Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ברקסים גמורים אבל כן עוברים טסט הגיוני?

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Moshe c,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

לאח שלי יש שברולט קרוז

והוא לא מקפיד לעשות טיפולים

טיפול 15,000 אחרון שלו היה לפני שנתיים וחצי.

הלכתי למוסך מורשה של שברולט והיה נזק לא קטן

השאלה שלי:

הוא טען שהברקסים גמורים (רפידות)

קדמי ואחורי

אבל הרכב כן עבר טסט לפני כ 3 חודשים

אני יודע שהרכב לא עבר איזשהו טיפול בברקסים בשנתיים האלו

אך איך זה הגיוני שהברקסים "גמורים" אבל הרכב כן עבר טסט?

• פיתרון
פורסם

בדיקת בלמים במוסך לא זהה לבדיקה במבחן רישוי. 

מוסך בודק עובי רפידות ואת מצב הצלחות, במבחן רישוי בודקים כושר בלימה. 

לא צירפת תמונות של הרפידות אבל אני מניח שנישאר מספיק חומר על הרפידה שאיפשרו בלימה תקינה מספיק למבחן רישוי. 

זה לא אומר שהרפידות לא דרושות החלפה וזה לא אומר שהן כן דרושות החלפה משום שבמוסכים לעיתים נוטים להחליף גם אם אין צורך מיידי מתוך הנחה שעד לטיפול הבא הן ידרשו החלפה והלקוח לא יגיע במיוחד כדי להחליף לפני הטיפול הבא. 

פורסם
לפני שעה, Moshe c כתב:

בדיקת בלמים במוסך לא זהה לבדיקה במבחן רישוי. 

מוסך בודק עובי רפידות ואת מצב הצלחות, במבחן רישוי בודקים כושר בלימה. 

לא צירפת תמונות של הרפידות אבל אני מניח שנישאר מספיק חומר על הרפידה שאיפשרו בלימה תקינה מספיק למבחן רישוי. 

זה לא אומר שהרפידות לא דרושות החלפה וזה לא אומר שהן כן דרושות החלפה משום שבמוסכים לעיתים נוטים להחליף גם אם אין צורך מיידי מתוך הנחה שעד לטיפול הבא הן ידרשו החלפה והלקוח לא יגיע במיוחד כדי להחליף לפני הטיפול הבא. 

לגבי הרפידות הן כן היו ישנות בוודאות מכיוון שהן לא הוחלפו בשנתיים וחצי האלו (לפחות)

האמת שכחתי לבקש ממנו שיראה לי את הישנות אבל אני עדיין מעריך שהיה בלאי (לפי איך שהוא אמר הן גמורות אבל אולי היה לו אינטרס שאני אחליף :) )

פורסם

מכון טסטים הוא לא ערובה שהאוטו תקין.

הדבר היחיד שאתה יכול להיות בטוח בו כשעברת טסט זה ששילמת את האגרה.

ראיתי כבר זוועות של מכוניות שעברו טסט אבל לא היו תקינות או בטוחות לנהיגה.

בנוסף ב-3 חודשים אפשר להגיע ממצב שהרפידות תקינות למצב שהן שחוקות.
בקש מהמכונאי שיראה לך את הרפידות שהוא מפרק מהרכב ותשווה לחדשות. אם הישנות הן שליש מחדשות (והמחמירים אומרים פחות מחצי) תחליף וסע לשלום ובבטיחות.

פורסם

ברקסים מחליפים כשצריך, לא כשחושבים שצריך או כשעבר "מלא זמן מהטיפול"

מורידים גלגל ובודקים עובי רפידה - בחלק מהרכבים אפשר גם לראות עם פנס בלי לפרק. (מומלץ בכל זאת לפרק כדי לראות רפידה פנימית)

אם העובי נמוך מחליפים אם לא סע לשלום.

אגב, ברוב הרכבים יש פחית מתכת שעושה רעש מחריד כשהגעת לסוף הרפידה או חיישן שמדליק התראה בלוח שעונים.

STI 2004

פורסם

גם ״ברזל על ברזל״ יוכל לצלוח את מבחן הבלימה ע״ג מד-הבלם.

בוחן אשר מגדיל ראש ינסה לזהות את עובי הרפידה גם ללא פרוק גלגל(יוצא לי לפסול לפחות 5 רכבים בשבוע בצורה זו).

