Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה ל- Cooler laptop stand

lolmit
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי
רכשתי מחשב נייד גיימינג של MSI באמאזון (מצרף קישור במידה וזה רלוונטי):
https://www.amazon.com/gp/product/B0BT3CD75G/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o02_s01?ie=UTF8&psc=1
אחת הבעיות שלו שהוא מתחמם ממש מהר  ואז הוא די נתקע שמופעל עליו עומס וזה קצת לא נוח גם בכללי.
ראיתי בKSP קולר סטנד של SILVERLINE ב45 שקל אבל זה נראה לי לא רציני בהתחשב בזה שזה מותג מדבקה.
חשבתי על לקנות משהו מומלץ באמאזון אבל השאלה אם בדבר הזה הכל אותו דרעק או שיש להשקיע בזה? 
בתאכלס המחיר של הסילברליין בKSP ממש נוח אבל השאלה אם הוא יהיה אפקטיבי או שיהיה שווה לי להשקיע טיפה יותר לאחד טוב יותר.
תודה מראש על התשובה :) 

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צרף קישורים למוצרים שאתה מתאר.

בלי להבין בזה כלום, הסיכוי שפתרון ב-45 שקל לצרכן יפתור בעיה הנדסית שמתכנני המחשב לא הצליחו לפתור... נראה לי קלוש.

הייתי מנסה להבין איפה צוואר הבקבוק ומה גורם למחשב להתחמם, בניסיון להוריד עומס מהמעבדים, קודם כל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

תיכנס למנהל משימות ותראה מה מופעל שלא לצורך ותראה כמה מעלות המעבד. ..

יכול להיות שצריך משחה טרמית למעבד? למרות שהמחשב חדש לדבריך...

ולפטופ גיימיניג מהסוג שיש לך כמה זמן סוללה מחזיק בשימוש רגיל ולא גיימיניג ? 

עריכה אחרונה על ידי ANUTKK
פורסם
לפני 7 שעות, falou כתב:

צרף קישורים למוצרים שאתה מתאר.

בלי להבין בזה כלום, הסיכוי שפתרון ב-45 שקל לצרכן יפתור בעיה הנדסית שמתכנני המחשב לא הצליחו לפתור... נראה לי קלוש.

הייתי מנסה להבין איפה צוואר הבקבוק ומה גורם למחשב להתחמם, בניסיון להוריד עומס מהמעבדים, קודם כל.

זה של סילברליין מKSP:

https://ksp.co.il/web/item/44967

ראיתי עוד כמה REVIEW(שלמען האמת נראים לי ממומנים) באתרים באינטרנט(כולם מפני איך לא לאמאזון):

https://www.ign.com/articles/best-laptop-cooling-pad

https://www.forbes.com/sites/forbes-personal-shopper/article/best-laptop-cooling-pads/?sh=21ae7e3c4dbd

https://www.techopedia.com/laptops/best-laptop-cooling-pad

מה שהם מציעים זה לא איזה פלא הנדסי יותר כמו מאוורר שעובד ממש מתחת לחומרה של המחשב ונותן פוש למאוורר המבונה במחשב השאלה האם היותר יקרים הם יעילים יותר בקירור או שזה חרטא לכן ניסיתי לפתוח פה ולהתייעץ.

לגבי הצוואר בקבוק אני מסתכל במנהל משימות משום מה הוא לא בדיוק מסביר לי מה גורם לזה מעבר שהוא מראה לי את השימוש בכל רכיב במחשב.

כאילו משימוש קל בשיחת ווידאו בסקייפ+גלישה קלה באינטרנט הוא ממש מתחמם ולא מובן לי למה.

לפני 5 שעות, ANUTKK כתב:

תיכנס למנהל משימות ותראה מה מופעל שלא לצורך ותראה כמה מעלות המעבד. ..

יכול להיות שצריך משחה טרמית למעבד? למרות שהמחשב חדש לדבריך...

ולפטופ גיימיניג מהסוג שיש לך כמה זמן סוללה מחזיק בשימוש רגיל ולא גיימיניג ? 

