Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החזר חוב משכורת

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 19.7.2024 בשעה 13:24, mrmiki1234 כתב:
אהלן

עבדתי במשרד במשרה חלקית מאוד עד סוף שנת 2024 שבה התפטרתי. מאז מדי חודשיים שלושה מתקשר חשב אחר ומבקש עוד תשלום על טעויות שעשו וכסף שקיבלתי בטעות, עד כה סכומים קטנים. כעת הגיעה דרישת תשלום של כ-3000 שח בחזרה למעסיק.
אני לא חשב שכר ואין לי איך לבדוק אם החישוב נכון או לא. יש חובה להחזיר את הכסף? יש דרך לגרום להם לבדוק את זה דרך גורם עצמאי? הם יכולים לפתוח חוב בהוצאה לפועל?

תודה רבה

נתחיל מהסוף אם אכן נפלה טעות ואם באמת קיבלת כספים שלא מגיעים לך - אתה מחוייב להחזיר.

אני מניח שבמשרה חלקית מאוד המשכורת אמורה להיות פשוטה מאוד, אפילו אם זה גוף עם שכר מורכב כמו בשירות המדינה/חברת חשמל ושאר המסבכים, ככה שכל מישהו שמבין קצת בשכר יוכל לעזור לך או כל חשב שכר סביר שתמצא דרך מכר.

מבחינת התנהלות, כל זמן שהם מתקשרים ולא שולחים משהו ממוסמך, זה לא רציני.

בפעם הבאה שייתקשרו תבקש שיישלחו מסמך מסודר עם הסבר מפורט למה אתה חייב להם כסף. שכר מחושב באמצעות תוכנות שכר וחשבי שכר הרבה פעמים אינם מאור הגולה ומקבלים את תוצאות החישוב בלי להבין יותר מדי. מספיק שנפלה טעות בקלט של איזה נתון והם מקבלים את התוצאה השגויה כעובדה. שתטרח החשבת ותסביר למה אתה חייב בכתב.

תביא את ההסבר הזה לפה, נדע להגיד לך אם על פניו זה הגיוני, לפני ייעוץ מקצועי.

נ.ב. במינימום הם צריכים לשלוח לך תלוש מעודכן (או כמה), שנוצר אחרי שהפסקת לעבוד, שמפרט את החוב שלך (מה שנקרא, נטו שלילי). זה המינימום.

• אהבתי 5

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הערות:

1. שלמו לגברת בבית אבות בתור כוח עזר שכר מינימום וגנבו ממנה כסף במהלך השנים. הגיעה לה הרבה יותר משלושת אלפים שח. פשוט דפקנו אותם בחזרה. עובדה שנמנעו מלתבוע. 

2. אצל נציב תלונות הציבור היו במהלך השנים תלונות הרבה שעובדי מדינה קבלו סכומים קטנים אשר לא הגיעו להם ואחרי מספר שנים בקשו מהם להחזיר סכום ענק, כמעט תמיד הוא קבל את עמדת הקובל והורה למחוק את החוב. 

אוהד

הגונב מגנב פטור

• מבאס 1
פורסם

1. אני לא יודע איך ומה גנבו, אבל בשביל זה יש בית דין לעבודה, והוא מאוד הולך עם העובדים. זה שנמנעתם מלתבוע זו עובדה שלא מעלה ולא מורידה, אבל בטח לא נותנת זכות לקחת.

2. אין דין עובד קבע שמקבל סכומים שלא מגיעים לו במשך שנים לבין עובד זמני שעבד חלקית תקופה קצרה. סכומים שמתקבלים במשך שנים, גם אם בטעות, בית המשפט יכול בהחלט לקבוע שהעובד לא רק שלא חייב להחזיר, אלא שהמעסיק כבר מחוייב להמשיך ולשלם לו, כי הם הפכו כבר, דה פקטו, לחלק משכרו...

בגנון אולי ״גונב מגנב פטור״. במדינת ישראל, לקחת משהו שהוא לא שלך - אתה גנב.

פורסם
בתאריך 21.7.2024 בשעה 19:44, Night Driver כתב:

לא צריך להתחמק מלהחזיר מה שלא שלך.

תהיה הוגן ולטווח הארוך זה ישתלם לך.

