Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1128 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לצייד דירה זה מבצע. כיף, אבל מצריך התארגנות.

תתחיל בבניית ֶרשימת צרכים. ממיטה ומזרן, שולחן וכיסאות, דרך טלוויזיה ומיקרוגל ועד מצעים, מגבות וסבון כלים. פתח עכשיו את אחת מאפליקציות המשימות והתחל לרשום. או השתמש בפנקס.

אחר כך גש למפות גוגל ומצא את מרכז הקניות המתאים, את איקאה הקרובה (אשתאול?), הום סנטר, חנויות כלי בית, ולא פחות חשוב - סופרמרקט גדול וחנות סטוק הגונה. תתפלא כמה ציוד תמצא בכניסה לשופרסל או ביציאה מרמי לוי.

את רשימת הקניות בצע בבית ההורים: עבור בכל חדר, פתח כל ארון ומגירה ובדוק את תכולתם. רשום מה חיוני. תתחיל בפריטים חיוניים אבל רשום גם פריטים שתורמים לאיכות החיים. וילון, מנורה, עציץ. סיור יסודי באיקאה יעלה לך רעיונות, גם אם זה לא המקור הזול ביותר.

עכשיו תכנן לך את מבצע רכישת הציוד. גם טכנית (לו״ז וגיאוגרפיה) וגם כספית. 

בעוד שבוע שבועיים תוכל לישון שם לראשונה, בעוד חודש להזמין משפחה וחברים לחנוכת בית.

@DareDevil היתה לך רק מיטה - ואיך שתית קפה בבוקר? לא היו ספל וקומקום חשמלי? לא היה מקרר? לא היה כיסא לשבת עליו? בחורנו לא חפ״ש ואין שום סיבה שיתכלב. 

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 דקות, DareDevil כתב:

בדירה הראשונה שגרתי היה לי רק מיטה בלי שום דבר אחר..

לקח לי זמן אבל בסוף ריהטתי אותה..

הזכרת לי שבזמן השיפוץ של הדירה שלי גרתי חצי שנה בשכירות בדירת חדר חמודה, וכל הציוד שלי עלי אדמות היה סגור בממ"ד של הדירה המשתפצת.

אממה- הדירה השכורה הייתה מחוברת לדירה של הבעלים ולא היה לי כל כך נעים להביא חברים ולעשות רעש. לקראת סוף השיפוץ מצאתי את עצמי כמה פעמים מגיע לדירה עם החבר'ה, יושבים על כתר פלסטיק ודלי הפוך משמש כשולחן, ובסוף הערב שולף את המזרן מהממד והולך לישון על הריצפה 🤣 וואלה, לפעמים אנשים שוכחים שלא צריך יותר מידי בשביל להנות בחיים. (כמובן שמקלחת בבוקר אחרי שחזרתי לדירה השכורה)

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 2 דקות, flytomars כתב:

הזכרת לי שבזמן השיפוץ של הדירה שלי גרתי חצי שנה בשכירות בדירת חדר חמודה, וכל הציוד שלי עלי אדמות היה סגור בממ"ד של הדירה המשתפצת.

אממה- הדירה השכורה הייתה מחוברת לדירה של הבעלים ולא היה לי כל כך נעים להביא חברים ולעשות רעש. לקראת סוף השיפוץ מצאתי את עצמי כמה פעמים מגיע לדירה עם החבר'ה, יושבים על כתר פלסטיק ודלי הפוך משמש כשולחן, ובסוף הערב שולף את המזרן מהממד והולך לישון על הריצפה 🤣 וואלה, לפעמים אנשים שוכחים שלא צריך יותר מידי בשביל להנות בחיים. (כמובן שמקלחת בבוקר אחרי שחזרתי לדירה השכורה)

הזכרת לי את מימ הזה..

spacer.png

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 9 דקות, sperial כתב:

תחיל בבניית ֶרשימת צרכים

לא. ממש לא. ממש ממש לא.

אם יתחיל להתעסק עם רשימות, יעבור אולי בגיל 50.

חייב להכניס רגל למים כמה שיותר מהר.