• אהבתי 1

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם (נערך)
לפני 1 דקה, kompy כתב:

גם ״ברזל על ברזל״ יוכל לצלוח את מבחן הבלימה ע״ג מד-הבלם.

בוחן אשר מגדיל ראש ינסה לזהות את עובי הרפידה גם ללא פרוק גלגל(יוצא לי לפסול לפחות 5 רכבים בשבוע בצורה זו).

בוחן בבור שיושב מהצד הפנימי של הגלגל אמור לראות בלי בעיה עובי רפידה - אבל הכי כדאי לפרק גלגל

עריכה אחרונה על ידי mh53

STI 2004

פורסם

שאלה שמסקרנת אותי בנושא מוסך מורשה באופן כללי

האם מוסך מורשה לרוב הם יותר "אמינים" מאשר מוסך רגיל?

אם לצורך העניין הם אמרו לי שהברקסים גמורים או נניח שכל השמן שחור/גמור

האם זה באמת נכון?

כי ידוע שיש מוסכים שמרמים/מגזימים במצב

אבל השאלה שלי אם עצם זה שזה מוסך מורשה הם יהיו יותר אמינים ולרוב אם באמת מצאו בעיה אז היא באמת קיימת וגם החומרת מצב היא כפי שהם טוענים

פורסם
לפני כשעה, lior00 כתב:

שאלה שמסקרנת אותי בנושא מוסך מורשה באופן כללי

האם מוסך מורשה לרוב הם יותר "אמינים" מאשר מוסך רגיל?

אם לצורך העניין הם אמרו לי שהברקסים גמורים או נניח שכל השמן שחור/גמור

האם זה באמת נכון?

כי ידוע שיש מוסכים שמרמים/מגזימים במצב

אבל השאלה שלי אם עצם זה שזה מוסך מורשה הם יהיו יותר אמינים ולרוב אם באמת מצאו בעיה אז היא באמת קיימת וגם החומרת מצב היא כפי שהם טוענים

יש מקרים שבגלל הסכמים של המורשים עם היבואן, הם מחוייבים לרכוש כמות מסויימת של רפידות, יותר מה שצריכים הלקוחות, ואז את הבעיה הזאת הם מגלגלים ללקוח.

לגבי נוזל הבלמים, אתה צריך לדעת מתי הוחלף לאחרונה ומרווח הטיפולים ווודא שלא חרגת. לפי הצבע בלבד אי אפשר לדעת וצריך לבדוק את אחוז המים בנוזל, אך אם הגיע הזמן, תחליף.

כמו כן, אם מחליפים, לוודא מראש שהם מבצעים החלפה מלאה ומנקזים את כל הקווים ולא רק מחליפים קצת נוזל במיכל, כי זה שטות שלא עושה כלום.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 13 שעות, Coro כתב:

יש מקרים שבגלל הסכמים של המורשים עם היבואן, הם מחוייבים לרכוש כמות מסויימת של רפידות, יותר מה שצריכים הלקוחות, ואז את הבעיה הזאת הם מגלגלים ללקוח.

לגבי נוזל הבלמים, אתה צריך לדעת מתי הוחלף לאחרונה ומרווח הטיפולים ווודא שלא חרגת. לפי הצבע בלבד אי אפשר לדעת וצריך לבדוק את אחוז המים בנוזל, אך אם הגיע הזמן, תחליף.

כמו כן, אם מחליפים, לוודא מראש שהם מבצעים החלפה מלאה ומנקזים את כל הקווים ולא רק מחליפים קצת נוזל במיכל, כי זה שטות שלא עושה כלום.

כן הוא אמר לי שאת הנוזל בלמים הוא ניקז  הכל טען שגם יצא הרבה ג'יפה

כי באמת הרכב לא היה מטופל

לפני 13 שעות, yairw כתב:

לא החלפתם שמן ברכב שנתיים וחצי?

לצערי הרב יש סיכוי גדול שכן.

הרכב של אח שלי והוא לא ממש מתחזק 

ותבין

אני האח הקטן :)

הרכב שלי מתוחזק בכל טיפול וטיפול

אבל אצלו כל עוד הרכב נוסע אז הכל תקין

הטיפולים שנעשו כפי שציינתי בתחילת נפוסט

באו מתוך הגדלת ראש שלי שהוא לא עשה את הטיפולים בזמן האחרון אז כדאי לעשות