במנהל משימות אני לא מקבל אינדיקציה לטמפרטורת מעבד אלא רק לכרטיס מסך וגם רק של הNVIDIA(יש לי 2 ).

האמת שלא ניסיתי להשתמש בו בלי מטען מהסיבה הפשוטה שהוא יורד מ144HZ אוטומטית ל60HZ לשמירת בטרייה.

פורסם

להפעיל לפטופי pc כאלו בלי מטען זה כאמור לא רלוונטי - הם אוטומטית מנמיכים את המהירות והביצועים בצורה דרסטית (רואים את זה בערך בכל השוואה רצינית,  אולי היחידים שלא עושים את זה זה בערך מקים מודרנים… )

שאלת בסיס - קודם כל - אתה מפעיל את המחשב כשהוא פתוח כן ? (כלומר לא על סטנד עם המסך סגור מחובר למסך חיצוני) כשזה קורה? (זה חשוב - כי לא מעט מחשבים - בעיקר כשיש המון ביצועים אבל לא תכנון להיט נתקלים בבעיות בזרימת אוויר אחרת)

עיצה הכי חשובה לפני שעוברים למשטחי קירור -> נסה להרים את הלפטופ באוויר קצת (בצורה שתיתן לאוויר לזרום תחתיו והוא לא יהיה צמוד לשולחן) - לדוגמא 4 מחקים בפינות או כל סוג של laptop raiser הכי פשוט. זה עוזר המון לפזר חום בלא מעט מקרים ויכול להיות יפתור לך את הבעיה.

הקפיצה מעל זה משטחי קירור. אני לא מת על זה - כי לרוב מדובר במוצרי מדבקה זולים עם מאווררים רועשים. במיוחד בצד הזול של הסקאלה. בגלל שכמו שנכתב מעלי - המוצרים האלו לא באמת יכולים לפתור בעיות תכנון על ידי מאווררים חיצוניים זולים. זו הסיבה שרוב היצרנים הרציניים בתחום או שהפסיקו ליצר כאלו או שלא יצרו כאלו מראש ומתמקדים בעיקר בקטגוריה שציינתי - דברים שאו שמרימים את הלפטופ - או ששמים אותו בזווית קלה + משטח מחורר מאחוריו. אז קח בחשבון שאם העיצה הראשונה שלי לא עוזרת לך - יש מצב שאו שהמחשב תקול או שהתכנון שלו פשוט גרוע יחסית לחומרה שהכניסו לתוכה.

• רעיון טוב! 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 11 שעות, lolmit כתב:

לגבי הצוואר בקבוק אני מסתכל במנהל משימות משום מה הוא לא בדיוק מסביר לי מה גורם לזה מעבר שהוא מראה לי את השימוש בכל רכיב במחשב.

שוב, זה לא תחום שאני בקיא בו, מעבר להבנה עקרונית מאוד כללית, אבל מה שמתחמם זה המעבדים (של המחשב או של הכרטיס הגרפי). זה בדיוק מה שאתה רוצה לראות, מה מפעיל אותם. אתה גם צריך לראות פירוט לפי ליבות, כי משחקים רצים על ליבה אחת.

קודם כל צריך לראות אם יש דברים שרצים ואפשר לוותר עליהם.

דבר שני, אם אפשר להוריד עומס מהמעבד ע״י הורדת איכות התצוגה של המשחק. לדוגמא, אין שום סיבה לשחק על מצב אולטרא, למשל, על מסך כזה. 

אפשר ללמוד אם משחק מסויים עושה בעיה. זו יכולה להיות בעיה בתוכנת המשחק עצמה.

אחרי זה יש המון פתרונות באיפיון אופן הפעולה של המעבד.

למשל, לי היה מחשב בעבודה שפשוט גילינו שהתוכנה בכלל לא עושה שימוש בכרטיס הגרפי אלא רצה רק על ה-CPU ובגלל זה הוא התחמם...

הייתי מנסה לפתור את הבעיה מהשורש, גם אם זה דורש עבודה.

פורסם

בזמנו חיפשתי ביקורות יותר רציניות לעניין. עד כמה שראיתי, מעמד כזה עם מאוורר ברוב המקרים לא עוזר ואף פוגע בביצועים התרמיים כי הוא לעיתים פועל נגד משטר זרימת האוויר בתוך הנייד. 

