Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קודם אני רוצה להתנצל על כל האשכולות שפתחתי בנושא :)

אז בהתחלה רציתי לקנות איביזה 1.5, אבל החלטתי ללכת במקום על ארונה (1.0), ולקבל קצת יותר מרווח בטחון בנסיעה על שבילים (לא מדובר על שבילי 4X4).

רק חשש אחד נשאר אצלי: ההתנהגות בארונה לעומת האיביזה. הרי הארונה גבוהה יותר, וזה בטח גורם להתנהגות כביש גרועה יותר.

לא שאני מתכנן לנהוג בה ספורטיבי, זה לא רכב ספורט. לא הארונה ולא האיביזה. אבל אני נוסע המון בבינעירוני, ולא רוצה רכב גבוה שיתטלטל בפניות או יאלץ אותי להוריד מהירות לעומת מה שהייתי יכול לסוע באיביזה.

נסעתי על 2 הרכבים, אבל מן הסתם שלא הייתי יכול לסוע בכביש מזמין ובאופן מהיר, אז לא הצלחתי להגיע למסקנה האם יש הבדל (רק יכול להגיד שהארונה קצת קשיחה בדומה לאיביזה, אז ספינה היא לא). לכן אם יש מישהו שנסע על 2 הרכבים ויכול לחוות את דעתו (או שנסע על ארונה ועל רכב שדומה לאיביזה: פולו,פאביה), יעזור לי מאוד

מה שאני כן יודע זה שהצמיגים באיביזה רחבים יותר, אז זה גם משהו שישפיע לרעה. השאלה אם ההשפעה על היכולת מורגשת בפועל

תודה רבה !

עריכה אחרונה על ידי היו זמני בומבה
פורסם

אני יכול להעיד על ארונה 1.0 שעלתה את העליות מעמק האלה לגוש עציון כמו גדולה.

גם מבחינת זמינות כוח וגם מבחינת 'ישיבה' על הכביש בפיתולים.

היא בטח לא 'ספינה' וממש לא מיטלטלת בפניות.

דווקא מרגישה חדה ומדוייקת, אם כי לא ספורטיבית.

את האיביזה אני לא מכיר אז לא יכול להשוות.

• אהבתי 1
פורסם

הייתה לי התלבטות דומה לפני קצת פחות מ-4 שנים, אבל לגביי איביזה וארונה (שתיהן FR ושתיהן עם 1.0).

עשיתי נסיעת מבחן על שתיהן, יכול להגיד לך שקניתי את הארונה בזמנו מכמה סיבות, אבל זה דגם לפני מתיחת פנים ולכן חלק מהדברים לא רלוונטיים:

א. לדעתי הנוחות עדיפה בארונה.

ב. האיביזה הרגישה קצת יותר זריזה. כנראה שזה עדיין רלוונטי.

ג. מבחינת אבזור הארונה הגיעה בזמנו עם ניטור רכב בשטח מת וחיישני רוורס שטוחים מקוריים שלא היו באיביזה.

מעבר לזה, הרכב שירת אותי הרבה בנסיעות בינעירוניות וחרשתי איתו את כל הארץ, נסעתי איתו כמעט על בסיס שבועי מהדרום למרכז (ובתקופות מסוימות אפילו כל יום) ואני יכול להגיד לך שלא הרגשתי חוסר יציבות.

נסעתי עם הרכב לצפון ולאילת, לא הרגשתי משהו חריג בסיבובים באף מצב.

הפעם היחידה שהרגשתי פחות בטוח הייתה בלילה אחד שנסעתי על כביש 6 והייתה סופה, מצד שני גם רכבים פחות גבוהים מסביבי נסעו הרבה יותר לאט. ככה שזה כנראה היה מורגש בכל רכב.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ההתנהגות של הארונה לא רעה בסך הכל, האחיזה טובה, לפחות עם צמיגי הנקוק ברכב שלי, זוויות הגלגול לא מוגזמות והוא מגיב לא רע גם כשקצת מגזימים.

עם זאת, הפער מהאיביזה מוחשי, היא הרבה יותר נוקשה ומרוסנת, במיוחד עם הג'אנט הגדול ב-1.5 ובכביש מפותל אפשר לשמור איתה על קצב מהיר יותר.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...