Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם זה משנה באיזה קירור משתמשים למנוע?

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Tom_22,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי לכולם,

קניתי רכב מזמן, אבל לא ייחסתי חשיבות לנוזל קירור של המנוע, אז פשוט קניתי אחד שהיה נראה טוב מהתחנת דלק, והוא אצלי עד עכשיו, ואני ממלא לפעמים כשצריך.

האם זה משנה איזה קירור אני שם?

קניתי אחד בצבע אדום שהיה נראה הכי טוב כי היה כתוב טמפרוטות הכי גבוהות ונמוכות מכל השאר, חשבתי שזה הכי טוב ושזה לא משנה מה אני קונה.

אגב לפעמים אני עובר את הFULL, האם זה יכול להוות בעיה?

תודה רבה לעונים.

עריכה אחרונה על ידי Jake P
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Jake P כתב:

היי לכולם,

קניתי רכב מזמן, אבל לא ייחסתי חשיבות לנוזל קירור של המנוע, אז פשוט קניתי אחד שהיה נראה טוב מהתחנת דלק, והוא אצלי עד עכשיו, ואני ממלא לפעמים כשצריך.

האם זה משנה איזה קירור אני שם?

קניתי אחד בצבע אדום שהיה נראה הכי טוב כי היה כתוב טמפרוטות הכי גבוהות ונמוכות מכל השאר, חשבתי שזה הכי טוב ושזה לא משנה מה אני קונה.

אגב לפעמים אני עובר את הFULL, האם זה יכול להוות בעיה?

תודה רבה לעונים.

בגדול מומלץ לשים את נוזל הקירור שהגדיר היצרן, לצבע אין משמעות, לתקן וסוג הנוזל יש.

בנוסף-

אם אתה צריך למלא באופן קבוע

זה אומר שיש לך דליפה במע' הקירור אפשהו במקרה הטוב, או תקלה במנוע במקרה הרע.

מע' הקירור זו מע' סגורה שהמפלס שלה לא אמור לרדת בצורה משמעותית  באופן קבוע.

מומלץ לאבחן את העניין,

כמה אתה ממלא, באיזה תדירות?

באיזה רכב, שנתון,קילומטר.

עריכה אחרונה על ידי Gauss
פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, Gauss כתב:

בגדול מומלץ לשים את נוזל הקירור שהגדיר היצרן, לצבע אין משמעות, לתקן וסוג הנוזל יש.

בנוסף-

אם אתה צריך למלא באופן קבוע

זה אומר שיש לך דליפה במע' הקירור אפשהו במקרה הטוב, או תקלה במנוע במקרה הרע.

מע' הקירור זו מע' סגורה שהמפלס שלה לא אמור לרדת בצורה משמעותית  באופן קבוע.

מומלץ לאבחן את העניין,

כמה אתה ממלא, באיזה תדירות?

באיזה רכב, שנתון,קילומטר.

זה תמיד מעל FULL אצלי, אני ממלא עוד קצת כדי שזה יגיע לפיה, כנראה זאת טעות ואני פשוט לא אמלא אלא אם יורד מתחת ל-E שבחיים דבר כזה לא קרה טפו טפו טפו

פורסם

תעלה תמונה של מה שקנית ואיזה רכב. מעל הפול הוא יזרוק לך את זה. תמלא שהרכב קר בפול ואם לא יורד למינימום אין צורך להוסיף. אם אתה מוסיף כל שבוע צריך לבדוק.

פורסם
לפני 4 שעות, NTZSV כתב:

תעלה תמונה של מה שקנית ואיזה רכב. מעל הפול הוא יזרוק לך את זה. תמלא שהרכב קר בפול ואם לא יורד למינימום אין צורך להוסיף. אם אתה מוסיף כל שבוע צריך לבדוק.

הרכב הוא קיה פיקנטו 2015 וזה הנוזל קירור:

image.thumb.jpeg.d4819f07704c23fc30aa7bd9ba4f0c2c.jpeg

פורסם
לפני שעה, Basko כתב:

לשים לב, אין לערבב צבעים (יש אדום ויש ירוק).