זה בוודאי נכון. אבל החוצפה של לשלוח חוב לעובד בלי פירוט חוצה כל גבול

לפני 23 שעות, falou כתב:

נ.ב. במינימום הם צריכים לשלוח לך תלוש מעודכן (או כמה), שנוצר אחרי שהפסקת לעבוד, שמפרט את החוב שלך (מה שנקרא, נטו שלילי). זה המינימום.

התקבל תלוש מעודכן(שלילי) בלי פירוט

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, mrmiki1234 כתב:

זה בוודאי נכון. אבל החוצפה של לשלוח חוב לעובד בלי פירוט חוצה כל גבול

צריך ללמוד להפריד בין הבטן לראש.

נכון שזה טימטום ולא נכון לעשות את זה כך אבל אתה יכול לשבור את הכלים ואז שניכם תיפגעו ואתה יכול לפנות בבקשה לקבל פירוט בצורה אדיבה ולהגיע לפיתרון נכון, צודק וברוח טובה.

עריכה: לך עם כל התלושים להסתדרות או למועצת הפועלים שיעבירו עין ויגידו לך מה בדיקו מגיע לך ומה מגיע להם.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, falou כתב:

בגנון אולי ״גונב מגנב פטור״. במדינת ישראל, לקחת משהו שהוא לא שלך - אתה גנב.

תלוי...

לפני שנים נאלצתי למכור אופנוע אהוב. הייתי חייב למלא את הבור בבנק.

הלכתי אל המוסך הקבוע שלי, שהכרתי וסמכתי עליו, וסגרנו על עיסקת תיווך.

הוא ימכור בכמה שיצליח להוציא, ובתמורה יקבל 10%. פייר אינאף לשני הצדדים.

אחרי שבוע מודיע לי שמכר ב-30K. נתן לי צ'ק על 27K שטבע מייד במינוס והמשכתי בחיי.

חודשיים מאוחר יותר מתקשר אלי הקונה (שלא היה לי קשר איתו לפני כן) בגלל איזו בעייה בניירת.

סידרתי את הבעייה, אבל מפה לשם מסתבר שהוא שילם על האופנוע 40K₪ ולא 30 כפי שנאמר לי ע"י המתווך.

מה עושים?

בשלב ראשון תיעדתי את כל ניירת המכירה שקיבל הקונה, מול הניירת שהייתה אצלי.

אח"כ ניגשתי אל המתווך וביקשתי הסבר. קיבלתי אצבע משולשת בפרצוף...

הגשתי תביעה לבית משפט, מה שכנראה הלחיץ מאוד את המתווך וגם הרגיז אותו.

מה עשה החכם הגדול?

החזיר את העשירייה הפרש לקונה, והחליף לו את הניירת למספרים שתואמים את הנוכלות שלו כלפי.

אממה מה... אצלי כבר היה צילום של הניירת המקורית עם חותמת נוטריון שמעיד על מקוריות הצילומים.

הקונה התייעץ איתי מה לעשות (בשלב הזה כבר היינו יד אחת מול המתווך כי תכלס הוא דפק את שנינו).

אמרתי לו שייקח מה שהמתווך נותן (ציפור אחת ביד וכו'...)

לקח עוד שנה לתביעה להגיע למשפט.

שם הצגתי את הניירת המקורית וההוא התייבש והתחיל לגמגם שהוא  החזיר את הפרש המחיר לקונה,

מה שהיה נכון באמת, אבל כל כך לא אמין שהשופטת לא האמינה לו, אפילו כעסה עליו שהוא לא עקבי בהצהרות שלו.

בשורה התחתונה נפסק לטובתי הסכום פלוס ריבית פיגורים.

אחרי שבוע באתי אליו עם פסק הדין וקיבלתי ממנו צ'ק על סכום התביעה.

את האצבע המשולשת שלו הוא יכול היה לדחוף עכשיו רק לעצמו (פעמיים...)

כי הוא לא ידע שאני יודע שהוא שילם פעמיים. גם לי וגם לקונה.

אני לא מרגיש שגנבתי ממנו משהו, אלא ההיפך. יותר צדק פואטי שאולי גרם לו ליישר קצת את דרכיו.

