Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים, 

אני מחפש רכב שיהיה נטו לנסיעה לעבודה ואולי מדי פעם נסיעות עירוניות. מדובר ברכב שני. 
ברור לי שלא אמצא פה חווית נהיגה או נסיעה ולא איהנה מאיכות חומרים או מאבזור מיוחד אך מה שחשוב לי ברכב הזה זה מספר סעיפים שאני מאמין שלא תהיה בעיה לקבל מענה לכמעט כולם ואלו הם:

* אמינות

* חיסכון בדלק (אחת הסיבות שחשוב ל שהרכב יהיה ידני)

* עלויות אחזקה זולות

* בטיחות (לפחות שתהיה רמה טובה לתקופת השיווק של אותה מכונית).

יש לא מעט מכוניות שיכולות להתאים אך אני נצמד ל-4 מכוניות כשלמעשה אפילו מדובר ב-2 בלבד:

* פיקנטו 2011-2014 ידנית 1.0 ליטר

* i10 דור שני, כנראה שנת 2014 1.0 ליטר. 2015 לרוב כבר מעל לתקציב. 

* ריו- 2012-2014 מהדור החדש 1.2 ליטר

* i20 שלאחר מתיחת הפנים של הדור הראשון 2012-2014 1.2 ליטר.

בגדול ברור לי שבשני המקרים מדובר באותה הגברת בשינוי אדרת אך בכל זאת אשמח כאן להכוונה.

שמעתי שמנועי ה- 1.0 ליטר נוטים להתפגר. האם זה נכון? יש משהו שצריך לדעת לגבי המנועים האלה? משהו מיוחד באשר לתחזוקה? 

עד כמה שידוע לי אין שום דבר טכנולוגי ומסובך מבחינת האחזקה. 

עד כמה ה- i20 או הריו תהיינה פחות חסכוניות מצמד המיני? 

אם הפער אינו גדול אולי שווה להתמקד בסופר מיני שתתן מעט יותר מרחב מחיה (בכל זאת אני 1.93 בגובה). 

אם יש לכם אופציות אחרות מעניינות להציע- אשמח לשמוע. 

האמת שחשבתי על פיאסטה ידנית אך אני חושש מבחינת אמינות ו/או סחירות.

אגיד שהתקציב שאני מקצה לרכישת הרכב הוא 15K אך מחפש עד 20K אם יש משהו שווה להתאמץ בשבילו (וכמובן שעוד יהיה מיקוח). 

עריכה אחרונה על ידי shlomi6280

שלומי.

פורסם

הייתי בודק גם פיאט פנדה שתהיה עם נוחות טובה יותר ומנוע מוצלח וותיק.

סיטרואן c1/אייגו גם מאוד אמינות ומאוד חסכוניות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ממליץ על סקודה סיטיגו או אחותה סיאט מי.

מנוע 1 ליטר שסוחב היטב (נוסע לבד כן?!),

מאוד חסכונית, מאוד אמינה (לפחות מהניסיון שלי). גם נוחות הנסיעה עדיפה מהאסייתיות שהוזכרו.

במקרה של הצמד הנ"ל, היות ובגרסה האוטומטית מדובר ברובוטי - לדעתי ההבדל לעומת ידני יהיה זניח אז הייתי בוחר לפי נתוני הרכב ומצבו ופחות מסתכל על איזו תיבה.

בהצלחה!

פורסם

אולי מיקרה? אני אישית החזקתי מאוד אמין וחסכוני ודי חזק ביחס לקטגוריה (82 כ"ס).

ויש גם את האיביזה. הגירסה הידנית אמינה יותר עד כמה שידוע לי. מכיר כמב חברים שמחזיקים ומאוד נהנים.

אגב באיביזה תקבל איבזור קצת יותר נורמלי וגם יותר ביצועים ביחס לאחרות.

בהצלחה!

