Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברים

אני נמצא בדילמה כמו של הרבה אנשים בארץ עכשיו ואשמח לשמוע את דעתכם.

כיום אני נוהג על רכב דסטר דיזל 4X4 2021 שנרכש בהלוואת בלון - החזר חודשי של כ 1300 ש"ח לעוד כ שנה חצי ( לתום תקופת 5 שנים)

אני נוסע כל יום כ 100 קמ בין עירוני, היום הרכב עושה בממוצע כ 1:17 ( די חסכוני) + דלק כ 1300 ש"ח משמע יש לי כ 2600 ש"ח הוצאות חודשיות על הרכב ( ללא טיפולים וטסטים)

מבדיקה שעשיתי אם אני מוכר את הרכב עכשיו ומכסה את הלוואת הבלון יש מצב שעוד אצא עם קצת עודף ואיתו להתחיל את הרכישה החדשה של החשמלית.

בדקתי וראיתי כמה מכוניות כמו MG/גילי/סקייוול וצארי שהם סביב אותו מחיר של 160-180K  שלפי ההחזרים החודשיים אני יכול להגיע לאותו סכום כמו היום.

1.האם 100 קמ ליום זה יותר מידי לרכב חשמלי ?

2.אני גר בבית משותף ואין לי אפשרות להתקין הטענה בייתית ( ליד הבית יש עמדה ציבורית, במקום העבודה שלי גם יש חניה עם הטענה) אני זה יכול להיות גורם בעייתי ?

3.מה בנודע לכל השמועות של העלת המיסוי, האם זה ישפיע על השיקול אם בכלל כדאי לי להחליף ?

אשמח לתגובתכם

תודה

פורסם
לפני 6 דקות, tulik כתב:

שלום לחברים

כיום אני נוהג על רכב דסטר דיזל 4X4 2021 שנרכש בהלוואת בלון - החזר חודשי של כ 1300 ש"ח לעוד כ שנה חצי ( לתום תקופת 5 שנים)

אני נוסע כל יום כ 100 קמ בין עירוני, היום הרכב עושה בממוצע כ 1:17 ( די חסכוני) + דלק כ 1300 ש"ח משמע יש לי כ 2600 ש"ח הוצאות חודשיות על הרכב ( ללא טיפולים וטסטים)

מבדיקה שעשיתי אם אני מוכר את הרכב עכשיו ומכסה את הלוואת הבלון יש מצב שעוד אצא עם קצת עודף ואיתו להתחיל את הרכישה החדשה של החשמלית.

בדקתי וראיתי כמה מכוניות כמו MG/גילי/סקייוול וצארי שהם סביב אותו מחיר של 160-180K  שלפי ההחזרים החודשיים אני יכול להגיע לאותו סכום כמו היום.

2.אני גר בבית משותף ואין לי אפשרות להתקין הטענה בייתית ( ליד הבית יש עמדה ציבורית, במקום העבודה שלי גם יש חניה עם הטענה) אני זה יכול להיות גורם בעייתי ?

3.מה בנודע לכל השמועות של העלת המיסוי, האם זה ישפיע על השיקול אם בכלל כדאי לי להחליף ?

הכל קובע ומשפיע.

הדיעה הרווחת אומרת: אם אין לך עמדת טעינה בבית (ואתה בונה על 100 ק"מ ליום, במינימום) - הכדאיות יורדת בצורה משמעותית וזה לא משתלם במיוחד.

כמו כן יש לקחת בחשבון גם ירידת ערך (רכב של 30-35K ק"מ בשנה זה לא "מציאה" ויהיה לזה מחיר בזמן המכירה של האוטו).

כל זה לפני שלוקחים בחשבון את המיסוי הצפוי, עליה באגרת הרישוי, ריבית על ההלוואה וכו'.

איציק

• אהבתי 6

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

למה הכדאיות יורדת בנוגע לעמדת הטעינה ? העלות של עמדות ציבוריות יקרות יותר ? מה סדר גודל ?

לפי מה שאתה רושם עדיף להשאר עם הרכב שלי לעוד שנה וחצי ונראה מה יהיה אז ?

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 2 דקות, tulik כתב:

למה הכדאיות יורדת בנוגע לעמדת הטעינה ? העלות של עמדות ציבוריות יקרות יותר ? מה סדר גודל ?

סדר גודל של פי 2-3 במקרה הטוב.

