Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שנים על גבי שנים הנחתי שכל העניין של מכשיר פסקל זה דרך להוציא מאיתנו עוד שמונים ומשהו שקל + חצי יום עבודה (לפחות היום זה במשלוח).

לאחרונה נחת אצלי מכתב שמודיע לי שאותות הפסקל לא נקלטים, ואם אני לא אטפל בזה יעבירו אותי למנוי וידאו. 

WTF? למה לכל הרוחות זה מעניין אותם אם הפסקל מותקן ברכב כמו שצריך? הרי את המידע כבר יש להם, ועלות צילום וידאו זה פרומיל שלא מעניין.

יש למישהו רעיון או מידע על זה? אנחנו בשנת 2024, מרגיש לי כמו עוד "שיטת מצליח" בחסות המחוקק.

המכתב האמור:

image.png.fb96d7d7c2c88180f0450d5f1cc56f3b.png

פורסם

בזמנו קיבלתי מכתב זהה לגבי אחת המכוניות הקודמות שלי, שלא התקנתי בה את הפסקל על השמשה ולכן לא היה נקלט ב"שערים" (לא הדבקתי כי זה מכוער ומספיק הדאש-קאם כמשהו שמודבק על השמשה). אותה מכונית נמכרה קצת אחרי קבלת המכתב והמנוי בוטל ממילא.

ברכב הנוכחי (מאזדה CX-5) דווקא אשתי חשבה על רעיון מעולה, להניח את הפסקל בתוך תא המשקפיים המובנה בגג, מעל למראה הקדמית - וזה עובד. האות נקלט אפילו שזה לא דרך השמשה אלא דרך הפח של הגג, ובא לציון גואל.

בקיצור, לא הבנתי אם יש לך פסקל בכלל (פיזית, אם קיים או שאיבדת אותו). אם ישנו, תראה אם יש ברכב שלך סידור דומה ותנסה כנ"ל.

פורסם

ניחוש פרוע שלי,

הפסקל מעלה את דיוק הזיהוי של המערכת שלהם ויחד עם זה את הסיכוי לגביית כסף. בלי הפסקל יש את מערכת זיהוי המספר, שאולי לא מצליחה לזהות בדיוק מספיק גבוה והסיכוי לגביה קטן יותר.

יש מצב שכל זה היה נכון למתי שהכביש נפתח והיום יכולת זיהוי המספר טובה בהרבה וכמות השגיאות שהתוצאה שלהן היא חוסר גביה קטן בהרבה אבל המערכת פועלת מתוך אינרציה.

• מעניין 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

מעניין... הפסקל שלי הפסיק לעבוד לפני כמה שנים אז גם לא טרחתי להדביק אותו כשנפל... המשיכו לחייב אותי כמנוי פסקל. יותר מזה - כשהחלפתי רכב שכחתי את הפסקל ברכב (שהלך לפירוק) וביצעתי "החלפה" לרכב החדש - עדיין מחייבים אותי כמנוי פסקל. כן קיבלתי לאחרונה מכתב (בדואר רשום!)על זה שהרכב יצא מרשותי בלי שאחזיר את הפסקל ושאם לא אחזיר אותו הם יממשו את הפקדון עליו.

פורסם

קיבלתי מכתב דומה, לא יצא לי לעבור שם ולא טרחתי לבדוק אם העבירו אותי או לא, הנסיעות שלי בכביש 6 הן בודדות, אז לא ממש משנה.

בזמנו כשהמכשיר היה ברכב זכוכית מסננת ואת המיקום הנחשק ליד המראה תפס גלאי רדאר, הודעתי להם שזה שאין לי איפה להתקין את הפסקל כך שיקלט זו בעיה שלהם, אז הם ויתרו על הענין. אבל עכשיו לא היתה לי סיבה לבזבז על זה זמן.

פורסם (נערך)

די מדהים, אבל ברוב מדינות המערב הדבר הזה קיים עם שערים נפרדים ברחבות הגביה. אבל כנראה שבאותן מדינות אין שימוש בוידיאו.