• אהבתי 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 9 דקות, sperial כתב:

@DareDevil היתה לך רק מיטה - ואיך שתית קפה בבוקר? לא היו ספל וקומקום חשמלי? לא היה מקרר? לא היה כיסא לשבת עליו? בחורנו לא חפ״ש ואין שום סיבה שיתכלב. 

תחשוב על זה ככה, אני הייתי באותה נקודה כמוהו, הייתי צריך לצאת. אולי הייתי טיפה יותר נחוש לצאת ולהתמודד מול העולם.

לי זה הספיק, יכול להיות של פות"ש יש יותר סטנדרט גבוהה ממני..

מה שהיה בדירה ממה שאני זוכר -> מקרר ומיטה. קומקום וכורסא לאחר כמה חודש בערך. 

גם במימ שהבאתי אני לא רואה שום בעיה לחיות ככה במשך כמה חודשים. בכל אופן אנחנו גברים, סף הריגוש שלנו נמוך יחסית

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם (נערך)

מה שהצעתי - לעבור בבית עם פנקס - צריך לקחת לא יותר משעה.

אחרי זה להכנס לאיקיאה, לקחת את הפנקס והעיפרון שלהם ולרשום. זה כבר סיפור ארוך עם המבוך, אבל, מצד שני, יש שם הכל.

אתה לא רוצה להכנס לדירה ולגלות שמושב האסלה שבור ושאין נייר טואלט. עוד יותר גרוע אם זה ב-10 בערב.בשביל זה צריך רשימה.

יש לי קצת ניסיון בדברים האלה, כולל מהשנים האחרונות. שני בנים ששכרו דירות ואחרי כן עברו לדירות שלהם, כל יום מתגלים חסרים.

לפני 3 שנים ליוויתי את הבן הצעיר ששכר חדר לצורך לימודים. חדר מרוהט, די מסודר, בעל בית מצויין (אם בשלט רחוק של 150 ק״מ). מילאנו 2 מכוניות בציוד (ואשתי מאוד מסודרת ומעשית), ומה אתה חושב? אחרי הפריקה עוד 4 סבבים להום סנטר, שופרסל, הסטוק והטמבוריה להשלמת חסרים. אז מילא אם יסתפק בתאורת CFL גלויה, אבל שיהיו צלחות, כוסות וסכום, שיהיו מצעים ומגבות, שיהיה סבון, נייר טואלט ושרביט, כל הדברים הקטנים שאנו נוטים לשכוח, אבל קשה עד בלתי אפשרי בלעדיהם.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
Just now, sperial כתב:

מה שהצעתי - לעבור בבית - צריך לקחת לא יותר משעה.

אחרי זה שיכנס לאיקיאה, יקח את הפנקס והעיפרון שלהם וירשום.

אתה לא רוצה להכנס לדירה ולגלות שמושב האסלה שבור ושאין נייר טואלט. בשביל זה צריך רשימה.

אני מבין את הרציונל שלך אבל פה הוא צריך לעבוד הפוך..

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

יש שתי אפשרויות :

1. השרשור ימשך לאורך עוד עמוד/שניים/שלוש, ויוקפץ שוב בעוד X חודשים/שנים ע"י פות"ש באותו סטטוס.

2. נקבל עדכון בעוד כמה ימים שאזרת אומץ וקפצת למים.

המכשול הכי גדול שלך זה המחשבות עומק, המה אם..

תבין שמה שיש היום הוא לא בריא, בשום קנה מידה (נראה לי שהבנת את זה), תפנים שהטיפול לא עוזר אז גם את המטפל צריך לזרוק (גם את זה נראה לי שהבנת) ותבין שאם אתה לא תזרוק את עצמך למים, אף אחד לא יזרוק אותך למים - נשאר להתגבר על הפחדים והחששות ופשוט לעשות ואם לא תעשה מחר (כי היום כבר מאוחר), ולא תעשה מחרתיים, לא תעשה בכלל.

במקרה הזה אני שואל את עצמי - למה פתחת את השרשור ? הרי בטוח ידעת מראש מה יגידו לך.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם

אני מסכים עם עניין הקפיצה למים. 

