Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אין לך אפשרות להתרין עמדת טעינה פרטית - רכב חשמלי לא רלוונטי.

מהנסיון האישי שלי בכמה סופי שבוע עם רכב חשמלי ועמדות ציבוריות - זה סיוט אחד מתמשך!

חלק מעמדות הטעינה לא תקינות, חלקן תפוס על יי רכבים חשמליים ולאהחשמליים שבכלל לא מטעינים את הרכב ובכלל הטעינה יקרה.

עדיף להישאר עם רכב שאתה יוע בודאות שבתוך 5 דקות יטטען באנרגיה המספיקה ל-600 קמ.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם

הייתה לי את אותה התלבטות.

לאישתי יש עמדות טעינה פנויות וחינמיות בעבודה, יש לי עמדה 900 מטר מהבית ומהפעמים שעברתי לידה היא הייתה פנויה ועדיין - החלטתי שרכב חשמלי ללא עמדת טעינה זה בבית זה מסורבל מידי ופשוט ייגרום לי לעבוד בשביל הרכב ולא הפוך.

שמכניסים למשוואה ירידת ערך של רכב סיני, עלות הרישוי זהה לרכבי בנזין ועדיין היבואן שותה אותך בטיפולים במוסך שלו, אין כאן הצדקה לטעמי.

החלטנו ללכת על היברידי, בלי סרבול ובלי להיות תלוי בעמדות טעינה יקרות/תפוסות בחוץ.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני מסתכל על עלוית גם בעתיד,

היום יש לי הלוואת בלון של כ 60000 על הדאסטר, נשאר לי עוד כ15 חודשים לשלם עבור ההלואה ואז יהיו לי 2 אפשרויות, החזר הלוואה כ 50K או מכירת הרכב והחזרה ההלוואה.

היום מחירון הרכב שלי עומד על כ 88-91K - ז"א שבמעמד המכירה ישארו לי לפחות 20-25K ביד שאיתו אני יכול להתחיל רכישה חדשה, אני מאמין שאם אני אמתין לסיום התקופה של ההלואה "הרווח" שלי יהיה נמוך יותר ובכל מקרה לא יהיה לי "מזומן" את ההפרש ( 50K).

זאת נקודת המבט שלי לרכישה של רכב חדש.

לקחתי כמה נקודות להשוואה, האם אני מפספס עוד איזה נתון ?

חודש  שנתי
דלק/חש מל 0 0
הלוואה   0
טיפולים   0
טסט   0

• רעיון גרוע 1
פורסם

ביטוח?

אבל כל מה שכתבת משניים בסדרי גודל לעומת ההלוואה כשמדובר ברכב חדש.

זה שאתה "מחלק" את התשלומים להרבה חלקים קטנים רק גורם לך פסיכולוגית להרגיש שאתה משלם פחות. בפועל אתה משלם יותר, הרבה יותר.

תקרא את ההודעה הארוכה של רזי, ותפנים את מה שהוא כתב.

אתה רוצה להחליף את הדאסטר בסיני חשמלי? לגיטימי, אבל אל תספר לעצמך שזה כדי לחסוך בדלק.

• אהבתי 3

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

תודה, אולי לא הסברתי את עצמי

בגדול חשבתי שאוכל להוריד את ההחזר החודשי ( אם זה בדלק/תחזוקה וכדומה)

כל קניית רכב = הפסד זה ברור לי

קניתי את הרכב ב 130 והיום הוא שווה 90 אחרי כמעט 4 שנים, ברור לי שיש את כל ההורדות האלו ברכישת רכב חדש

אבל אם אני מסתכל היום יש לי כ 2500 שח הוצאות על הרכב בחודש ( אני לא מדבר על ביטוחים וטיפולים) וזה רכב בן 3.5

אם אני מצליח להגיע לסכום זהה או אפילו פחות עם רכב חדש נשמע לי שהגעתי למה שאני מחפש, לא ?

בכל מקרה יש לי הלוואה ואני אצטרך להמשיך אותה, השאלה האם על הרכב שלי או על חדש.

אני מרוצה מהדסטר שלי אבל אני חושב שהיום המצב של המחיר שלו מול ההלוואה שלי אני יוצא עם "רווח" 

אם אחכה ל סוף התקופה אצטרך לשלם כ 50K, מאיפה ?

אם אני טועה בחישובים אשמח לשמוע 

תודה

פורסם

כנראה שלעולם לא תגיע למצב של צימצום עלויות כי מראש אתה מגיע ממצב ש:
1. אתה קונה חדש וסופג ירידת ערך חזקה כל הזמן

2. מגיע מראש "ללא מימון מהבית" 

אם רוצים לצמצם עלויות קונים רכב יד-2 בהתאם לתקציב (ומקסימום עם הלוואה קטנה "שלא מורגשת"), עם כל הצער שבדבר.

לחילופין, לבדוק איך להגדיל את מקורות ההכנסה בשביל שזה יתאים למאפייני הנסועה שלך.

• רעיון טוב! 3

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני שעה, tulik כתב:

נשמע לי שהגעתי למה שאני מחפש, לא ?

השאלה מה אתה מחפש.

