Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סירים כמו 'של פעם'

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני 15 שעות, yuvk כתב:

יש סירי נירוסטה לרוב, אבל הם לא "כמו של פעם" אלא דקיקים וקלים.

לאיקאה יש סחורה סבירה.

מניסיון אישי עם 2 סירי נירוסטה של איקאה, התוצאה היתה מאכזבת.

ניצלנו שובר מתנה כדי לרכוש סירים לא זולים (כ250-200 ש"ח ליחידה),

מבחינת עיצוב הם היו מדהימים, הידיות נירוסטה היו מעוגלות ותואמות למכסה, בהחלט כלי שאפשר להגיש עמו מנה לארוחה חגיגית,

אבל מבחינת איכות הבישול לא התחברנו, כנראה שהתחתית לא הצליחה לפזר חום בצורה אחידה,

ולאחר זמן קצר רואים "טבעת" של בצל שרוף, כששאר הבצל בהיקף נותר לבן (מה שמעל ללהבה פשוט נשרף לא משנה כמה ערבבנו).

זה הניסון שלנו עם להבת גז, ויכול להיות שבאינדוקציה התוצאה היתה אחרת, 

לבסוף שני הסירים נמסרו. 

לפני שעתיים, omerkot כתב:

באמאזון יש הכל... כולל סירים איכותיים של שלוש שכבות (כל הסיר, לא רק התחתית) במחיר מאוד סביר.

מצטרף להמלצה על קניה מאמזון,

סיר טוב יעלה בהתאם, אבל לפעמים יש משלוח חינם מעל 49$ שהופך את הקנייה לכדאית.

הם מודדים את הסירים ב Quart שזה די קרוב לליטר (946 מ"ל),

ובנוסף כדאי לשים לב למידות של הסיר (תמיד טוב למדוד סיר אחר שקיים כרגע במטבח כדי לקבל סדר גודל) ולביקורות של הלקוחות.

בכל מקרה הייתי ממליץ על ביקור במיסטרל שנמצאים  בדרום תל אביב (דרך בן צבי 29) הם מתמחים בציוד למסעדות אבל מוכרים לפרטיים, ולאחר כמה קניות שם יכול לומר שהמוצרים מעולים (לא זולים) והשירות נהדר.

בהצלחה.

.

• רעיון טוב! 2

-

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 8 דקות, BEEKER כתב:

זה הניסון שלנו עם להבת גז, ויכול להיות שבאינדוקציה התוצאה היתה אחרת, 

אינדוקציה זה עולם אחר.

משטח אינדוקציה לא יפעל אם הסיר קטן מידי, בכיריים שאינם הבסיסיים ביותר אפשר להניח סיר על יותר ממשטח אחד, ובכל מקרה הוא מחמם באופן יותר אחיד מגז.

למי שעבר  לאינדוקציה אין דרך חזרה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, sperial כתב:

והיחידים שהולכים לפח הם מחבתות טפלון שמחזיקות, במקרה הטוב, שנה.

לא הגזמת.

בכלל.

בכלל.

טפלון מנקים עם כרית יפנית ישנה, אחרי ששוטפים מהם את מה שנדבק במים חמים וטיפת סבון.

אני יכול לשלוח לך תמונה של כלי טפלון שבשימוש כבר עשור.

זה לא נושא השרשור אבל.

לנושא השרשור - 

קודם כל את הסולתם הקיים ניתן ורצוי לשפץ. סירים מעולים.

ישנם יצרני איכות שעוד פועלים בעולם. בישראל רוב מה שנתקלתי בו מחוץ לחנויות המתמחות היה דיי זבל. חנויות מתמחות - למשל קלאסיקה או סמבירא. 

סולתם של היום זה לא רמה.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

לא הגזמתי. משך הרבה שנים היינו משליכים 2-3 מחבתות בכל ניקיון פסח. הבעיה של גרוד ציפוי הטפלון היתה קיימת אבל המשנית, הבעיה העיקרית לכלוך שנדבק לצד החיצוני ופשוט לא ניתן להסרה בשום אמצעי כימי או פיזיקלי סביר.

בשנים האחרונות עברנו למחבתות דמויות השיש (לא יודע מה שמן המקובל) ואותן יותר קל לנקות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

טפלום שמחזיק עשור? כנראה שלא משתמשים בו.

אין מצב.

בשביל חביתות ושימוש יומיומי כבד של לא-מקפידים-למיניהם-שאתה-נשוי-אליהם-משום-מה - יש ציפויים קרמיים (דמוי שיש) למיניהם בעלות בינונית, noname, מחזיק יותר מטפלון, 3 שנים בערך.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, hans כתב:

טפלום שמחזיק עשור? כנראה שלא משתמשים בו.

