Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

נוהגת היום בפיג'ו 208, 2017, 160 אלף ק"מ שהגיע זמנה..

עשיתי נסיעת מבחן ב208 החדשה, נסעה אחלה אבל סביבת הנהג הייתה לי קצת צפופה. ריבוי הג'אדגטים ליד הנהג, מצמצם את השמשה.

אני עדיין מתלבטת לגביה..

התחלתי לבדוק סופר מיני אחרות בקטגוריה ומתלבטת לגבי איביזה, פאביה, קורסה.

נוסעת כל יום הרצליה- פתח תקווה ועוד קצת עירוני. יש מעט פקקים, נגיד עד שעתיים של זחילות תנועה ביום.

עד כמה קריטי נושא הגיר והפקקים לנסיעות כאלו?

יש הצעות לרכבים אחרים שיכולים להתאים?

תודה :)

פורסם

תבדקי את טויוטה יאריס, ויש גם MG3 הברידית חדשה שדי מעניינת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ההגה ב208 לא הסתיר לך את לוח המחוונים? הקורסה בעלת מכלולים דומים אבל הגה שלא מסתיר.

מצד שני קח בחשבון שרצועת טיימינג הבעייתי עדיין קיימת בהם.

לפאביה יש יתרון בדמות יציאות מיזוג מאחור אם זה משנה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעה, yulianx כתב:

ההגה ב208 לא הסתיר לך את לוח המחוונים? הקורסה בעלת מכלולים דומים אבל הגה שלא מסתיר.

מצד שני קח בחשבון שרצועת טיימינג הבעייתי עדיין קיימת בהם.

לפאביה יש יתרון בדמות יציאות מיזוג מאחור אם זה משנה.

ההגה לא הסתיר את לוח המחוונים, אבל הרגשתי שהשמשה צרה יותר, יותר מדי דברים באוטו מסתירים חלק מהחלון.

אני בעיקר נוסעת לבד או בזוג אז מיזוג מאחור פחות רלוונטי.

רצועת טיימינג, זו הבעיה שלי לדעתי עכשיו עם ה208, אבל היא החזיקה 8 שנים כמעט ועם 160 ק"מ.

קורסה מתאימה לנהיגה פקוקה?

פורסם
לפני 59 דקות, RtoA כתב:

ההגה לא הסתיר את לוח המחוונים, אבל הרגשתי שהשמשה צרה יותר, יותר מדי דברים באוטו מסתירים חלק מהחלון.

אני בעיקר נוסעת לבד או בזוג אז מיזוג מאחור פחות רלוונטי.

רצועת טיימינג, זו הבעיה שלי לדעתי עכשיו עם ה208, אבל היא החזיקה 8 שנים כמעט ועם 160 ק"מ.

קורסה מתאימה לנהיגה פקוקה?

קורסה מתאימה לנהיגה פקוקה אבל הסיפור עם הטיימינג דורש טיפול בזמן והחלפת רצועה מוקדמת כדי למנוע נזקים. מגיע עם 4 שנים אחריות לעומת 3 בפיגו 

דווקא לצרכים שלך סקודה פאביה נשמעת מתאימה גם מבחינת פקקים וצריכת דלק . 

פורסם

גיר רובוטי פחות אוהב פקקים, אחת השיטות לשמור על המצמדים זה לעבור למצב ידני, ולא לגלוש עם חצי רגל על בלם.

כך בחשבון שאם אתה מתכון להחזיק את הרכב לאורך מספר שנים תתכן בעיה במכטרוניק.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ברוכה הבאה לפורום!

נכון להיום, פיז'ו 208, אופל קורסה וסיטרואן C3, כולן עם אותו מנוע בנזין  1.2 בעייתי, שדורש תחזוקה קפדנית (החלפת רצועת-תזמון בתדירות גבוהה יחסית, ואפילו בדיקה בעין לראות שאין שחיקה).

יש גם בעיה למכור רכבים כאלה כמשומשים. עצתי - להמנע, אלא אם את מוכנה לקחת את הסיכון.

סקודה פאביה, סיאט איביזה, וגם פולקסווגן פולו - כולם עם אותה תיבה רובוטית שהקלאץ' שלה עלול להשחק מהר. אם אין לך נהיגה בפקקים בעליות, את יכולה לסגל סגנון נהיגה שישחק את הקלאץ' בצורה הרבה יותר מתונה (לי היתה איביזה - עשיתי איתה מעל 90 אלף בסגנון נהיגה זה, ולא היה צריך להחליף קלאץ'). אם כן, אחלה בחירה. גם אם לא, עלות החלפת הקלאץ כ- 3-4 אלף במוסך לא מורשה. ויש גם את מה שיוליאן כתב שעלול לקרות.

מביניהן, הפאביה נוחה יחסית ומאובזרת (ועולה בהתאם). אם את צריכה לבחור רק אחת מהן, זאת היתה הבחירה הראשונה שלי.

עוד רכבים שאולי יוכלו להתאים:

מאזדה 2  - התנהגות טובה וזריזה יחסית, אולם מיושנת ועם מערכות-בטיחות לא מספיקות (למשל, בלימה אוטונומית במהירות עד 80 קמש).

סוזוקי סוויפט - צריכת דלק טובה, אבל מנוע חלש יחסית. ייתכן ויפריע לך.

כפי שכתבו, יש גם טויוטה יאריס - צריכת דלק טובה, אבל התלוננו על מושב-נהג שלא נוח לאורך זמן.

יש גם הונדה ג'אז - מרווחת וחסכונית, אבל יקררררררהה.

ואם את קופצת לג'יפון קטן, שזה קפיצה במחיר, אז למשל מאזדה cx3 יכולה לבוא בחשבון.

זה רכב יותר גבוה מהמאזדה 2, שעדיין משמר את התנהגות הכביש, אבל עם מערכות-בטיחות עדיפות (למשל, בלימה אוטונומית במהירות יותר גבוהה, ברמות-גימור מעל הבסיסי).

מה שכן, ייתכן שהמנוע יהיה לך קצת חלש.

בכל מקרה, גם אם יש אילוצים, מומלץ לקחת את כל הרכבים לנסיעת-מבחן ולהתרשם אישית.

ייתכן שבנסיעה יתגלו לך דברים שהם שוברי-עסקה לגבי רכב מסויים, או שאולי הפוך - דווקא רכב מסויים ש"על הנייר" לא היה משהו, בנסיעת-מבחן דווקא יקסום לך, ותתחברי אליו.

בכל אופן, שיהיה בהצלחה

פורסם

וגם mg3, נוחה, זריזה סלון נעים בשילוב בז אבזור טוב. אבל אין עדיין תוצאות של מבחן ריסוק.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...