Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם כדאי להיעזר במתכנן פיננסי להשקעה בשוק ההון?

neorex

פוסטים מומלצים

אני עוקב אחרי הסולידית הרבה זמן, ולקחתי ממנה כמה דברים, אבל נניח חשבון מסחר עצמאי היה נראה לי כמו סינית אצלה.

שבועיים ב"ציפור הפיננסית" והבנתי הרבה יותר, וחשבון מסחר עצמאי פתאום לא מפחיד כל כך. פתחתי ושמתי כבר הוראה ראשונה, במקום קופת גמל להשקעה (לא מתכנן חיסכון פנסיוני).

לא מכיר את מיכה הזה, אבל טוב שיש כאלה שמפשטים לציבור הרחב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני 12 דקות, יובל .מ. כתב:

(לא מתכנן חיסכון פנסיוני)

ממה בכוונתך לחיות כשתצא לגמלאות? כיצד תבטח את משפחתך למקרה נכות או מוות? 

החיסכון הפנסיוני חיוני, ויש לו יתרונות עצומים בתחום המיסוי. כמובן שדברים יכולים להשתנות, אבל כדי לשמור על רמת החיים תזקק לו.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 דקות, sperial כתב:

ממה בכוונתך לחיות כשתצא לגמלאות? כיצד תבטח את משפחתך למקרה נכות או מוות? 

החיסכון הפנסיוני חיוני, ויש לו יתרונות עצומים בתחום המיסוי. כמובן שדברים יכולים להשתנות, אבל כדי לשמור על רמת החיים תזקק לו.

אתקן - לא מחפש חסכון פנסיוני נוסף *כרגע*. 

מכיוון ששואף לקנות דירה בטווח שנה-שנתיים הקרובים את הכסף שלי אני שם בקרן כספית (שגם עליה קיבלתי הבנה ב"ציפור"), לילד מדד מניות עולמי בחשבון מסחר עצמאי ואחר כך אחפש לייצר חסכון נוסף לפנסיה.

קופת גמל להשקעה רלוונטית בתור משיכה כקצבה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, פינדר כתב:

צפית בסרטון?

הוא לא מדבר על סנפ500 ולא על שנה.

בדקה 4:08 הוא מדבר על בחירת מניה ספציפית: ״אפל, מייקרוסופט, גוגל, אפילו קוקה קולה״

בדקה 4:24 הוא מדבר על טווח הזמן: ״זה יכול לקחת יום, יומיים, שבוע״

אין לי בעיה להודות בטעויות שלי, אבל בחייאת, תקשיבו לבן אדם בסרטון הספציפי הזה..

כן צפיתי בסרטון, אולי בגלל שאני לא ממש ממש בתחילת הדרך שלי כסוחר זה עשה לי קצת יותר שכל - 

הפואנטה שלו היא לא הלהצליח לקבל 5% מטרייד כזה או אחר, או איך בוחרים את המניה הספציפית שתאפשר את זה - כל אלו בסרטונים אחרים.

הפואנטה שלו זה לנסות להעביר את הנקודה (הטריוויאלית לדעתי, אבל מסתבר שלהרבה לא) ש 5% רווח מעסקה זה לגמרי מספיק - וכל עוד מצליחים להתמיד בזה ברוב המקרים (כלומר לצאת עם קצת, לא לנסות לתזמן earning calls, לשים stop sales וכו') אפשר לעשות אחלה רווח. 

על תחילת הסרטון הוא אומר "אני מקווה שכולם פה יודעים לעשות 5%" - הוא לוקח את זה כנתון ומתבסס על זה בהמשך הסרטון.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חודשיים מאוחר יותר...
בתאריך 16.3.2024 בשעה 18:30, phpclub כתב:

אמרתי, אני מתכנן לנסות, ולו בשביל הלמידה

כל מה שאפסיד - שכר לימוד שאני מוכן לסכן ולשלם. 

אעדכן בהמשך כמובן.. 

חזרתי לעדכן סטטוס אם את מישהו זה מעניין.

התחלתי בבלינק, התלהבתי קצת ממנייה שקשורה לביטקויין שעלתה, ואז ירדה וירדה וירדה, והייתי מופסד כ 1000$.

עשיתי עוד 2 הפקדות במרווחים שונים לאינטראקטיב, שם המשכתי להתנסות עם קניות ומכירות, התחלתי להבין קצת יותר את המסחר הטכני.  כל התקופה הזאת מבחינתי הייתה ועודנה התנסות.

הצלחתי לאזן חזרה וכרגע הרווח בשני הברוקרים ב-3 וטיפה חודשים עומד  על 5.6%, לכל ההפקדות בזמנים שונים. האחרונה והכי גדולה הייתה לפני כחודש.

ה S&P עשה בתקופה זו 6.5% לערך, מה שבנתיים אני בערך כמוהו.

אם זה מעניין אמשיך לעדכן בעוד מספר חודשים שוב.

---

את הכסף של הילדים העברתי גם לאינטראקטיב כחשבון נפרד - 40% באסאנדפי, 40% נסדק ו-20% משחקים שלי 

בחודש וחצי ה 20% משחקים שלי הרוויחו 13% על 20% מהכסף, סה"כ תשואה על כל הכסף 3.2%, אם אני מחשיב סכום נוסף שהפסדתי בחשבון שלהם אך חזרו בחשבון שלי, זה יוצא 4.2%.

