Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 28.8.2024 בשעה 14:14, רמי חי כתב:

לטעמי ולעניות דעתי הקטנה אני חושב שהמיקרה קצת יותר נוחה אמינה ומרווחת מול האופציות שהבאת. אולי הi20 והריו קצת יותר(אבל בכל זאת יחס למחיר)בקיצור לא הייתי פוסל אבל לשיקולך!

חוץ מזה מה עם האיביזה?

נ.ב אני חושב ששוק הידניות באופן כללי יותר חלש ופחות סחיר כך שבכל רכב ידני יהיה קשה למכור מי יותר ומי פחות.

בהצלחה.

לגבי המיקרה, אני צריך לדעת לאכול את העיצוב שלה אבל בתקציב כה מוגבל אני ממש לא הולך להיות מפונק מדי. 

אני מנסה להבין למה היא פחות נאהבת על הרוב, אין לי מידע מדויק בנושא אבל הרוב פשוט מעדיפים i20, ריו מלמעלה או i10 או פיקנטו מלמטה (אף פעם לא היה ברור עד הסוף על איזו קטגוריה יושבת המיקרה ובראייתי היא ממש באמצע בין A סגמנט ל- B.

באשר לאיביזה, מכונית מדהימה ואיכותית אבל אני סולד ממנה מכמה טעמים: 
נתחיל מעלויות האחזקה, גם כאן אין לי איזשהו מידע מבוסס אך מההיכרות שלי את הווגאיות, הן תמיד תהיינה יותר יקרות לאחזקה על פני אסייתיות, אני גם לא יודע מה רמת האמינות של הרכב. 
סיבה נוספת שגורמת לי לסלידה ואולי זה ירגיש קצת קטנוני אבל אני מאמין שיש בזה היגיון והיא שזה רכב של צעירים "הארד קור" וזה מפריע לי פעם אחת כי אני מאמין שמחירי הביטוחים יהיו מעט גבוהים ביחס לקטגוריה כי זה רכב שנתפס כמועד לפורענות ופעם שנייה בגלל התפיסה, זה רכב שנתפס של צעירים שאוהבים להתפרע איתו ופחות בא לי להיות בולט אני פשוט זוכר כמה שוטרים "אהבו" לעצור אותי כשנסעתי בכל הדורות של המאזדה 6 (לעיתים אף ממש היו מרחיקים אותי מהמכונית ומבצעים חיפוש), פחות בא לי. 

אגב, כרכב של צעירים אני גם לא יודע כמה אצליח למצוא אחת שמורה באמת, מה שנקרא by the book, צעירים בלא מעט מקרים לא מתחזקים את הרכב ברמה הכי גבוהה.

שוק הידניות פחות סחיר חד משמעית אך זה פלח מאוד מעניין כי יש גם קבוצה קטנה של אנשים שמחפשים ספציפית רק ידניות, או עקב חיסכון בדלק ואמינות או בשל הנאה מנהיגה אך למרות זאת הביקוש אליהן הוא נמוך כך שאולי יהיה מאתגר למכור אבל ברכישה הן תהיינה זולות משמעותית. 
סתם לדוגמא, i20 דור ראשון לאחר מתיחת פנים הגיעה גם בגירסה ידנית מוזלת וכיום בשוק היד השנייה ישנם פערים שיכולים להגיע לפי 2, כלומר 2 ידניות במחיר של אחת אוטומטית. 

בתאריך 28.8.2024 בשעה 17:11, razi_pazi כתב:

אני אוהב ידני. גם מבחינת הנהיגה וגם זה הכי אמין.

אבל אם השיקול שלך הוא חסכון בדלק אני לא בטוח שזו סיבה מספיק טובה. הפערים בצריכה לא יהיו רבים. ולא נראה שאתה מתכנן לנסוע המון. למה אתה אומר את זה? ניקח לדוגמא את הפיקנטו שהיא חלק מרשימת ההתלבטות שלי, אחת אוטומטית צורכת כליטר לכל 12 ק"מ ואילו עם ידנית אתה יכול לעבור את ה- 16 ק"מ לליטר בלי להתאמץ מדי. אלו לא פערים גדולים בעיניך?
אחת הסיבות שאני מחפש מכונית קטנה וזולה ובעיקר ידנית זה כי אני צריך מכונית נטו לעבודה הלוך ושוב שתגמע כ- 32 ק"מ לכל כיוון. 

