Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך לדעת האם הרכב אמין?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הרבה פעמים שאני מחפש לבדוק רכב מסוים שאני רואה למכירה אני ממש מסתבך בשיטוטים ברחבי האינטרנט והפורום לדעת האם הסוג רכב נחשב אמין. תמיד מה שאני מוצא זה נוחות הרכב ביצועי מנוע וכדו' אותי בעיקר מעניין האמינות של הרכב ולא בא לי כל פעם לשאול להטריד את חברי הפורום בזה (לפעמים ממש התייאשתי ורשמתי בחיפוש בפורום את שם הרכב וזה הביא לי מעל 1000 תוצאות חיפוש מכל הפעמים שהרכב הוזכר) אז יש לכם דרך לכוון אותי איך מהי הדרך לבדוק את אמינות הרכב? שמציעים או ששואלים אותכם על רכב מסוים האם הוא אמין איך אתם בודקים האם יש לו מחלות מסוימות גיר הולך בכך וכך קילומטרים וכו וכו ? החכימו אותי🙏

עריכה אחרונה על ידי רק ידני
פורסם

המידע הזה לא מופיע במבחני דרכים ובשום פרסום רשמי, אין ברירה אחרת מלבד לחפש בפורומים חוות דעת של מי שהחזיק בדגם הספציפי תקופה ארוכה או חוות דעת של מכונאים, מנהלי צי רכב ואנשים אחרים מהתחום. 

זה גם לא משהו מוחלט ותלוי מאוד באמת התחזוקה ובכלל ביחס של הבעלים, אבל בגדול, התשובה "תשאל בפורום". בשביל זה הוא קיים. אתה לא מטריד את אף אחד.

מי שיודע ורוצה לענות, עונה. מי שלא - לא.

• אהבתי 1

פורסם

1. לכיוון כללי בלבד, רמת הסחירות בד"כ מעידה על האמינות.

נניח אם אתה מחפש בלי לדעת בדיוק מה אתה רוצה, ואתה עושה חיפוש יד 2 או משהו כזה לפי שנתון, ומחפש את ההצעות הזולות ביותר - תמיד יצוצו לך דבר ראשון אלו שסובלים מחוסר אמינות, ולכן הם זולים.

2. אין מה לבדוק בכתבות של אתרים, גם בגלל שהם לא אובייקטיביים, וגם בגלל שהם בוחנים רכב חדש ולא משומש, אז אין קשר בין מה שהם כותבים ולבין האמינות כעבור כמה שנים וכמה אלפי ק"מ.

3. תחפש בפורום שרשורים על הרכב שאתה מתעניין בו, בעיקר שרשור ספיציפי שנפתח על הרכב הזה, ותראה לאן הרוח נוטה.

4. אם עדיין יש התלבטות - שאלה בפורום.

פורסם

תציין תקציב, צורך וכד ונכוון אותך לדגמים שנחשבים לאמינים
כמו שכתבו, חיפוש בפורום יכול להניב לא מעט מידע על כל דגם 

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מבלי לערער על המשיבים לפני - רק אל תבחר את "הרכב הכי אמין שיש" כשכל השאר מקבל משקל אפסי.

רכב צריך לשרת אותך, להיות נעים ופרקטי וכמובן בטוח וזריז.

רכב אמין יכול להיות לא נוח, מרעיש, עגלה, מבזבז דלק ועוד. וגם לפעמים חסר מזל - (שיט - האפנס) ולהתקלקל ואז מתסכל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, סולל הדרך כתב:

תציין תקציב, צורך וכד ונכוון אותך לדגמים שנחשבים לאמינים
כמו שכתבו, חיפוש בפורום יכול להניב לא מעט מידע על כל דגם 

אני בעיקר מתעניין ומנסה לעזור לחברים שרוצים לקנות רכב, ככה שכל יום זה חיפוש רכב שונה בתקציב שונה. הייתי מאוד רוצה לפתוח אתר שמחולק לקטגוריות של רכבים שונים וכל בעל רכב יכול לכתוב את ההתרשמות שלו ממנו, בעל רכב הוא בד"כ יודע לכתוב את רמת האמינות של הרכב (כמו שיש בפורום כאן הרבה חברים שעורכים סקירה על הרכב שלהם)

פורסם

אז ככלל, היתי מתמקד ביצרנים הקוראנים/יפנים

גם שם יש נפילות ולא כל הדגמים מוצלחים (ראה את בעיית הגירים בסוזוקי וניסן, בוצה בטויוטה מחלות ידועות ביונדאי, דאשבורד במאזדה  וכד...)
הייתי גם מתמקד באיכות היבואן, עלויות התחזוקה, הביטוח וחיפוש תביעות יצוגיות.
לא תמצא יצרן חף מבעיות, אבל בהחלט יש דגמים שלא תשמע בהם על בעיות בכלל או שהבעיות ידועות (לפחות אתה יודע כמה יעלה התיקון או שהוא כבר בוצע)
לפחות בגזרת הרכבים הקטנים שמות שתמיד צצים לחיוב (בגזרת האמינות) הם ספייס סטאר/אטראז, דיהטסו סיריון, מאזדה 2, יאריס, איגניס (אני משוכנע שיש עוד ופשוט שכחתי)

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

קודם כל אין רכב שלא צריך תחזוקה וטיפול.

גם לא קיים שום רכב שאין לו נקודות חולשה כלשהן.

אל תזלזל בנוחות הנסיעה והשימוש, הם חלק גדול מחויית הבעלות על רכב. אפילו בעמידה בפקקים.

בשוק הישראלי אין מידע מסודר בעניין תקלות אופייניות לדגמים מסויימים, אולם בחו"ל יש.

בגרמניה נרשמות הסיבות לכישלון בטסט שנתי ומפולחות על פי דגם, ככה שקיים מידע על כך שלדגם X יש כשל גבוה מהממוצע בתאורה, לדגם Y יש כשל גבוה מהממוצע במערכת הבלימה (דבר שמעיד לרוב על בלמים קטנים מידי), בדגם Z אופייניות תקלות במערכת ההיגוי, המתלים וכיו"ב. אחרים עם בעיות במערכת הפליטה או סדרת מנועים לא מוצלחת.

המידע לא תמיד רלוונטי אלינו בשל חיבתם למנועי דיזל, גיר ידני או דגמים שלא זהים לארץ.

אני לא יכול להעלות הנה את החוברת הזאת מאחר ומדובר בחוברת בתשלום ויש עליה זכויות יוצרים, אשים דף אחד לדוגמה ואתה יכול לראות את התקלות האופייניות לפי נסועה וגיל הרכב.

בחינם אפשר למצוא המון מידע, תכתוב בגוגל used "דגם רכב לבחירתך" review ובדרך כלל אפשר למצוא איזו סקירה, מקצועית יותר או פחות.

כאשר אתה רואה שבדגם שאתה מעוניין בו אופייני בלאי במכלול מסויים (נניח ההיגוי) זא לא סיבה לפסול את הדגם, אם חוץ מזה הוא מתאים לך. פשוט להקדיש יותר תשומת לב למכלול הזה, לבדוק אם יש בו בלאי או תוקן, ולתכנן בתקציב תיקון של המכלול הזה.

Screenshot 2024-05-21 123048.png

Screenshot 2024-05-21 123154.png

• מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...