פורסם

אתה יכול לחפש פיקנטו ספורט מאותם שנתונים - היו ידניות כאלה. אתה מקבל מנוע 1.25 עם 84 כ"ס, הרכב מרגיש מאוד זריז (כמובן שהכל יחסי). זולל דלק (שוב, יחסית לרכב קטן - הוא עדיין יעשה 7-8 ליטר ל-100 ק"מ, פשוט לא את ה-6 שהובטח). אני מאוד חיבבתי אותו כשהיה ברשותי.

פורסם
לפני שעתיים, yulianx כתב:

הייתי בודק גם פיאט פנדה שתהיה עם נוחות טובה יותר ומנוע מוצלח וותיק.

סיטרואן c1/אייגו גם מאוד אמינות ומאוד חסכוניות.

לגבי הפנדה, עד כמה היא אמינה וזולה מבחינת האחזקה? בסופו של דבר שתיהן דרישות עיקריות ביחד עם חיסכון בדלק. 

אני יכול להגיד שמהתרשמות שלי מהמנוע של הפיאט 500 לא ממש התלהבתי מהאמינות.

לגבי c1/אייגו- אמינות ככל שיהיו- במכוניות הללו אין אפילו תריס מזגן מרכזי שניתן לכיוונון, יש חלקי פח חשופים בתוך הרכב, דלת תא המטען היא מזכוכית והחלונות האחוריים הן חלונות וואקום, ולא שאני מסיע או או נוסע במושב האחורי אבל באותו הכסף אני חושב שהפיקנטו מרגישה הרבה פחות זולה.

לא שאני מנסה להתפנק, אם זאת היתה האפשרות היחידה אז הייתי רוכש, אבל אותו סכום כסף יכול לרכוש מכונית כמו פיקנטו או i20 

לפני שעתיים, elihershko כתב:

ממליץ על סקודה סיטיגו או אחותה סיאט מי.

מנוע 1 ליטר שסוחב היטב (נוסע לבד כן?!),

מאוד חסכונית, מאוד אמינה (לפחות מהניסיון שלי). גם נוחות הנסיעה עדיפה מהאסייתיות שהוזכרו.

במקרה של הצמד הנ"ל, היות ובגרסה האוטומטית מדובר ברובוטי - לדעתי ההבדל לעומת ידני יהיה זניח אז הייתי בוחר לפי נתוני הרכב ומצבו ופחות מסתכל על איזו תיבה.

בהצלחה!

באשר לנוחות נסיעה אני באמת לא מתפנק, אני אסתדר עם מה שיש.

הנקודה היא אמינות, עלויות אחזקה זולות, חיסכון בדלק וסחירות.

מסיוני לאורך השנים אף פעם אי אפשר לקבל מכונית על פי רשימת הדרישות המדויקת אבל עד כמה שאני מעודכן, ואשמח לתיקון אם צריך, הפיקנטו, הריו, ה- i10 וה- i20 מאוד אמינות בשלל הגרסאות והמנועים, האם המצב דומה בסיטיגו/מי/אפ?

עלויות האחזקה יחסית זולות ויחד עם העובדה שגיר ידני סחיר הרבה פחות (ולראייה, פיקנטו ידנית יכולה להיות זולה בחצי מפיקנטו מאותו השנתון ועם נתונים זהים), הן עדיין סחירות ובייחוד ביחס למכונית ידנית.

לפני כשעה, רמי חי כתב:

אולי מיקרה? אני אישית החזקתי מאוד אמין וחסכוני ודי חזק ביחס לקטגוריה (82 כ"ס).

ויש גם את האיביזה. הגירסה הידנית אמינה יותר עד כמה שידוע לי. מכיר כמב חברים שמחזיקים ומאוד נהנים.

אגב באיביזה תקבל איבזור קצת יותר נורמלי וגם יותר ביצועים ביחס לאחרות.

בהצלחה!

חשבתי על האופציה הזו אך הרושם שלי מהמיקרה אף פעם לא היתה טובה. אם היא היתה האופציה היחידה כנראה שהייתי הולך עליה אבל סל האופציות הוא דיי רחב כך שיש לי אפשרות לפסול את המיקרה לאור האופציות העדיפות.

