Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה ל- Cooler laptop stand

lolmit
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

ברור שיש יחס שונה של CPU/GPU. זה תלוי בתוכנה שאתה מריץ ולא במחשב, מה המשאב שמתאים לה, ואיך היא תוכננה. בהכללה, גרפיקה רצה על ה-GPU ולוגיקה על ה-CPU. כלומר, אם אתה משחק שח, התנועה של הכלים מחושבת על ה-CPU והגרפיקה של הלוח והכלים עם ה-GPU. 

היום, בגלל שה-GPU הפכו לממש חזקים, יש כאלו שמעבירים יותר משימות ל-GPU, אבל למיטב זכרוני זה פחות במשחקים.

משחק כמו FC24 באמת מנצל יותר את ה-CPU ואכן גם יודע לנצל מס׳ ליבות. 

דבר ראשון, תריץ מינימום דברים במקביל.

דבר שני, כן, בו נראה מה מראה מנהל המשימות בזמן שאתה משחק. כמה עומס על ה-CPU וכמה על ה-GPU.

המחשב שלך, מבחינת חומרה (בלי להתייחס לקירור) אמור להריץ את המשחק הזה בלי בעיה, אבל בו נראה מה הוא עושה בפועל...

נ.ב. יש גם אפליקציות שנותנות לך שליטה על המאווררים ומאפשרת להפעיל אותם יותר חזק/מוקדם.

אני אכנס עכשיו ואצלם. קריטי אם זה יהיה תוך כדי משחק או אפילו במסך הכניסה? אשמח שתכוון אותי

לפני 3 שעות, Liviur כתב:

זה לא נכון כבר שנים.

שוב מה ? זה מסך FHD - אם כבר אתה מתפשר על הרזולוציה - זה בדיוק כדי להפעיל פיצ׳רים של אולטרה כמו ray tracing.

לא , אם כבר יעשה את זה יותר גרוע.

לפני שאתה מוציא ש ק ל - נסה את מה שכתבתי - שים את המחשב על משהו שמגביהה אותו אפילו כמה מ״מ ב4 פינות שלו.

אני מעדיף שתנסה ותראה אם זה עוזר או לא - לפני שאתה מחפש על מה להוציא את הכסף. כי אם זו לא הבעיה - סתם זרקת כסף וחיכית למוצר.

הכוונה היא המובנה של אינטל + החיצוני. פרקטיקה מאוד נפוצה בעשור האחרון. משתמשים בכרטיס המונה לכל מה שהוא שימוש ״רגיל״ ללא תלת מימד ומפעילים את החיצוני (אוטומטית) רק במשחקים או כשמחוברים לחשמל. לזכרוני - גם פה זה משהו שאפל התחילה איתו איפשהו ב2012 בערך במקבוק פרו 15״ לפני שהם עברו לצ׳יפים שלהם.

זה עושה הבדל עצום בחיי סוללה.

למה שימוש במסך חיצוני יהפוך את המצב לגרוע יותר?

אני אנסה אשים כמה ספרים או משהו בכל פינה במחשב העניין הוא שגם אם זה לא ייפתר מזה הגבהה של המחשב עם LAPTOP STAND לפי ההיגיון שלי אמורה להיות יעילה יותר שכן היא מגביה את המחשב גבוהה יותר ונותנת עוד אופציות של אוורור שלו . הגיון נכון או שדיברתי שטויות כרגע?

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 24 דקות, lolmit כתב:

למה שימוש במסך חיצוני יהפוך את המצב לגרוע יותר?

1. אם אתה סוגר את הלפטופ - המון לפטופים לא מתוכננים מספיק טוב כדי לפזר חום במצב סגור.

2. אתה למעשה מריץ את הGPU יותר קשה - 2 מסכים , ולרוב המסך החיצוני יהיה ברזולוציה יותר גבוהה

לפני 25 דקות, lolmit כתב:

לפי ההיגיון שלי אמורה להיות יעילה יותר שכן היא מגביה את המחשב גבוהה יותר ונותנת עוד אופציות של אוורור שלו . הגיון נכון או שדיברתי שטויות כרגע?

בגדול אתה מגיע לdiminishing returns - במיוחד עם לפטופים שהיציאת חום העיקרית היא לא ממתחת.

