Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכבת הקלה הגיעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 183
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מסכים, זה קצת התמסמס. רוב הנוסעים בסדר ומכירים את הסיסמה אבל מספיק 10 אחוז שמנסים בכוח להידחף פנימה והכול נדפק. בשביל הקארמה, כל מיני נדחפים כבר הספיקו לדפוק את הברך על האופניים המתקפלים שלי 😇

• מצחיק 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

עמדתי מאחורי הנהג 

בתחתית הרכבת מאיצה ל72 קמ"ש לעומת 40 ומטה מעל

זו כנראה גם הסיבה לרעש החריג

עריכה אחרונה על ידי YULI1
פורסם

וגם ההד. התופעה מוכרת בכל תחתית.

אני מקווה שלפחות ממזגים את התחנות והקרונות, כי באירופה רוב הרכבות מסריחות. השילוב של מקלחות צרפתיות והעדר מיזוג קטלני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, Mortician כתב:

אני עובד במידטאון ויש תחנה של הרכבת הקלה ממש בכניסה לבניין. אני שוקל ברצינות במקום לנסוע עם הרכב עד תל אביב להגיע לבת-ים קוממיות, לחנות שם ולעלות על הרכבת הקלה. יש מצב שזה יחסוך לי איזה 30-40 דקות של עמידה בפקקים בכניסה לתל אביב. אבדוק ביום רביעי הקרוב או שבוע הבא ואעדכן. 

אל תפתח ציפיות, ממה שאני קראתי, יש פאקים ברכבת ויקח זמן עד שיתקנו אותם. חבלי לידה וכו'. 

שמעתי נסיעה דומה לשלך בערך 45 דקות.

לפני 5 שעות, itsik170 כתב:

הקו עובר סמוך לסבידור והשלום, אף אחד לא חשב לעשות מעבר קל ומהיר יותר מרציפי הרכבת הקלה לרכבת ישראל או למסוף 2000?

זה בעיה שאין חשיבה קדימה. עקרונית כבר היתה אמורה להיות תחנה מרכזית חדשה חדשה (טרמינל חדש במקום התחנה המרכזית החדשה) או בסבידור או בצומת חולון. אז הקישוריות הזו היתה אמורה להיפתר בצורה של פרויקט ספציפי או שיבנו את הטרמינל החדש שמה. בנתיים זה תקוע כי ישראל.

לפני 4 שעות, Cherniy Bumer כתב:

אני זוכר שהסלוגן היה במשך תקופה "קודם יוצאים, אחר כך נכנסים"

ובשנים האחרונות זה הוחלף ל"כשעולים, לא שוכחים לתקף"(משהו כזה)

לדעתי צריך להחזיר את הקמפיין הקודם, החינוך לא הושרש

החינוך לא הושרש אצל המרכזניקים..

:D

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 3 שעות, DareDevil כתב:

זה בעיה שאין חשיבה קדימה. עקרונית כבר היתה אמורה להיות תחנה מרכזית חדשה חדשה (טרמינל חדש במקום התחנה המרכזית החדשה) או בסבידור או בצומת חולון. אז הקישוריות הזו היתה אמורה להיפתר בצורה של פרויקט ספציפי או שיבנו את הטרמינל החדש שמה. בנתיים זה תקוע כי ישראל.

משפט ששמעתי מפי ישראלי אחר - "בישראל מתכננים לכל היותר 5 שנים קדימה ובונים 20".

אבל צחוק בצד, עבור מי שגר/עובד בסמוך לקו האדום (ואם התוואי הרלוונטי הוא התת קרקעי בלבד, אז בכלל) מדובר בברכה, Nonetheless. עם שבת, בלי שבת, עם זה שהתדירות היום נעה בין 10-17 דקות בין הרכבות (רחוק מנתוני ה-3.5 וה-6 דקות שנזרקו בתשקורת), ברגע שהקווים הנוספים יתווספו לתזמורת, יהיה פה הרבה יותר נסבל עבור צרכני התח"צ.

פורסם
בתאריך 19.8.2023 בשעה 21:29, Ragnar כתב:

התמחור לדעתי גבוה מדי. קטונתי בעלויות תפעול וכו', אבל תחב"צ צריכה להיות זולה באופן כללי

התחב"צ בישראל לא יקרה. כולל מוניות.

בודאי בהשוואה ליוקר המחיה כאן.

אחד הדברים הבודדים שלא יקרים כאן...