אני גם חושב שאתה צריך לתעדף עלויות אחזקה מעל דלק. הפערים בין הרכבים השונים מבחינת צריכת דלק (ידני או אוטומטי) אינם משמעותיים. שוב אתה אומר את אותו הדבר, אני ממש לא מסכים איתך. רוב הקטנות הידניות, בעיקר מהמותגים האסייתיים כמדומני, דיי זולות לאחזקה. 

לרוכשים רבים נטייה לתעדף ביתר צריכת דלק.

מצאי האוטומטיות גדול יותר. חבל להצטמצם לידניות בלבד.  

לגבי הפיאסטה. מה רע לך רכב פחות סחיר? את הקונה, לא המוכר. פחות סחיר חוסך לך כסף בקניה. והחסכון יהיה כמעט לעולם גדול יותר ברכישה מאשר ההפסד במכירה.

סחירות נמוכה זה יתרון לקונה. אלא אם מדובר ברכב חדש.

אתה לגמרי צודק אבל שכחת דבר אחד, סחירות נמוכה זה חסרון למוכר. נכון שיהיה לי יתרון ברכישה אבל צריך לזכור שלרכב פחות סחיר ישנן בעיות גם בעת אחזקת המכונית, לדוגמא זמינות חלפים וכיו"ב, ויש עוד סיבה מדוע מכונית אינה סחירה וזה כי היא אולי פחות מוצלחת. זה לא בהכרח המצב בפיאסטה לא אמרתי שכל מכונית סחירה היא אינה מוצלחת אך בטרם רכישת מכונית שלא סחירה צריך לקחת בחשבון את ההשלכות ולבדוק גם מדוע היא לא הצליחה. 

יש בהחלט הרבה פחות ביקוש לידניות. אבל המצאי נמוך עוד יותר.

וברכבים כאלו ומחירים כאלו מי שלא סולד מידני נהנה מיתרונות האמינות. אז יש ביקוש מספק בעת המכירה.

החשש מקשיים במכירת רכב ידני בד"כ קיימים אצל מי שהרבה זמן לא מכר רכב ידני. מכרתי רק ידניות וכל מי שהתעניין חיפש במיוחד ידניות.

אני זוכר שמכרתי פוקוס ידנית וביקשתי 14,000 שח. אחד הקונים אמר לי שיש מלא אוטומטיות ב 10,000. עניתי לו "אתה התקשרת אלי כי אתה רוצה ידני, לא?"

ברכבים מסויימים הידניות מבוקשות יותר. עניין של היצע מזערי 

אני מסכים איתך חלקית. אכן יש הרבה פחות ביקוש לידניות אבל אם המלאי היה נמוך מהביקוש הרי שהמחירים היו גבוהים יותר והרכבים היו נמכרים יותר וזה נטו עקב חוק כלכלי פשוט: היצע נמוך מהביקוש = המחיר עולה, ואותו הדבר להפך: היצע גבוה מהביקוש= המחיר יורד. ודווקא בגלל זה אני ממש לא חושב שהמלאי, לטענתך, קטן מהביקוש. המלאי קטן אך הביקוש עוד יותר קטן וזה מה שמסביר את המחירים המאוד זולים בהשוואה לאותן מכוניות בגרסאות אוטומטיות אבל אני לגמרי מסכים שיש כאלה שמחפשים רק ידניות וזו הסיבה שעדיף למצוא אחת שמורה עם נתונים טובים שיהיה יותר קל למכור כי להן הביקוש יותר גבוה. 

וגם אם נניח שיש קושי במכירה. קושי במכירה זה יתרון כשאתה הקונה... אז מה הבעיה? שלאחר מכן אני עלול להיתקל במצב של קושי במכירה כמוכר. 

לעולם לא אפסיק להתפלא שאנשים מוותרים על רכב בגלל קשיים במכירה עתידית שלו ושוכחים שקושי במכירה זה יתרון כשאתה הקונה.

אנחנו ישראלים, אין אחד שלא חושב על מכירת הרכב לפני רכישתו. אנחנו לרוב לא אוהבים להחזיק רכבים ליותר מ- 5 שנים, וגם זה לעיתים המון זמן. 

