Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

C5 Aircross הוא אמין?

whiterider

פוסטים מומלצים

שלום רב

אני מחפש אוטו משפחתי בתקציב של עד 100 אלף. נסועה של 18 אלף בשנה,רוב הנסיעות באזור הררי אין פקקים אבל עליות ונסיעות באזור כפרי. חשוב רכב בטחיותי כמה שאפשר, אמין, חסכוני ונוח מאחורה לילדים עם שני מושבי בטיחות לפחות.

התכנון להחזיק את הרכב ל3-5 שנים, אבל זה גם היה התכנון לרכב הנוכחי שלי והוא חגג 12 שנים אצלי כבר כי המציאות גוברת ויש דברים יותר חשובים, אז אפשר להגיש שאני גמיש בעניין הזה

נראה לי שהאוטו הכי כלכלי ועונה על הדרישות שלי הוא יונדאי איוניק 2020 אבל אחרי התלבטיות ועיונים בפורומים פה ראיתי המלצות על ה C5 אירוקרוס שנראה יותר מרווח מהאויניק במיוחד מאחור, עם מרכב גבוה ועם זיהוי רכב בשטח מה שאין לאיוניק, אבל האיוניק עם צריכת דלק עדיפה ומחירון יותר יציב כנראה.

שהתייעצתי עם המוסכניק וחשמלאי הרכב שלי שניהם אמרו לא להתקרב לסיטרואן או פיגו, כי יהיה הרבה תקלות וגם אין להם שוק, אחרי עיון במחירון ולוח יד שנים אני רואה שהוא מאבד הרבה מהערך שלו וגם נמכר מתחת למחירון

אז השאלה היא האם אפשר וכדאי להחזיק את הסטראון להרבה זמן בשביל לשחוק את ירידת הערך או שהוא לא אמין וזה יותר מדי כאב ראש ובאמת מלא תקלות, והאם זה נכון שנתקעים איתו אחרי כמה שנים?

האם יש יתרנות כלשהם לC5 שפספסתי?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 דקות, whiterider כתב:

שלום רב

אני מחפש אוטו משפחתי בתקציב של עד 100 אלף. נסועה של 18 אלף בשנה,רוב הנסיעות באזור הררי אין פקקים אבל עליות ונסיעות באזור כפרי. חשוב רכב בטחיותי כמה שאפשר, אמין, חסכוני ונוח מאחורה לילדים עם שני מושבי בטיחות לפחות.

אין לי מידע על הC5

אבל יש לי רעיון להמלצה:

תבדוק מאזדה CX5

תהנה מחווית נהיגה מעולה, ותענה לך על הדרישות שציינת. ( גם אני עם שני מושבי בטיחות+ ילד נוסף מאחור)

דלק סביר, באיזור ה- 1/13 בינעירוני

תהנה משוק מבוקש יחסית.

ויש כאלה הרבה שמורות

עריכה אחרונה על ידי Morde
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המוסכניקים שחיים על סטיגמות של לפני עשור הן לא המקום להתייעץ איתו כשאתה מחפש משהו ספציפי.

תיכנס לפורום C5 איירקרוס בפייסבוק תשאל שם יענו לך.

בכל מקרה מבחינת מנוע וגיר (גם ה1.6 טורבו בנזין וגם הדיזל) שניהם אמינים מאוד בלי בעיות מיוחדות (בדיזל יתכן מיכל אוראה תקול).

יש עניין בחלק מהרכבים במזגן שלא מקרר מספיק אבל המוסכים פותרים את זה על ידי עדכון גרסה לאקלים חם או החלפה של מדחס ומעבה על חשבון החברה.

מעבר לכך הרכב כבר ספג את רב ירידת הערך שלו אפשר למצוא אותם במחירים מעולים ובהחלט מדובר על רכב משפחתי מצוין.

עריכה אחרונה על ידי TZR84

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין לי ניסיון עם הAircross

אבל בהתאם למה שרשמת, אני מציע אופציה נוספת שיכולה להתאים לך - פורד קוגה (דגם 175 כ"ס)

למעט צריכת דלק גבוהה,  נראה שעונה טוב לצרכים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 20.9.2023 בשעה 23:19, whiterider כתב:

שהתייעצתי עם המוסכניק וחשמלאי הרכב שלי שניהם אמרו לא להתקרב לסיטרואן או פיגו, כי יהיה הרבה תקלות וגם אין להם שוק, אחרי עיון במחירון ולוח יד שנים אני רואה שהוא מאבד הרבה מהערך שלו וגם נמכר מתחת למחירון

כמה פ׳גו וסיטרואן הם החזיקו ביניהם? סטיגמות הן לא עובדות. גם לא ברור לי איך אתה יכול לדעת מעיון במחירון שמישהו מוכר במחיר מתחת למחירון ... אם אתה רוצה עובדות, בבקשה:

1. לי יש איירקרוס בן שלוש שרכשתי חדש. בנזין טורבו 180 כ״ס ברמת הגימור הגבוהה. זאת האחות (היפה והנוחה) של ה-3008.