היום אגב הבחור הוא בעל עסק די גדול של אופנועי יוקרה...

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 2
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 16 דקות, BoazB11 כתב:

תלוי...

לפני שנים נאלצתי למכור אופנוע אהוב. הייתי חייב למלא את הבור בבנק.

הלכתי אל המוסך הקבוע שלי, שהכרתי וסמכתי עליו, וסגרנו על עיסקת תיווך.

הוא ימכור בכמה שיצליח להוציא, ובתמורה יקבל 10%. פייר אינאף לשני הצדדים.

אחרי שבוע מודיע לי שמכר ב-30K. נתן לי צ'ק על 27K שטבע מייד במינוס והמשכתי בחיי.

חודשיים מאוחר יותר מתקשר אלי הקונה (שלא היה לי קשר איתו לפני כן) בגלל איזו בעייה בניירת.

סידרתי את הבעייה, אבל מפה לשם מסתבר שהוא שילם על האופנוע 40K₪ ולא 30 כפי שנאמר לי ע"י המתווך.

מה עושים?

בשלב ראשון תיעדתי את כל ניירת המכירה שקיבל הקונה, מול הניירת שהייתה אצלי.

אח"כ ניגשתי אל המתווך וביקשתי הסבר. קיבלתי אצבע משולשת בפרצוף...

הגשתי תביעה לבית משפט, מה שכנראה הלחיץ מאוד את המתווך וגם הרגיז אותו.

מה עשה החכם הגדול?

החזיר את העשירייה הפרש לקונה, והחליף לו את הניירת למספרים שתואמים את הנוכלות שלו כלפי.

אממה מה... אצלי כבר היה צילום של הניירת המקורית עם חותמת נוטריון שמעיד על מקוריות הצילומים.

הקונה התייעץ איתי מה לעשות (בשלב הזה כבר היינו יד אחת מול המתווך כי תכלס הוא דפק את שנינו).

אמרתי לו שייקח מה שהמתווך נותן (ציפור אחת ביד וכו'...)

לקח עוד שנה לתביעה להגיע למשפט.

שם הצגתי את הניירת המקורית וההוא התייבש והתחיל לגמגם שהוא  החזיר את הפרש המחיר לקונה,

מה שהיה נכון באמת, אבל כל כך לא אמין שהשופטת לא האמינה לו, אפילו כעסה עליו שהוא לא עקבי בהצהרות שלו.

בשורה התחתונה נפסק לטובתי הסכום פלוס ריבית פיגורים.

אחרי שבוע באתי אליו עם פסק הדין וקיבלתי ממנו צ'ק על סכום התביעה.

את האצבע המשולשת שלו הוא יכול היה לדחוף עכשיו רק לעצמו (פעמיים...)

כי הוא לא ידע שאני יודע שהוא שילם פעמיים. גם לי וגם לקונה.

אני לא מרגיש שגנבתי ממנו משהו, אלא ההיפך. יותר צדק פואטי שאולי גרם לו ליישר קצת את דרכיו.

היום אגב הבחור הוא בעל עסק די גדול של אופנועי יוקרה...

זה ממש לא אותו המקרה.

אתה מדבר על אדם שרימה ביודעין, נתפס, ניסה להתחמק על ידי נוכלות נוספת ושילם בסוף את המחיר על הרמאות שלו.

אתה קיבלת את מה שמגיע לך כי היית צריך לקבל 36 והוא ניסה לעשות קומבינות על הגב של הקונה ושיסתדר איתו.

זה ממש לא דומה למקרה שאתה מחליט שמגיע לך יותר, לוקח כסף שלא שלך כפוצוי ומציב עובדה. זו התנהגות כאילו המתווך היה מוכר את הכלי, מחליט שמגיע לו 50%, לוקח אותם בכוח ושולח אותך לחפש.

פורסם

ההבדל הוא שלא עשית דין לעצמך. קיבלת את בכסף כדין לפי פסיקת בית המשפט

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, mrmiki1234 כתב:

התקבל תלוש מעודכן(שלילי) בלי פירוט

אני מבין אם אתה לא רוצה לפרסם פרטים כאן, אבל אתה אומר שהייתה שורה אחת בתלוש, לא מפורטת, של תשלום במינוס וזהו?

