Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

C5 Aircross הוא אמין?

whiterider

פוסטים מומלצים

נוסע באופן קבוע מצפון תל אביב לכפר סבא א.ת. מהירות קבועה של 110 קמ"ש רק בכביש מהיר,שמונת ההילוכים מביאים את מנוע הדיזל האמין והשקט לסל"ד של 1800,בלאי מזערי עם צריכת דלק של 16.1 ק"מ/ליטר,תמיד לא סבלתי את הצרפתיות,אבל זה ליגה אחרת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היה בבעלותי שנת 2019 דיזל שנרכשה מליסינג , סביב ה90 אלף קילומטר התחילו רעשים מהמנוע. הרכב היה תחת אחריות שלהם עדיין , והם החליפו לי מנוע . בקבוצה שלהם בפייסבוק תוכל לראות שיש איזה בעיה של שרשרת קמשפט בתוך המנוע שעלולה להישבר ולהרוס אותו , ויש גם קיט משופר מ7 ל8 ממ של אותה שרשרת עלות החלפה שלה לא זולה לפי מה שהבנתי 

לפי דעתי הנוחות של הרכב מעולה נסיעה טובה מאוד חסכוני יחסית 15:1 בערך משולב  אך לא הייתי קונה אותו שוב לפחות לא בדיזל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 22.9.2023 בשעה 10:16, G. P. Magnus כתב:

כמה פ׳גו וסיטרואן הם החזיקו ביניהם? סטיגמות הן לא עובדות. גם לא ברור לי איך אתה יכול לדעת מעיון במחירון שמישהו מוכר במחיר מתחת למחירון ... אם אתה רוצה עובדות, בבקשה:

1. לי יש איירקרוס בן שלוש שרכשתי חדש. בנזין טורבו 180 כ״ס ברמת הגימור הגבוהה. זאת האחות (היפה והנוחה) של ה-3008.

2. למעט החלפת מדחס מזגן (בעיה שהתגלתה בדגם והוחלפה ללא עלות במסגרת טיפול שנתי), היו לי רק טיפולים שנתיים.

3. הרכב הכי הכי נוח שיש כיום על הכביש מתחת ל-200 אלף ש״ח חדש וזאת אפילו לא תחרות.

4. חסרונות - צריכת דלק לא טובה בעיר (סביבות 1 ל-9 אבל אני ממש בלב המרכז עם נסיעות קצרות). מחוץ לעיר סביבות 1-14. שמשה קדמית לא חוסמת מספיק שמש לטעמי והדשבורד מתחמם.

5. לא ניסיתי למכור את הרכב אבל לא שמעתי מאף אחד שהחזיק שהיו לו בעיות מיוחדות למכור, ולי אישית יש כבר תור של אנשים שרוצים לרכוש אותה כאשר אחליט למכור, אז אני לא יותר מדי דואג. הערך של כמעט כל רכב יורד עם הזמן - אם תחזיק את הרכב תקופה סבירה הפחת הזה יהיה קטן יחסית להנאה מהרכב והנוחות שבה תיסע.

בהצלחה!

עברו עוד 20 חודש לערך מאז שפרסמתי את ההודעה הנ״ל לגבי בנזין שיין פק שעלתה על הכביש בשלהי 2020. כיום הרכב שלי כבר מעל 4.5 שנים אז אעדכן:

1. למעט טיפול שנתי, החלפת מצבר אחרי יותר מ-4 שנים והחלפת שני צמיגים, שום בעיה או תקלה.

2. צריכת הדלק כיום כוללת פחות נסיעות ממש קצרות והמתנה עם מנוע דולק, וצריכת הדלק כיום היא בין 1-10 ל-1-11.5. מחוץ לעיר לא השתנה מהותית.

3. הרכב עדיין נוח בפער משמעותי - הכסאות ממשיכים להחזיק את הגוף יפה מאוד (ואני רחוק מלהיות צנום) ואני לא חש שיש ״הזדקנות״ של הרכב - אחרי ניקוי יסודי הוא עדיין נראה כמו ביום שאספתי אותו מהסוכנות.
4. הנסיעה שלי נמוכה (סביבות 7,000 ק״מ בשנה) ולכן יתכן שהכל אצלי סבבה (אם כי אני מטפל ברכב כמו שעון ולא חוסך ממנו דבר), אבל לא התרשמתי /שמעתי בפורום של האיירקרוס בפייסבוק שאנשים שנסעו 15 או 20 אלף בשנה בבנזין חוו תקלות כלשהן.

אוסיף ואומר שהחלק הכי ״קשה״ הוא שסטלנטיס החליטו להתייחס לסיטרואן בתור ״הילד העני״ של הקונצרן, והם יחד עם לובינסקי הורגים את המותג. פיג׳ו בראש ואחריה אופל ובסוף סיטרואן. כיום חברות הליסינג וההשכרה (כגון אופיס) שרכשו 3008 מפרסמים רכבים שנתון מעל שלי למכירה ב-80 אלף (למרות שזה דגם בסיסי עם מנוע ה-1.2 הבעייתי מאוד), אובדן הערך (הלכאורי) עצום. גם כאמור אין לאין להשתדרג לדגם חדש יותר כי לובינסקי הפסיקו להביא את המנוע 1.6 טורבו בנזין ב-2021 או 2022 ובגרסה החדשה יש חשמל או מנוע 1.2 ליטר חדש ולא פחות בעייתי בפוטנציאל.

אבל לרוכש פוטנציאלי זאת סיטואציה מאוד נוחה - לרכוש רכב בן 4-5 עם ק״מ סביר בפחות ממחצית עלותו המקורית זה שוס  שלא לדבר על חווית ונוחות הנסיעה.

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...