לפני כשעה, chrono כתב:

אתה יכול לחפש פיקנטו ספורט מאותם שנתונים - היו ידניות כאלה. אתה מקבל מנוע 1.25 עם 84 כ"ס, הרכב מרגיש מאוד זריז (כמובן שהכל יחסי). זולל דלק (שוב, יחסית לרכב קטן - הוא עדיין יעשה 7-8 ליטר ל-100 ק"מ, פשוט לא את ה-6 שהובטח). אני מאוד חיבבתי אותו כשהיה ברשותי.

פיקנטו ספורט לא אופציה עבורי בגלל מספר סיבות.

היא לא חסכונית ביחס לאפשרויות האחרות, היא פחות פרקטית, ולא שאני מסיע אנשים אבל למען הסיכוי הקטן, אעדיף 5 דלתות ולא 3. מה גם שלאור הביקוש לפיקנטו ספורט היא יחסית יקרה ולא נכנסת לתקציב.

לפני 58 דקות, Buki כתב:

סקירה שכתבתי פעם על ריו ידנית 1.2.

במקרה הייתה במשפחה ריו זהה (אותו מפרט וצבע, רק הגה בצד שמאל) שהחזקנו 9 שנים ו 150 אלף ק"מ, אז הסקירה מבוססת על שתי המכוניות. 

מעולה, אקרא בשמחה:)

אגב, מניסיונך והידע שלך, האם ידוע לך משהו בנוגע למנועי ה-1.0 של ה- i10 והפיקנטו? 

נאמר לי שהם מתפגרים מהר באופן שדורש החלפה. זה נכון? 

שלומי.

פורסם
לפני כשעה, shlomi6280 כתב:

חשבתי על האופציה הזו אך הרושם שלי מהמיקרה אף פעם לא היתה טובה. אם היא היתה האופציה היחידה כנראה שהייתי הולך עליה אבל סל האופציות הוא דיי רחב כך שיש לי אפשרות לפסול את המיקרה לאור האופציות העדיפות

לטעמי ולעניות דעתי הקטנה אני חושב שהמיקרה קצת יותר נוחה אמינה ומרווחת מול האופציות שהבאת. אולי הi20 והריו קצת יותר(אבל בכל זאת יחס למחיר)בקיצור לא הייתי פוסל אבל לשיקולך!

חוץ מזה מה עם האיביזה?

נ.ב אני חושב ששוק הידניות באופן כללי יותר חלש ופחות סחיר כך שבכל רכב ידני יהיה קשה למכור מי יותר ומי פחות.

בהצלחה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, shlomi6280 כתב:

לגבי הפנדה, עד כמה היא אמינה וזולה מבחינת האחזקה? בסופו של דבר שתיהן דרישות עיקריות ביחד עם חיסכון בדלק. 

אני יכול להגיד שמהתרשמות שלי מהמנוע של הפיאט 500 לא ממש התלהבתי מהאמינות.

לגבי c1/אייגו- אמינות ככל שיהיו- במכוניות הללו אין אפילו תריס מזגן מרכזי שניתן לכיוונון, יש חלקי פח חשופים בתוך הרכב, דלת תא המטען היא מזכוכית והחלונות האחוריים הן חלונות וואקום, ולא שאני מסיע או או נוסע במושב האחורי אבל באותו הכסף אני חושב שהפיקנטו מרגישה הרבה פחות זולה.

לא שאני מנסה להתפנק, אם זאת היתה האפשרות היחידה אז הייתי רוכש, אבל אותו סכום כסף יכול לרכוש מכונית כמו פיקנטו או i20 

באשר לנוחות נסיעה אני באמת לא מתפנק, אני אסתדר עם מה שיש.

הנקודה היא אמינות, עלויות אחזקה זולות, חיסכון בדלק וסחירות.

