא ירד להילוך ראשון. וכבר היתי על כימעט 0 קמש

אז אם מישהו יכול להסביר לי מה קורה במצב של אובר דרייב ולמה התופעה קוראת - תודה

שמע, בטוח שאתה על רביעי ב100 על 2500 טורים.

אם אתה על 3 ב 2500 טורים אז ב 5K טורים תיסע 200 בהילוך שלישי!!!!!

אני לא מכיר שום רכב שנוסע בהילוך שלישי 200 קמ"ש!!!!

אם לא, איך אתה מסביר שפעם אחת אתה על 100 ב 2500 טורים ואחרי שאתה לוחץ על הכפתור אתה עדיין על 100 אבל על 3000 טורים???

על 100 אתה על רביעי, בערך ב 60-70 הוא יוריד לשלישי, ב 30 הוא מכניס שני ויכול להיות שהוא על שני כמעט עד עצירה מוחלטת.

אתה פשוט לא מרגיש את העברת ההילוכים כנראה.

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גבר עם כל הכבוד אין לי כח להתווכח.

אני אומר לך שאין באוטו הזה 5 הילוכים אז למה אתם סתם מתווכחים איתי

ניסאן אלמרה 4 הילוכים הילוך 3 2500 טור אני על 100. אז תפסיקו להתווכח איתי

אני נותן לכם מצב נתון ! אם בא לכם לענות בשביל מצב מתון מה קורה כשמבטלים אובר דרייב-תודה !..... אם לא אז תעזבו את הנושא אם כן או לא בשקט

פורסם
גבר עם כל הכבוד אין לי כח להתווכח.

אני אומר לך שאין באוטו הזה 5 הילוכים אז למה אתם סתם מתווכחים איתי

ניסאן אלמרה 4 הילוכים הילוך 3 2500 טור אני על 100. אז תפסיקו להתווכח איתי

אני נותן לכם מצב נתון ! אם בא לכם לענות בשביל מצב מתון מה קורה כשמבטלים אובר דרייב-תודה !..... אם לא אז תעזבו את הנושא אם כן או לא בשקט

כנס לכאן http://www.motocar.co.il/motocar/model/index.asp?id=1280

תלחץ על הדגם של האוטו שלך ואיפה שרשום מספר הילוכים תסתכל מה רשום.

תיקנתי למפרט של האלמרה.

ורשום שם 4 הילוכים.

If you treat your car like a racing car, then it will develop expensive racing problems

If it's stupid but it works, it isn't stupid.

פורסם

אמרתי שאין לי כח להתווכח לא ???????

דבר ראשון אתה נתת את המפרט של אימפרזה !

תבדוק את המפרט של אלמרה 1800

דבר שני גם לאימפרזה 1600 אוטומט יש 4 הילוכים !!!!!!!!!

ולא !!!!!!!!!!! על מאה אני לא בהילוך רביעי !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

דרך אגב אם אתם כל כך בטוחים שאני על הילוך רביעי ב2500 טור. ואז כשאני לוחץ אז אני בעצם יורד להילוך שלישי על 3000 טור ואני עדיין נישאר על 100 ? אתם לא חושבים שזה דיי השערה טיפשית שהאוטו יתנהג כימעט זהה וישאר עדיין על 100 ?

אם ההשערה שלכם היתה נכונה האוטו היה נופל מ100 ל90 כמו כלום..

ואחרי זה היה מתחיל את הבלימה

פורסם

רועי לא אמרתי שנוסף איזה כח....פשוט שנותנים קיק אז גם ככה היא מושכת עד לאדום...אז מה שה POWER לחוץ היא מושכת יותר?

פורסם

jeka אתה צודק.. אתה מוריד קיק בכל מקרה זה יגמור את ההילוך עד לסיום שלו

אני לא בטוח שהפאואר נותן יותר מהירות מה שכן התגובות הרבה יותר מהירות אין מה להשוות

פורסם

זה בכל מקרה נותן למשוך עד למנתק כי זו תיבה טובה, אבל יש תיבות שצריכות את הכפתור אחרת הן לא מושכות עד יותר משיא ההספק (שזה בד"כ נמוך מהמנתק).