2. למעט החלפת מדחס מזגן (בעיה שהתגלתה בדגם והוחלפה ללא עלות במסגרת טיפול שנתי), היו לי רק טיפולים שנתיים.

3. הרכב הכי הכי נוח שיש כיום על הכביש מתחת ל-200 אלף ש״ח חדש וזאת אפילו לא תחרות.

4. חסרונות - צריכת דלק לא טובה בעיר (סביבות 1 ל-9 אבל אני ממש בלב המרכז עם נסיעות קצרות). מחוץ לעיר סביבות 1-14. שמשה קדמית לא חוסמת מספיק שמש לטעמי והדשבורד מתחמם.

5. לא ניסיתי למכור את הרכב אבל לא שמעתי מאף אחד שהחזיק שהיו לו בעיות מיוחדות למכור, ולי אישית יש כבר תור של אנשים שרוצים לרכוש אותה כאשר אחליט למכור, אז אני לא יותר מדי דואג. הערך של כמעט כל רכב יורד עם הזמן - אם תחזיק את הרכב תקופה סבירה הפחת הזה יהיה קטן יחסית להנאה מהרכב והנוחות שבה תיסע.

בהצלחה!

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה לעונים, טוב לשמוע ממישהוא שישי לו את הרכב, אתה יכול לתת עידות בבקשה אם ההיגוי האקטיבי עובד טוב ברכב? הוא גם בסטייה מנתיב וגם בזיהוי רכב בשטח מת?

קראתי איפשהו שהמזגן לא חזק במיוחד, מנסיון שלך זה עובד טוב? גם לילדים מאחור?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המזגן לא מקפיא, אבל לא חם. זה מנסיון על גירסת הדיזל.

חבר החזיק כזאת חדשה במשך שנתיים ועבר כ 40 אלף, לא היו בעיות.

הנוחות באמת מעולה.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם לאח של אשתי יש C5 אייקרוס דיזל. הוא נוסע המון בכבישים פתוחים,  כמעט 100 אלף קילומטרים בשנתיים. לא היו תקלות.

אבל רכבים בני שנתיים- שלוש זה לא מדד לשום דבר בקשר לאמינות. רכבים חדשים לא אמורים להתקלקל.

פותח השרשור מחפש רכב כזה שעולה עד 100 אלף₪, כנראה כבר מחוץ לאחריות.  אין לדעת מה תהיה האמינות לטווח הרחוק.

מכונאי שמטפל ברכבי ( וגם במגוון רכבים של יצרנים שונים )  טוען שמנועי דיזל בסיטרואן אמינים יותר ושורדים טוב יותר, גם ביחס למנוע 1.6 טורבו בנזין. גם לפרופיל הנסיעות של פותח השרשור דיזל יתאים מצויין.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, whiterider כתב:

תודה רבה לעונים, טוב לשמוע ממישהוא שישי לו את הרכב, אתה יכול לתת עידות בבקשה אם ההיגוי האקטיבי עובד טוב ברכב? הוא גם בסטייה מנתיב וגם בזיהוי רכב בשטח מת?

קראתי איפשהו שהמזגן לא חזק במיוחד, מנסיון שלך זה עובד טוב? גם לילדים מאחור?

הכל עובד היטב, גם הבלימה, גם שמירת הנתיב. יש מצלמה 360 מעלות וחיישני קירבה שמצפצפים והאוטו אפילו יכול לחנות עבורך אם תרצה.

המזגן עושה עבודה סבירה, לא מדהימה אבל רכשתי ב-60 שקל כיסוי לחלונות האחוריים ומגיני שמש לחלונות הקסמיים ובנסיעה לאילת באוגוסט המזגן עבד על 22 בלי שום מאמץ מיוחד. אבל אני לא צריך להרגיש סיביר ברכב - רק נעים ... אז זה אישי.

לפני 5 שעות, vladclar כתב:

פותח השרשור מחפש רכב כזה שעולה עד 100 אלף₪, כנראה כבר מחוץ לאחריות.

יש חמש שנות אחריות על הרכב ומכיוון שהשנתון הראשון היה 2019, כל הרכבים עדיין באחריות ....

לפני 5 שעות, vladclar כתב:

אבל רכבים בני שנתיים- שלוש זה לא מדד לשום דבר בקשר לאמינות

כאמור יש רכבים שמתקרבים לגיל חמש ולא שמעתי על שום בעיה רוחבית בדגם, בטוח שלא לגבי בנזין - פות״ש אומר 18,000 ק״מ בשנה אז לטעמי בנזין עדיף.