אין מצב.

בשביל חביתות ושימוש יומיומי כבד של לא-מקפידים-למיניהם-שאתה-נשוי-אליהם-משום-מה - יש ציפויים קרמיים (דמוי שיש) למיניהם בעלות בינונית, noname, מחזיק יותר מטפלון, 3 שנים בערך.

ברור שלא משתמשים בו.

משתמש בו.

ביחיד.

בשביל החסרת אחריות יש מחבת עם ציפוי קרמי שלא איכפת לי ממנו ואני לא סובל אותו.

צחוק בצד, ניקיון כמו שתיארתי, ועבודה רק עם כלי עץ, והוא מחזיק. יפה. 

ניקיון חיצוני? איך בכלל הוא מתלכלך בקיצוניות מבחוץ?

הנה תמונות... שתי המחבתות מהסדרה הכי זולה של טפאל, הסוטאז' מסדרה יקרה.

אפשר לראות שמבחוץ הם רחוקים מלהיות חדשים אבל כל השלישייה מעל עשור אצלי.

20241023_135756.jpg

20241023_135919.jpg

20241023_135938.jpg

לפני 30 דקות, hans כתב:

יש ציפויים קרמיים (דמוי שיש) למיניהם בעלות בינונית, noname, מחזיק יותר מטפלון

צריך להבין, בסוף - טפלון זה פלסטיק.

לכן כל חומר קרמי, זכוכיתי (אמייל) או מתכתי יותר עמיד ממנו לשחיקה, וכל כלי ניקוי גס שמוריד שכבות של מתכת כמו אלומיניום, ישחק אותו בטירוף.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 3 שעות, BEEKER כתב:

מתמחים בציוד למסעדות אבל מוכרים לפרטיים

לפני כמה שנים , בעת חיפוש מקום לחתונת הבן, נתקלתי בסוכן כלים שהגיע להציג קולקציה חדשה לבעלי האולם. 

מתוך סקרנות, שאלתי מחירים והתברר לי שיש לו כמות מינימום שהוא מוכר במחיר זול יותר מלקנות 2-3 סטים של מותגים שמגיעים בסט של 12 או 18 יחידות .

מכיוון שעבור סדר פסח נזקקנו לסט שיספק 20 סועדים, הגענו לעסקה יחד עם גיסתי לכמות המינימלית , כך שיש מספיק כלים לאירוח של 40 איש 🙂

היתרון הוא באחידות כל הסטים , כל הצלחות,קעריות ,ספלים  ואצלם גם היו סכו״מים יפים נראים מצויין ולא מיקס של דגמים/צורות וגדלים. 

• אהבתי 2
  • מעניין 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני שעה, פריג'י כתב:

ברור שלא משתמשים בו.

משתמש בו.

ביחיד.

בשביל החסרת אחריות יש מחבת עם ציפוי קרמי שלא איכפת לי ממנו ואני לא סובל אותו.

צחוק בצד, ניקיון כמו שתיארתי, ועבודה רק עם כלי עץ, והוא מחזיק. יפה. 

ניקיון חיצוני? איך בכלל הוא מתלכלך בקיצוניות מבחוץ?

הנה תמונות... שתי המחבתות מהסדרה הכי זולה של טפאל, הסוטאז' מסדרה יקרה.

אפשר לראות שמבחוץ הם רחוקים מלהיות חדשים אבל כל השלישייה מעל עשור אצלי.

20241023_135756.jpg

20241023_135919.jpg

20241023_135938.jpg

צריך להבין, בסוף - טפלון זה פלסטיק.

לכן כל חומר קרמי, זכוכיתי (אמייל) או מתכתי יותר עמיד ממנו לשחיקה, וכל כלי ניקוי גס שמוריד שכבות של מתכת כמו אלומיניום, ישחק אותו בטירוף.

שאפו.

אצלי בבית אין שום סיכוי.

וזה עוד לפני שהילדים נכנסים עמוק לבישול עצמי...

חביתה אחת שלה מגיעה בדרך לצלחת איך שהוא לצד החיצוני של המחבת, לכיריים, לשיש ולחיפוי הקרמיקה בקיר. אה והרצפה. אחת. חביתה אחת. 

עכשיו תעשה מזה אקסטרפולציה על אורך החיים הצפוי של ספל שתייה חמה אצלנו... 

