Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, taranta כתב:

לא מסכים. בתור תלמיד סבלתי מזה מאוד.הייתי משתעמם בכיתה ומשם הדרך לכותרת "ילד בעייתי" היתה קצרה מאוד.

אני לא מבין איך זה רלוונטי.

אתה טוען שאם היו מעכבים את הלימוד שלך זה היה מקל על השעמום? 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הוא טען שזו בעיה זניחה ופתירה. אני אומר שלא.

האם זה אומר לעכב? לא. אבל לדעת שיש לזה השלכות ולנסות להערך בהתאם.

פורסם

היא כתב שזו בעיה זניחה ופתירה בהקשר של שעמום בכיתה בנושא מסויים.

אתה מדבר על בעיה גורפת בכל השיעורים... 

היום אין בעיה להגיע להסכמה עם מורה/ביצפר שילד זה או אחר יעשה עבודה עצמית או אפילו יהיה במסגרת חלופית (יילך לספרייה) בנושא מסויים אם הוא מתקדם מהכיתה ואין לו תועלת בשיעור. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה אכפת לך לרשום את הילדה לחוג אנגלית אם זה מעניין אותה? גם אם היא תשתעמם באמצע זה יעשיר לה את הידע. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תודה חברים על המענה.

הגענו להחלטה שבשלב זה אנחנו לא נרשום אותה אלא ניתן לה קצת להשתפשף בבה"ס ויחד עם הידע שלנו ולאחר מכן נרשום אותה.

אנחנו לא רוצה להעמיס עליה יותר מידי.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אצלי הילדים למדו את רוב האנגלית שלהם ממשחקי המחשב ולאו דווקא ממשחקים שמיועדים ללימוד אנגלית.

כיום ברוב המשחקים המקוונים יש תקשורת עם שחקנים אחרים מרחבי העולם כאשר התקשורת נעשית ברובה באנגלית - בהתחלה הם מתקשים ובהמשך כבר משוחחים עם החברים שלהם מנורבגיה, ארה"ב ושאר העולם בהתכתבות דרך המשחקים.

בהמשך הם גם התחילו לראות סרטי/סדרות אנימה שאין להם תרגומים בעברית וזה גם עזר לאנגלית בע"פ.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 3.8.2024 בשעה 12:49, איציק נ. כתב:

candy can do it כבר לא חלק מתוכנית הלימודים ? (!)

https://www.youtube.com/playlist?list=PLC012D8F536BE1D29

(לא רציתי להטריל את @Fazer עם HERE WE ARE או אפילו NEIGHBOURS, שלא יחשבו שהוא ממש ממש ממש זקן :-P;-)  - ולא רק הוא... 😄 )

musical hamburger, the meat with the beat

וברצינות, כדי לדעת שפה צריך להשתמש בה. אני רואה לא מעט שסיימו עם ציונים של 95 פלוס ולא מסוגלים להוציא משפט אז אם אתה רוצה שהיא תדע אנגלית קח לה מורה פרטית שרק תשב ותקשקש איתה. עשיתי את זה עם הבנות שלי ושתיהן מדברות שוטף.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתאריך 3.8.2024 בשעה 17:28, taranta כתב:

הייתי במחוננים. לפחות אז זה היה רק חלק מהזמן והשאר בכיתה רגילה.

אתה מדבר על יסודי אני מנחש.

מחטיבה והלאה יש מסגרות של כיתה -> וזה לא חדש - אני עשיתי את זה בתור יליד 82 וגם אז זה לא היה חדש.

לפני 22 שעות, Shmulik_Miata כתב:

אנחנו לא רוצה להעמיס עליה יותר מידי.

טייק אישי - בכיתה ג׳ - אלא אם היא באיזה מסגרת תחרותית שאוכלת לה את כל הזמן הפנוי אחרי הצהריים - במיוחד אם היא מתקדמת יותר מנטאלית מהכיתה (ולרוב בנות בגיל הזה חד וחלק מובילות בנושא) - עומס זה לא יהיה ולא ייתפס אצלה ככזה.

לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

וברצינות, כדי לדעת שפה צריך להשתמש בה. אני רואה לא מעט שסיימו עם ציונים של 95 פלוס ולא מסוגלים להוציא משפט אז אם אתה רוצה שהיא תדע אנגלית קח לה מורה פרטית שרק תשב ותקשקש איתה. עשיתי את זה עם הבנות שלי ושתיהן מדברות שוטף.

תשמע , אני לא פוסל שום שיטה מודרנית יותר על מורה פרטי - אבל שווה להעיף מבט להתעמק.

יחד עם זאת - אני מסכים לגמרי לגבי עניין הלדבר.

דבר חשוב שלא צוין פה (מעבר למה שידידי כתב פה וציטטתי) - טלוויזיה , משחקים , אונליין - כל זה טוב ויפה אבל זה לא נותן 2 דברים:

1. שיחה - אין תחליף לשימוש בשפה. לכתוב , לעשות תרגילים , לראות , להבין - כל זה נחמד. להוציא משפטים מהפה ולנהל שיחה שוטפת בצורה קבועה עם משהו דובר אנגלית באמת (אם ההורים דוברים ברמה טובה - מעולה , אם לא צריך למצוא - ולא רק על דברים יומיומיים - שיחות עמוקות יותר).

