Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החזר חוב משכורת

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 21 שעות, דובצע כתב:

מסכים איתך   יש דברים שהם עניין של רואה חשבון או עורך דין או בעל מקצוע אחר .ולאדם הרגיל אין כלים להתמודד.  במקום שישלחו לאדם הרגיל שיהיה חוק שישלחו קודם לאיש מקצוע ורק הוא יהיה מוסמך להעביר לאדם הרגיל 

ואת מי מייצג האיש מקצוע הזה ומי משלם לו?

מבחינת החוק יש איש מקצוע, חשב השכר של הארגון. הוא עובד מוסמך תעודה שמחוייב לאתיקה מקצועית.

בקרוב מערכות AI יוכלו לעשות את מה שאתה מציע. ממש בקרוב.

נ.ב. האדם הפשוט יכול לפנות לעזרה לארגון עובדים או לקו לעובד ועוד מספר ארגונים שמסייעים.

https://kavlaoved.org.il/

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

האיש מקצוע מייצג את מי שתובע את הכסף

שמע סיפור שקרה לי עשיתי תאונת קטנוע עם רכב לדעת המישטרה אין אשמים

הם תבעו ממני 20000 שח על הנזק שקרה לאוטו ונהיה לי עיקול בבנק בעוד שלי היה צד ג והיו צריכים ליתבוע את הצד ג

העורך דין לקח לי 2000 שח כדי להעביר את התביעה לצד ג

האם זה בסדר שהפסדתי 2000+ הסיפור של העיקול?

פורסם
לפני 4 שעות, דובצע כתב:

האיש מקצוע מייצג את מי שתובע את הכסף

אז לא הבנתי מה אתה מציע?

שהמדינה תממן לך עורך דין?

בו, לא ״נהיה לך עיקול״... פשוט לא הגבת לתביעה.

פורסם
לפני 36 דקות, falou כתב:

אז לא הבנתי מה אתה מציע?

שהמדינה תממן לך עורך דין?

בו, לא ״נהיה לך עיקול״... פשוט לא הגבת לתביעה.

אך כתוב בגמרא״טוביה חטא וזיגוד מנגיד?

מנגיד=חוטף מלקות

מה שאני מציע שהמדינה לא תקבל או לא תאשר תביעה ממשהו שהוא לא יודע אם הוא תובע בצדק והייתי מוסיף פיצוי בחוק לניתבע שלא בצדק

אני בזמנו לא שמעתי שתובעים אותי אלא קבלתי עיקול יכול להיות שלא ראיתי מכתבים לא זוכר כבר 

אבל אם היו תובעים צד ג לא היה דיון בכלל

אז תבעו אותי לא בצדק

פורסם (נערך)

נניח אתה תובע מישהו מחר על זה שהוא הפיל לך את האופנוע בחנייה וגרם לך נזק של 5000 ש”ח.

הוא מכחיש מעורבות, אתה מציג סרטון להוכחה. בימ”ש קובע שלא ניתן להחליט ברמת סבירות גבוהה כי הנתבע הוא הוא המצולם בסרטון ומזכה אותו.

רוצה לשלם לו כעת כמה אלפי ש"ח פיצוי? נראה לך הגיוני?

מסכים כי יש לעשות יותר שימוש בקנסות לדוגמא ופיצויים לדוגמא לעסקים שמשתמשים בשיטת ’ניסינו’

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 32 דקות, דובצע כתב:

מה שאני מציע שהמדינה לא תקבל או לא תאשר תביעה ממשהו שהוא לא יודע אם הוא תובע בצדק והייתי מוסיף פיצוי בחוק לניתבע שלא בצדק

יענו, אתה רוצה להקים מנגנון קדם משפטי שייקבע לשופט אם הוא בכלל יידון בתיק?

זה הפתרון שלך.

אין לי מה להוסיף.

לגבי פיצוי למי שנתבע שלא בצדק, זה כבר עניין של חקיקה שתקבע פיצויים ריאלים לנתבעים. על זה דווקא מדברים לא מעט.

אבל... וזה אבל גדול, אתה נתבעת בצדק. היישות שעשתה את התאונה זה אתה והאחריות שלך הייתה להעביר את הטיפול בתביעה לביטוח שלך. מי שתבע אותך לא אמור לדעת שיש/אין לך ביטוח. זה שבד״כ חברות ביטוח מטפלות בענייניים האלו בינן באופן ששקוף למבוטח, זה שירות שהן נותנות, גם בשביל הסדר הטוב שלהן. זה לא הסדר הצודק או הנכון של הדברים.

בגלל שמי שפגעת בו, לא היה לו ביטוח, הוא תבע אותך.

זו אחריות שלך, בתור הפוגע, לדאוג שהוא יפוצה, לענות לכתב תביעה וכו׳

אין לך אלא ליטול קורה מבין עיניך ולהלין על עצמך בלבד.

לפני 2 דקות, tinoki כתב:

רוצה לשלם לו כעת כמה אלפי ש"ח פיצוי? נראה לך הגיוני?