ההמלצה היתה הגבהה קלה. 

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Liviur כתב:

להפעיל לפטופי pc כאלו בלי מטען זה כאמור לא רלוונטי - הם אוטומטית מנמיכים את המהירות והביצועים בצורה דרסטית (רואים את זה בערך בכל השוואה רצינית,  אולי היחידים שלא עושים את זה זה בערך מקים מודרנים… )

שאלת בסיס - קודם כל - אתה מפעיל את המחשב כשהוא פתוח כן ? (כלומר לא על סטנד עם המסך סגור מחובר למסך חיצוני) כשזה קורה? (זה חשוב - כי לא מעט מחשבים - בעיקר כשיש המון ביצועים אבל לא תכנון להיט נתקלים בבעיות בזרימת אוויר אחרת)

עיצה הכי חשובה לפני שעוברים למשטחי קירור -> נסה להרים את הלפטופ באוויר קצת (בצורה שתיתן לאוויר לזרום תחתיו והוא לא יהיה צמוד לשולחן) - לדוגמא 4 מחקים בפינות או כל סוג של laptop raiser הכי פשוט. זה עוזר המון לפזר חום בלא מעט מקרים ויכול להיות יפתור לך את הבעיה.

הקפיצה מעל זה משטחי קירור. אני לא מת על זה - כי לרוב מדובר במוצרי מדבקה זולים עם מאווררים רועשים. במיוחד בצד הזול של הסקאלה. בגלל שכמו שנכתב מעלי - המוצרים האלו לא באמת יכולים לפתור בעיות תכנון על ידי מאווררים חיצוניים זולים. זו הסיבה שרוב היצרנים הרציניים בתחום או שהפסיקו ליצר כאלו או שלא יצרו כאלו מראש ומתמקדים בעיקר בקטגוריה שציינתי - דברים שאו שמרימים את הלפטופ - או ששמים אותו בזווית קלה + משטח מחורר מאחוריו. אז קח בחשבון שאם העיצה הראשונה שלי לא עוזרת לך - יש מצב שאו שהמחשב תקול או שהתכנון שלו פשוט גרוע יחסית לחומרה שהכניסו לתוכה.

אמממ בעיקרון יש לי נייח שמחובר למסך המחשב שלו אבל המחשב הנייד שלי אני עובד/משחק איתו דרך המסך שלו. בFC24 אני מחבר אותו למסך טלוויזיה בסלון.

חיבור למסך חיצוני והכנסת המחשב לסטנד-ביי מוד אמור לפתור את הבעיה? 

יש לך המלצה כלשהו לסטנד ללפטופ שעזר לך באופן אישי? יש מלא אופציות בשוק ואשמח לאחת שכבר עזרה פה למשהו.

אגב המחשב הוא בעל חומרה טובה מאוד אבל עם הרכבה של MSI (מותג טיוואני) מניח שלא מהטובים בשוק בטח ביחס למחירו(אז קניתי אותו ב3800 שקל באמאזון) יכול להיות שאין איך להתמודד עם זה?

ראיתי משהו שרושם שם בתגובות להיכנס לBIOS של המחשב ולהוריד את הטורבו-מוד שפועל כברירת מחדל אבל זה בתאכלס יפגע בביצועים אז מחפש אולי עוד פתרונות.

לפני שעתיים, falou כתב:

שוב, זה לא תחום שאני בקיא בו, מעבר להבנה עקרונית מאוד כללית, אבל מה שמתחמם זה המעבדים (של המחשב או של הכרטיס הגרפי). זה בדיוק מה שאתה רוצה לראות, מה מפעיל אותם. אתה גם צריך לראות פירוט לפי ליבות, כי משחקים רצים על ליבה אחת.

קודם כל צריך לראות אם יש דברים שרצים ואפשר לוותר עליהם.

דבר שני, אם אפשר להוריד עומס מהמעבד ע״י הורדת איכות התצוגה של המשחק. לדוגמא, אין שום סיבה לשחק על מצב אולטרא, למשל, על מסך כזה. 

