Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה,
הסתכלתי לארחרונה במפרט של הטיוטה ראב 4.

שמתי לב שישנם הבדלים מהותיים בין הכושר גרירה של הרכב כאשר יש לו מנוע בנזין וכאשר יש לו הנעה היברדית. ההבדלים הם כמעט חצי. לרכב בנזין מותר לגרור עד 1500 ק"ג עם בלמים. לרכב היברידי מותר לגרור רק 800 ק"ג עם בלמים.
מדוע זה ככה?

.thumb.jpg.19016425f3829188e71d7caad31adb02.jpg

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מנחש שזה יכול להיות קשור לכך שטויטה מסתמכים על הבלם הרגנטיבי בדגם ההיברידי ולכן משתמשים בבלמים הידראולים פחות חזקים - אך מדובר בניחוש.

שים לב שדגם ההיברידי 4x4 יכול לגרור יותר מהבנזין.

פורסם

The reason for this has to do with the additional weight of the battery pack, as well as the fact that the powertrain is designed for efficiency and fuel economy. https://toyota.com.mt/can-you-tow-with-a-hybrid-car/

AI:

Hybrid cars generally have lower towing capacities compared to their petrol counterparts for a few key reasons:

Weight: Hybrid vehicles are typically heavier than equivalent petrol models due to the additional components like batteries and electric motors. This extra weight reduces the available payload capacity for towing.

Power delivery: While hybrids can be powerful, their power delivery is different from traditional petrol engines. The electric motor assists the petrol engine, but may not provide the same sustained power output needed for heavy towing.

Cooling systems: Towing puts additional strain on a vehicle's cooling system. Hybrid powertrains may have more limited cooling capacity compared to petrol engines optimized for towing.

Battery drain: When towing, the extra weight causes the hybrid system's battery to drain more quickly, reducing efficiency and potentially limiting performance.

Regenerative braking limitations: The regenerative braking systems in hybrids may not be as effective when towing heavy loads, putting more stress on the conventional brakes.

Transmission considerations: Some hybrid transmissions may not be as robust or optimized for heavy towing compared to transmissions in petrol tow vehicles.

פורסם
לפני 8 דקות, mcaspi כתב:

The reason for this has to do with the additional weight of the battery pack, as well as the fact that the powertrain is designed for efficiency and fuel economy. https://toyota.com.mt/can-you-tow-with-a-hybrid-car/

מדובר במאמר משעשע של טויטה.

על פניו אתר רשמי ואתה מצפה לסמכות, אך קריאה זרירזה מראה שמדובר בתוכן שיווקי ולתו לא, כיאה לעמוד שלקוח מאתר המכירות. לא יודע להסתמך שם על המידע, שים לב שבתחילת המאמר מוזכר ש:

There is, however, a common misconception that hybrid cars aren’t strong enough or powerful enough to tow. This isn’t actually true, and hybrid vehicles are built to tow in the same way that ICE and electric cars are.

באמצע המאמר הם עושים השוואה בין גרירה של טויטה היילקס ליאריס, ובסופו הם ממליצים על 2 דגמים מומלצים לגרירה:

קורולה טורינג (עד 750 ק''ג לנגרר עם בלמים)

והחייזר C-HR , עד 725 ק''ג עם בלמים. מצחיק בהתחשב שיש להם ראב4 עם כפול שהם ממליצים על זה...

לתשובת AI אני עדיין לא מתייחס ברצינות.

לדעתי זלזלו בבלמים של הדגם ההיברידי.. כל שאר ההסברים שלהם (משקל בטריה, סוג מנוע, תיבת הילוכים) לא מתיישבים...

פורסם
לפני 6 דקות, דג כתב:

מדובר במאמר משעשע של טויטה.

על פניו אתר רשמי ואתה מצפה לסמכות, אך קריאה זרירזה מראה שמדובר בתוכן שיווקי ולתו לא, כיאה לעמוד שלקוח מאתר המכירות. לא יודע להסתמך שם על המידע, שים לב שבתחילת המאמר מוזכר ש:

There is, however, a common misconception that hybrid cars aren’t strong enough or powerful enough to tow. This isn’t actually true, and hybrid vehicles are built to tow in the same way that ICE and electric cars are.

באמצע המאמר הם עושים השוואה בין גרירה של טויטה היילקס ליאריס, ובסופו הם ממליצים על 2 דגמים מומלצים לגרירה:

קורולה טורינג (עד 750 ק''ג לנגרר עם בלמים)

והחייזר C-HR , עד 725 ק''ג עם בלמים. מצחיק בהתחשב שיש להם ראב4 עם כפול שהם ממליצים על זה...

לתשובת AI אני עדיין לא מתייחס ברצינות.

לדעתי זלזלו בבלמים של הדגם ההיברידי.. כל שאר ההסברים שלהם (משקל בטריה, סוג מנוע, תיבת הילוכים) לא מתיישבים...

זה בדיוק העניין. זה מאוד קורץ לעין שראב 4 יכול לגרור 1.5 טון על עגלה בעלת בלמים והקטע שההיברדי והבנזין עם כמעט אותו המשקל פלוס מינוס מאה ומשהו ק"ג ולא יותר. אז מה הקטע של הטענה על משקל הסוללה וכולי?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, Cerebral Cortex כתב:

זה בדיוק העניין. זה מאוד קורץ לעין שראב 4 יכול לגרור 1.5 טון על עגלה בעלת בלמים והקטע שההיברדי והבנזין עם כמעט אותו המשקל פלוס מינוס מאה ומשהו ק"ג ולא יותר. אז מה הקטע של הטענה על משקל הסוללה וכולי?

אני לא יודע...

אני יכול להגיד לך שאני גורר עם ראב4 2017 בדגם ה4x4, יש לה אותו כושר גרירה כמו החדשה, ולא נתקלתי בבעיות כלשהן...

מה שכן שמתי לב שהבלמים של הרכב (בשוטף, בלי עגלה), די עצלים לעומת מה שאני רגיל וזה כמובן כשהם מטופלים והכל סבבה. הסוויפט שלי עוצרת יותר עוצמתי בפחות לחיצת בלם מהראב4 ואני מופתע מזה כל פעם מחדש. לא יודע אם זה בעיה אצלי או כללית של הרכב.

אפרופו סוויפט, דור 4 ידנית גוררת 1 טון לנגרר עם בלם שזה 20% יותר מראב4 היברידית חדשה בדגם הנעה קדמית. מופלא.

עריכה אחרונה על ידי דג

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...