כשמחפשים רכב משומש סחירות נמוכה זה יתרון!!!!! לא בהכרח נכון!

כמו שאמרתי, לפני רכישת רכב כזה חשוב להבין מדוע זה רכב עם סחירות נמוכה. 

אבל זה קבעון שכבר אי אפשר להביסו

ראה תגובה מפורטת בתיבת הציטוט. 

בתאריך 28.8.2024 בשעה 21:31, OranKimhi כתב:

הייתי יכול לכתוב לך פה פוסט של שעות, בתור חובב מכוניות מיני ידנית רובם היו אצלי כרכב שני

בשורה התחתונה המומלצות

סיאט איביזה 2012-2015 מנוע 1.4, היו לי 2 אמינות מאוד גם לקראת ה 200K לטפל בזמן צריכת דלק 13 קמ לליטר בערך והכי הרבה רכב מכולם

אני נוטה להסכים איתך והדבר הזה תקף גם לאחיותיה- הגרמנית והצ'כית. 

פורד פיאסטה 2014-2015, אחלה רכב! צריכת דלק 13 קמ לליטר, לא חזקה ואפילו חלשה מהאיביזה אבל מהנה מאוד לנהיגה, טיפה יותר מתפרקת מבחינת אחזקה. זה הרכב השני שאתה קיבלת תצרוכת דלק של 13 ק"מ לכל ליטר. נשמע לי גבוה מדי ועוד לגרסאות ידניות. יכול להיות שהן לכשעצמן צורכות יותר מ- i20 ידנית? מפיקנטו/ i10 ידניות אין לי ספק שכן. 

פיאט פונטו איבו 1400 ידנית, 3 שנים שירתה אותי בנאמנות אבסולוטית, מטיפול לטיפול, הכי חסכונית בדלק 15-16 קמ לליטר בקלות, תדמית של פיאט קשה למכור.

וכיום , מלפני חודשיים מתנייד בקיה ריו 2015, האמת כבר כמה שנים שאני מנסה לשים יד על אחת שמורה, אחרי כ-2000 ק"מ ביחד, לא חסכונית 12 ק"מ לליטר בתוואי נסיעה דומה לכל האחרות, קשיחה על באמפרים, והכי פחות סוחבת, מרגיש שהמרכב גדול למנוע אין לרכב אוויר.

לטובה אציין, בגאז גדול ומרווח ליושבים מאחורה, משמעותי מאוד עם 2 כסאות בטיחות. 

תא מטען פחות חשוב לי ברכב הזה. זה רכב שהולך לנסוע נטו לעבודה, אבל הפידבק שלך דווקא גורם לי אולי לרדת מהריו כי היא אינה חסכונית מספיק. 

פגו 206 פלוס, פגו 208, פיאט פנדה, דאציה סנדרו, גם היו לתקופות קצרות לא חושב שנותנות פייט למכוניות למעלה.

הפנדה מכונית מקסימה בעיני (אני תמיד אהבתי אותה אבל ממש התאהבתי בפשטות ובקסם שלה כשביקרתי באיטליה😅). אני קצת תוהה באשר לאמינות שלה ולעלויות האחזקה וזה מה שגורם לי לסלוד ממנה (הרבה מהן כבר אינן נראות על הכביש, מעניין למה). את השאר שמנית אני לא ארכוש :)

אם יש לך שאלות על דגם ספציפי דבר איתי מעריך, וכנראה שאשתמש בזה =]

בתאריך 29.8.2024 בשעה 09:49, sperial כתב:

נראה לי שאתה מציב דרישות לא חשובות. פעם ראשונה שמישהו אומר לי דבר כזה, חייב לומר 😶 

התקציב שלך הוא 15,000 ש״ח (עם גמישות) - מה שמאפשר לך לרכוש רכב בן 10 ומעלה, אולי הרבה מעלה.

אתה לגמרי טועה. רכבים כמו פיקנטו, i10, מיקרה אכן נכנסות בתקציב, ואפילו עם נתונים לא רעים.

אני לא יודע מה זה ״נסיעות לעבודה״ פשוטו כמשמעו. נטו לעבודה וחזרה. לאחר מכן יש רכב אחר. 