אפשר ללמוד אם משחק מסויים עושה בעיה. זו יכולה להיות בעיה בתוכנת המשחק עצמה.

אחרי זה יש המון פתרונות באיפיון אופן הפעולה של המעבד.

למשל, לי היה מחשב בעבודה שפשוט גילינו שהתוכנה בכלל לא עושה שימוש בכרטיס הגרפי אלא רצה רק על ה-CPU ובגלל זה הוא התחמם...

הייתי מנסה לפתור את הבעיה מהשורש, גם אם זה דורש עבודה.

תאכלס בדקתי את זה במשימות פשוטות הוא משתמש במעבד+ראם+כרטיס מסך הפשוט של אינטל ובמשחקים מרוכבים הוא משתמש במעבד+ראם+כרטיס מסך של NVIDIA.

לפני כשעה, Or05230 כתב:

תקרא ברשת, יש המלצות או להוריד את הניצולת cpu או לעשות undervolt כדי לפתור את הבעיה.

לא יפגע בביצועים? אגב ידוע אם הCPU הוא המחמם העיקרי או הGPU?

הכי מצחיק שהם רושמים את זה:

image_2023_11_13T10_04_32_227Z.png

עריכה אחרונה על ידי lolmit
פורסם
לפני שעתיים, lolmit כתב:

ראיתי משהו שרושם שם בתגובות להיכנס לBIOS של המחשב ולהוריד את הטורבו-מוד שפועל כברירת מחדל אבל זה בתאכלס יפגע בביצועים אז מחפש אולי עוד פתרונות.

לא בטוח שזה ייפגע בביצועים. קודם כל, אם המעבד מתחמם הוא בכל מקרה מוריד ביצועים...

בנוסף, אם יש לך, לדוגמא, צוואר בקבוק ב-GPU בכל מקרה ואתה מעביד את ה-CPU על 100%, בלי שזה נותן לך שיפור כולל בביצועי המשחק (כי ה-GPU מגביל), אתה סתם טוחן את ה-CPU.

גם מאוד מוזר, אתה אומר שיש שני כרטיסים גרפים במחשב?

לפני שעתיים, lolmit כתב:

לא יפגע בביצועים? אגב ידוע אם הCPU הוא המחמם העיקרי או הGPU?

את זה אתה צריך לגלות...

אנחנו טוחנים מים. צריך לראות את תמונת המצב כאשר המחשב מתחמם/עמוס ומה רץ. מה ה-settings של המשחק וכמה פריימים אתה מקבל לשנייה.

פורסם
לפני 16 דקות, falou כתב:

לא בטוח שזה ייפגע בביצועים. קודם כל, אם המעבד מתחמם הוא בכל מקרה מוריד ביצועים...

בנוסף, אם יש לך, לדוגמא, צוואר בקבוק ב-GPU בכל מקרה ואתה מעביד את ה-CPU על 100%, בלי שזה נותן לך שיפור כולל בביצועי המשחק (כי ה-GPU מגביל), אתה סתם טוחן את ה-CPU.

את זה אתה צריך לגלות...

אנחנו טוחנים מים. צריך לראות את תמונת המצב כאשר המחשב מתחמם/עמוס ומה רץ. מה ה-settings של המשחק וכמה פריימים אתה מקבל לשנייה.

כן יש לי גם INTEL UHD GRAPHICS וגם NVIDIA GEFORCE RTX 4050 LAPTOP GPU. באינטל הוא משתמש ביום-יום והNVIDIA נכנס לפעולה רק כאשר אני מריץ משחק או משהו כזה...

פשוט להריץ למשל את הFC24 ולצלם את ה'ביצועים' של המנהל משימות ? זה יכול לשפוך קצת מים על המצב?

קשה לי להאמין שיש תכנות שונה של היחס CPU-GPU מהסיבה הפשוטה שהשתמשתי במחשב AS IS מהרגע שפתחתי אותו ברגע הראשון שקיבלתי אותו ולא עשיתי שינויי תוכנה כלשהם או שיחקתי בהגדרות...

פורסם
לפני 7 שעות, falou כתב:

כי משחקים רצים על ליבה אחת.

זה לא נכון כבר שנים.