לא היה כתוב ״ימי חופשה״ (במינוס) ובעבור איזה חודש או כל פירוט אחר?

האם עבדת כעובד שעתי?

אבל אם זה באמת ככה, לדרוש הסבר. 

מבחינתך, כל פעם שמתקשרים, תדרוש בכתב/מייל דרישה מפורטת

שלח להם מייל שאומר שהתקשרו וחזור על הדרישה לפירוט/הסבר לחוב.

אם הם לא יישלחו כלום, הם לא יוכלו אח״כ לטעון שאתה התחמקת. אתה, מבחינתך, באת לקראתם.

יכול להיות שהכל זה פאשלה/טעות של חשבת השכר, שהבוס שלה רואה בדוח שיש עובד שעזב שיש לו חוב (שהוא אולי בטעות דיווח שלה), מבקש להתקשר, היא עונה: התקשרתי אבל העובד (אתה) לא מגיב (רק כדי לא להודות בפני הבוס שטעתה) וככה זה ממשיך להתגלגל.

ככה אם מישהו יחליט להסלים, אתה, מבחינתך - נקי.

ענית, לא התחמקת, זה הם שלא עשו מה שצריך.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 22 שעות, falou כתב:

אני מבין אם אתה לא רוצה לפרסם פרטים כאן, אבל אתה אומר שהייתה שורה אחת בתלוש, לא מפורטת, של תשלום במינוס וזהו?

לא היה כתוב ״ימי חופשה״ (במינוס) ובעבור איזה חודש או כל פירוט אחר?

האם עבדת כעובד שעתי?

אבל אם זה באמת ככה, לדרוש הסבר. 

מבחינתך, כל פעם שמתקשרים, תדרוש בכתב/מייל דרישה מפורטת

שלח להם מייל שאומר שהתקשרו וחזור על הדרישה לפירוט/הסבר לחוב.

אם הם לא יישלחו כלום, הם לא יוכלו אח״כ לטעון שאתה התחמקת. אתה, מבחינתך, באת לקראתם.

יכול להיות שהכל זה פאשלה/טעות של חשבת השכר, שהבוס שלה רואה בדוח שיש עובד שעזב שיש לו חוב (שהוא אולי בטעות דיווח שלה), מבקש להתקשר, היא עונה: התקשרתי אבל העובד (אתה) לא מגיב (רק כדי לא להודות בפני הבוס שטעתה) וככה זה ממשיך להתגלגל.

ככה אם מישהו יחליט להסלים, אתה, מבחינתך - נקי.

ענית, לא התחמקת, זה הם שלא עשו מה שצריך.

לא היו שום פרטים בתלוש. משיחה עם חשבת השכר (והאחראית שלה) זאת פשוט טעות של החשבת. מרגיז ועלה לי יומיים של התעסקות. 

פורסם

בו... 

עלה לך שיחת טלפון ושרשור בפורום שמועיל גם לאחרים... 🙃

פורסם
לפני 8 דקות, falou כתב:

בו... 

עלה לך שיחת טלפון ושרשור בפורום שמועיל גם לאחרים... 🙃

ומה עם כל הדרכון המזוייף, לשכור דירת מסתור בחו"ל, להעים רכוש ושאר הסידורים הדרושים כדי להיעלם עם ה 3000 שקל?

• מצחיק 2

פורסם
לפני 3 שעות, mrmiki1234 כתב:

לא היו שום פרטים בתלוש. משיחה עם חשבת השכר (והאחראית שלה) זאת פשוט טעות של החשבת. מרגיז ועלה לי יומיים של התעסקות. 

מסכים איתך   יש דברים שהם עניין של רואה חשבון או עורך דין או בעל מקצוע אחר .ולאדם הרגיל אין כלים להתמודד.  במקום שישלחו לאדם הרגיל שיהיה חוק שישלחו קודם לאיש מקצוע ורק הוא יהיה מוסמך להעביר לאדם הרגיל 

פורסם

נו באמת. יש אנשים רגילים שאם ממתינים שלושה שבועות לתיקון המדיח הם מגישים תביעה על עשרת אלפים שח ויש כאלו שרצים לבכות לאמא.. 

• תוכן חדש...