וכמה נסועה הן מכתיבות, אני מניח שמעט. אז קריטריון ה״חסכון בדלק״ חסר משמעות. ניתוח מעניין. לא הבנתי איך הגעת לזה אבל לשם הבהרה אגיד שאני נוסע נטו לעבודה, הלוך חזור, הנסיעה היא דיי ארוכה לעבודה- כ- 32 ק"מ לכל כיוון ולכן ה"חיסכון בדלק" הוא סופר חשוב! 

אתה מחפש פינוקים? לא יותר מערכות = סיכון מוגבר לתקלות, וזה מתקשר לסעיף הבא:

אף אחד לא יכול להבטיח לך אמינות ברכב בן 12 נכון אבל כבר הבנו שיש בשוק מכוניות גם מתחת לגיל הזה ואפילו מתחת לגיל 10. מה גם שאף אחד לא יכול להבטיח לי אמינות גם ברכב בן 7 או 4. גם ברכבים בגילאים האלה ישנן תקלות. כל מקרה לגופו ולכן אני צריך למצוא מכונית שמורה, שלא עברה חיים קשים, שתוחזקה כראוי, שטופלה בזמן ולא נסעה 300K ק"מ ואכן יש כאלה בשוק. 

אבל אפשר להקטין את הסיכון. במקומך הייתי מדגיש דבר אחד - מצב הרכב, ואם אפשר היסטוריית טיפולים מסודרת. מסכים לגמרי! 

חלונות אחוריים? אתה לבד ברכב, אז מה אכפת לך? אני באמת שמח שאתה קורא מה שאני כותב, ולא בציניות אבל תקרא עד הסוף רק. ממש לא מעניין אותי אם החלונות האחוריים הם חשמליים, ידניים או נסגרים בוואקום, רק אמרתי שבאותו סכום שרוכשים היום 107/אייגו/ C1/ סיטיגו/ מיי/ אפ! אפשר לרכוש קיה פיקנטו ששם אין חלקי פח גלויים בפנים הרכב, יש תריסי מזגן מרכזיים שניתנים לכיוונון ולא תריסים סטטיים מעל לדשבורד שנראים כמו מפשיר אדים וכן, גם חלונות אחוריים חשמליים אבל שוב, זה לא פקטור בכלל. סה"כ השוויתי בין המכוניות ואם הן אותו הדבר אעדיף את זאת שאני פחות ארגיש שחסכו עלי סחירות? אתה קונה רכב בן 12, באמת לא הבנתי מה נתפסת על הגיל הזה ספציפית. פתח יד 2 תראה איזו שנה תוכל לקנות מיקרה ידנית, פיקנטו או i10 בסכום הזה ויודע מה, לעיתים גם i20 ידנית בת 10 בדיוק.  סיכוי גבוה שתהיה הבעלים האחרון, ושתמכור את הרכב לפירוקיה ב-700 ש״ח. אני לא מבין מאיפה אתה מביא את המסקנות האלה. סלח לי. אבל בוא נניח שבעוד כמה שנים הוא יעבור לאיזה קונה מאושר. באמת חשוב אם תמכור אותו ב-6,000 ש״ח או תסתפק ב-5,500 ? ממש לא, אבל לרכבים מוצלחים יש ביקוש ושמירת ערך, מה לעשות תראה את המחירים שיונדאי גטס מגיעה אליהם, ואני מזכיר לך שמדובר במכונית שנמכרה בגדול עד שנת 2009 ובכמה חתיכות בודדות ב- 2010, זו מכונית צמאה אבל סופר מוצלחת ואמינה. לא סתם i20 אוטומטית או קיה פיקנטו בנות 10 עוברות בקלות את ה- 25K ש"ח. היה נחמד אם הרכב שארכוש ישמור על ערכו אבל ברור שלא זה השיקול. השיקול הוא אמינות ועמידות, תצרוכת דלק טובה ועלויות אחזקה זולה. הפרש של מיכל דלק וחצי. פרוטות בעלות לאורך חיי הרכב.

בקו התחתון - קיבלת הרבה רעיונות. עכשיו חפש רכב בגודל שמתאים לצרכיך ושטופל באופן מסודר. ותתעלם מתכונות משניות.

בהצלחה.

