Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כבר בהשוואות לסדרת הרכבים של סיטרואן עסקינן, לג'יי לנו יש 2 מעניינות, אחת מהן היא הSM ואפשר להקשיב לו במשך שעות מדבר על הרכב. מאוד מרתק.

https://www.youtube.com/watch?v=6QH6q3C_W3k

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל מי שרוצה לחיות בשלום עם צרפתיה צריך להבין דבר אחד.

אתה לא מתקן תקלה.

אתה מתקל תקנה!

כשזה תקול, זה תקין! נוסעים עם זה ככה... מה שזה לא יהיה.

אין בלמים? פיצ'ר

אין מיתלים? בונוס בהתנהגות

אין היגוי? למה זה טוב?

ככה קל לחייך.

• מצחיק 9

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אין שום בעיות חשמל, זה משחק רולטה. כל פעם הפתעה חדשה שלא ישעמם חס ובאגט.

ומה מסתתר מאחורי התנעה מספר 3?

חיישןןןן חמצצצאאאאאאן

• מצחיק 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

האמת שלמרבה ההפתעה לא זכורות לי בעיות חשמל בBX, כן פלסטיקה שמתפרקת בקלות...

בוא נראה מה ילד יום.

פורסם

רכב מגניב ומעניין מאוד, הייתה תקופה שרציתי מאוד אחד כזה...

יש לציין שהיבוא של BX לארץ החל ב 1985, שני השנתונים הראשונים בארץ 1985 ו 1986 היו לפני מתיחת פנים עם עוד יותר מוזרות ויחוד, כמו לוח שעונים סיטרואני טיפוסי ואם אני לא טועה מנועים מאותה סדרה שהגיר נמצא באותו קרטר על המנוע.

המאסה הגדולה הייתה של דגם אחרי מתיחת פנים 1987. פרסום נכון, מחיר נכון,  איבזור וביצועים טובים מאוד, גיר אוטומטי 4 הילוכים שהיה אז דבר נדיר במשפחתיות - והתוצאה מקום ראשון בטבלת מכירות, לפני סובארו לאונה, לא זוכר אם זה היה במודל 1987 או 1988.

אותו בורג שהיה נגזר בגיר אוטומטי ZF גרם להחלפות סדרתיות של  תיבת ההילוכים באחריות כבר בשנה הראשונה, הוחלפו מאות תיבות.

הבורג שופר והיקף הבעיות הצטמצם אבל התדמית כבר נפגעה. מודל 1989 - ירידה משמעותית במכירות וצאז ירידה נוספת בכל שנה עד סיום שיווק הדגם ב 1993.

אגב היו גם מוניות BX19D.

כמו שנכתב מקודם, המערכת ההידרופנוומטית הייתה גדולה על המוסכים הישראליים, כשהמכוניות התחילו להתיישן הביקוש ביד שניה היה אפסי והמחירון נמוך מאוד.

בתחילת שנות ה 2000, BX תפסה את המקום ראשון מבחינת כמות יחידות שננטשו בחניות ובחצרות במצב חיצוני מצויין, חלקן נראו ממש יפה כמעט כמו חדשות אבל הבעלים הגיעו לשאלה הקלאסית "למה שאני אשקיע בתיקון יותר מחצי מערך הרכב?"  כמעט אף אחד לא השקיע.

אפשר היה לקבל אז BX במצב חיצוני מצויין עם ק"מ נמוך וכמובן עם תקלות בהידראווליקה, בכלום כסף או תמורת פינוי החניה. אבל אף אחד לא רצה. 

• אהבתי 1

פורסם

כרגיל, דברי טעם.

ב88 הייתה השנה הכי חזקה.

לוח השעונים אכן היה עתידני ומיוחד בדומה לcx. את הפאנל של איזו דלת פתוחה (כולל מכסה מנוע) העבירו לקונסולה המרכזית.

מנוע וגיר ביחד קיים אצלי ב204, מספיק לי.

7d48a5d926ef324619bae9c83ea8560e.jpg

• אהבתי 1
פורסם
לפני 12 שעות, EliC25 כתב:

הבומבה זה החלק הכי פחות בעייתי במערכת. למעשה, רוב החלקים לא מורכבים או בעייתיים, פשוט צריך להחליף ולפרק קצת יותר דברים בדרך. הקונגקטור והמשאבת לחץ אלו הדברים אולי הכי מורכבים, וגם אותם אפשר לשפץ בסוף עם כלים די מינימליים.

הבומבה מתפרקת כמו פילטר שמן, ועולה 150 שקל. 

כמו שאתה מבין בעצמך, לא מדובר בדיזסטר כמו שנהוג לחשוב. בניגוד למכוניות החדשות, כאן באמת הכל זה ברגים ואטמים.

השילוב של המכונאי הישראלי המצוי עם מערכת כזו - זה הדיזסטר בכל הסיפור.

בסופו של דבר, זוג ידיים טובים וקצת סבלנות - ויש לך יופי של אוטו (אם תמצא קסנטיה מהאחרונות, אז בכלל).