פג'ו 206 1.4 שנת 99

אל תדחה למחר, את מה שאפשר לדחות למחרתיים.

פורסם

אם זה שלישי אז בוא ותגיד לנו באיזה מהירות אתה ב 2500 טורים בהילוך רביעי?

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם

לפי מה שאמרת, פעם חא לך להגיע לרביעי?!

אני חושב שבאמת לא שמת לב למעבר ההילוך, כניראה השלישי והרביעי אצלך מאוד קרובים,

והם עוברי דיי חלק.

זה לא ממש יתכן שבהילוך מסויים אתה משייט ב 2,500 ב 100 וגם ב 3,000 ב 100,

ועוד באתם תנאי דרך... מה, יחס ההעברה מקצר את עצמו?

כניראה היתפקשש לך המעבר בין ראשון לשני או משהו פלי מה שאתה מתאר...

או שאוליי שמת את התייבה במצב SNOW ואתה מתחיל משני וזה יצר לך בילבול...

פורסם

שלום

לי ברכב יש גם כפתוקר power שאני לוחץ אליו ההרגשה של כל ליטוף של הדוושאה הגיר מרגיש ומוריד בהתאם

נראה לי (אבל על תתפסו אותי במילה) הpower נותן יחסי העברה קצרים יותר לגיר ובכך מתקבל זמינות טובה יותר של הדוושה.

ומהירות 100 קמש ב2500 זה בהילוך 4 ברוב המכוניות זה הסלד +-

ו100 קמש ב3 זה 3000+ וזה הגיוני

אתה לא מרגיש כנראה את העברה של הגיר

ושאלה:

במהירות 80 קמש מחוג הטורים מראה על 2000 סלד????????????

ולסובארו יש מנוע 2000 סמק ככה שיכול להיות מאוד שה1600 ממש חלש ואתה התרגלתה ליותר מידי טוב ומהר שקשה המעבר מרכב יחסית חזק לרכב יותר חלש.

עמית

נולדתי עם הגה!

פורסם
שלום

לי ברכב יש גם כפתוקר power שאני לוחץ אליו ההרגשה של כל ליטוף של הדוושאה הגיר מרגיש ומוריד בהתאם

נראה לי (אבל על תתפסו אותי במילה) הpower נותן יחסי העברה קצרים יותר לגיר ובכך מתקבל זמינות טובה יותר של הדוושה.

נדמה לך. כפתור POWER לא משנה יחסי העברה - זה בלתי אפשרי בעליל, הוא רק, אך ורק ושום דבר מעבר לכך - מושך הילוכים עד למנתק ומבצע קיק-דאון באופן החלטי ומהיר יותר. בתיבות אוטומטיות מסויימות הכפתור הזה גם מאפשר קיק כפול אם זה לא אפשרי בלי הכפתור (שכן יש מכוניות בלי הכפתור שמבצעות בכל זאת קיק כפול).

ולשיקו123 - תבדוק את המהירות המקסימלית שאתה מגיע עם ובלי הכפתור, אני חותם לך שתגיע לאותה המהירות הסופית בדיוק (אבל עדיף לא לנסות, חבל על החיים \ הרשיון).

הבדל ב0-100 ייתכן, אם בלי הכפתור התיבה מושכת פחות.

ההבדל העיקרי בתיבות יפניות הוא שעם הכפתור לחוץ, התיבה מבצעת קיק דאון מהר יותר. בתיבת AL4 למשל, הכפתור הזה מקצר את הזמן והעוצמה של הלחיצה על הדוושה כדי לקבל קיק-דאון ומושך את ההילוכים עד למנתק.

אגב, אם הבאלנו משייטת בהילוך שלישי ב100 קמ"ש וב2500 סל"ד - זו כנראה שייטת האוטוסטרדות המעודנת ביותר שיוצרה אי פעם :lol:

או שהתיבה אצלך מזנקת מהילוך שני, או שאתה לא שם לב \ סופר נכון את העברות ההילוכים עד למהירות הזו.

