Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לעניות דעתי נהג האאודי לא הבחין ברנו (שניה 11) ונכנס למעגל בלא שיכל להבחין אם מגיע רכב. בניתוח מהירות עם זוית הראיה הצרה שכן הייתה לו לא ראה את הרנו.

מאידך, נהג הרנו נהג במהירות שאינה מתאימה לתנאי הדרך ועבר גם על תקנה 21, ואף על תקנות 51, 52

שניהם אשמים. לא יודע איך לחלק את האשמה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרכב הלבן מסתיר את שדה הראיה של שני הנהגים, שניהם לא הבחינו אחד בשני.

הרנו נכנס מהר מדי לצומת והאודי נכנס בלי לראות את התנועה משמאל.

image.thumb.jpeg.4561652c388c7b2a4443dcb9ba9e98ae.jpeg

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

אני מבחין כאן בין שני עניינים:

התאונה נגרמה באשמת נהג האודי, שנכנס למעגל התנועה בעת שלא היה פנוי. היה עליו להאט או לעצור כדי לבדוק את הדרך כאשר שדה הראיה מתפנה.

אין ויכוח על נהיגה פרועה של נהג הרנו, אבל זה בשלב מוקדם, כאשר האודי עדיין לא במעגל ואסור לו להכנס למעגל.

לכן במשפט תעבורה על סעיף של מהירות לא מתאימה, חוסר זהירות או כל סעיף אחר לגבי הכניסה למעגל כנראה שנהג הרנו יורשע. אבל במשפט אזרחי לגבי נזקי התאונה האשם, או לפחות רובו, באודי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בוקר טוב, 

על פי הניתוח של sperial מבחינת משפט התעבורה הרנו יורשע , וכפי שכתב tinoki כי הרנו בנסיעתו עבר את התקנות 21, ואף על תקנות 51, 52.

ניתן לראות בסרטון שהאודי נכנסת לצומת בזהירות, על בסיס התמונה משניה 10 האודי כבר התחילה את נסיעתה במעגל  , הרכב הלבן הסתיר את המסלול מצד שמאל , היה והרנו הייתה נוסעת על פי התקנות   21,  51, 52 , התאונה הייתה וודאי נמנעת , האם הרשעה על בסיס משפט התעבורה לא מצביעה על האשם מבחינת המשפט האזרחי  ?

פורסם

לא.

אם האודי נכנס למעגל כאשר הרכב הלבן מסתיר לו את שדה הראיה הוא לא נכנס בזהירות. בשלב זה הרנו כבר נמצאה במעגל ועל האודי לתת זכות קדימה. רואים זאת בפריים שהעליתי, בו קצה האף של האודי נמצא בקו הצומת בעוד שהרנו כבר נמצא בתוך המעגל.

את הניתוח שלך אפשר היה לקבל אילו הרכב הלבן היה חונה והאודי היה צריך להכנס למעגל לאט על מנת לנסות לראות מה מתרחש בו. אבל הרכב הלבן בתנועה, והמתנה של שבריר שניה היתה מאפשרת לנהג האודי לצפות למעגל ולהבין מה מתרחש בו. אבל נהג האודי בחר להתפרץ למעגל (וקשה לדעת האם במהירות סבירה) בלי להמתין לפינוי שדה הראיה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שניהם אשמים!

האחד נכנס במהירות פושעת לכיכר והרכב מימין נכנס לכיכר ללא מתן זכות קדימה.

סובארו אימפרזה 1999 1.6 אוטו' + קיה סול 2011 1.6. אוטו'. :wave:

פורסם

גילי29

במעגל תנועה כאשר 2 הרכבים בכניסה למעגל - למי יש זכות כניסה ראשונה , האם הדין הוא לא כמו בצומת קרי הזכות לרכב הבא מימין ? 

מצורפת תמונה המראה את הסטאטוס של 2 הרכבים.

בכניסה למעגל ..jpg

פורסם

2 הרכבים אשמים. 

האודי החליט להיכנס למרות שיכל בקלות לראות את הרנו שמגיעה מהר;

הרנו שטס לו למעגל;

האודי שהחליט להיות צודק ושאמורים לתת לו זכות קדימה;

הרנו שלא ניסה לבלום בזמן אפילו, לא שזה היה עוזר במהירות שבה הגיע;

חובת הזהירות חלה על כל משתמשי הדרך. אני ממזמן לא מחפש מי מגיע מאיזה צד- אם צריך לתת זכות קדימה, נותן, גם כשהיא שייכת לי.