לא תחסוך כסף במעבר לרכב חדש

בכל רכב חדש ירידת הערך תהיה דרמטית גדולה משל הדאסטר.

תעשה חישוב עלות אלטרנטיבי של להמשיך עם הדאסטר עוד 3 שנים ותראה את התוצאה.

שלא נדבר על 6 שנים.

או להחליף אותו בחשמלי היברידי משומש.

אין ספק שיש הרבה סיבות לא להחזיק רכב בן 6 או 9. אבל חסכון אינו אחת מהן (כל עוד הוא אמין)

לפני שעה, tulik כתב:

אם אחכה ל סוף התקופה אצטרך לשלם כ 50K, מאיפה ?

הלוואה. 

לא יכול להיות שהפתרון לחסרון הכיס הוא להתחדש ברכב חדש.

לפני 12 שעות, Buki כתב:

בארץ דאסטר 4X4 קיים רק עם גיר ידני. הגיר  הרובוטי לא מיועד לנסיעות שטח ומעולם לא יצא דטסטר רובוטי 4X4. היה את הגיר הרובוטי רק בדגם 2X4.

תודה.

אז בכלל זה יתרון להמשיך. השילוב דיזל וידני זה פוטנציאל אמינות ראוי

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם

מאמר בנושא שהעליתי בביזפורטל,

פות"ש - הסייפא של הדברים כאילו נכתבו במיוחד בשבילך. 

https://www.bizportal.co.il/car/news/article/835069

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אהבתי מה שכתבת, קראתי לקראת הסוף וחשבתי שהסכמת איתי ואז את הפסקה האחרונה :)

בגדול ברור שאני קונה רכב חדש אני מפסיד אבל אני מסתכל על זה שאם אני נשאר עם הרכב שלי לעוד 3-6 שנים אני מפסיד יותר ולא יהיה לי מה למכור :)

פורסם
בתאריך 18.10.2024 בשעה 19:21, discoTD5 כתב:

מאמר בנושא שהעליתי בביזפורטל,

פות"ש - הסייפא של הדברים כאילו נכתבו במיוחד בשבילך. 

https://www.bizportal.co.il/car/news/article/835069

הכתבה שלך מזכירה את הדיזל, אגרה היתה יקרה, דלק מאוד זול, לקחו רק אנשים שנסעו עשרות אלפים. לא זוכר איך היתה צריכת דלק דיזל לעומת הבנזין, זוכר כל מיני מנועים לא מוגדשים בברלינגו ודומיהם.

ממש מזמן.

לא התייחסת לשובר שיוויון החדש - עלות ביטוח ! זה game changer !  עבור חלק מהדגמי חשמל וההיברידיות.

לגבי מוסכים, מוסך ויבואן שהתמכרו שאתה משלם 800 או 1000 שח על טיפול קטן, יגבו את זה גם מהחשמליות. בעלי גילי משלמים 1000 שח על כלום במוסך. מניח שהם לא היחידים. חוץ מטסלה. מה שכן, יהיה פחות קל לדחוף חלקי בלמים למיניהם.

איך אתה מתייחס לאובדן המהיר של ערך הרכב בחשמליים הסינים? לפחות אלו הלא יקרים?  מדבר על גילי וatto3.

נראה שהם יותר זולים מאשר היברידית מאותה שנה שבקושי זזות מחירון, קל למצוא קילומטרז נמוך ורכבים שלפחות במודעות נראים כמו חלום לעומת היברידית ממוצעת - חונים לרוב בחניות פרטיות מקורות, חלקם בלי שריטות אפילו.

אני בבנין, וצריך לבדוק אם להתחבר עולה לי 3 או 4 או 10-12, תלוי קיבולת ארון חשמל קיים.

ממה שאני רואה, היברידית יד2 ממוצעת יקרה ב20 אלף מאיזה רכב יד2 בנזין איכותי נניח אוקטביה לעומת איוניק או קורולה. אפילו בנסועה של 25k לשנה ,לוקח לא מעט להחזיר את זה.

אז אם החישוב זה היברידית ב100 או בנזין ב80, בנזין ב80 מנצח בכמה שנים הקרובות בהנחת שלא יהיה שינוי חזק במחירי הדלק.

אם עולים להיברידית משומשת ב120 , שקשה למצוא משהו נורמלי לא מליסינג, אז אולי מתחיל להיות יותר מעניין כי המחיר זהה ואפילו זול יותר של החשמלית.

אז מסכים, מי שנכנס לחשמלית לפני שנתיים כבר חסך הרבה כסף. מי שלא, לא בטוח שיש לו מה להיכנס למשחק. והכי  שלא לסיניות, שהפכו לטלפונים, ומתיישנות כמוהם.

לגבי התייקרות, כל היבואנים העלו מחירים הרבה יותר מאשר עליית המיסים , מט"ח ועליית המחיר קנייה שלהם.

לא מצאתי עלות טעינה ביתית אמיתית פר קילומטר לרכבים נפוצים בשוק, נניח גילי ואטו3.

אם זה 0.13 שח לקילומטר , זה לא אפס שח. זה שליש מהיברידי וקצת פחות מרבע מבנזין סבירה נניח אוקטביה.

פתח יד2, חפש גילי. עכשיו חפש היברידית.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...