Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

הילדה שלי עולה לכיתה ג' בתחילת השנה והיא מתחילה ללמוד אנגלית. היא מאוד רוצה שארשום אותה כבר עכשיו ל-NOVAKID, אך לדעתי ומההיכרות שלי איתה, אני מפחד שהיא בשלב זה סתם בהתלהבות שתדעך מהר מאוד ואז כל שיעורי האנגלית בתוכנית הלימודים בבה"ס ימאסו והיא תאבד עניין עד לרמה של ציונים גרועים.

להורים שבניכם, מה עשיתם בעבר/עושים בהווה/תעשו בעתיד לדעתכם?

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

שלחנו לבית ספר דו לשוני, בו מלמדים מקצועות לימוד באנגלית. ולא סתם שיעורים ללימוד אנגלית. אני לא יודע עד כמה זה נפוץ בישראל, האמת.

פורסם

אותי הכניסו לשיעורי אנגלית מכיתה ג', לא שנאתי את השיעורים הללו אבל כן צלחתי את הבגרויות בסופו של דבר.

האם זה עזר לאנגלית, אני חושב שכן, רוב הזמן יש לי את המילה באנגלית מאשר בעברית שאין לי מושג מה התרגום שלה + למדתי דרך האינטרנטים.

האם הרמה שלי באנגלית היא רמה טובה לדעתי? לא כל כך. מאחר ויש סך של בעיות נוספות שמקשות עליי, אז אני לא בטוח שאני דוגמה טובה.

אני ממליץ ללכת על שיעורים פרונטליים אישיים/קבוצתיים, כי כמה אפשר לתת לילדים שעות מסך? גם אם מדובר על מישהו בשר ודם שמעביר את השיעורים. יש משהו באינטראקציה החברתית בין פרונטלית אישית לקבוצתית שאי אפשר להעביר דרך מסך, ניואנסים קטנים שחשובים להתפתחות הילד לטעמי (דעה של רווק, כן?).

שיהיה בהצלחה (:

לפני 42 דקות, garicho כתב:

בית ספר דו לשוני

בחיי שלא חשבתי שדווקא בעפולה יהיה בית ספר דו לשוני

https://www.englishsch.org/about

זה רק לגילאי גן :(

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 12 שעות, Shmulik_Miata כתב:

אני מפחד שהיא בשלב זה סתם בהתלהבות שתדעך מהר מאוד ואז כל שיעורי האנגלית בתוכנית הלימודים בבה"ס ימאסו והיא תאבד עניין עד לרמה של ציונים גרועים

לא הבנתי למה התסריט הזה הוא בכלל אופציה? 

הילדה רוצה ללמוד?! 

תן לה. 

מה יותר טוב מזה? 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

מהניסיון שלי הם לא לומדים כלום בבית הספר - נשארים עם אנגלית ברמת גנון בערך עד כיתה ו'.

תעשה *כל מה שאתה יכול* כדי לקדם את הילד במסגרת היכולות  הכלכליות שלך. אם נראה לך שיימאס לה אחרי התלהבות ראשונית תיצור מערכת של פרסים / צ'ופרים בהתאם להתקדמות.

"עודף התקדמות" ביחס לשאר התלמידים הוא בעיה זניחה ופתירה.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 3

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 4 דקות, hans כתב:

הניסיון שלי הם לא לומדים כלום בבית הספר

הנסיון שלי הפוך, אבל צריך לזכור שבלי תרגול כל לימוד יורד לטמיון.

אי אפשר לצפות שלימוד חוקי הדקדוק בבית הספר יתן לך אנגלית טובה בלי להתנסות בדיבור, הקשבה וקריאה.

בזמני התחילו ללמוד אנגלית בכיתה ד'. שנה לפני כן הייתי בחוג, ואחרי זה רק מה שנלמד בכיתה. ויש לי אנגלית טובה, לא שפת אם, אבל שוטפת ונכונה דקדוקית ברובה (ברמת היומיום). חלק מזה מזכרון טוב גם לאוצר מילים וגם לחוקי הדקדוק שלמדתי בבי"ס.