אני כבר לא מדבר על מה שיכל לקרות אם קקנוען היה מחליט לטוס בכיכר הזו בעצמו בצמוד לאחד מהרכבים. 

• אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, Rittberg כתב:

צרפתי תמונה של מה אמור לראות נהג הרנו בהתקרבו למעגל ושהיה אמור לראות את האודי.

האם זכות קדימה לרכב הבא מימין לא קיימת במעגל תנועה ?

זאת אחת הסיבות להתרחשות התאונה.

נהג אאודי היה בטוח באותו הרגע שיש לו זכות קדימה.

אחרת , גם כאשר כבר ראה את  רנו מתקרב במהירות, היה יכול להיצמד למדרכה , ואז היה לרנו מספיק מקום לעבור במקביל.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

נהג הרנו נכנס בכזאת מהירות שגם במבט של האודי לכיכר היה נראה לו שפנוי

בנוסף לפי מיקום הפגיעה - האודי קדמית לרנו = האודי היתה שם קודם והרנו פגעה בה בגלל שלא יכלה לעצור 

תורידו את האודי מהמשוואה ותחליפו אותה במישהו שחוצה במעבר חציה בסוף הכיכר...הוא לא רואה את הרנו מגיעה, הוא חוצה והרנו באה במהירות שאין לה אפשרות לעצור ופוגעת בו.

פורסם

זה הרגע בו נהג אאודי היה צריך לעצור את ההתקדמות שלו אל תוך הכיכר.

אבל הוא היה בטוח שיש לו זכות קדימה. 

Screenshot_20240821_132614_Samsung Internet.jpg

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

@Rittberg מתוך המלל שלך אני מסיק שאתה נהג האודי.

מתוך ההודעה שלך אתמול על זכות קדימה למי שמגיע מימין אני מסיק שאינך מכיר את חוקי זכות הקדימה במעגל תנועה.

בקיצור, אם הארוע יגיע למשפט כנראה שעיקר, אם לא כל, האשם ייפול עליך. אבל לדעתי זה לא יקרה, כי חברות הביטוח יחלקו את האשם כך שיוכלו לגבות משניכם השתתפות עצמית ועליית פרמיה, וכך יצמצמו את הוצאותיהן.

אגב, אילו היה מדובר בדו"חות תנועה כנראה ששניכם הייתם חוטפים, ואולי אתה אפילו יותר כי היה רכב בנתיב.

@lior2321 מסכים שנראה שמהירות הרנו לא סבירה. עדיין האודי היה צריך לבדוק מה קורה משמאלו, וכיון שכשהוא על קו הצומת הרנו נמצא בתוך המעגל עלי האודי לתת זכות קדימה. שלא לדבר על קצת חוכמת נהיגה ומניעת קונפליקטים מעבר לדרישת התקנות. בדיוק כשם שלא תכנס לצומת מרומזר גם אם יש לך ירוק אבל אתה מזהה מישהו דוהר לצומת למרות שיש לו אדום.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2

פורסם
לפני 12 דקות, sperial כתב:

@Rittberg מתוך המלל שלך אני מסיק שאתה נהג האודי.

מתוך ההודעה שלך אתמול על זכות קדימה למי שמגיע מימין אני מסיק שאינך מכיר את חוקי זכות הקדימה במעגל תנועה.

בקיצור, אם הארוע יגיע למשפט כנראה שעיקר, אם לא כל, האשם ייפול עליך. אבל לדעתי זה לא יקרה, כי חברות הביטוח יחלקו את האשם כך שיוכלו לגבות משניכם השתתפות עצמית ועליית פרמיה, וכך יצמצמו את הוצאותיהן.

אגב, אילו היה מדובר בדו"חות תנועה כנראה ששניכם הייתם חוטפים, ואולי אתה אפילו יותר כי היה רכב בנתיב.

@lior2321 מסכים שנדמה שמהירות הרנו לא סבירה. עדיין האודי היה צריך לבדוק מה קורה משמאלו, וכיון שכשהוא על קו הצומת הרנו נממא בתוך המעגל עליו לתת זכות קדימה.

בדק...לא הייתה רנו, התחיל לנסוע הייתה רנו

פורסם (נערך)

לא בדק. לא עצר למרות ששדה הראיה שלו חסום. תסתכל בסרטון ותראה איך הוא לא עוצר (רואים את הגג שלו). כששדה הראיה מתפנה (רואים את מקום הנהג יוצא מאחורי הרכב הלבן) הרנו במעגל לכל אורכה (שניה 12).

עריכה אחרונה על ידי sperial

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...