כמה ספרים לגמרי יעשו את העבודה כדי להבין אם זה עוזר או לא בצורה מדויקת.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, Liviur כתב:

1. אם אתה סוגר את הלפטופ - המון לפטופים לא מתוכננים מספיק טוב כדי לפזר חום במצב סגור.

2. אתה למעשה מריץ את הGPU יותר קשה - 2 מסכים , ולרוב המסך החיצוני יהיה ברזולוציה יותר גבוהה

בגדול אתה מגיע לdiminishing returns - במיוחד עם לפטופים שהיציאת חום העיקרית היא לא ממתחת.

כמה ספרים לגמרי יעשו את העבודה כדי להבין אם זה עוזר או לא בצורה מדויקת.

נכון היא מהצד בגלל זה מוזר לי מלכתחילה שצריך להרים מלמטה אבל גם זה בעיקרון הגיוני עוד כיוון לכניסת אוויר קריר...

לפני שעתיים, falou כתב:

ברור שיש יחס שונה של CPU/GPU. זה תלוי בתוכנה שאתה מריץ ולא במחשב, מה המשאב שמתאים לה, ואיך היא תוכננה. בהכללה, גרפיקה רצה על ה-GPU ולוגיקה על ה-CPU. כלומר, אם אתה משחק שח, התנועה של הכלים מחושבת על ה-CPU והגרפיקה של הלוח והכלים עם ה-GPU. 

היום, בגלל שה-GPU הפכו לממש חזקים, יש כאלו שמעבירים יותר משימות ל-GPU, אבל למיטב זכרוני זה פחות במשחקים.

משחק כמו FC24 באמת מנצל יותר את ה-CPU ואכן גם יודע לנצל מס׳ ליבות. 

דבר ראשון, תריץ מינימום דברים במקביל.

דבר שני, כן, בו נראה מה מראה מנהל המשימות בזמן שאתה משחק. כמה עומס על ה-CPU וכמה על ה-GPU.

המחשב שלך, מבחינת חומרה (בלי להתייחס לקירור) אמור להריץ את המשחק הזה בלי בעיה, אבל בו נראה מה הוא עושה בפועל...

נ.ב. יש גם אפליקציות שנותנות לך שליטה על המאווררים ומאפשרת להפעיל אותם יותר חזק/מוקדם.

image.thumb.png.e3b7b980bcdf25655897831a71be2771.png

זה בעיקרון הכי קרוב שאני מצליח בזמן משחק לתפוס את המדד ביצועים מהמנהל משימות( המשחק לא ממשיך לרוץ כאשר אני נכנס למנהל משימות)

עריכה אחרונה על ידי lolmit
פורסם

לא נראה לי שהמחשב מתחמם במצב בזה, נכון?

הניצולת רק על 77% והוא רץ במהירות נמוכה.

צריך לראות צילום תחת עומס, כשהוא מתחמם. 

תראה אילו דברים רצים גם.

ואם אני זוכר נכון, אפשר לראות גם פירוט כמה עומס יש על כל ליבה בנפרד?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 33 דקות, falou כתב:

לא נראה לי שהמחשב מתחמם במצב בזה, נכון?

הניצולת רק על 77% והוא רץ במהירות נמוכה.

צריך לראות צילום תחת עומס, כשהוא מתחמם. 

תראה אילו דברים רצים גם.

ואם אני זוכר נכון, אפשר לראות גם פירוט כמה עומס יש על כל ליבה בנפרד?

המחשב מתחמם מזה וצריך להגיד ביושר שהמשחק לא רץ מדהים בלשון המעטה... די מאכזב האמת . דאגתי גם לראות שהוא היחיד שרץ וכך גם היה.

אמממ אני לא באמת יודע איך עושים את זה(מסתכלים על פירוט כל ליבה בנפרד)

פורסם

תבדוק אם זה רלוונטי:

לפני 6 שעות, lolmit כתב:

שהמשחק לא רץ מדהים בלשון המעטה...

מה זה אומר?

זה מהרגע הראשון או כשמתחמם?

לפני 6 שעות, lolmit כתב:

אמממ אני לא באמת יודע איך עושים את זה(מסתכלים על פירוט כל ליבה בנפרד)

אין לי מחשב Windows עלי, אבל אני זוכר שאפשר.