אבל חלק גדול מחשיפה. פעם לא היו מדובבים סרטי ילדים, אז ראיתי הכל באנגלית, הקשבתי, השוותי לכתוביות בעברית ולמדתי. ניצלתי חופשות בחו"ל לדיבור יומיומי. דווקא לקרוא פחות הקפדתי וקצב הקריאה שלי איטי יחסית.

עד היום אני עולה על טעויות תרגום, דברים שהולכים לאיבוד, פתגמים שעוותו, רפרסנים שפוספסו, כי לא נגמלתי מההשוואה של הדיאלוג לכתוביות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

candy can do it כבר לא חלק מתוכנית הלימודים ? (!)

https://www.youtube.com/playlist?list=PLC012D8F536BE1D29

(לא רציתי להטריל את @Fazer עם HERE WE ARE או אפילו NEIGHBOURS, שלא יחשבו שהוא ממש ממש ממש זקן :-P;-)  - ולא רק הוא... 😄 )

• מצחיק 3

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מנסיון עם בני המשפחה, ילדי שלי ושל אחותי, כמה שיותר לימוד עצמי יותר טוב.

הנכדה שלי כבר מבינה לא מעט מהנאמר בסירטוני הדיסני שהיא צופה בהם ברשת, וזה הולך ומשתפר.

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לצפות בסדרות לילדים -נטפליקס/דיסני/יוטיוב אבל בלי דיבוב לעברית 😎

זה מאוד עוזר לילדים בגיל הזה.

סדרות באנגלית לילדים - רשימת סדרות לשיפור האנגלית | וולסטריט (wallstreet-english.co.il)

• רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)
לפני שעה, איציק נ. כתב:

(לא רציתי להטריל את @Fazer עם HERE WE ARE או אפילו NEIGHBOURS, שלא יחשבו שהוא ממש ממש ממש זקן :-P;-)  - ולא רק הוא... 😄 )

Neighbours זמין לנצח באפליקציה של כאן, באזור הנוסטלגי, יחד עם לול / זהו זה / ניקוי ראש.

הזיכרון שלי סימן את התוכנית הזאת כקרינג',

צפייה חוזרת 30 שנה מאוחר יותר רק חיזקה את הזיכרון... תוכנית איומה. א-יו-מה.

-_+-_+_+_+_

בקפיצה חזרה לימינו:

היום הילדים נחשפים בשלב הגן לאותיות באנגלית, והחל מכיתה א' למילים, אבל בין כיתה א' לכיתה ו' קצב ההתקדמות פשוט איום ונורא. עזבו דקדוק, איזה 10 מילים חדשות בשנה בערך.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ממליץ בחיוב.

בעיניי למידה עצמית ועצמאית. 

סרטים, שירים, גוגל, כתוביות. 

כל אחד ומה שמתאים לו. 

בהצלחה!

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

Bartender, give me some milk!

סרטים לא מדובבים, ובהמשך בלי תרגום.

חיזוקים. שב איתה ותראה גם סרטים.

מעקב - אל תסמוך על מערכת החינוך.

בעתיד היותר רחוק שפה זרה שניה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

ילדים למדו ולומדים ספרדית דרך צפיה בטלנובלות, עוד יותר פשוט זה צפיה בסרטים באנגלית.

בהמשך , גם בערבית (מן הסתם שיבינו מה קורה מסביב 😜)

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 10 שעות, hans כתב:

"עודף התקדמות" ביחס לשאר התלמידים הוא בעיה זניחה ופתירה.

לא מסכים. בתור תלמיד סבלתי מזה מאוד.הייתי משתעמם בכיתה ומשם הדרך לכותרת "ילד בעייתי" היתה קצרה מאוד.

פורסם

זה שייך לעבר.

היום יש אבחון והפניות מהירים יותר למצטיינים ומחוננים - בהינתן הורים נחושים עם היד על הדופק.

• תוכן חדש...