Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

https://www.bizportal.co.il/car/news/article/831135

יאלה כל אחד יחווה את דעתו על הכתבה,

לדוג' לסבתא שלי יש רכב X שמחזיק..... והכותב של הכתבה בכלל לא כתב וכו'

או שתהיה הסכמה גורפת.?!

• אהבתי 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
  • תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אלה הנתונים שהובטחו לפני כמה ימים, לא?

חוץ מזה - למה התמונה של קורולה אמריקאית, שלא נמכרה בישראל?

וכבר הזכרתי בשרשורים קודמים, את הקורולה 1998 שמכרתי ב-2010 ראיתי נוסעת בתחילת 2024.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש פרמטר נוסף שצריך לשקלל. הנסועה. 

יש רכבים שנסעו הרבה יותר (כי הם היו בליסינג וכו')  ולכן זה השפיע על התוצאה הסופית של כמות הרכבים שנשארו. כנראה רכבי יוקרה נוסעים פחות מרכבים עממיים מה שאומר שהתוצאה לא כ"כ משקפת את המציאות. 

פורסם

מה שמחזיק את הפיסגה זה כניראה מנוע 1.6 בנזין משודך לתיבה ידנית או פלנטרית

מנוע מוכח וטוב שעד היום הולך חזק רק ששיפרו אותו 

נימצא בטיוטה הונדה סוברו דיאטצו יונדאי קיה ועוד

פורסם
לפני 44 דקות, sperial כתב:

אלה הנתונים שהובטחו לפני כמה ימים, לא?

לא. 

מה שהבטחתי עדיין בעריכות. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

בקארזון יש נתונים מקיפים על שרידות דגמים, לא?

קצת לא הגון לשפוט לפי שנתון אחד ספציפי. מספיק דגם אחד מוצלח/כושל שרווח בישראל בדיוק באותה שנה כדי להטות את התוצאות. כדי לבחון בצורה רצינית צריך לעשות ממוצע של לפחות חמש שנים.

כך או כך, סביר שהתוצאות יהיו דומות. אחרי הכל אף אחד לא קפץ לתקרה כשראה את הטבלה. הסדר כל כך צפוי, שזה מפתיע עד כמה הסטריאוטיפים במקרה הזה מדייקים.

כתבה מעניינת בהחלט, שגם שימחה אותי עם המיצובישי 🙂 לפי החשבון הזה יש לזאת שלי עוד שמונה שנים 😃

עריכה אחרונה על ידי בודק עובדות
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מיצובישי?? בקושי יוצא לי לראות ישנות. הייתי דווקא בטוח שסובארו תהיה גבוה יותר בטבלה.

מה שבטוח - צריך למצוא דרך לנרמל את הנתונים.

פורסם (נערך)

איך תראה ישנות? הן תמיד נראות חדשות 🙄

אבל אתה כמובן צודק לגבי הצורך בנירמול, גם אם דובר בכל זאת באחוזים ולא במספרים מוחלטים.

השאלה כמה הדאטה שלרשותנו מפורטת.

דוגמא ראשונה - קטגוריות. צריך להשוות את החברות באותן קטגוריות. חברה שמכרה באותה שנה רק אוטובוסים או רכבי עבודה מסחריים תמצא את עצמה בתחתית, ולא בגלל שהתוצרת שלה גרועה. וחברה שמכרה אז רק רכבי 7 מקומות תזנק לצמרת, גם כן ללא הצדקה מהותית.

עריכה אחרונה על ידי בודק עובדות
פורסם

או. סוף סוף סטטיסטיקה מעניינת.

בעצם, הכותרת אולי צריכה להיות "אילו היית יכול לחזור במכונת זמן ל-1999 (שנת השיא של הוליווד) - מה היה כדאי לקנות אז".

הפער של טויוטה פשוט מדהים.

מעניין כמה אחוז מאלה ששרדו הם היילקס 😆

לא מבין את הקטע בב.מ.וו, יכול להיות שזה רגע לפני שהאלקטרוניקה השתלטה שם. אחת השנים היפות של ב.מ.וו מבחינת עיצוב, אולי זה משפיע :)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני חושב שחלק מהנירמול צריך להיות (למרות שמאוד קשה) כמה מהמכוניות בשימוש יומיומי שוטף (אולי כמות קלומטרג' בטסט?)?
מניח שלא מעט מהBMW ששרדו הם כסוג של אספנות או רכבים מיוחדים שנוסעים בהם פעם ב...אבל נניח סובארו אתה רואה לא מעט בלויות שנוסעים בהם על בסיס יומיומי כתחבורה עיקרית.