פורסם (נערך)

בווינדוס 10 יש כפתור בתחתית החלון שנקרא open resource monitor (מצ"ב תמונה), זה נותן תצוגה יותר מפורטת. אני לא רואה אותו בצילום של פות"ש, מחיפוש קצר (לפי זה) נראה שבווינדוס 11 צריך ללחוץ על 3 הנקודות משמאל למעלה בחלון (ליד איפה שכתוב הפעל משימה חדשה) וזה אמור להיות שם.

image.thumb.png.91c8c75e822dfa969e7e91bd84a4a843.png

עריכה אחרונה על ידי RedLabel
  • אהבתי 1

"ai motoare capul doare"

פורסם
לפני 13 שעות, falou כתב:

תבדוק אם זה רלוונטי:

מה זה אומר?

זה מהרגע הראשון או כשמתחמם?

אין לי מחשב Windows עלי, אבל אני זוכר שאפשר.

בתאכלס הוא לא רץ מדהים בלי קשר לחימום העניין הוא שהוא מתחמם כאמור נורא מהר ואז זה די מחמיר.

ובוא אני משחק על הגדרות RANDOM אבל HZ גבוהה.

וזה מוזר כי קניתי את המחשב הזה במחשבה שאוכל לחבר אותו לטלוויזיה עם רזולוציית 4K ובהגדרות משחק ULTRA ולשחק בו בכיף.

פורסם

עכשיו גילת למה המספרים היבשים לא מספרים את כל הסיפור ולמה ליצרנים אפילו באותו יצרן יש דרגות שונות של לפטופים לפעמים עם ״אותה חומרה״

(קצת פחות רלוונטי בדסקטופים אגב)

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 3 דקות, Liviur כתב:

עכשיו גילת למה המספרים היבשים לא מספרים את כל הסיפור ולמה ליצרנים אפילו באותו יצרן יש דרגות שונות של לפטופים לפעמים עם ״אותה חומרה״

(קצת פחות רלוונטי בדסקטופים אגב)

יתכן מחשב נייח עם אותה חומרה של נייד שיעבוד משמעותית טוב יותר?

פורסם
לפני שעתיים, lolmit כתב:

לא רץ מדהים

אני לא מבין מה זה אומר.

לפני שעתיים, lolmit כתב:

וזה מוזר כי קניתי את המחשב הזה במחשבה שאוכל לחבר אותו לטלוויזיה עם רזולוציית 4K ובהגדרות משחק ULTRA ולשחק בו בכיף.

ממש לא...

אתה באמת חושב שמחשב... לא מחשב, לפטופ, שעולה כ״כ מעט, יריץ משחקים ברמת הביצועים הכי גבוהה?

קניתי לבת שלי מחשב נייח שעולה יותר משמעותית, ואפילו הוא לא יכול להריץ 4K. 

לא עשית שיעורי בית.

למה אתה חושב שיש מחשבי גיימינג נייחים שעולים פי 5 מהמחשב שקנית?!

קנית מחשב מצויין למחיר, אבל בו...

לפני 17 דקות, lolmit כתב:

יתכן מחשב נייח עם אותה חומרה של נייד שיעבוד משמעותית טוב יותר?

1. זו לא אותה חומרה. החומרה של ניידים היא שונה.

2. בוודאי שמחשב נייח עובד משמעותית יותר טוב. קודם כל, הרבה יותר קל לקרר. דבר שני, אין את כל הקושי הטכני של לדחוס את החומרה לאריזה קטנה.

לפני 21 דקות, Liviur כתב:

זה כמו שמחשב של הזוגה שלי, T480, נמדד כמהיר יותר ב-30% מהמחשב שהיה לי, E480. על הנייר, אותה חומרה בדיוק, מארז שונה. בפועל, הקירור ב-T480, הרבה פחות יעיל, וזה הפער בביצועים תחת עומס.

דרך אגב, המחיר לצרכן של ה-T הוא כפול. אותה חומרה בדף הנתונים, אותו מסך. ה-T יותר קל בשאסי אחר לגמרי. בגלל זה אני אומר, מה שעולה הכי הרבה בניידים זו איכות הבנייה.

ועדיין.

יכול להיות שהבעיה במשחק זו האופטמיזציה של המשחק הספיציפי. זה קורה.

בייחוד אם הוא עובד לא טוב גם כשמחשב קר. החומרה שיש אמורה להיות יותר ממספיקה. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 29 דקות, falou כתב:

כול להיות שהבעיה במשחק זו האופטמיזציה של המשחק הספיציפי. זה קורה.

זה בדיוק.