2. אוצר מילים. זו הבעיה האמיתית של רוב הישראלים אגב עם אנגלית. הפעלים נגיד נכונים , ומדברים בהמון ביטחון (יחסית לתרבויות אחרות) - אבל האוצר מילים לא מעט פעמים מביך. חלק מזה גם בגלל שעברית היא שפה צעירה שבה משתמשים בהרבה פחות מילים ביומיום - לא בגלל שישראלים הם ככה או אחרת. ולזה - אין תחליף לספרים! לקרא באנגלית וכמה שיותר מהר וכמה שיותר.

האוצר מילים הכתוב מול המדובר (במיוחד על ידי אנשים שהם לא דוברי אנגלית ביומיום או כשפת אם) הוא שעושה את ההבדל האמיתי. מעבר למבטא (hot take - לאף אחד לא אכפת מהמבטא כל עוד הוא ברור, אנשים עושים מזה יותר סיפור ממה שזה משפיע ביומיום) - השימוש הנכון במילים וביטויים זה בדיוק מה שעושה את ההבדל.

יש שפות אחרות אגב שזה כ״כ מובנה בהם שזה הופך אותן כמעט ל״לא למידות״ (סינית לדוגמא - שההבדל בין משהו שבשניה יבינו שלא מבין כמעט כלום למשהו שיענו לו בסינית הוא בדיוק האוצר מילים והביטויים השגורים - בצורה רחבה מעבר לשפה מסוימת או דיאלקט)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 16 דקות, Night Driver כתב:

musical hamburger, the meat with the beat

היום זה בכלל בדיחה. האחיינים שלי מקבלים 90-95 במדוברת והם לא מצליחים להוציא משפט. אני קבלתי 85 והייתי טוב מהם בהרבה.

לצורך העניין - 80% מהיום שלי הוא באנגלית עכשיו. וזה לא שעשיתי משהו מיוחד מאז כדי ללמוד. קצת יותר ניסיון וזהו.

פורסם
לפני 34 דקות, Liviur כתב:

אתה מדבר על יסודי אני מנחש.

מחטיבה והלאה יש מסגרות של כיתה -> וזה לא חדש - אני עשיתי את זה בתור יליד 82 וגם אז זה לא היה חדש.

בתקופה שלי זה לא היה (אני מבוגר ממך ב 14 שנים).

היה או בית ספר למחונים או המסגרת של אריקה לנדאו במוזיאון הארץ ובאוניברסיטת תל אביב שבה הייתי (מסגרת של כיתת מחוננים זה ממש לא אני. אני לא בנוי למסגרות לוחצות ומסודרות ומזל שההורים שלי לא הסכימו לשלוח אותי לשם). לא יודע מה היה זמין אז מחוץ לאיזור המרכז.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אני לא מצליח לקרוא את הכתבה (צריך מנוי, אבל אולי מישהו יצליח לשתף את ה PDF אם זה פתוח אצלו). 

פורסם בהארץ, והטוקבקים מעניינים עוד יותר לדעתי, חלקם מבריקים.

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני שעתיים, Liviur כתב:

אוצר מילים

מגיע מטלויזיה וקריאה.

לשם שיחה אפשר להסתפק בטלויזיה, תקבל אוצר מילים יומיומי יפה. אפשר לתרגל השואה לתרגום, ולמתקדמים יותר לנסות ״לנחש״ מה המילה לפי ההקשר.

קריאה אכן משיגה אוצר מילים עשיר יותר, ובונוס נוסף של לדעת איך לאיית אותן (כאמור, אני קראתי פחות, וקורה לא פעם שיוצא לי להתקל במילה מוכרת אבל לוקח לי זמן לזהות אותה כי לא היה לי מושג שכך מאייתים אותה).

• רעיון טוב! 1
פורסם

הבן שלי (8) כבר שנתיים עם נובה קיד, מאוד מרוצים, יודע לדבר אנגלית בסיסית בצורה מאוד טובה, לקרוא ומבין הרבה מאוד מילים (יודע גם לקרוא מילים אבל לא יודע את המשמעות שלהם)

ההתחלה קצת קשה ודורשת לשבת על הילד כדי לגשר על הפערים, עובדים איתם בעיקר על אוצר מילים בסיסי, השלמת משפטים וככל שהזמן עובר האוצר מילים מתרחב וכנ"ל ההשלמת משפטים והשיחה.

השיעורים עצמם מאוד אינטרקטיבים וכוללים המון משחקים.

בסוף כל שיעור (25 דקות) אתה מקבל דוח מפורט מה היה בשיעור + הקלטה

המחיר קצת יקר אך לדעתי לפחות בהתחלה שווה את זה, לא חייבים להתעקש על דובר שפת אם, לקחנו מישהי מעולה מהפיליפינים (לקח קצת זמן למצוא מישהו בלי מבטא).

כיום אחרי שנתיים אנחנו מתחילים לחשוב על אלטרנטיבות כי יש תחושת מיצוי, ממליץ בחום אם אתם מנסים לבדוק מספר מורים ולהתקבע על מורה שהכי התאים לילדה. 

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

• תוכן חדש...