Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1128 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 53 דקות, shai82 כתב:

אולי זה תירוצים לעצמי אבל אני מתבאס שלא קניתי דירה חדשה, היא נבנתה ב-2000, יחסית משופצת אבל מבאס אותי שהיא לא חדשה, אולי זה היה עושה לי יותר חשק לעבור, לא יודע אם יש לי כוחות נפשיים גם לשפץ וגם לעבור.

קח אולי מעצב פנים שיעזור לך לעצב את הדירה ולהוציא את המיטב שלה מבחינת מראה.

אני בטוח שמעצב פנים טוב יוכל לגרום לדירה להראות הרבה יותר חדשה ואולי אפילו לא בהשקעה גדולה מאוד.

אין שום דבר רע בדירה משנת 2000, תמיד תוכל גם לשפץ או לשדרג דברים אם תרצה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

רק אומר שבאותה דירה מלפני כמה הודעות שלי פה, ראיתי את העוני שיש במדינה שלנו, כאלה שלא מצליחים להגיע לדירה ואתה הצלחת.

אל תשאיר אותה ריקה כי לאורך זמן יווצרו בעיות בתשתיות של הבית.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אתה חייב משהו שיגרה אותך מספיק חזק כדי לצאת מהבית.

אם נניח תכיר מישהי והיא תרצה להתקדם הלאה אבל בתנאי אחד. שאתה יוצא משם ועובר לדירה שלך. האם תעשה את הצעד?

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם (נערך)

קודם כל, כל הכבוד על השיתוף. כבר אמרו פה הרבה, אבל אני אשתף שבתור אחד שיצא מהבית אחרי גיל 30 אני עוד זוכר היטב את החששות שהיו לפני זה. אמנם הגעתי להבנה שאני כבר צריך לצאת מהבית של ההורים, אבל עזבתי את הבית בחוסר חשק ובהתחלה היתה לי תקופה, קצרה אמנם, אך לא פשוטה, של להתרגל לגור לבד.

החדשות הטובות הן שהיום גם בולדוזר לא יחזיר אותי לבית של ההורים, ואני יכול להגיד לך שכשחבר ואשתו גרו כמה שנים אצל ההורים שלה כדי לחסוך כסף לדירה זה כבר היה נראה לי כמו סיוט אחרי שגרתי כמה שנים בדירה משלי.

תוך כמה שבועות מתרגלים, וגם אם יש מדי פעם רגרסיה אז תמיד אפשר לחזור להורים ללילה או שניים.

אני חושב שזה שיש לך כבר דירה מאוד יעזור, אצלי חלק מהקושי היה למצוא דירה נורמלית אבל גם שאוכל להרשות לעצמי.

לפני 3 שעות, shai82 כתב:

אולי זה תירוצים לעצמי אבל אני מתבאס שלא קניתי דירה חדשה, היא נבנתה ב-2000, יחסית משופצת אבל מבאס אותי שהיא לא חדשה, אולי זה היה עושה לי יותר חשק לעבור, לא יודע אם יש לי כוחות נפשיים גם לשפץ וגם לעבור.

סתם לידיעה, תחילת שנות ה 2000 זאת תקופה מצוינת לדירות, אמנם אני גר בקריות ולא במודיעין אבל לפחות כאן באזור איכות הבניה היתה הכי טובה אז. דירות חדשות יותר הרבה פעמים בנויות בצורה פחות איכותית ובסטנדרט אבזור הרבה יותר נמוך.

אלא אם כן ממש התעללו בדירה, סביר להניח שבמקסימום אתה צריך שיפוץ קל, ויותר סביר, קצת תיקונים מקומיים והדירה תהיה כמעט כמו חדשה.  אז תצטרך לחשוב על תירוץ אחר 😅

לי אישית, ממש עושה חשק להגיע הביתה כשאני קונה איזה משהו חדש ומגניב לדירה (דוגמה מהזמן האחרון - רמקולים חדשים לסלון). אז לדעתי,  כמו שהציעו כאן כבר - תנסה להתחיל לקנות דברים לדירה שיהיה לך כיף להשתמש בהם, ותראה אם זה גורם לך לרצות להיות שם, גם אם זה לכמה שעות בשלב ראשון.