פורסם
לפני 16 שעות, sperial כתב:

וגם ההד. התופעה מוכרת בכל תחתית.

אני מקווה שלפחות ממזגים את התחנות והקרונות, כי באירופה רוב הרכבות מסריחות. השילוב של מקלחות צרפתיות והעדר מיזוג קטלני.

ממזגים. כמו שכתבתי היתרון בלעשות דברים באיחור של 20 שנים זה שאתה לפחות נהנה מהטכנולוגיה. זה באמת מוצר מוצלח שיילך ויתפתח עוד. טוב שקרה ומאחל שיקרו עוד כמה שיותר מהר. 

חסרונות יש ויהיו תמיד, מאמין שהרוב ייפתר. 

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

תראה, קרוניות הרכבלית בחיפה לא ממוזגים. מצד שני, סביר שמה שתלוי בגובה כזה זוכה לפחות לאיזה בריזה מרעננת. אבל האמת היא שעדיין לא טעמתי את הכלי הזה (אין לי מה לחפש על הקו). 

ואני עדיין תחת הרושם של המטרו הפריזאי הצפוף והמסריח. ודריש הזכיר לי את זה של ברצלונה, שהיה על סף אי שמישות בגלל בתי השחי. 

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב נו רכבלית ורכבת זה שני מוצרים שונים מאוד בנפח התנועה שהם מעבירים ובמטרה. לא אותו מוצר ולא בטוח שלמזג את שניהם יש אותו יחס עלות תועלת. באירופה אכן החום בלתי נסבל והסירחון מזעזע. בארץ זה לא היה עובר והיו משמעותית פחות משתמשים בה. אז שווה למזג אותה. 

כרגע יש רק תוואי אחד. בעתיד הקרוב יהיו עוד שניים ובעתיד הרחוק יהיו עוד 3 קווי מטרו שיחברו את כל אזור השרון וגוש דן. זה די מטורף גם שעשו את זה מתחת לעיר פעילה שחיה ועובדת וכל הכבוד להם. למרות כל הכיף בלרדת על בטמטום של מקבלי ההחלטות בסוף יצאה כאן אחלה רכבת, לפחות בחלק התחתי שלה. את העילי לא דגמתי ומקווה שלא אצטרך לדגום כי אז זה אומר שאני אהיה בפתח תקווה :(

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

לא טענתי שמדובר במוצר דומה, רק ציינתי שבאמצעי תחב"צ חדש כמעט לגמרי אין מיזוג. 

אין לי ספק שבניית הרק"ל כעל קרקעי נעשתה טעות, אבל יש עניין של עלויות ולאוצר היתה השפעה מכרעת על ההחלטות. אם מדברים על חיפה - גם כאן היה מדובר בתחילה על רק"ל ובסופו של דבר הוחלט להקים BRT שככל הנראה יספק את הדרישה משך לא מעט שנים עם הקמה הרבה יותר מהירה ובעלויות הרבה יותר קטנות. אבל, שוב, מטרופולין חיפה אינו גוש דן, ובהתאם לכך הצרכים שונים.

בינתיים נבנית מטרונית גם באיזור עכו, אבל עדיין לא הצלחתי להבין מה היא תחבר למה, כי כל העבודות שאני רואה מתחילות בצומת 4/8510 ולא את החיבור דרומה, לכיוון הקריות. מה שאני מבין הוא שהכוונה להתחבר לקריות, אז בעכו העבודות נראות מתקדמות, על כביש 4 אין אפילו סימן לצבע כתום של עבודות בדרך.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

אצלנו הנחה של 50% מגיל פרישה וחינם מגיל 75.

אצלנו גיל פרישה גבוה יותר מאשר ברוב מדינות אירופה - סה"כ הגיוני לאור תוחלת החיים המתארכת (אם כי אני חושש שמהפיכת לוין-רוטמן תתבטא גם בקיצור תוחלת החיים, שבה ישראל נמצאת כיום במקום גבוה מאוד. לא יהיה כסף לבריאות).

אגב, אם דיברנו (לא זוכר באיזה שרשור) על עידוד ילודה באירופה, הרי שאחד הביטויים הוא הטבות למשפחות בתחב"צ.

פורסם
לפני 30 דקות, ניקו פ. כתב:

ובעתיד הרחוק יהיו עוד 3 קווי מטרו

עד שזה יבנה... התחבורה תסתמך על רחפנים שמבוססים על אנרגיה סולארית
ואז לא יהיה באמת מי שיסע ברכבות

• תוכן חדש...