מסיוני לאורך השנים אף פעם אי אפשר לקבל מכונית על פי רשימת הדרישות המדויקת אבל עד כמה שאני מעודכן, ואשמח לתיקון אם צריך, הפיקנטו, הריו, ה- i10 וה- i20 מאוד אמינות בשלל הגרסאות והמנועים, האם המצב דומה 

מהניסיון האישי שלי היתה מאוד אמינה. קיבלתי סיטיגו מהעבודה כשהייתה בת5 ו-50kkm ובשנתיים וחצי ו-70kkm אצלי היא חוותה התעללות קשה ודילוג על טיפולים - והיתה רק פעם אחת תקלה - בסטרטר. 

פורסם
לפני 13 שעות, shlomi6280 כתב:

* אמינות

* חיסכון בדלק (אחת הסיבות שחשוב ל שהרכב יהיה ידני)

* עלויות אחזקה זולות

* בטיחות (לפחות שתהיה רמה טובה לתקופת השיווק של אותה מכונית).

אם יש לכם אופציות אחרות מעניינות להציע- אשמח לשמוע. 

האמת שחשבתי על פיאסטה ידנית אך אני חושש מבחינת אמינות ו/או סחירות.

אני אוהב ידני. גם מבחינת הנהיגה וגם זה הכי אמין.

אבל אם השיקול שלך הוא חסכון בדלק אני לא בטוח שזו סיבה מספיק טובה. הפערים בצריכה לא יהיו רבים. ולא נראה שאתה מתכנן לנסוע המון.

אני גם חושב שאתה צריך לתעדף עלויות אחזקה מעל דלק. הפערים בין הרכבים השונים מבחינת צריכת דלק (ידני או אוטומטי) אינם משמעותיים.

לרוכשים רבים נטייה לתעדף ביתר צריכת דלק.

מצאי האוטומטיות גדול יותר. חבל להצטמצם לידניות בלבד.  

לגבי הפיאסטה. מה רע לך רכב פחות סחיר? את הקונה, לא המוכר. פחות סחיר חוסך לך כסף בקניה. והחסכון יהיה כמעט לעולם גדול יותר ברכישה מאשר ההפסד במכירה.

סחירות נמוכה זה יתרון לקונה. אלא אם מדובר ברכב חדש.

לפני שעתיים, רמי חי כתב:

נ.ב אני חושב ששוק הידניות באופן כללי יותר חלש ופחות סחיר כך שבכל רכב ידני יהיה קשה למכור מי יותר ומי פחות.

יש בהחלט הרבה פחות ביקוש לידניות. אבל המצאי נמוך עוד יותר.

וברכבים כאלו ומחירים כאלו מי שלא סולד מידני נהנה מיתרונות האמינות. אז יש ביקוש מספק בעת המכירה.

החשש מקשיים במכירת רכב ידני בד"כ קיימים אצל מי שהרבה זמן לא מכר רכב ידני. מכרתי רק ידניות וכל מי שהתעניין חיפש במיוחד ידניות.

אני זוכר שמכרתי פוקוס ידנית וביקשתי 14,000 שח. אחד הקונים אמר לי שיש מלא אוטומטיות ב 10,000. עניתי לו "אתה התקשרת אלי כי אתה רוצה ידני, לא?"

ברכבים מסויימים הידניות מבוקשות יותר. עניין של היצע מזערי 

וגם אם נניח שיש קושי במכירה. קושי במכירה זה יתרון כשאתה הקונה... אז מה הבעיה?

לעולם לא אפסיק להתפלא שאנשים מוותרים על רכב בגלל קשיים במכירה עתידית שלו ושוכחים שקושי במכירה זה יתרון כשאתה הקונה.

כשמחפשים רכב משומש סחירות נמוכה זה יתרון!!!!!

אבל זה קבעון שכבר אי אפשר להביסו

• אהבתי 1
פורסם

הייתי יכול לכתוב לך פה פוסט של שעות, בתור חובב מכוניות מיני ידנית רובם היו אצלי כרכב שני

בשורה התחתונה המומלצות

סיאט איביזה 2012-2015 מנוע 1.4, היו לי 2 אמינות מאוד גם לקראת ה 200K לטפל בזמן צריכת דלק 13 קמ לליטר בערך והכי הרבה רכב מכולם

פורד פיאסטה 2014-2015, אחלה רכב! צריכת דלק 13 קמ לליטר, לא חזקה ואפילו חלשה מהאיביזה אבל מהנה מאוד לנהיגה, טיפה יותר מתפרקת מבחינת אחזקה.