עריכה: עכשיו ראיתי שכבר שיפצת את הדירה, דברים קטנים אפשר לתקן תוך כדי תנועה, או שאפשר גם לא לתקן אם אתה יכול לחיות איתם. דירה שלך - החלטה שלך, היא לא חייבת להיות מושלמת, תעשה מה שנוח לך. ואם נוח לך להשאיר חלק מהדברים במצב לא לגמרי תקין - זה ממש בסדר. הדירה שלי מלאה בכל מני פגמים קטנים שכעקרון צריך לתקן אבל אני חי איתם בשלווה והם לא מפריעים לי. מדי פעם יש לי חשק לתקן אחד מהם ואני עושה את זה, בקצב שלי.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel
  • אהבתי 4

"ai motoare capul doare"

פורסם
לפני שעתיים, Shmulik_Miata כתב:

אתה חייב משהו שיגרה אותך מספיק חזק כדי לצאת מהבית.

אם נניח תכיר מישהי והיא תרצה להתקדם הלאה אבל בתנאי אחד. שאתה יוצא משם ועובר לדירה שלך. האם תעשה את הצעד?

כן, אבל לא יצאתי לדייטים כבר הרבה זמן, זה מעגל כזה של חוסר בטחון שלא יוצא כי מי תרצה לצאת עם בן 40 שגר עם ההורים?

Mazda 3 2.0 SPIRIT

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, shai82 כתב:

אולי זה תירוצים לעצמי אבל אני מתבאס שלא קניתי דירה חדשה, היא נבנתה ב-2000, יחסית משופצת אבל מבאס אותי שהיא לא חדשה, אולי זה היה עושה לי יותר חשק לעבור, לא יודע אם יש לי כוחות נפשיים גם לשפץ וגם לעבור

דירה זה לא רכב שכל שנתיים יוצא דגם משוכלל יותר, בדירה משנת 2000 יש מרפסת, ממ"ד וגם בטח יש מעלית מחסן וחניה. מעבר לזה אתה יכול להוסיף כמעט כל דבר שתרצה. איזה יתרון יש לדירה חדשה? לדים במעלית ומצלמה באינטרקום? שטויות.

יש לך אחלה נכס, אנשים מתאבדים היום על דירות מתפרקות משנות ה70, אין לך מה להתבאס אפילו לשניה.

בעניין הדייטים, אתה לא רואה את זה בצורה הנכונה. בן 40 זה לא זקן. יש לך יציבות כלכלית, עבודה, מקום לגור, איזה בחורה שמחפשת קשר רציני ולא סתם סטוץ לא תרצה גבר כזה? 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 7

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 17 דקות, shai82 כתב:

כן, אבל לא יצאתי לדייטים כבר הרבה זמן, זה מעגל כזה של חוסר בטחון שלא יוצא כי מי תרצה לצאת עם בן 40 שגר עם ההורים?

הפוך גוטה- מי לא תרצה לצאת עם בן 40 שיש לו דירה על שמו? 😃

• אהבתי 2
פורסם

@RedLabel  יפה כתבת, אם כי 2-3 הערות:

1. לחזור לבית ההורים לתקופה קצובה זה לא נורא - אם כי תלוי באופי של הזוג, של ההורים ובתנאי הדיור. בן שלי גר אצלי עכשיו חצי שנה בזמן שיפוץ דירה ולא היתה לו שום בעיה להאריך את השהות בכמה שבועות של הפינישים, אבל התנאים אצלי נוחים - פרטיות מלאה, אנחנו לא מציגים, ופגישה של חצי שעה בארוחת הערב לא מזיקה לשום משפחה.

