Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יישור שיניים לבת 12

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

ליישור השיניים של בתי יש שתי אפשרויות:

1. גומיות ואח"כ ברזלים, השיטה הישנה והמוכרת 10,500 ש"ח.

2. פלטות שקופות מתחלפות כל שבוע שבועים, יחסית חדשנית 17,500 ש"ח.

אשמח מאוד לתובנות, סומך עליכם,

תודה מיכה.

invisalign or braces

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

גומיות וברזלים אני חושב שאפשר גם דרך קופת חולים במחיר זול יותר. חברים שלי עשו את זה לילדים שלהם בהרבה פחות מעשר אלף.

שני ילדים שלי לא היו מוכנים להסתובב עם ברזלים והלכנו על הקשתיות השקופות, שעלו לי כ24 אלף לכל אחד, אז המחיר שקיבלת הוא לא נורא.

היתרון בקשתיות הוא שהן כמעט בלתי נראות, שזה קריטי לחלק מהמתבגרים. כמובן גם אפשר להוריד אותן בזמן האוכל ובאופן כללי הן אמורות להיות פחות מציקות.

סה״כ עבר בסדר, אבל אח״כ צריך להמשיך לישון מדי פעם עם קשתית כזו, כדי שהשניים לא יחזרו למצב המקורי ועל זה קצת קשה להם להקפיד.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 17 דקות, פינדר כתב:

אח״כ צריך להמשיך לישון מדי פעם עם קשתית כזו, כדי שהשניים לא יחזרו למצב המקורי ועל זה קצת קשה להם להקפיד.

מעניין.

בנעוריי היה לי ברזלים, ואז בסוף הטיפול התקינו איזה קו כזה בחלק הפנימי של השיניים לקיבוע.

כצעיר לא היה אכפת לי מזה ולא שמתי לב שהקו הזה גם צריך תחזוקה לפעמים. מפה לשם היום השיניים שלי עקומות כמו לפני אם לא יותר...

פורסם (נערך)

עד כמה שידוע לי בשיטה של הפלטות השקופות אפשר להגיע לתוצאות מדוייקות יותר

כלומר, לא מדובר פה רק על עניין אסתטי

עריכה אחרונה על ידי D_D
פורסם

בתור מי שמסיים עכשיו יישור בקשתיות (עשיתי בגיל 14 ברזלים, אבל שיני בינה הרסו הכל) אתייחס לכמה נקודות:

1. המחיר שקיבלת מחיר מצויין, השאלה של איזה חברה מדובר (אני ממליץ מניסיון על אינוויזליין, הכי יקרים והכי טובים)

2. בסיום - אפשר לעשות קיבוע מכני בהדבקה בחלק הפנימי של השיניים או שאפשר לקבל קשתית שצריך לישון איתה - הפתרון הנכון בהתאם לאופי הילדה

3. קשתיות שקופות - מהיר יותר, מדוייק יותר ורוב האנשים בכלל לא רואים שיש לך משהו. כשאוכלים - שדרוג משמעותי מברזלים כי אפשר פשוט להוריד את הקשתיות ולאכול.

4. ברזלים ככל שזכור לי דרשו הגעה לאורתודנט אחת ל-3 שבועות לצורך מתיחה, והכאב אחרי מתיחת התיל היה נוראי בימים הראשונים, בקשתיות הגעה לביקורת אחת לחודשיים ובגלל שהתזוזות קבועות אך קטנות, משמעותית פחות כואב.

אני מאד ממליץ על קשתיות בהנחה ואין בעיה עם העלות.

• רעיון טוב! 1
פורסם

עניין מהותי שלא הוזכר: דרושה משמעת אבסולוטית כאשר מדובר בפלטה. מספיק ש2-3 ימים לא שמים, וכבר המנח משתנה ואז יש רגרסיה. בברזלים כמובן אין עניין כזה

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אני עם קשתיות כבר שמונה חודשים.

ויש לי עוד שנה. אז מהר זה לא.

וקשוח זה כן. לפני כל דבר שאתה מכניס לפה להוריד את התשתיות, אי אפשר סתם לחטוף משהו. 

מי שכוסס  ציפורניים מסכן- למרות שזו אחלה גמילה.

פחות רלוונטי למקרה שלך, כנל עישון.

לילדים שלי עשיתי ברזלים, רובם בכיתה ככה אז לא ממש אכפת להם.

ודרך אגב, גם כל החלפה כמעט של קשתיות מלווה בכאבים שיניים בימים הראשונים.

ליאור.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אגב, יש גם שיטת "דמון" ( Damon ), שעולה קצת יותר מהשיטה הרגילה, אבל עדיין לא כמו פלטות שקופות.

לשתי הבנות עשיתי יישור בשיטה הזאת. לוקח פחות זמן מאשר קלאסי עם גומיות וברזלים . הגשרים והסמכים קטנים יותר, גם ללא צורך בעקירות.

הסברים:

https://dental.medicart.co.il/שיטת-Damon

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • מעניין 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Michazzz כתב:

אהלן,

ליישור השיניים של בתי יש שתי אפשרויות:

1. גומיות ואח"כ ברזלים, השיטה הישנה והמוכרת 10,500 ש"ח.

2. פלטות שקופות מתחלפות כל שבוע שבועים, יחסית חדשנית 17,500 ש"ח.

אשמח מאוד לתובנות, סומך עליכם,

תודה מיכה.

invisalign or braces

הבת שלי בדיוק בת 12 וסיימה לפני חודשיים פלטות שקופות (Invisalign )

לפני הטיפול הייתי במצבך.

Mike Lowrey סיכם את זה די טוב.

בגדול הפלטות השקופות עובדות טוב יותר ובעיקר מהר יותר עד כי מחצית מזמן הטיפול. אצלנו תוך 8 חודשיים סיימנו הכל בעוד שבקוביות זה היה אמור להיות שנה וארבע.