בתאריך 30.8.2024 בשעה 05:02, אבי 526 כתב:

תבדוק לגבי הדגמים של סוזוקי אולי ספלאש או סויפט  מכוניות אמינות מעולות ויפניות 

גם הן נלקחות בחשבון. אם יש לך איזשהו ניסיון איתן- אשמח לדעת :) 

בתאריך 30.8.2024 בשעה 12:28, pasparto כתב:

זווית אחרת, רצית מעט הנאה מהרכב? הנאה מנהיגה זה תמיד טוב אבל זה ממש לא בסל הדרישות שלי. ברור לי שגם לא ניתן למצוא מכונית שתענה על דרישה כזו, ביחוד לא ביחד עם רשימת הדרישות שלי מהמכונית בשילוב התקציב הקיים לרכישתה. 

אלפא רומיאו ג'ולייטה. יש ידניות באזור 20K פלוס מינוס. לטעמי אופציה ממש לא טובה שהיא מתכון לצרות. לא בכדי היא זולה. 

בדר"כ הבעלים משקיעים בהן ומתחזקים אותן יותר מהממוצע. אני נוטה שלא להסכים עם הקביעה הזו. כלומר, יכול להיות שיש כאלה שמשקיעים ומתחזקים אותן כראוי אך באותה נשימה ישנם כאלה שמתלהבים שיש ג'ולייטה במחירים האלה ואוהבים את הרעיון שבתקציב כל כך קטן הם ייסעו במכונית פרמיום עד שהם מבינים שהתקלה מגיעה, והיא מגיעה בלא מעט מקרים דיי מהר, והם מבינים עוד יותר כאשר הם מבינים לאילו מחירים יכול להגיע הפתרון לאותה התקלה. 

יש 2 דגמים בתקציב שלך, 170 כ"ס ו 120 כ"ס,

דגם ה 120 גם יהיה חסכוני יותר וגם חף מבעיות של המולטיאייר והמצמדים בדגם הרובוטי.

הרווחת רכב יפה, מרווח, אמין! וחסכוני יחסית. לגבי העיצוב אני לגמרי מסכים. מרווח? לא ישבתי אף פעם אבל בהחלט יתכן. אמין? אתה בטוח? אני שואל ולא בציניות. מהניסיון והרושם שלי מאנשים שחווים דעה של רכישת אלפא במספרים כאלה הדעות מנוגדות לגמרי לשלך. מה גם שיש ה-מון צעירים שקונים את הרכב הזה, ואיך נאמר, צעירים בהרבה מאוד מקרים לא מתחזקים את המכונית כראוי ומחפשים לעיתים לחסוך ולעגל פינות ואלפא זו לא מכונית טולרנטית וסלחנית כשמזניחים אותה. 

קניתי לבת שלי את דגם ה 170 כ"ס רובוטי והיא מרוצה עד הגג, זו הג'ולייטה השניה שלנו, תמורה מצוינת למחיר.

עריכה אחרונה על ידי shlomi6280

שלומי.

פורסם

אכן כן לגבי האיביזה אתה ממש צודק מאוד תופסת שוטרים (יש לי חבר שסובל מזה טוב הוא גם נראה אחד כזה.....)

וגם הביטוחים קצת יותר יקרים. אבל לגבי האמינות דוקא הגירסה הידנית די מוצלחת למיטב ידיעתי.

לגבי המיקרה הייתי ממליץ לחפש טוב ולמצוא אחת עם נתונים טובים ובמחיר טוב  .

פורסם (נערך)

מצטרף להמלצות על האיביזה, מניסיון אישי.

ידנית 2012 מנוע 1.4 אמינה, מהנה ויחסית חזקה.

לרכב כזה עושים רק צד ג' לכן הביטוח לא יקר. זה גם תלוי במאפיינים האישים שלך.

התדמית הייתה פעם כזו, אבל השתנתה. הרכב נהיה נפוץ מאוד ולא רק לצעירים.

עריכה אחרונה על ידי Michael01
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 3.9.2024 בשעה 02:16, shlomi6280 כתב:

טוב, אני לא יודע איך לצטט את הציטוט שלך.

האלפא לא בשבילך.

באת להתייעץ עם אנשים שאמורים להבין, בשיא הצניעות אני מבין מאד ברכבים ובמיוחד באלפות.

מר שמועתי ואדון המוסכניק של אח של אבא שלי שתקוע בשנות השבעים משפיעים עליך יפה.

קנה פיקנטו. 

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...