Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלומות,
במקום בו אני גר יש הפרדת אשפה לזכוכית, אריזות פלסטיק (פח כתום), נייר ומוצריו (פח כחול) וכמובן אשפה ביתית רגילה "רטובה".
אני מבקש לדעת עד כמה באמת האשפה המופרדת "הולכת" לאן שהיא צריכה, למיחזור ע"פ המגזרים השונים, או שאנו טורחים לשווא?
מישהו יודע באמת מה קורה? הכוונה למישהו עם ידע ולא "הערכה" או "אני חושב ש...".
תודה.

עריכה אחרונה על ידי ירחמיאל
פורסם

נייר ממוחזר כבר הרבה מאוד שנים על ידי "אמניר" ושותפותיה.

אגב, לפח הכחול מותר להשליך נייר וקרטון בלבד, אסור, למשל, להשליך קרטוניות של חלב ומיץ כי יש להן ציפוי פנימי מפלסטיק.

הפח הכתום אמור להתאים ל"אריזות" אשר מופרדות לסוגיהן במפעל המיחזור. לא יודע מה קורה במציאות, ובכל מקרה, מיחזור פלסטיק זו צרה צרורה, וחו רק כיוון שמדובר במאות ואלפי חומרים שונים.

לגבי זכוכית - גם לא יודע בוודאות. מקווה מאוד שעושים בה משהו מועיל, כי אם יש חומר שאינו מתכלה זו זכוכית. אגב, באירןפה מפרידים זכוכית לפי צבעים, מניח שזה מקל על המיחזור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני באמת בספק אם ממחזרים קרטוני חלב. זה קרטון עם ציפוי פנימי וחיצוני של פלסטיק. בתכלס השקיות של פעם עדיפות בהרבה. הפלסטיק שלהן יותר עבה, אבל זה הרבה פחות נפח אשפה.

אני גם תוהה מה עושים עם זה. ראיתי פעם תור משאיות בכניסה לחירייה. ויצא לי לראות משאית ללא דוחסן שיש עליה מה שהיה נראה כמו אשפה דחוסה על כביש 6 דרום.

פורסם

אחד הדברים המעניינים הוא ששואבים גז מחיריה לצורך הפקת אנרגיה. לפחות עשו זאת לפני כמה שנים, אפשר לראות בכניסה לפארק שרון.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

פלסטיק אי אפשר ממש למחזר - בגדול הוא מגיע לשריפה בסופו של דבר. לא אידאלי, אבל אם מופקת אנרגיה תוך כדי זה עדיין נחשב למחזור.

כנ"ל לגבי כל נייר מצופה פלסטיק - זהה בגורלו לפסלטיק.

ניירות ומוצרי נייר מתמחזרים בצורה טובה ויעילה להפליא לקומפוסט, מצטרף לגזם ומשם החיידקים עושים את העבודה. זה בוודאות קורה בארץ.

לא יודע ספציפית לגבי מה שקורה בארץ עם מחזור של החומרים האחרים שהוזכרו, אבל זכוכית למשל ממחזרים בקלות לסיבי זכוכית - עבור מוצרי בידוד וכל מוצר שמעורב בו פיברגלאס.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מעניין 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

נייר הולך לרוב למיחזור (כתלות במחיר נייר ממוחזר לעומת נייר חדש המיוצר מ-0) -> היתה תקופה שהיתה בעיה מאחר ומחיר נייר ממוחזר היה יותר גבוה ממחיר נייר "חדש", ואז לא ביקוש לנייר ממוחזר.

מוצרי פלסטיק - הולך להטמנה. כבר היו בעבר מקרים שראו את משאית אשפה רגילה מעמיסה גם תוכן פח מיחזור פלסטיק (מיחזור פלסטיק בארץ היה נעשה ע"י גריסת הפלסטיק. הבעיה היא שיש הרבה פלסטיק צבעוני, בעיקר כחול, הרבה מעבר לביקוש).

מוצרי זכוכית - בעקרון זהו מוצר קל למיחזור, אך אינני יודע אם ממחזרים אותו בארץ. למיטב הבנתי, מייצאים אותו לחו"ל לצורך מיחזור. אני מצרף כתבה ישנה (שנת 2017) מאתר זווית -> זהו אתר אמין בנושאי מדע וסביבה (אני בספק אם היה שיפור במצב מאז)

https://www.zavit.org.il/הסוף-לתעשיית-מיחזור-הזכוכית-בישראל/

הערה : אפשר לחפש באתר זווית. ראיתי שיש שם עוד כתבות בנושא מיחזור, חלקן סרטונים באתר יוטיוב (אני בעבודה, כך שאני מוגבל ביכולת לגשת למאמרים אלו).

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

ממליץ לעשות גוגל על RDF.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

טיפה מהצד, אבל לא כל אחד מכיר את ראשי התיבות. כדאי לציין את הביטוי השלם או לקשר למקור מתאים.

הסתדרתי עם הויקיפדיה, אבל רק אחרי גלילה כי לראשי התיבות האלה עוד שימושים שגוגל מתעדף.

פורסם

Refuse Derived Fuel

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...