Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוללת לפטופ נפוחה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מחשב נייד שמחובר קבוע למטען, מסך עכבר ומקלדת (הפכתי אותו למחשב נייח...)
הרבה זמן לא השתמשתי בו, הסתכלתי עכשיו והקייס נפוח כנראה מהסוללה, ברמה כזאת שהפד של העכבר פשוט יצא מהמקום. מה עושים עם זה?

ברמת העיקרון אני חושב שהגיע הזמן להפרד מהמחשב הזה. מצד שני אני הייתי רוצה לגבות את כל החומרים החשובים שיש עליו.

20230917_170931.jpg

פורסם

להבנתי סוללה במצב כזה עלולה להתלקח מתישהו, כשהיא מחוברת לטעינה. 

בשביל לגבות את החומר אפשר לפרק את המחשב, להוציא את הדיסק ולהוציא ממנו את הנתונים למחשב אחר. בשביל לגבות למחשב נייד תצטרך מתאם ל-USB, תלוי בסוג התקן האחסון שהוצאת (sata/m.2 ssd/m.2 nvme). אם יש לך מחשב שולחני אז אולי תוכל להוסיף את הדיסק מהנייד לשולחני, בהנחה שיש על לוח האם חיבור פנוי ומתאים.

• רעיון טוב! 3

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

כרגע התחלתי בתהליך העתקה של כל החומרים להארד דיסק חיצוני שיש ברשותי. נראה לי שפשוט אפרק את הסוללה ואשאיר את המחשב מחובר לחשמל בלעדיה

• רעיון טוב! 2
פורסם

אכן, עשיתי את זה שנים בתקופת התפרנות...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, EliC25 כתב:

כרגע התחלתי בתהליך העתקה של כל החומרים להארד דיסק חיצוני שיש ברשותי. נראה לי שפשוט אפרק את הסוללה ואשאיר את המחשב מחובר לחשמל בלעדיה

אתה יכול גם לקנות חלופית מאליאקספרס, קניתי אחת כזו ללנובו ישן שהיא גם גדולה יותר מהמקורית וגם מחזיקה לי בינתיים שנתיים+

עריכה אחרונה על ידי MZN
פורסם

מצטרף להמלצה - סוללה מקורית של לנובו נפחה נשמתה אחרי 2.5 שנים, הוחלפה בסינית מעליאקספרס שהחזיקה שנתיים וכעת עם סוללה בת חצי שנה מאותו מוצא. סיפור של 150-200 ₪.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תפרק את הסוללה פשוט. אמור להיות די פשוט, בדרך כלל זה כמה ברגים וניתוק של כבל.

או שתקנה אחת אחרת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

והואיל והסוללה המקורית כבר התנפחה וקשה לדעת מה זז בתוך המכשיר ולאן והואיל והמחשב מחובר קבוע והואיל היותו ישן, חבל על כל השקעה בסוללה חלופית.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם צריך אפשרות לעבודה ללא מקור מתחתתחיל עם לפרק את הישנה. אם חודש הכל עובד כמו שצריך תזמין חלופית ואם לא אז למיחזורית.

אם לא צריך עבודה ללא מקור מתח אז לעצור אחרי פירוק הסוללה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תזהר רק כשאתה מפרק את הסוללה. גם מבחינת זה שהיא תתפרק וגם מבחינת נזק למחשב מהלחץ (תלוי בעיצוב - כנראה אין שום רכיב חוץ מהTrack pad באיזור הזה - אבל גם מבחינת לחץ על הלוח אם ושאר הרכיבים).

את הסוללה במקרה הזה - תמסור למקום שממחזר / אוסף סוללות בבקשה. אפילו אם היא סוללה רגילה ולא ליתיום.

מה שבטוח - לא הייתי משאיר את המחשב במצב הזה אפילו חצי דקה מחובר לחשמל (וכנראה גם לא בתוך הבית) ומטפל בזה מיידית.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כן, ניתקתי מהחשמל כרגע. ויש מספיק נקודות למחזור סוללות, זה כמובן יגיע לשם

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 22 שעות, MZN כתב:

אתה יכול גם לקנות חלופית מאליאקספרס, קניתי אחת כזו ללנובו ישן שהיא גם גדולה יותר מהמקורית וגם מחזיקה לי בינתיים שנתיים+

לפני 22 שעות, sperial כתב:

הוחלפה בסינית מעליאקספרס שהחזיקה שנתיים וכעת עם סוללה בת חצי שנה מאותו מוצא. סיפור של 150-200 ₪.

בלי שמות יצרני הסוללות, ההודעות שלכם לא תורמות דבר מהותי לקוראים.

פורסם
לפני 51 דקות, mcaspi כתב:

בלי שמות יצרני הסוללות, ההודעות שלכם לא תורמות דבר מהותי לקוראים.

א. אין לי מושג לאיזה יצרן שייך המחשב.

ב. באליאקספרס נהוג להמציא שמות של יצרנים כל שני וחמישי, פרט לכמה יצרנים גדולים בתחומים מסויימים. יותר חשוב להתסכל על ביקורות וגודל החנות המוכרת.

ג. עדיף לתרום קצת מאשר לא לתרום בכלל (?). משמע יכלת לבקש המלצה ליצרן / סוללה ספציפית והיית מקבל. בחרת להאשים את המגיבים - לא בדיוק תרומה גדולה.

פורסם

אצל עלי יש אין ספור מותגי סוללות, אבל לך תדע מה ההבדל בין צ'ינג צ'ונג לצ'ונג צ'ינג. 

אגב גם לשואב אבק דייסון הזמנתי מאותו מקור ובינתיים (כחצי שנה) הכל תקין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...