וגם מה שכתבת מעל - לקנות לפטופ זול ולצפות להריץ משחקים ב4k בהגדרות אולטרה - זה פשוט לא ריאלי.

בעיות חימום יצוצו כמה דקות והלאה.

לפני 31 דקות, falou כתב:

דרך אגב, המחיר לצרכן של ה-T הוא כפול. אותה חומרה בדף הנתונים, אותו מסך. ה-T יותר קל בשאסי אחר לגמרי. בגלל זה אני אומר, מה שעולה הכי הרבה בניידים זו איכות הבנייה.

כמו בכל מוצר - זה אוסף של פשרות.

גודל יותר קטן ואיכות הרכבה גבוהה זה יקר ולפעמים זה בא על חשבון הביצועים. אבל מחשב שתוכנן מראש נכון - אפילו אם המעטפת קירור שלו נמוכה יותר - ישאר יציב לגמרי גם כשהוא חם.

(אפל - בין השאר בגלל זה - עברו לשבבים שלהם כשאינטל לא הצליחה להמשיך להתקדם בלי לנצל כמויות חשמל עצומות וחום עצומות ... ובפועל עברה מהמצב בדיוק שתיארת - של להאט בזמן עומס - במיוחד ככל שהמחשב קטן יותר וחיי סוללה של 2-3 שעות בעבודה כבדה לכמעט 0 האטה וחיי סוללה אמיתיים של 7-8 שעות של עבודה מאומצת)

Then dying is forgetting

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

אני לא מבין מה זה אומר.

ממש לא...

אתה באמת חושב שמחשב... לא מחשב, לפטופ, שעולה כ״כ מעט, יריץ משחקים ברמת הביצועים הכי גבוהה?

קניתי לבת שלי מחשב נייח שעולה יותר משמעותית, ואפילו הוא לא יכול להריץ 4K. 

לא עשית שיעורי בית.

למה אתה חושב שיש מחשבי גיימינג נייחים שעולים פי 5 מהמחשב שקנית?!

קנית מחשב מצויין למחיר, אבל בו...

1. זו לא אותה חומרה. החומרה של ניידים היא שונה.

2. בוודאי שמחשב נייח עובד משמעותית יותר טוב. קודם כל, הרבה יותר קל לקרר. דבר שני, אין את כל הקושי הטכני של לדחוס את החומרה לאריזה קטנה.

זה כמו שמחשב של הזוגה שלי, T480, נמדד כמהיר יותר ב-30% מהמחשב שהיה לי, E480. על הנייר, אותה חומרה בדיוק, מארז שונה. בפועל, הקירור ב-T480, הרבה פחות יעיל, וזה הפער בביצועים תחת עומס.

ועדיין.

יכול להיות שהבעיה במשחק זו האופטמיזציה של המשחק הספיציפי. זה קורה.

בדקתי עם canyourunit והמחשב עונה על דרישות Recommended וגם נעזרתי בגוגל בארד שהביא חוו״דים טובים.

מה אני יכול לצפות ממנו? לצורך העניין FHD עם הגדרות Random הוא יעבוד כראוי?

פורסם

תגבר את המאווררים? 

זה שהחומרה מספיקה בדקתי עוד בהודעה הראשונה,אבל יצרן המשחק לא יודע כמה טוב כל מחשב מקרר CPU.

לפי המסך שצילמת הוא גם לא רץ על מהירות שעון גבוהה (אם כי זה צילום רגעי). 

בגלל שאתה אומר שהמשחק לא רץ טוב מהתחלה, אני מנחש (וזה ניחוש) שיש איזה חוסר התאמה של המשחק לחומרה הספיציפית. כאמור, זה קורה. 

הייתי

1. מתגבר את המאווררים ומגביה את המחשב כמו שהומלץ, קודם כל. 

2. בודק איך רצים משחקים אחרים 

3. מתקין תוכנה שעוקבת ומציגה את נתוני עומס המעבדים וביצועי המשחק בזמן אמת, להבין איך העומס נוצר, דינמית

אם כי לצלול לניתוח מעמיק זה באמת עניין לאנשים שמבינים 

פורסם

לא ראיתי שעלה פה, אבל הדרייבר של הכרטיס מסך מעודכן? לא יפתור בעיית התחממות אבל לפעמים יש שינויים שרשורים למשחקים ספציפיים.

• תוכן חדש...