מעבר לעלות שהיא כמובן פקטור, זה משמעת-משמעת-משמעת ורק אתה מכיר את הבת שלך.

אצלנו הבת היתה מוכנה להתאבד על פלטות שקופות (בגלל המראה החיצוני והאפשרות להוציא אותם ולאכול הכל חופשי) ולכן כל דיל שהיינו סוגרים איתה היא היתה לוקחת.

בסוף הבת יודעת לקחת אחריות, היו 0 פספוסים ו/או איבודים והכל עבר חלק. 

אם כל שבוע שוכחים ופעם בחודש מאבדים חבל על המאמץ ולך על הקוביות.

בשורה התחתונה, יש כמעט רק יתרונות ועלות לשיטה החדשה, אבל הישנה עובדת טוב.

עריכה אחרונה על ידי GTאי
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בזמן התהליך דווקא ברזלים יותר מהיר בהרבה מקרים. 

אין הבדל מבחינת איכות יישור שיניים בין שתי הטכניקות וההבדל ברובו המוחלט אסתטי למעט מקרים ספציפיים כמו שן כלואה ועוד כל מיני. 

מבחינת נוחות זה יותר קל לרופאי שיניים לייצר את זה כי לוקחים רק מידות והתכנה מייצרת בעצמה לעומת ברזלים. 

בכל מקרה ממליץ לעשות יישור שיניים אצל אורתודנטית מומחית. 

עם הקשתיות צריך להוריד באכילה, אבל חשוב מאוד להקפיד ללבוש כל היום עד כמה שניתן.

ברוב המקרים ובממוצע ההבדל נטו אסתטי. 

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

מבחינת נוחות זה יותר קל לרופאי שיניים לייצר את זה כי לוקחים רק מידות והתכנה מייצרת בעצמה לעומת ברזלים. 

באמת? אני עברתי עד לפני מספר חודשים וכל הקשתיות הגיעו מהחברה בארה"ב (הייצור בפועל במקסיקו).

לשואל - גם אני עברתי אינוויזליין ובסיום עושים קיבוע מאחורי 4 השיניים העליונות והתחתונות. תכל'ס זה בשבילך כדי לשמור עליהם במקום. הרופא היה איתי ישר ואמר שלמרות שעושים את המקסימום השיניים תמיד ירצו להגיע למצב ההתחלתי שלהם. בנוסף קיבלתי קשתיות לשינה שגם כאן השאיפה לשמור על המצב והפעם לכל השיניים אולי זה בתשלום נוסף אבל אני שילמתי על הכל כולל הכל מראש, שזה אומר גם צילומים וגם שיננית וגם תיקונים בתכנית אם צריך. בסוף כל אחד עם הגנטיקה והמזל שלו וברור שמצב השיניים של הבת שלך בעוד 20 שנה לא ישארו באותו מצב (עקירות/עששת/תזוזה) והיא תצטרך לתקן ועדיף תיקון קל.

מבחינת המחיר שקיבלת זול מאוד אבל תלוי כמה קשתיות צריך ולפעמים אחרי מחצית מהזמן עושים תיקון תכנית ולכן אני לא קיבלתי את כל הקשתיות במכה אחת. עוד יתרון לאינוויזיליין שאפשר להחליט בזמן אמת כמה זמן להשאיר אותם בפה על חשבון ימי החלפת קשתית. אפשר להחליף כל שבוע/10 ימים/שבועיים. קח בחשבון שצריך צילומים מיוחדים ושיננית וגם זה מתווסף או לא להצעה.

פורסם (נערך)

יש מצב שלא כתבתי ברור, 

הכוונה לא שרופא השיניים מייצר, אלא שבשבילו יותר קל, כי הוא רק לוקח מידות ואז מכשיר מייצר את זה (אין לי מושג איפה המכשיר ממוקם ומאיפה הם מביאים אותם). יכול להיות שמזמינים מחול גם, לא בקיא בזה. 

בברזלים הוא צריך להתעסק הרבה זמן כדי להתאים וברזלים על אחת כמה וכמה מומלץ לעשות אצל אורטונדטית מומחית שמבינה היטב בפיזיקה ומכניקה של הדיניים ותנועות הפה. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 6 דקות, ניקו פ. כתב:

יש מצב שלא כתבתי ברור, 

הכוונה לא שרופא השיניים מייצר, אלא שבשבילו יותר קל, כי הוא רק לוקח מידות ואז מכשיר מייצר את זה (אין לי מושג איפה המכשיר ממוקם ומאיפה הם מביאים אותם). יכול להיות שמזמינים מחול גם, לא בקיא בזה. 

לא נורא בשביל זה נועד הפורום כדי שכל אחד יחכים ויעזר באחר. לא לקחו מידות פרט לקשתית האחרונה (שלא קשורה לאינוויזיליין) אותה הכינו בארץ על ידי טכנאי שיניים. הרופא סרק את השיניים ושלח את הסריקה לחברה בארה"ב. משם הכינו במדפסת תלת מימד את הקשתיות כפי שהתוכנה שלהם החליטה. בכל שלבי הטיפול לא לקחו מידות או בנו דגם של השיניים כמו בקשתית הקיבוע (ואפילו נתנו לי למזכרת).

יש יצרנים אחרים שמוכרים קשתיות מתחרות און ליין ושם כן לוקחים מידות אבל באחריות הלקוח ובאופן עצמאי. באינוויזיליין אין את השיטה הזאת.

אגב שווה להתעכב על הנקודה הזאת כי אם החברה בחו"ל מייצרת על סמך סריקה אזי המחיר מהווה פקטור רציני ביותר. כי לאף רופא אין בעצם יתרון 

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...