פורסם

כתוב בצדק בכתבה שאין הדבר מעיד על הדורות הבאים.

זכור לי שוולוו כיכבה בעבר בתוחלת החיים של הרכבים שלה - זה היה משהו כמו 14-17 שנים. לא זוכר במדוייק. היום הם נעלמים במרכז הטבלה.

ברור גם שההתייחסות לדגמים מעניינת בפני עצמה. אם כי מאפייני יצרן מלמדים משהו על הגישה שלו. ועל כך טויוטה לא סתם זוכה למוניטין מעולה בכל מה שקשור לתחזוקה/בעלות.

בהחלט סביר שרכבים מסויימים אמינים מאוד ובעלי יכולת השרדות מצויינת, אבל ההיבט הכלכלי מפנה אותן למגרש הגרוטאות. תקלות יקרות מדי יחסית לערך הרכב.

נקודה נוספת היא רכבים שמירב המכירות שלהן לצי רכב (ליסינג, השכרה) אלו "נקרעים" מאבדים ערך ומגיעים מהר למגרש החלפים.

פורסם (נערך)

אין פה משהו מיוחד לישראל, הסטטיססטיקה די דומה לשאר העולם.

תמיד רולס רויס מובילה את הטבלה, מאחר ורוב הרכבים שהם ייצרו במשך מעל 100 שנה עדיין במצב נסיעה.

BMW נמצאת במקום גבוה לא רק בשל שיקולי ערך (הערך של דגמים בגיל 20 לא גבוה במיוחד), אלא כי חווית הנהיגה בהם שונה לטובה מהרבה רכבים חדישים יותר ואנשים מעריכים את זה.

מיצובישי זוכה למיקום גבוה לא בגלל האטראז והלנסר אלא בגלל הפג'רו והגרנדיס. בכלל לרכבי שטח מתייחסים אחרת.

פורד אפילו לא זכתה להיכנס לטבלה? ב1999 כבר הייתה פוקוס.

לגבי רכבים של היום - אני בספק אם נראה אפילו אחד מהם במצב נסיעה בעוד 25 שנה, במיוחד חשמליות והיברידיות.

הטכנולוגיה החשמלית של היום תיראה לנו בעוד 25 שנה כמו עגלה עם סוסה היום.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

למרות ההסכמה הכללית שלי שרכבים יפנים/ קוריאנים היו אמינים משמעותית יותר בשנות ה90 עדיין חשוב להבין שההחלטה אם לגרוט רכב או לא בגלל תקלה יקרה נגזרת ישירות ממחירון ומשוק הרכב, זאת אומרת שאם אותו אדם מחזיק קורולה 99 ומגאן 99 ובשניהם נדרש לתקן ראש מנוע ב2,000 שח, הקורולה כנראה תתוקן והמגאן תרד מהכביש מהסיבה שאת הקורולה שווה לתקן ולמכור הלאה בסכום גבוה יותר לעומת המגאן שהתיקון עולה יותר מהרכב. 

שורה תחתונה שוק הרכב והמחירון גוזרים איזה רכב ישאר על הכביש ואיזה רכב יגרט ולאו דווקא אמינות הרכב. 

נ.ב לנד קרוזר, היילקס, פג'רו ישנות עדיין עם ערך גבוה, די ברור שלא יגרטו בגלל תקלה כזאת או אחרת זה בהחלט מוסיף אחוזים למותג. 

עריכה אחרונה על ידי daniel204
  • אהבתי 2

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

במאגר משרד התחבורה ישנם 5,555 רכבים משנת 1999 (אני שם בצד את העובדה שלא מעט רכבים מופיעים עדיין במאגר למרות שהרשיון שלהם לא חודש כבר לא מעט חודשים ויתכן שכבר לא ישובו לכביש), כלומר מה שמאד מעניין הינו שבעצם אחד מכל שלושה רכבים מודל 1999 שעדיין עמנו הוא בעצם טויוטה. אגב, מתוך הטויוטות הללו שליש הן פראדו.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

טויוטה פריוס דור ראשון גם עובדת נהדר,
שכן מחזיק אחת עם 520K ק"מ על השעון, טיפולים שוטפים וזהו
לפני 3 שנים הוחלפה סוללה בעלות של 8K ש"ח וזו ההוצאה הגדולה והחריגה היחידה שהייתה לו לאורך השנים.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...