לפני 7 שעות, falou כתב:

אין שום סיבה לשחק על מצב אולטרא, למשל, על מסך כזה.

שוב מה ? זה מסך FHD - אם כבר אתה מתפשר על הרזולוציה - זה בדיוק כדי להפעיל פיצ׳רים של אולטרה כמו ray tracing.

לפני 5 שעות, lolmit כתב:

חיבור למסך חיצוני והכנסת המחשב לסטנד-ביי מוד אמור לפתור את הבעיה? 

לא , אם כבר יעשה את זה יותר גרוע.

לפני 5 שעות, lolmit כתב:

יש לך המלצה כלשהו לסטנד ללפטופ שעזר לך באופן אישי? יש מלא אופציות בשוק ואשמח לאחת שכבר עזרה פה למשהו.

לפני שאתה מוציא ש ק ל - נסה את מה שכתבתי - שים את המחשב על משהו שמגביהה אותו אפילו כמה מ״מ ב4 פינות שלו.

אני מעדיף שתנסה ותראה אם זה עוזר או לא - לפני שאתה מחפש על מה להוציא את הכסף. כי אם זו לא הבעיה - סתם זרקת כסף וחיכית למוצר.

לפני שעתיים, falou כתב:

הכוונה היא המובנה של אינטל + החיצוני. פרקטיקה מאוד נפוצה בעשור האחרון. משתמשים בכרטיס המונה לכל מה שהוא שימוש ״רגיל״ ללא תלת מימד ומפעילים את החיצוני (אוטומטית) רק במשחקים או כשמחוברים לחשמל. לזכרוני - גם פה זה משהו שאפל התחילה איתו איפשהו ב2012 בערך במקבוק פרו 15״ לפני שהם עברו לצ׳יפים שלהם.

זה עושה הבדל עצום בחיי סוללה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 6 דקות, Liviur כתב:

אם כבר אתה מתפשר על הרזולוציה - זה בדיוק כדי להפעיל פיצ׳רים של אולטרה כמו ray tracing.

מי בכלל אמר שיש RT במשחק הזה? או שזה חשוב? או שזה עובד רק במצב אולטרא? 

אין לנו מושג מה הוא מריץ. 

בכל מקרה, זו רק דוגמא. סביר להניח שצוואר הבקבוק ברזולוציה הזו זה ה-CPU, אבל עד שלא יהיו פרטים, לא נדע כלום 

פורסם
לפני 3 שעות, lolmit כתב:

קשה לי להאמין שיש תכנות שונה של היחס CPU-GPU מהסיבה הפשוטה שהשתמשתי במחשב AS IS מהרגע שפתחתי אותו ברגע הראשון שקיבלתי אותו ולא עשיתי שינויי תוכנה כלשהם או שיחקתי בהגדרות...

ברור שיש יחס שונה של CPU/GPU. זה תלוי בתוכנה שאתה מריץ ולא במחשב, מה המשאב שמתאים לה, ואיך היא תוכננה. בהכללה, גרפיקה רצה על ה-GPU ולוגיקה על ה-CPU. כלומר, אם אתה משחק שח, התנועה של הכלים מחושבת על ה-CPU והגרפיקה של הלוח והכלים עם ה-GPU. 

היום, בגלל שה-GPU הפכו לממש חזקים, יש כאלו שמעבירים יותר משימות ל-GPU, אבל למיטב זכרוני זה פחות במשחקים.

משחק כמו FC24 באמת מנצל יותר את ה-CPU ואכן גם יודע לנצל מס׳ ליבות. 

דבר ראשון, תריץ מינימום דברים במקביל.

דבר שני, כן, בו נראה מה מראה מנהל המשימות בזמן שאתה משחק. כמה עומס על ה-CPU וכמה על ה-GPU.

המחשב שלך, מבחינת חומרה (בלי להתייחס לקירור) אמור להריץ את המשחק הזה בלי בעיה, אבל בו נראה מה הוא עושה בפועל...

נ.ב. יש גם אפליקציות שנותנות לך שליטה על המאווררים ומאפשרת להפעיל אותם יותר חזק/מוקדם.

• תוכן חדש...