Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי :))

שמתי לב לקפיצות בנסיעה בייטי שלי - איך אני יודעת אם זה הכביש או משהו באוטו? הרכב יכול לגרום לקפיצות שמרגישות כמו נסיעה על כביש לא חלק עם "גבעות" קטנות?

רקע: 

קניתי לפני בערך חודש. מנוע 1.2, ידנית, 142 אלף קמ, עברה מיד יישור קו במוסך רון (טיימינג ומערכת הצתה). מאז הכל היה חלק עד עכשיו.

לפני שבוע התחלתי להרגיש שוב קפצוץ בהעברות הילוכים נמוכים (שזה למה רון החליף מערכת הצתה), וכבר הייתי די בטוחה שזו לא העברת ההילוכים שלי (אבל אני עוד לא נהגת מיומנת, אולי אני מפקששת). באותו יום בחניה בשילוב לרוורס היה קלאק חזק מכיוון ידית ההילוכים (כאילו משהו נשבר) ואח"כ כל תזוזה של הידית לוותה בצלצול (כאילו היא גורמת לחלק מתכתי קטן להתנדנד ולצלצל). עזבתי את האוטו כך לסופ"ש ובראשון כשנסעתי למוסך לא היה זכר לצלילים והוא נסע בסדר. במוסך (לא רון, אוטו רויאל חיפה) לא מצאו בעיה בגיר או בקלאץ' ובכללי אמרו שנוסע בסדר. בלי קשר המליצו להחליף גומיות בבית קולר מנוע כי הייתה נזילה (שנראתה בבירור בעין) אז השארתי להם לתקן את זה. 

עכשיו אני שמה לב לקפיצות לאורך כל הנסיעה, ונדמה לי שהמנוע עושה רעש קצת אחר. זה מרגיש כאילו אני פשוט נוסעת על כביש עם גבעות ממש קטנות כאלה, וזה לא ממש ממש כל הזמן, אז זה גורם לי לתהות אם אולי זה באמת פשוט הכביש (למרות שזה קורה גם על כבישים חדשים ממש). מצד שני, אני כמעט בטוחה שזה לא היה ככה קודם. בנוסף, אני חושבת שהטורים טיפה נמוכים יותר ממה שהם היו בדרך כלל באותה נסיעה, אבל בדקתי ואם אני מורידה הילוך ונותנת גז אין בעיה להעלות אותם, אז אולי זה סתם עניין של תנאי נסיעה משתנים או משהו.

בקיצור - הרכב יכול בכלל לגרום לתחושה כזאת בנסיעה בגלל תקלה? איך הייתם מציעים לוודא שמשהו לא בסדר? אני גרה בחור ממש וללכת למוסך זה סיפור, הייתי רוצה לדעת שיש סיבה ללכת, בייחוד כי הרגע הייתי שם ואמרו לי שהכל טוב.

תודה רבה למי שקרא את כל החפירה הזאת 😝 ותודה על כל העזרה פה, הפורום הזה זהב.

פורסם

מהירות קבועה, מעבירה לניוטרל, עוזבת את הגז.

יש קפיצות? 

אם כן, אז זה לא מהמנוע.

יש קורלציה בין הקפיצות למהירות סיבוב הגלגלים?

• רעיון טוב! 1

פורסם

תודה על התשובה, העברתי לניוטרל במהירות קבועה, היו קפיצות.

אבל היום עמדתי עם האוטו מונע ועל ניוטרל כמה דק' (במחסום תוך כדי נסיעה בין עירונית, ככה שלפני זה נסעתי מהר), והרגשתי גם רעידות רציניות וגם מדי כמה זמן ממש קפיצות גדולות, שכל האוטו קופץ כאילו עברתי על במפר. 

כשהרכב עומד מונע בחניה לא ראיתי קפיצות פיזיות במנוע, גם בעת הדלקת מזגן.

אלך למוסך, אבל אשמח אם מישהו יכול לתת לי פה כיוונים לגורמים האפשריים לבעיה, כדי שאוכל לקרוא קצת ולהגיע מוכנה :)

דבר נוסף: היום בתדלוק המשאבה הפסיקה לבד אחרי 6-7 ליטר (הייתי על רבע מיכל), לא היה לי זמן לבדוק אם זו בעיה במשאבה, אבל אם לא אולי זה עוד רמז למה שקורה פה.

• תוכן חדש...