מסכים כי יש לעשות יותר שימוש בקנסות לדוגמא ופיצויים לדוגמא לעסקים שמשתמשים בשיטת ’ניסינו’

אם התביעה הייתה בתום לב או לא, זה בסמכות השופט לקבוע, והוא אכן קובע החזר הוצאות משפט. רק שהחזרים אלו רחוקים מהעלות האמיתית.

ועוד לא דיברנו על נתבעים פלילית שיצאו זכאים ועולמם הכלכלי והחברתי חרב בתהליך.

פורסם
לפני 6 דקות, falou כתב:

אותך.

זו אחריות שלך, בתור הפוגע, לדאוג שהוא יפוצה, לענות לכתב תביעה וכו׳

אתה מחדש לי פה כמה דברים. תודה רבה

רק שאלה אחרונה

הקטנוע מבוטח צד ג של חברת שליחויות

מבחינת אשמים החליטו שלא הוא אשם ולא אני

באמת יש לי אחריות לידאוג לו לנזקים של האוטו?

פורסם

לא הבנתי.

היה לו רכב או קטנוע?

החברה יכולה לבחור לא להשתמש בביטוח לתביעה, כדי לחסוך עלויות. זה אתה שעל היית ״על זה״.

קורה.

אבל לא המדינה צריכה לדאוג לך...

פורסם
בתאריך 24.7.2024 בשעה 09:02, falou כתב:

בו... 

עלה לך שיחת טלפון ושרשור בפורום שמועיל גם לאחרים... 🙃

אני תמיד שמח לתרום לפורום אוף טופיק הכי מועיל ומעניין בישראל..

• אהבתי 1
פורסם
לפני 46 דקות, falou כתב:

לא הבנתי.

היה לו רכב או קטנוע?

החברה יכולה לבחור לא להשתמש בביטוח לתביעה, כדי לחסוך עלויות. זה אתה שעל היית ״על זה״.

קורה.

אבל לא המדינה צריכה לדאוג לך...

אני רכבתי על קטנוע של חברה שהיה מבוטח בצד ג. והתובע נסע ברכב ותבע ממני את הנזק לרכב

פורסם
לפני 4 שעות, falou כתב:

יענו, אתה רוצה להקים מנגנון קדם משפטי שייקבע לשופט אם הוא בכלל יידון בתיק?

או סתם להיות בנאדם נורמלי שבודק את הדואר שלו מדי פעם. זה גם אפשרי מבלי להעמיס על מערכת ציבורית כזו או אחרת.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 26 דקות, DareDevil כתב:

או סתם להיות בנאדם נורמלי שבודק את הדואר שלו מדי פעם. זה גם אפשרי מבלי להעמיס על מערכת ציבורית כזו או אחרת.

נורמלי המצב לא היה חח. מאחר שבתאונה איבדתי 5 שיניים ואת העבודה ואת הבית וגרתי תקופה בחוף גורדון כי לא יכולתי שיראו אותי בצורה כזאת בירושלים ואז באה לי גם התביעה הזאת 

פורסם
לפני 3 דקות, דובצע כתב:

נורמלי המצב לא היה חח. מאחר שבתאונה איבדתי 5 שיניים ואת העבודה ואת הבית וגרתי תקופה בחוף גורדון כי לא יכולתי שיראו אותי בצורה כזאת בירושלים ואז באה לי גם התביעה הזאת 

איזה סיפור חיים יש לך. לפחות כל זה חישל אותך בתור בנאדם.

לכל דבר יש פתרון אבל כשאתה בתוך זה לפעמים אין לך את כל הכלים בשביל לטפל בבעיה שתציל אותך מדברים שאתה לא יודע.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
לפני 3 דקות, DareDevil כתב:

איזה סיפור חיים יש לך. לפחות כל זה חישל אותך בתור בנאדם.

לכל דבר יש פתרון אבל כשאתה בתוך זה לפעמים אין לך את כל הכלים בשביל לטפל בבעיה שתציל אותך מדברים שאתה לא יודע.

כיום יש אינטרנט ועמותות שמחבקים את הדתלשים והניזרקים מהבית למינהם 

אז היית בודד  אני לא בעד חישולים כי זה משאיר בך רושם. אני האוט סיידר עד היום 

אבל מה שכן אני יכול להגיד על עצמי אני לעולם עובד עם מה שיש

פורסם
לפני 5 דקות, דובצע כתב:

כיום יש אינטרנט ועמותות שמחבקים את הדתלשים והניזרקים מהבית למינהם 

אז היית בודד  אני לא בעד חישולים כי זה משאיר בך רושם. אני האוט סיידר עד היום 

אבל מה שכן אני יכול להגיד על עצמי אני לעולם עובד עם מה שיש

לפני עשור היו נראה לי איזה 2 עמותות לכל הנושא של יציאה מהדת. היום אני מניח שיש יותר עמותות עם מנעד רחב של גישות ולא גישה קיצונית לכיוון השני מהדת.

חישולים, תלוי איך לוקחים את זה ומה עושים עם אותה טראומה, בתור אחד שנמצא בכזו סיטואציה (בעקבות השביעי), זה לא קל בכלל.

Ready To Rock
Ready To Rumble

• תוכן חדש...