אם הייתי שם 50/50 על אסאנדפי ונסדק התשואה הייתה 2.9%

עריכה אחרונה על ידי phpclub
  • אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 שעות, phpclub כתב:

את הכסף של הילדים העברתי גם לאינטראקטיב כחשבון נפרד - 40% באסאנדפי, 40% נסדק ו-20% משחקים שלי 

מה המטרה של החשבון הזה? להפסיד את הכסף שלהם?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, MiniMiz3r כתב:

כן זאת המטרה. 

מה המטרה בשאלה כזו? אם אתה לא מסכים זכותך אבל יש דרך להביע אותה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, MiniMiz3r כתב:

מה התשואה שאתה עשית השנה? 

אני חושב שהוא עושה בשכל. לטווח הארוך הילדים שלו יודו לו.

הנושא היחיד שהייתי עושה אחרת זו ההפרדה בין החשבונות. לי אין חשבון השקעות שמיועד לילדים. כל החסכונות במקום אחד. 

חבר קרוב, שפתח תוכנית חסכון לילד שלו הסתבך כשניסה למשוך משם כסף.

עריכה אחרונה על ידי ArikM

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 דקות, ArikM כתב:

אני חושב שהוא עושה בשכל. לטווח הארוך הילדים שלו יודו לו.

תודה.

לפני 7 דקות, ArikM כתב:

הנושא היחיד שהייתי עושה אחרת זו ההפרדה בין החשבונות. לי אין חשבון השקעות שמיועד לילדים. כל החסכונות במקום אחד. 

חבר קרוב, שפתח תוכנית חסכון לילד שלו הסתבך כשניסה למשוך משם כסף.

היה לי קרן השתלמות להשקעה על שם הילדים, קצת כאב ראש מבחינת למלא טפסים אבל לא הייתה בעיה מיוחדת למשוך את הכספים.

בחשבונות מסחר להבנתי כמעט אי אפשר לפתוח על שם ילד ואיפה שכן אפשר זה סיפור, שני החשבונות באינטראקטיב על שמנו (חשבון משותף על השם שלי ושל אשתי), מטרת ההפרדה היא בשבילי כדי שאדע איזה כספים הם שלי אם אצטרך בעתיד, ואיזה כספים של הילדים ואני לא נוגע בהם לא משנה מה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כבר כתבתי באיזה שרשור לפני כמה שנים: אל תרשום את החשבון על שם ילד, כדי שלא ימשוך את הכסף בגיל 18 שלא למטרה ראויה. לכל היותר, רשום את הילדים כמוטבים.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, phpclub כתב:

כן זאת המטרה. 

מה המטרה בשאלה כזו? אם אתה לא מסכים זכותך אבל יש דרך להביע אותה. 

זה מוכח באינספור מחקרים שהשקעה לאורך זמן במדדים מנצחת כל אסטרטגיה אחרת. אין שום הגיון "לשחק" בכסף של הילדים שלך אם המטרה שלך היא למקסם את התשואה שלהם (וגם אין כל כך הגיון לשלב נאסדק וספ באחוזים כאלה, אבל זה נושא אחר). 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 36 דקות, MiniMiz3r כתב:

זה מוכח באינספור מחקרים שהשקעה לאורך זמן במדדים מנצחת כל אסטרטגיה אחרת. אין שום הגיון "לשחק" בכסף של הילדים שלך אם המטרה שלך היא למקסם את התשואה שלהם (וגם אין כל כך הגיון לשלב נאסדק וספ באחוזים כאלה, אבל זה נושא אחר). 

ייתכן מאוד שאתה צודק, אך מדובר ב 20 אחוז בלבד, אם אהיה אחראי לאבד להם כסף אני אשלים אותו, כרגע זה סיכון שאני מוכן לקחת. 

לגבי נסדק, אני צופה שחברות הטכנולוגיה בדגש על ai יהיו אלו שמזיזים את השוק לכן אני מחפש תשואת יתר על האסאנדפי ומקבל כמובן את הסיכון. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מסחר יומי  או לטווח של כמה ימים/שבועות

יש כאן משתמשים שמצעסקים בזה?

השמועה אומרת 95% מהסוחרים היומיים מפסידים...

מה אומרים על מסחר בקריפטו? לפי מה שראיתי יכול להיות ביום אחד עליה של עשרות אחוזים במטבע ומנגד יש גם ביום ירידות של עשרות אחוזים..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 25.5.2024 בשעה 02:42, phpclub כתב:

חזרתי לעדכן סטטוס אם את מישהו זה מעניין.

כן, לפחות אותי.

על 5.6%, לכל ההפקדות בזמנים שונים.

ה S&P עשה בתקופה זו 6.5% לערך

האם ההשוואה לסנופי כוללת תיק דומה בסנופי עם הפקדות זהות או שמדובר רק בהשוואת תשואה על התיק (עם ההפקדות) אל מול תשואה כללית בסנופי?

40% באסאנדפי, 40% נסדק ו-20% משחקים שלי 

לא זוכר אם הופיע, אבל הסולידית פרסמה פוסט לאחרונה על השקעות עבור ילד, נראה שההמלצה שלה היא בקרן סל SCHG שמכוונת איפשהו לתמהיל שלך אבל מכילה חברות מסקטורים שונים. מצד שני, יש סיכון לחברות צמיחה בסביבת ריבית עולה ומשק איטי.

בנוסף, האם יש כוונה לשנות בעתיד את התמהיל הנוכחי? אם כן, איך אתה מתייחס לעניין המיסוי?

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...