מעבר לכך, לפני שרכשתי ומאז שרכשתי בכל פעם שאני נוסע במונית (וזה קורה מספיק) הרבה פעמים אני מקבל מונית C5 Aircross ותמיד שואל את הנהג את אותה השאלה - כמה שנים, כמה קילומטרים וכמה תקלות משביתות היו לך? במדגם הדי מייצג שלי (סדר גודל של 50-60 כאלו מאז 2019) אפילו נהג אחד לא אמר לי שהיתה לו תקלה משביתה (=תקלה שהרכב נשאר בגללה במוסך לילה). ומכיוון שרוב נהגי המוניות עושים 60-70-80 אלף ק״מ בשנה ואני מכיר כאלו שכבר באיירקרוס השניה שלהם (ואחד שמחזיק 4 כאלו לעצמו ולנהגים שלו), אני מניח שהרכב מספיק אמין. האם זאת מרצדס של שנות ה-80 או סובארו dl - כנראה שלא, אבל סביר להניח שהרכב יתן עבודה בלי יותר מדי מפח נפש בעשור הראשון לחייו, וזה יכסה את רוב הנהגים.

ובאופן אישי אני מעדיף שתהיה תקלה משביתה ברכב ולא לנסוע באיזה רכב יפני שיעשה לי תקלה משביתה הרבה יותר רצינית בגב ... אבל זה אני. כל אחד וסדרי העדיפויות שלו...

עריכה אחרונה על ידי G. P. Magnus
תוספת

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מדוע ל 18 אלף קילומטרים בשנה עדיף בנזין?

אני עוד יכול להבין,  שעדיף בנזין לנסיעות בעיר.  אבל לפותח השרשור אין נסיעות בעיר או בפקקים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 20.9.2023 בשעה 23:31, Morde כתב:

תהנה משוק מבוקש יחסית.

ויש כאלה הרבה שמורות

הפוך.

כשקונים רכב משומש שמירת ערך היא חסרון. לא יתרון....

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה

האם אחריות 5 שנים תופסת לכל הבעלים או שיש התניות למניהם?

הסתכלתי בתחנה ליד הבית אני רואה שסולר עולה 8.65 לעומת בנזין 6.85, אז בנסועה שלי אין יתרון לדיזל, השאלה האם יש יתרונות אחרים לדיזל חוץ מהצריכה דלק, האם המנוע הדיזל יחזיק יותר זמן? מבחינת תחזוקה יש הבדל?

אין לי עמידה בפפקים אבל נסיעה בתוך הכפר באזור הררי ונסיעות בין עירוניות לרוב בסופש, בנזין או סולר יתאים יותר לסוג נסועה זו?

עריכה אחרונה על ידי whiterider
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פערי המחיר בסולר בין תחנות גדולים משמעותית משל בנזין.

יש תחנות שמוכרות ב 7.20. 

אז במנועי דיזל צריכים להיות יותר זהירים בבדיקת התחנה.

אני לא בקיא בתחזוקה. אבל בהחלט מנועי דיזל מחזיקים יותר ק"מ מבנזין. לפחות בהכללה כללית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 שעות, whiterider כתב:

האם אחריות 5 שנים תופסת לכל הבעלים או שיש התניות למניהם?

יש לכל הרכבים למיטב ידיעתי 5 שנות אחריות.

הדיזל 130 כ״ס וכ-30 קג״מ לעומת הטורבו בנזין 1.6 שהוא 180 כ״ס וכ-25 קג״מ. לא היו לי בעיות לנסוע עם רכב מלא אנשים וציוד גם בעליות מסדום, אבל המנוע צמא במאמץ.

בדיזל יש מיכל אוראה שצריך למלא מדי פעם, ואני מניח שעלות הטיפולים יקרה יותר. בנוסעה שלך אני בספק רב שהדיזל שווה את ההפרש ... אבל אני לא יודע מה צריכת הדלק של הדיזל -תיכנס לקבוצה בפייסבוק אולי יענו לך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 19 שעות, G. P. Magnus כתב:

ש לכל הרכבים למיטב ידיעתי 5 שנות אחריות

בתאריך 24.9.2023 בשעה 20:39, whiterider כתב:

האם אחריות 5 שנים תופסת לכל הבעלים או שיש התניות למניהם

בתאריך 23.9.2023 בשעה 00:23, G. P. Magnus כתב:

יש חמש שנות אחריות על הרכב ומכיוון שהשנתון הראשון היה 2019, כל הרכבים עדיין באחריות ....

בהנחה וזה ידיים פרטיות ויש היסטוריית טיפולים מסודרת.

אם הרכב היה ליסינג/השכרה האחריות 3 שנים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...