בינתיים אתה רק כותב פה סיבות למה לא. 

ספריאל כתב פה רשימת מוצרים חיוניים שכדאי שכבר מחר תקנה ותשים בדירה. 

אחרים כתבו לך לגבי מוצרים אחרים שכדאי שתקנה. 

אתה ממשיך להתמהמה. אף אחד פה לא מכיר אותך אישית כדי לבוא אליך לבית של ההורים ולהתחיל לדחוף אותך. 

תעשה כבר את הצעד. בלי לחשוב יותר מדי. 

תקנה פאקינג נייר טואלט, סבון וכלי רחצה ושים בבית שלך. תעשה את זה מחר איך שאתה מסיים לעבוד. לך תעשה מקלחת בבית שלך. בלי לחשוב יותר מדי, רק תעשה את זה.  

תעשה כבר צעד. משהו. תפסיק לחפש תירוצים. 

• אהבתי 2

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

בגיל 14-18 היו לי הרבה חברים, רובם היו במירק(צ'אט), אנשים יחסית שהצליחו עם בחורות.

את חלקם גם זכיתי לפגוש אישית וחלקם האחר נשארו רק אונליין.

לסיכום, לא משנה כמה עזרה פסיכולוגית נתנו לי ורעיונות, בסוף כל התיאוריה הזאת והדיבורים הובילו לכלום עד שאחד מהם אמר לי שהוא לא מוכן לעזור לי יותר כי אני מפגר ולא מקשיב.

צדק, לגמרי צדק.

כלום לא עזר עד שלא אזרתי אומץ ועשיתי דברים בדרך שלי, עד גיל 23 הכי הרבה זה היה דייטים וגם זה עם בחורות שלא מצאו חן בעיניי והן אלו שהתחילו איתי ואני רק זרמתי.

בגיל 23 פשוט הפסקתי לחשוב על זה, הכרתי מישהי מיד אחרי והתחתנו.

המצב שלך יחסית דומה, אתה בא כאן לעזרה אבל אתה צריך להפסיק לחשוב על זה ולעשות מעשה, אם פתחת את השרשור הזה המשמעות שאתה לא מרוצה, יש לך נקודת פתיחה טובה, תעשה מה שזה שמעליי כתב וצא לדרך.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני 44 דקות, avizaz כתב:

המצב שלך יחסית דומה, אתה בא כאן לעזרה אבל אתה צריך להפסיק לחשוב על זה ולעשות מעשה, אם פתחת את השרשור הזה המשמעות שאתה לא מרוצה, יש לך נקודת פתיחה טובה, תעשה מה שזה שמעליי כתב וצא לדרך.

העלאת נקודה חשובה, בקבוצות התמיכה להתמכרויות שאני נמצא בהם. עצם העובדה שאתה העלאת לכתב ופירסמת את זה, אתה כבר בדרך הנכונה.

מה תעשה עם המידע שניתן לך פה, זה הרבה עבודה עצמית בת'כלס.

לקח לי שנים להודות בפה מלא שאני מכור, ועוד כמה שנים להעלות את זה בכתב ולפרסם בקבוצות, שאני מכור.

עדיין אני מעלה פוסטים בקבוצות בפייסבוק בין אם מדובר בפרסום אנונימי לבין פרסום עם השם שלי. אומנם לא באותה תדירות שהייתי עושה כמו פעם אבל עדיין מעלה, כל מיני מחשבות והצלחות בחיים שלי.

גם פה אתה יכול לקחת את השרשור הזה בשביל לבנות אותך. אתה יכול גם לקרוא את השרשור שלי מלפני 3 שנים בערך ואולי לשאוב משם השראה.

לא שאני חושב שיש שם השראה גדולה או משהו שאפשר להפיק ממנו תובנה כלשהיא.

היום אני עומד על שנתיים ו10 חודשים ועוד כמה ימים.

אני מצליח במידה בינונית-פלוס להגיב בצורה קוהרנטית לסיטואציות שזורקים עליי אבל בוודאות קל יותר מפעם..

