Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קליו דור 5 - היו כמה בשנת 2020 שנמכרו עם מנוע 1.3 וגיר כפול מצמדים. הוחלפו מהר מאוד במנוע 1.0 וגיר רציף, כך שיש סיכוי שיהיה קשה למצוא כאלה, והמחיר המבוקש יהיה גבוה יחסית (או שתלך על גרסת ה-RS Line, אך זו הייתה יקרה יותר מתכתחילה). זריזה, זולה לביטוח, וזולה לתחזוקה אם אתה רוכש את החלפים לבד ומטפל במוסך רגיל ולא ייבואן (מוסכי הייבואן יקרים להחריד). מבחינת אמינות - אני באמצע השנה החמישית עם הרכב, ואין בעיות. המנוע נחשב לאמין, מלבד תרמוסטט שיכול להתחיל לדלוף - ואז אם לא שמים לב לירידה במפלס נוזל הקירור, הולך המנוע. הגיר הדו-מצמדי היה בעייתי בדור הקודם, אך למיטב הבנתי הבעיות בו תוקנו וכעת הוא אמין - אני, בכל אופן, לא נתקלתי בבעיה ב-50,000 הראשונים לחיי הרכב (עד כה).

פורסם (נערך)

הליטר טורבו עם גיר רציף נמכר במקביל ל1.3 גיר רובוטי, לא במקום.

הרובוטי שנמכר איתה היה 7 הילוכים עם מצמדים רטובים.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם
בתאריך 11.9.2024 בשעה 12:05, Erel כתב:

היי חברים,

לאחרונה שוקל בכובד ראש למכור את הגימני 15 שלי, כיוון שלא מספיק לטייל (סטודנט) וחושב שכנראה עדיף לעבור לרכב בטיחותי ומעט זריז יותר.

בנוסף מוצא את עצמי נוסע לא מעט בין עירוני (לא חשבתי שיקרה יותר מדי) על בסיס של פעמיים בחודש, והנסיעות הללו עם הגימני מאתגרות במעט.

מחפש ברכב:

1. תקציב של עד 65K ללא חריגה, 2017 ומעלה, ועם רקורד אמינות טוב יחסית (טראומה מה208GTI שהייתה לי).

תוכל להרחיב בבקשה על הטראומה?

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

בהתחלה נמכר רק 1.3 עם גיר דו-מצמדי (בגימור רגיל ו-RS) ו-1.0 עם גיר ידני.

לאחר מכן הוסיפו את הגרסה שיועדה לשוק הליסינג - 1.0 עם גיר רציף. וזמן קצר לאחר מכן הורידו את ה-1.3/דו-מצמדי עם גימור רגיל, והוא נשאר רק בגימור הגבוה (RS Line). כך שבגימור הרגיל, ה-1.0/רציף הלכה למעשה החליף את ה-1.3/דו"מ (וגם את ה-1.0/ידני).

פורסם (נערך)
בתאריך 15.9.2024 בשעה 13:57, yulianx כתב:

עם מכטרוניק צריך מזל. אבל אם בשנים שאתה מחפש עוד לא הוחלף, הסיכוי שזה יהיה במשמרת שלך גדל.

מבין, אבל דיי מפחיד. כל הקונצרן הזה מתחיל להשמע לי כזול לקנייה, אבל בעל תקלות מאוד יקרות.

לפני 23 שעות, `Infinity כתב:

V40 - משנת 2016 עם מנוע 2.0 של וולוו, לא הכי מהנה לנהיגה אבל חבילה משתלמת, מנוע טורבו, גיר פלנטרי, מושבים נוחים, ביטוח זול.

ג'ולייטה - כפול מצמדים כמו בגולף, אבל נסחרת במחירים הרבה יותר נמוכים.

הונדה סיוויק - חלופה סבירה (וקצת מבאסת) למי שמתקשה למצוא את עצמו בשוק ההזוי של המאזדות (2/3).

האמת שממש חשבתי בעבר על וולוו V40 או S60. החשש העיקרי מהן הוא העלויות טיפולים וחלפים, כיוון שמדובר ברכבי "יוקרה" בישראל.

על הגולייטה אוותר לצערי (אם כי יש לי פינה חמה בלב לאלפא), הנושא של הבעייתיות של הכריות אוויר באוטו לא יורד לי בגרון. אם היה לי תקציב לגוליה, 100% שהייתי הולך לקנות אחת.

הסיוויק גם כן הייתה רעיון, אך מבין שמעבר למראה נחמד (בעיניי) מדובר על רכב שהוא דיי עגלה ולא מתנהג

לפני 20 שעות, chrono כתב:

קליו דור 5 - היו כמה בשנת 2020 שנמכרו עם מנוע 1.3 וגיר כפול מצמדים. הוחלפו מהר מאוד במנוע 1.0 וגיר רציף, כך שיש סיכוי שיהיה קשה למצוא כאלה, והמחיר המבוקש יהיה גבוה יחסית (או שתלך על גרסת ה-RS Line, אך זו הייתה יקרה יותר מתכתחילה). זריזה, זולה לביטוח, וזולה לתחזוקה אם אתה רוכש את החלפים לבד ומטפל במוסך רגיל ולא ייבואן (מוסכי הייבואן יקרים להחריד). מבחינת אמינות - אני באמצע השנה החמישית עם הרכב, ואין בעיות. המנוע נחשב לאמין, מלבד תרמוסטט שיכול להתחיל לדלוף - ואז אם לא שמים לב לירידה במפלס נוזל הקירור, הולך המנוע. הגיר הדו-מצמדי היה בעייתי בדור הקודם, אך למיטב הבנתי הבעיות בו תוקנו וכעת הוא אמין - אני, בכל אופן, לא נתקלתי בבעיה ב-50,000 הראשונים לחיי הרכב (עד כה).

קשה לי חשיבתית עם ה1.0 טורבו של כל החברות. בנוסף לכך מכיר שהקליאו לא הייתה "מצטיינת" באמינות מעולם (התקציב של לא מגיע לרכבים חדשים) ומהחוויה שלי (ה208GTI) הצרפתיות החדשות לא מזדקנות יפה כ"כ בשמש הישראלית והחלפים יקרים.

לפני 18 שעות, ik3 כתב:

תוכל להרחיב בבקשה על הטראומה?

בשמחה, אגיב לך בפוסט על מנת לא להסיט את הדיון שפה :) 

עריכה אחרונה על ידי Erel

2012 Alfa Romeo Mito Sprint TcT

Peugeot 208 GTI 2015

Suzuki Jimny 2015

Subaru XV Premium 2.0 2015

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...