לדעתי שווה לחכות.

• רעיון טוב! 2

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם העמדה ליד הבית היא עמדה איטית היא יכולה להיות פתרון מעולה. 

המחיר של חשמל בטעינה איטית הוא משמעותית יותר זול מחשמל בעמדה מהירה. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 14 שעות, tulik כתב:

נראה לי ששכחת הוצאות מימון וירידת ערך?

לפני 14 שעות, tulik כתב:

לא הבנתי איך ממכירת הדאסטר תוכל לממן קניית חשמלית חדשה.

בדרך כלל החלפת רכב  לא מכסה הפרשים בצריכת דלק.

נראה לי שתצטרך לעבור על חישובי המימון שלך.

• אהבתי 3

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

לא התכונתי שהמכירה תממן לי את הרכב החדש, אלה שכרגע עם המכירה אני יכול להשאר עם כמה שקלים בשביל להתחיל שוב את המימון לרכב חדש  :)

החשמליות יד שניה יקרות נורא ההפרשים בין חדשה ליד 2 ממש קטנים ( לדוגמא חיפשתי סקיוול)

פורסם

אתה לא חייב לקנות חשמלי במעל 210 אלף שח. אם אתה לבד רוב היום ברכב, גם Geely ב 150 אלף תעשה לך את העבודה בצורה מעולה.

• רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם אתה נוסע כל יום 50 ק"מ לעבודה ו 50 ק"מ בחזרה, וכמו שאמרת ש 5 ימי עבודה תוכל להטעין הטענה מלאה בעבודה - אז אין לך ממש בעיה במעבר לחשמלי. בימים שאתה לא בעבודה תצטרך למצוא פתרון אחר להטענה - זה לא כזה כיף לדעתי. אבל אפשרי.

אתה יכול לקנות רכב חשמלי כמו חדש במחיר זול יותר מ 160K אבל אז אולי אין לך איך לממן וזו בעיה כשהריבית לא יורדת בקרוב. שווה לך לברר לגבי החזרת  ההלוואת בלון וזה ייתן לך עוד נתונים שמהם תבין טוב יותר את הכדאיות.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
בתאריך 15.10.2024 בשעה 20:27, tulik כתב:

שלום לחברים

אשמח לתגובתכם

תודה

אם אתה רוצה לחסוך דלק אז תעבור לחשמלי. אם אתה רוצה לחסוך כסף תשאר עם הרכב הנוכחי.

ככל שתחזיק בו יותר שנים זה יהיה משתלם יותר. אם אני זוכר נכון הדאסטר דיזל אמין. אני פחות בטוח לגבי הגיר שם.

הרבה אנשים מנמקים מעבר לרכב חדש בחסכון לאור שיפור בצריכת הדלק או מעבר לחשמלי. זה בד"כ לא נכון. גם מקרה כמו שלך של נסועה גבוהה של מעל 30,000 ק"מ בשנה.

נראה שאתה מתעלם מעלות הרכב, ביטוח, ירידת ערך ומימון ומתמקד רק בעליות דלק/חשמל. 

גם נראה שאתה מחפש הנמקות כלכליות למהלך של רכישת רכב חדש. אין בעיה להתפנק ברכב חדש. הבעיה מתחילה כשמחפשים לזה הצדקות כלכליות.

היעדר עמדה עצמאית גם מוסיף אי נוחות משמעותית (ועלויות).

עניין נוסף שלא עלה כאן הוא שמי שקונה דאסטר 4*4 מחפש גם מעט שטח. שמעבר לרכב חשמלי לא יספק לך.

בתאריך 16.10.2024 בשעה 19:58, tulik כתב:

החשמליות יד שניה יקרות נורא ההפרשים בין חדשה ליד 2 ממש קטנים ( לדוגמא חיפשתי סקיוול)

תבדוק שוב. נדיר מאוד מאוד שזה נכון.

אולי אתה מתבלבל. אולי אתה מנסה למכור לעצמך סיפורים.

• אהבתי 3
פורסם
לפני שעתיים, razi_pazi כתב:

אני פחות בטוח לגבי הגיר שם.

בארץ דאסטר 4X4 קיים רק עם גיר ידני. הגיר  הרובוטי לא מיועד לנסיעות שטח ומעולם לא יצא דטסטר רובוטי 4X4. היה את הגיר הרובוטי רק בדגם 2X4.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...