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

גם לפני שקופצים למים כדאי ללבוש בגד ים....

להגיע לדירה לא מאורגנת יגרום לו לריבאונד ישר להורים. לכן כן להקדיש זמן להתארגנות כדי להנעים את השהות בטווח הארוך. בתלות בזמן הפנוי שעומד לרשות פות"ש זה עניין של כמה ימים, אולי שבוע-שבועיים (יש גם עניין של זמן אספקה של רהיטים, אם כי אפשר לפרוש מזרן על הרצפה ולשתות קפה בעמידה), שבהם ישהה בדירה כדי לסדר ולהתקין מה שצריך, ויחזור להורים רק למקלחת ושינה. 

• אהבתי 1

פורסם

החיים זה עניין של הסתכלות.

יש דברים שחומר לא יכול לקנות.. 

אם פלוני היה במצבך והיום מבשרים לו שיש לו חצי שנה לחיות, כל טרדות החיים היו נעלמות ורק הרצון שלו לחיות היה גובר.

שינוי מחשבתי זאת עבודה חשובה בחיינו. הסיפור שלך לדעתי זה לא הבית או המעבר וכו' זה לשנות במקצת את הDNA  במחשבות שלך.  ספורט אכן יעשה לך טוב, הרעיון הוא להפוך את המוח לגמיש וכדי שזה יקרה צריך לתת למוח לנוח על ידי כל מיני פעולות שונות (ספורט למשל). 

נסה להיות עסוק בעזרה לאחרים זה מאד מרומם ולוקח אותך למקום אחר. 

לפעמים להיות תקוע עם מטפל תוקע אותך בתווית של "המטופל הנצחי".

המטרה היא אחת ושיהיה לך טוב אמיתי, הדרכים רבות, תהיה בעשייה (מעבר לעבודה), תן למוח לנוח.

י

מאחל לך להיות מאושר ולהיות מונח במקום טוב יותר.

בהצלחה

פורסם

נתנו פה המון עצות טובות ובכללי אני מנסה להימנע מלהטיף לאנשים איך לחיות את החיים שלהם.

אבל היה לי חבר טוב שבגיל 38 היה בסיציואציה מאד דומה, היה גר אצל ההורים בזמן שהייתה לו דירה בירושלים.

אני שוכר דירות מגיל 24 (מהרגע הראשון שהיה לי עבודה שאיפשרה לי לצאת מהבית) ואני זוכר שהוא שאל אותי מספר פעמים אם הוא צריך לצאת לגור לבד וכמובן שלא הצלחתי להבין למה הוא צריך לשאול את זה.

בכל אופן הבנתי ממנו שהוא מאד מפחד שזה היה גדול אליו לנקות, לבשל, לארגן לתקן וכו...

היו לנו שיחות ארוכות על זה שאין שום סיבה בעולם שהוא לא יצליח אבל בסוף מה שעזר לו היה משפט אחד שאמרתי לו.

שאלתי אותו מכל האנשים שהוא מכיר שגרים מחוץ לבית ועושים את כל מה שהוא מפחד לעשות כי זה קשה, כמה מהם היו חוזרים להורים? והתשובה הייתה 0. המסקנה, כנראה שזה שווה את זה.

אז אם לא הבנתה, קל זה לא אבל בגלל שמשהוא הוא קשה זה לא אומר שזה לא טוב.

• אהבתי 3

טסלה 3 2022

פורסם
לפני 50 דקות, sperial כתב:

גם לפני שקופצים למים כדאי ללבוש בגד ים....

אם כבר באנלוגיות, במקרה הזה אפשר לוותר על בגד הים, להוריד נעליים וחולצה ולהיכנס עם הג'ינס והתחתונים...

לישון לילה שניים ראשונים בתנאי מינימום, ואת הסיבוב באיקאה, רמי לוי וכל היתר, לעשות לאט לאט ובטפטופים, כשהבחור כבר גר בבית החדש.

לאדם במצב נורמלי, או זוג שעובר לגור ביחד יש את הזמן והפנאי לעשות את סיבובי הקניות לקראת מעבר. לפותח השירשור- פחות.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...