אני לא ידעתי שזה משנה וגם לא ידעתי איזה צבע היה לפני אז פשוט קניתי משהו שהיה נראה לי טוב ושמתי, וכנראה שמתי כל פעם עד לפיה לכן זה החליף את הכל לאדום כי מה שהיה יותר מדיי נשפך החוצה ואז בעצם כנראה התחלפו כל המים לאדום יכול להיות דבר כזה?

אז אני לא יודע אם גרמתי נזק, איך ניתן לדעת ומה כדאי לעשות כרגע? 

פורסם

זה מים בצבע לא נוזל קירור. תמשיך איתו זה לא מה שיהרוג לך את הרכב. מה שכן תבדוק אם אין לך נזילות. אל תוסיף עד שלא מגיע למינימום. אם מגיע כל שבוע למינימום יש נזילה או משהו צריך לבדוק.

פורסם
לפני שעה, NTZSV כתב:

זה מים בצבע לא נוזל קירור. תמשיך איתו זה לא מה שיהרוג לך את הרכב. מה שכן תבדוק אם אין לך נזילות. אל תוסיף עד שלא מגיע למינימום. אם מגיע כל שבוע למינימום יש נזילה או משהו צריך לבדוק.

מה זאת אומרת?

לא שמתי נוזל קירור עד עכשיו?

נוזל קירור זה במקום אחר?

תוכל לפרט?

פורסם
לפני 3 שעות, NTZSV כתב:

זה מים בצבע לא נוזל קירור

למרות כל הבדיחות על המותג אמריקן איגל, אם אין לך איך להוכיח את זה, אז לא מבין את האמירה.

רשום שהוא מבוסס על אתילן גליקול שזה מה שהרכב הזה צריך. רק שאולי התוספים שיש בו אם בכלל לא לגמרי מתאימים.

פרומט מייבאים עוד נוזלי קירור (ושאר מוצרי רכב) מוכרים יותר.

לגבי הפיקנטו, בחלק מהמקומות ראיתי שרשום ע"ב אתילן גליקול עם פוספטים ובחלק לא מוזכר האחרון. מה שכן, רשום שיתאים למנוע עם בלוק אלומיניום.

בכל מקרה, הפתרון הטוב ביותר עבור פותה"ש זה להחליף את כל הנוזל הקיים באחד מומל., ורצוי לאחר שטיפת המערכת.

כמובן למלא לפי הנדרש ולא מעבר ולבדוק אם אכן יש איבוד נוזל או לא.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Tom_22 כתב:

למרות כל הבדיחות על המותג אמריקן איגל, אם אין לך איך להוכיח את זה, אז לא מבין את האמירה.

רשום שהוא מבוסס על אתילן גליקול שזה מה שהרכב הזה צריך. רק שאולי התוספים שיש בו אם בכלל לא לגמרי מתאימים.

פרומט מייבאים עוד נוזלי קירור (ושאר מוצרי רכב) מוכרים יותר.

לגבי הפיקנטו, בחלק מהמקומות ראיתי שרשום ע"ב אתילן גליקול עם פוספטים ובחלק לא מוזכר האחרון. מה שכן, רשום שיתאים למנוע עם בלוק אלומיניום.

בכל מקרה, הפתרון הטוב ביותר עבור פותה"ש זה להחליף את כל הנוזל הקיים באחד מומל., ורצוי לאחר שטיפת המערכת.

כמובן למלא לפי הנדרש ולא מעבר ולבדוק אם אכן יש איבוד נוזל או לא.

יש איזה אתר שאני יכול לראות דרכו מה מתאים לרכב שלי? כי אם אני כותב kia picanto 2015 anti freeze זה פשוט מביא ככ הרבה תוצאות.

יש אתר שמראה את כל הדברים לרכב? שפשוט אתה מקליד דגם רכב והכל והוא פשוט מראה את כל הפרטים עליו?

• פיתרון
פורסם

ספר רכב.