היסטורית כביש 6 הוא הכביש השני בעולם שעושה שימוש במנוי וידיאן (קדם לונרק ה-407ETR באונטריו). ובכל זאת משתמש בטרנספונדר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נשמע לי מכתב הוגן. בהחלט לא שיטת מצליח.

בתאריך 25.11.2024 בשעה 22:15, GTאי כתב:

יש לי כמה מנויים, את כל המכשירים מזמן זרקתי לפח

לא גבו ממך עליהם את הפיקדון? הרי זרקת רכוש שהושאל לך. לא קנית אותו מכספך.

זה שיש לך כמה מינויים, שלא כולם פעילים, חלקם אולי לרכבים שכבר מכרת,

ניתן לנסות לסדר את זה דרך האתר שלהם / מרכז השירות הטלפוני,

גם לי היו בעיות העברת בעלות, החלפת מספר רכב, שנפתרו בדרך זו.

לא יודע על מה ולמה חצי יום עבודה, מרכזי השירות הפיזי שלהם די זריזים, אבל באמת שכבר לא חייבים לגשת לשם, אלא במקרים יוצאי דופן.

האם אתה נוסע הרבה בכביש6 ?

אם כן, 20 אחוז הנחה ממנוי וידאו זה משמעותי.

לגבי הסבר טכני, מה ש"אורי מ."  רשם נשמע סביר .

פורסם

יש לי כמה רכבים (חברה), אני מנהל הכל דרך האתר כבר הרבה שנים והכל בשליטה, אלא שטכנית מעולם לא שמתי את המכשירים ברכבים, פשוט זרקתי אותם לפח (לא תכננתי להחזיר אותם תמורת 85 שקלים, לי זה לא שווה את ההתעסקות).

וכן, נוסעים הרבה, כנראה שנקנה מכשיר חדש בלית ברירה.

פורסם

מעניין. גם לי שלחו המכתב הזה כשלא קלט והחלפתי.

כביש יעיל בהחלט. רק בחו"ל עם המחסומים אני קולט כמה כביש האגרה הזה יעיל.

בניו יורק אם אין לך PASS אתה עוצר וזורק מטבעות לתוך דלי (!) עד לגובה האגרה 😄

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 8 שעות, tinoki כתב:

מעניין. גם לי שלחו המכתב הזה כשלא קלט והחלפתי.

כביש יעיל בהחלט. רק בחו"ל עם המחסומים אני קולט כמה כביש האגרה הזה יעיל.

בניו יורק אם אין לך PASS אתה עוצר וזורק מטבעות לתוך דלי (!) עד לגובה האגרה 😄

לא נהגתי בארה״ב, אבל את הפטנט של לזרוק אירו לדלי הכרתי לפני מספר שנים בצרפת. הוא לפחות בדק שזה אירו, כי בתחב״צ הטורונטו הייתי צריך לזרוק כמה מטבעות לדלי טיפש, שפעל ב״שיטת הכבוד״.

בנסיעה האחרונה שלי לצרפת (לפני כשנה וחצי) כבר לא נתקלתי בדליים, הכל פעל על כרטיס אשראי/גוגל פיי בנגיעה. אבל עוד היו מסלולים לתשלום ידני במזומן. אגב, גם בשערים של מנהרות הכרמל עדיין יש תמיד מסלול אחד עם פקיד.

ולגבי הפסקל בכביש 6 - בכבישי האגרה האחרים בארץ הוא כבר לא קיים. אק מנוי וידיאו (ובמנהרות הכרמל גם מזומן. חתיכת רגרסיה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 שעות, אלעדית כתב:

אם אתה לא משתמש בפסקל, אתה לא עומד בתנאי המנוי, ולא מגיעה לך ההנחה.

קל, פשוט, וחלק.

אני לא מבין על מה אתה מלין.

מהרהר או תוהה יתאימו יותר.

שפה גבוהה לא מחליפה את משימת הקריאה - אני מציע לחזור ולקרוא את תחילת השרשור.

• אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...