Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, ביצעתי לרכב שלי החלפת רמקולים מקדימה לרמקולים של infinity.

בנוסף עשיתי בידוד לדלת עם шумофф בשתי שכבות אחת לבידוד ויברציות והשניה ספוג לבידוד רעשים.

הבידוד נעשה גם על הפח של הדלת וגם על הפלסטיקה.

אחרי זה החלפתי את כל הקליפסים לקליפסים חדשים והלבשתי את הפלסטיקה חזרה.

למרות זאת בתדר מסויים של באסים אני מקבל צליל מעצבן של פלסטיק מקרשקש שנעלם כל זמן שאני לוחץ על הפלסטיק של הדלת עם הידיים.

מדובר בבאס שהוא פחות מורגש כבאס אלא הייתי מגדיר אותו יותר כקיק, דווקא בבאס אמיתי כזה שמרגישים כמו גלי ואקום באוויר אין רעשים.

אני מחפש פתרון, ניסיתי לשחק עם הEQ כדי לנסות להוריד את התדר הזה אבל לצערי הוא יותר יחד עם הבאס וזה או שאין באס בכלל או שיש באס יחד עם התדר המעצבן הזה.

פורסם

מה מבנה המערכת שלך (יחידת ראש, מגבר? סאבוופר?)? 

נסה למקד את מקור הרעש. יתכן ובעזרת לבד (leved, felt) או משהו דומה יהיה ניתן להשתיק את הזמזום נקודתית. 

פורסם

הכל מקורי, פיג'ו 308 שנת 2014 מערכת טאצ' smeg.

רק הרמקולים הקדמיים הוחלפו.

איך להשתיק את הזמזום נקודתי? הוא מפסיק כשאני לוחץ על הדלת עם היד אבל ברגע שאני משחרר הוא חוזר.

אני יכול לפרק עוד פעם את הפלסטיק של הדלת אבל לא נשאר לי שם איפה לשים ריפוד או קליפסים לחזק אותו

פורסם

הכוונה לנסות למצוא בדיוק מאיזה חלק בדלת מגיע הזמזום ואז לבודד נקודתית שם. ממליץ גם להעביר את כל הסאונד לצד אחד כדי לסייע במשימה עבור כל דלת. 

יתכן וזה הפלסטיק במסגרת הדיפון כנגד המתכת של הדלת (ואז פס של המוצר שמוזכר למטה לאורך יכול לעזור), יתכן רכיב/צמה חופשי בתוך הדיפון או משהו אחר. 

לא מדובר על להעמיס שכבת בידוד שלמה כלשהי על הכל, אלא נקודתית. אתה יכול לחפש ברשת self adhesive felt tape (עם או בלי car audio) או לראות אם אחד מהמוצרים אצל הספונסר מתאים (שווה להתייעץ מולו בנידון). 

• אהבתי 1
פורסם

רוב הסיכויים שמה שמרעיש לך שם זה משהו שהבידוד שעשית - לו נותן לו מענה.

חוץ מלהשים שכבה של ביטול רזוננס מהפח ושכבה של ספיחת רעשים בעזרת ספוג סגור תאים ממשטחים גדולים וגם הקליפסים שהחלפת - יש עוד דברים בדלת שירעישו.

קונקטורים - זה אחד הגורמים הכי בלתי צפויים וגם הכי נשכחים מדעת - כל הקונקטורים, צריכים לעבור בידוד בעזרת ליפוף של ספוג עליהם או הנחת ספוג בינם לבין כל משטח מגע שהם גובלים בו.

מהדקי ניילון - אמנם החלפת לחדשים אבל גם הם דורשים טיפול מעבר - התושבות שהם יושבים בהם, רצוי להדביק בהם פס בד לבד שימנע מהם בכלל לזוז וגם בפח - מסביב לחור שהם נכנסים אליו - אם המהדק ללא גומיה - רצוי לטפל שם.

אזורי תפר בין משטחים בדיפונים ומסילות מתכת בגוף הדלת - רצוי לדחוף שם דבק בוטיל ברווחים ובין כל נקודות החיבור (הלחמת מתכת או הלחמת פלסטיק) 

קו התפר של הדיפון - כל אזור המשטח שבו הדיפון נוגע בפח הדלת - רצוי לעבור עליו עם פס בד לבד כלשהו. 

צמות חשמל - ללפף עם איזולירבנד לליפוף צמות (בד לבד) ראה ערך FLEECE TESA TAPE 

אלו הם דברים זולים מאוד ליישום דרך אגב. 

וכמבון מסגרות הדלתות ומהדקי ניילון במסגרות הדלתות - ברכב הקודם שלי בכלל היו מהדקי ניילון שתפסו פסי קישוט בחלק העליון של מסגרות החלון שמהם נבעו רעשים. 

ואחרון חביב - האזור בין הרמקול - לגריל בדיפון - טבעות סיליקון נראות מדהים ומפתות אבל מתברר שהן מקרקשות גם בתדרים בין 60-90 - רק פסי איטום מCCF לשים שם. 

מנגנוני החלון ומנעולים - לטפל גם בהם אם יש צורך - לחזק ברגים רופפים, לשים נועל הברגה (לוקטייט) על הברגים. 

ולקחת בחשבון שלא בכל רכב יהיה אפשרי למנוע לגמרי רעידות מהדלת מתחת ל90 הרץ - הפתרון הנכון והאמיתי לזה - סאב קידמי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...