איציק

• אהבתי 3

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

3 כאלו היו לאבא ז"ל המזוכיסט. נהגתי וגם תיקנתי (אבא ז"ל היה מכונאי).
RS (הדגם הפשוט ללא חישמול וללא מזגן) 87' 
TRS 88 (הדגם המפואר).

על קצה המזלג: מלא נזילות הידראוליות. פלסטיקה זוועתית. מנוע חלש מתחת ל 3000 סל"ד.

צריכת דלק של אמריקאית V6. מזגן שצריך תיקון כל קיץ בגלל שסתום התפשטות שדולף.

צריך להיות בלרינה על מנת להחליף אותו. נמצא מעל דוושת התאוצה.
גיר של ZF אשפה אמיתית, גם מבחינת תפקוד וגם מבחינת אמינות.

ניכר שהרכב תוכנן להיות ידני והלבישו עליו את הגיר הזה. במסגרת ההתאמה לאוטומט

התקינו מאייד גדול של וובר במקום הסולקס הקטן בידניות, מה שגרם לתצרוכת דלק הזוועתית.

אבא היה מסתכל תמיד מתחת לאוטו משוכנע שדולף לו דלק...

הידניות יותר טובות בפער . גם הרבה יותר חסכוניות וגם נוסעות הרבה יותר טוב.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 10 דקות, yd b-4 כתב:

נראה לי תפור עליך לשמר איזו C5 אם בכלל יש עדיין במצב נסיעה.

האמת לא מתחבר אליהן במיוחד. יותר ל406 שהיא יצירת אומנות, במיוחד הקופה.

לפני 12 דקות, teyal כתב:

3 כאלו היו לאבא ז"ל המזוכיסט. נהגתי וגם תיקנתי (אבא ז"ל היה מכונאי).
RS (הדגם הפשוט ללא חישמול וללא מזגן) 87' 
TRS 88 (הדגם המפואר).

על קצה המזלג: מלא נזילות הידראוליות. פלסטיקה זוועתית. מנוע חלש מתחת ל 3000 סל"ד.

צריכת דלק של אמריקאית V6. מזגן שצריך תיקון כל קיץ בגלל שסתום התפשטות שדולף.

צריך להיות בלרינה על מנת להחליף אותו. נמצא מעל דוושת התאוצה.
גיר של ZF אשפה אמיתית, גם מבחינת תפקוד וגם מבחינת אמינות.

ניכר שהרכב תוכנן להיות ידני והלבישו עליו את הגיר הזה. במסגרת ההתאמה לאוטומט

התקינו מאייד גדול של וובר במקום הסולקס הקטן בידניות, מה שגרם לתצרוכת דלק הזוועתית.

אבא היה מסתכל תמיד מתחת לאוטו משוכנע שדולף לו דלק...

הידניות יותר טובות בפער . גם הרבה יותר חסכוניות וגם נוסעות הרבה יותר טוב.

שמח לשמוע על חוויות ממקור ראשון.

אכן המערכת ההידראולית גורמת לכל כך הרבה סרבול בתא המנוע, כך נראה מנוע ספייר שיש לי בצד. שים לב כמה בלגן מסביב.

המנוע של הGTI גם כן לא חסכוני ברמה הזויה. הרי מדובר במנוע 1600 הזרקה על סך הכל טון וגיר ידני, צריכת הדלק סביב 1 ל8. כנראה מערכות ההזרקה בשנים האלו על הפנים.

IMG-20230902-WA0033.jpeg

פורסם

עם ה 406 (דור-2) ישעמם לך, זה מתקלקל פחות מסובארו לאונה אבל הכי קרוב לנוחות של C5 עם עיצוב פגז (חלום שלי היה לאחת כזו 2.0HDI אוטומטית - אבל זה כבר לא יקרה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שגרתי בקריות. היה לי שכן שקנה BX GTI מנוע 1900 ידנית שנת 89 או 90. סבל מהבומבות. עד שמכר אותה.

הוא כולכך סבל מזה. ששלך אותי למוסך. לא שזה עזר.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

לא ברור לי מה יש לסבול מבומבות. זה כמו שעוד 20 שנה כשאנשים לא ידעו מה זה רכה בנזין, מישהו יספר לך שפעם חבר שלו אכל מרורים עם הפילטר שמן של ה307 שלו. (ככה בדיוק זה נשמע בעיניי, בתור מי שמכיר את המערכת. ופירטתי על כך בתגובות קודמות)

לפני 53 דקות, איציק נ. כתב:

עם ה 406 (דור-2) ישעמם לך, זה מתקלקל פחות מסובארו לאונה אבל הכי קרוב לנוחות של C5 עם עיצוב פגז (חלום שלי היה לאחת כזו 2.0HDI אוטומטית - אבל זה כבר לא יקרה).

איציק

יש לי מספיק עם מה להתעסק. אם הרכב יפה והנהיגה בו טובה, זה מספיק לי כדי לא להשתעמם...

• תוכן חדש...