פורסם

עד למנתק ההצתה? הרי אומרים שזה לא בריא למנוע...ומה התיבה תיתן להגיעה לזה רק בלחיצת דוושת הגז?? אין שום מנגנון שמגן? כי אני אף פעם לא הגעתי עליו ,המחוג מגיעה עד לקו האדום וישר מעביר הילוך..רועי אתה צודק שמתי לפעמים לש שהיא עושה דאבל קיק..כאילו מורידה הולוך פעמים...ובלי כפתור ה POWER...

מה גם ניסיתי שילבתי להילוך שני ונסעתי ב 100 קמ"ש ב 5 אלף סל"ד...

פורסם

רגע רגע רגע רגע רגע רגע

אני לא מבין. אני מבקש תשובה לגבי משהו מסויים .. למה אתם פשוט לא יכולים לתת תשובה ?

כאילו עם כל הכבוד אם אין לכם תשובה אני לא אשפוט אותכם .. אבל למה אתם צריכים להתווכח אם זה ההילוך או לא ההילוך ?

ובכל אופן. לא טענתי אפילו פעם אחת שאני משייט ב2500 טור הילוך שלישי. טענתי שהוא התייצב לי ככה על הילוך שלישי

והסיבה שאין מצב שבחיים שזה הילוך רביעי.. מהסיבה הפשוטה שכשאני מעלה מהירות עד ל120 ..(ואני מדבר על לעלותמהירות לא להוריד קיק ! ) הוא מגיע ל5 אלף טור....... אז אתה בא להגיד לי ש130 זה הסיום של הגיר של אלמרה 1800 ?

חשבתי שלא !

עכשיו אתם מוכנים לענות לי מה התפקיד של האובר דרייב ולמה כשמשתמשים בו הוא נותן תחושה כאילו ההילוך נמשך ?

(עכשיו תענו לי בגלל שההילוך יורד) ואין לזה סוף אז תעזבו התייאשתי

:)

איזה יופי עניתי לעצמי...

בכל אופן אנשים .. אני לא בא לעצבן אותכם ולא בא להתווכח פשוט אני אומר לכם.

שכשאני מטפס הילוך הילוך אני מגיע ל100 על משהו כמו 4 אלף טור הילוך שלישי. וכשאני נותן לו להתייצב הוא יורד ל2500-2700 טור. וזה לא יכול להיות הילוך רביעי בגלל הסיבה הפשוטה שב120 הוא כבר ב4000 טור ועולה הילוך !..

אז אם למישהו יש תשובה יותר הגיונית מ - "לא סמת לב" אז תעזבו כי זאת לא יכולה להיות התשובה

ובכל אופן אם למישהו פה יש אלמרה 1800 שיבדוק את העיניין לבד ויתן תשובה שיגבה אותי !

פורסם

טוב, אני אנסה להסביר על האובר דרייב.

אובר דרייב בתרגום שלדעתי הכי נכון זה:"הילוך יתר".

משמע הילוך סופי ארוך יחסית שמתאים לשיוט במהירות רציפה גבוהה.

שהאובר דרייב מכובה, (OVER DRIVE OFF), אין לך הילוך רביעי,

והתייבה תישתמש רק בשלוש הילוכים. זה המצב המומלץ בתוך העיר, או עליות מתאימות,

שבהן אתה צריך כוח בהילוך הזה, ולא חיסכון בדלק ונוחות נסיעה עדיפה.

פורסם

רומיאו - סבבה ! אני מסכים איתך כל מילה שלך זהב !

עכשיו השאלה שלי. מעבר לתשובה שהוא לא נותן לי את הילוך רביעי.

למה ההילוך השלישי מתנהג כאילו אני על גיר רגיל ?

למה ההילוך השלישי נמשך ולא נוסע חלק ?

(כאילו כשאני שם את הגז הוא מרביץ. וכשאני מוריד הוא נבלם)

• תוכן חדש...