פיאט פונטו איבו 1400 ידנית, 3 שנים שירתה אותי בנאמנות אבסולוטית, מטיפול לטיפול, הכי חסכונית בדלק 15-16 קמ לליטר בקלות, תדמית של פיאט קשה למכור.

וכיום , מלפני חודשיים מתנייד בקיה ריו 2015, האמת כבר כמה שנים שאני מנסה לשים יד על אחת שמורה, אחרי כ-2000 ק"מ ביחד, לא חסכונית 12 ק"מ לליטר בתוואי נסיעה דומה לכל האחרות, קשיחה על באמפרים, והכי פחות סוחבת, מרגיש שהמרכב גדול למנוע אין לרכב אוויר.

לטובה אציין, בגאז גדול ומרווח ליושבים מאחורה, משמעותי מאוד עם 2 כסאות בטיחות.

פגו 206 פלוס, פגו 208, פיאט פנדה, דאציה סנדרו, גם היו לתקופות קצרות לא חושב שנותנות פייט למכוניות למעלה.

אם יש לך שאלות על דגם ספציפי דבר איתי

• רעיון טוב! 1
פורסם

206 פלוס הייתי מוריד, מדובר על רכב ישן מאוד בתחפושת חדשה יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נראה לי שאתה מציב דרישות לא חשובות.

התקציב שלך הוא 15,000 ש״ח (עם גמישות) - מה שמאפשר לך לרכוש רכב בן 10 ומעלה, אולי הרבה מעלה.

אני לא יודע מה זה ״נסיעות לעבודה״ וכמה נסועה הן מכתיבות, אני מניח שמעט. אז קריטריון ה״חסכון בדלק״ חסר משמעות.

אתה מחפש פינוקים? יותר מערכות = סיכון מוגבר לתקלות, וזה מתקשר לסעיף הבא:

אף אחד לא יכול להבטיח לך אמינות ברכב בן 12. אבל אפשר להקטין את הסיכון. במקומך הייתי מדגיש דבר אחד - מצב הרכב, ואם אפשר היסטוריית טיפולים מסודרת. חלונות אחוריים? אתה לבד ברכב, אז מה אכפת לך? סחירות? אתה קונה רכב בן 12, סיכוי גבוה שתהיה הבעלים האחרון, ושתמכור את הרכב לפירוקיה ב-700 ש״ח. אבל בוא נניח שבעוד כמה שנים הוא יעבור לאיזה קונה מאושר. באמת חשוב אם תמכור אותו ב-6,000 ש״ח או תסתפק ב-5,500 ? הפרש של מיכל דלק וחצי. פרוטות בעלות לאורך חיי הרכב.

בקו התחתון - קיבלת הרבה רעיונות. עכשיו חפש רכב בגודל שמתאים לצרכיך ושטופל באופן מסודר. ותתעלם מתכונות משניות.

בהצלחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זווית אחרת, רצית מעט הנאה מהרכב?

אלפא רומיאו ג'ולייטה. יש ידניות באזור 20K פלוס מינוס. בדר"כ הבעלים משקיעים בהן ומתחזקים אותן יותר מהממוצע.

יש 2 דגמים בתקציב שלך, 170 כ"ס ו 120 כ"ס,

דגם ה 120 גם יהיה חסכוני יותר וגם חף מבעיות של המולטיאייר והמצמדים בדגם הרובוטי.

הרווחת רכב יפה, מרווח, אמין! וחסכוני יחסית.

קניתי לבת שלי את דגם ה 170 כ"ס רובוטי והיא מרוצה עד הגג, זו הג'ולייטה השניה שלנו, תמורה מצוינת למחיר.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...