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מצחיק 5

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

למי שיש אינדוקציה ורוצה להשתמש בסירים "רגילים" יש מתאם: מתאם אינדוקציה | מתאם לאינדוקציה | מתאם לאינדוקציה מחיר - שמחי ובניו

קח את אמך לאושר עד שתתרשם מהמוצרים, משם לחנות של סולתם ותקנה מה שמתאים לה. לקנות באמזון זה מצוין עבורינו הגברים, לאשה שמבשלת וחשוב לה הטיב והמידות הייתי מציע להתרשם פיזית ולקנות מחנות אמיתית.

אני קניתי לאחרונה מחבת לחביתות מסוג stainless steel, שווה https://a.co/d/7bbw0MU

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

אין לי למה להשוות אותה, זו הראשונה שלי. אבל מעולה ועושה את הביצים בדיוק כמו שאני אוהב. מתנקה בקלות ועוברת את מבחן רסיסי המים כמו בסרטונים השונים.

https://www.youtube.com/shorts/rDN_O0ad69Q?feature=share

• רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 22 שעות, hans כתב:

אין דבר כזה 3 שכבות בדפנות. גם לא צריך להיות.

כזה אין?

https://www.amazon.com/CHEF-Stainless-Vegetable-Heavy-Duty-Dishwasher/dp/B0BYJGTLTS

https://soltam.co.il/product/סיר-24-סמ-6-3-ליטר-נירוסטה-טרי-פליי-ind-trio-סולתם/

https://www.amazon.com/ITSMILLERS-Stainless-Stockpot-Induction-Dishwasher/dp/B082SB7FBJ

זו לא המלצה - אני לא מכיר את המוצרים הספיציפיים.

• אהבתי 1
פורסם

טוב אני ארשום את הטיפלה ידע שיש לי בנושא.

טפלון זה שם ג'נרי כמו ג'יפ

על שם החברה הראשונה שפיתחה את החומר הזה, שהסתבר שהיה סופר רעיל ולא בדיוק עמיד. במיוחד בטמפ'  גבוה.

הנון סטיק זה עולם שלם עם המון רמות וחומרים.

בתור חובב בישול, אני קונה מעט כלים, באיכות הכי טובה שיש לכל סוג בישול. רוב הכלים יחזיקו עשרות שנים וחלקם גם מאות בשימוש נכון.

לדוגמא סנו סטיק יש את חברת WOLL, הגרמנית שהסירים והמחבתות שלה זה עולם אחר, אפשר להשתמש גם בכלי מתכת ולא לשרוט את הציפוי, 3 שכבות של אלומניום, פיזור חום מעולה, אפשר להכניס את הסיר ישר לתנור, ידיות מחומר פולימורי שלא מתחמם. איכות של סופר פרימיום.

נירוסטה, יש לי של LACOR,  נספרדית. אכן נירוסטה 18/10, שזה רק אומר שערבוב המתכות שממנו נעשה הנירוסטה הוא הנכון והמדויק.

בנירוסטה מרגישים את המשקל, ואכן זה סיר כבד ומעולה. הסוד שלא ידבק זה לחמם את הסיר מספיק לפני. ואין שום בעיה עם הסיר, שנכנס כמובן גם לתנור.

יש לי סיר קדרה מברזל יצוק מארגנטינה. שבטיפול נכון יחזיק מאות שנים. ומצויין לחמין בחורף.

וגם לחסוך ללכת להרים משקולות.

מחבת tvs,מאיטליה,גם נון סטיק ציפוי מעולה ועמיד, מחוספס, כבר איזה 8 שנים, עובדת כל יום.

מבשל רק על גז, מעדיף, אין כמו אש.

אני מזמין מאתר סושף בדרך כלל, חנות אינטרנטית שמחזיקה כלים איכותיים בלבד, ויש שם גם מענה של אנשים שמבינים. יש להם גם כלים מתצוגה בהנחה גדולה ששוה להסתכל מידי פעם.

https://www.suchef.co.il/

אפשר לקנות במקס סטוק מחבתות וסירים, ולזרוק כל שנה, או להשקיע לא הרבה ולהשיג לשנים רבות והבדל בבישול, ויש הבדל, של הולכת חום, שמירה על חום שעות אחראי שסוגרים את מקור החום, ניקיון, פיזור חום וכו.

ואם קונים זול נון סטיק לפחות תראה שרשום ללא PFOA, שזה הכימיכל המסרטן ששמים בכלים זולים סציפוי הנון סטיק.

@sperial

הציפוי דמוי שיש, זה סתם צביעה כן..שיראה יותר יפה.

• אהבתי 5

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

כתבתי, אין לי מושג באיזה חומר מדובר, רק שהוא מתנקה הרבה יותר טוב מהנון סטיקים.

• תוכן חדש...