אם אין לך, אפשר להוריד מכאן (אחרי שתבחר בשנתונים הנכונים, נראה שיותר קל לעשות קליק ימני עם עכבר על "לקבלת ספר רכב" ולפתוח בדף חדש או "לשמור כ..", ולא לחכות שישלחו במייל).

הקובץ לא ממש מאפשר חיפוש בעברית, אז תשמש באינדקס בסוף (אחסוך לך - עמ' 7-24 לגבי החלפה ופרטים כללים, עמ' 8-4 עבור מפרטי נוזלים).

אבל אין שם דרישה ספציפית מעבר לכאמור רק נוזל קירור מבוסס אתילן גליקול עבור מקרן אלומיניום (ואין איזכור לגבי פוספטים או סיליקטים). אז כנראה שכל נוזל קירור בטכנלוגיית OAT אולי HOAT יהיה בסדר. ותמיד אפשר לנסות לבדוק דרך החברה מה צריך ו/או לרכוש דרכם נוזל מתאים במחיר מונפץ.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 42 דקות, Tom_22 כתב:

ספר רכב.

אם אין לך, אפשר להוריד מכאן (אחרי שתבחר בשנתונים הנכונים, נראה שיותר קל לעשות קליק ימני עם עכבר על "לקבלת ספר רכב" ולפתוח בדף חדש או "לשמור כ..", ולא לחכות שישלחו במייל).

הקובץ לא ממש מאפשר חיפוש בעברית, אז תשמש באינדקס בסוף (אחסוך לך - עמ' 7-24 לגבי החלפה ופרטים כללים, עמ' 8-4 עבור מפרטי נוזלים).

אבל אין שם דרישה ספציפית מעבר לכאמור רק נוזל קירור מבוסס אתילן גליקול עבור מקרן אלומיניום (ואין איזכור לגבי פוספטים או סיליקטים). אז כנראה שכל נוזל קירור בטכנלוגיית OAT אולי HOAT יהיה בסדר. ותמיד אפשר לנסות לבדוק דרך החברה מה צריך ו/או לרכוש דרכם נוזל מתאים במחיר מונפץ.

תודה רבה!

פורסם

image.thumb.png.97864a00ff3a65fc72f82330e8ce11a7.png

Zerex Asian Vehicle Antifreeze/Coolant של Valvoline

תוכנן במיוחד כדי לעמוד בדרישות התאימות והכימיות של יצרני רכב אסייתיים. כלי רכב אלה מציינים נוסחת HOAT ללא סיליקט עם תוסף פוספט להגנה על מערכות הקירור מפני חלודה וקורוזיה.
הוא מומלץ לכל כלי רכב אסייתיים (טויוטה, לקסוס, סקיון, הונדה, אקורה, ניסאן, אינפיניטי, סובארו, מאזדה, סוזוקי, יונדאי, קיה, מיצובישי, איסוזו, דיי וו ודייהטסו)
והוא עומד במפרטים עבור יונדאי/ קיה MS 591-08, מיצובישי ES-64217, JIS K 2234-1994, ASTM D3306, ASTM D4985, פורד WSS-M97B55-A,
מפרט פדרלי AA-870A ומומלץ לטויוטה/לקסוס, סקיון, הונדה/אקורה רכבי /אינפיניטי, סובארו, מאזדה, 

הנוזל קירור הנ"ל - מתאים וטוב, והוא של חברה רצינית וידועה. (זירקס אסייתי של חברת ואלוולין)
המחיר סביר ודי קל להשיג את נוזל הקירור הנ"ל.

נוזל הקירור  זירקס אסייתי , מגיע בשלושה צבעים - אדום ירוק וכחול.
בחר בהתאם לצבע נוזל הקירור שיש ברכב שלך.
1.   https://www.autostore.co.il/product/נוזל-קירור-אדום-valvoline-zerex-asian/ 
2.  https://www.autostore.co.il/product/נוזל-קירור-ירוק-valvoline-zerex-asian/ 
3.  https://www.autostore.co.il/product/נוזל-קירור-כחול-valvoline-zerex-asian/

המחיר כ  65-75 ש"ח לגלון,  כ 4 ליטר.

אייל .

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...