2. להתרגל לגור לבד זה תהליך. יש מי שמוצא דירה קרוב להורים והולך לאכול אצלם ארוחת ערב כל יום, יש מי שגר רחוק ובא לישון אצלם 2 לילות בשבוע. עם הזמן מתרגלים לעצמאות. אם מוצאים זוגיות אז הולך החבל אחרי הדלי והביקורים אצל ההורים הופכים ביקורי נימוסין והחדר שלך הופך חדר אורחים.

3 דירה בבניין בן 20 בהחלט תצריך ריענון, אם כי זה תלוי בטיב הבניה ובטיב התחזוקה השוטפת. אם האינסטלציה תקינה ובוצעה תחזוקה שוטפת סבירה (כמעט) הכל טוב, מכסימום צריך רענון. דירה מוזנחת היא.... מוזנחת, ותצריך השקעה. אני רואה את הדירה הקודמת שלי שתוחזקה תחזוקת שבר לעומת הנוכחית שבה כל פיפס מטופל מיידית בצורה יסודית, ולמרות שמדובר בדירה הרבה יותר גדולה ומורכבת מצבה הרבה יותר טוב. אז פות"ש כבר ביצע איזה רענון חלקי, שישלים מה שחיוני וקשה לבצע בדירה תפוסה, ואת השאר ישאיר להמשך. גם הזדמנות ללמוד קצת לעבוד עצמאית, ולשמחתנו יש בפורום הזה הרבה בעלי ידע ששמחים לחלוק אותו. יכול לומר לך שהחדר הראשון אותו שכרתי היה בבניין בן 30 (לפחות), לא מטופח, אבל בהשקעה לא גדולה יצרתי בו חלל מגורים חמים ונעים. כן, נעזרתי בחוכמה ובטעם של אמא שלי. ואני יכול לספר דברים דומים על אי אילו אנשים ודירות. הדירה היא 4 קירות, אתה יוצק בה תוכן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 56 דקות, shai82 כתב:

במיוחד בשבילך:

• מצחיק 7
  • רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 22 דקות, פינדר כתב:

חבל על הזמן של כל העצות היפות פה.

בלי לקפוץ למים לא לומדים לשחות. הגיע הזמן לפרוט את זה למעשים.

היום כבר מאוחר. אבל מחר תיקח איתך תיק לעבודה, עם בגדים להחלפה, מגבת ומצעים. מהעבודה תיסע לדירה. בדרך תקנה סבון ושמפו, סט כלי אוכל אם צריך, אוכל בטייק אווי.

רק שני לילות. סופש תישן אצל ההורים.

תתחיל משני לילות בשבוע בדירה ותתקדם משם.

פחות נעים לישון בדירה ללא ספה, טלויזיה ומיטה.

Mazda 3 2.0 SPIRIT

פורסם

תרשם לאפליקצית הכרויות, תציין שם שיש לך דירה ושאתה מסודר בחיים. תזהר מלצאת עם רוסיות בהתחלה כי הן ישכנעו אותך שלגור עם ההורים זה הכי טוב....

בחייאת, החיים קצרים, צא לחיים ותתחיל להנות. אתה בן 40!

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, shai82 כתב:

אז בסופש הזה המשימה שלך לרהט במינימום הדרוש, עם דגש על אספקה מהירה. תעשה סיבוב באחד ממרכזי הסחר שפתוחים בשבת.

מיטה זה זה משהו הכרחי. גם מקרר ומיקרו.

ספה וטלויזיה יכולים להגיע גם יותר מאוחר.

כשעברתי לגור לבד, כל ערב וכל סופש הייתי יוצא לקנות דברים שחסרו לי.

כמעט כל ערב הייתי בסופר או בהום סנטר.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

עוד יותר טוב, לך לאיקאה הקרוב, תארגן לך הובלה למיטה זוגית, מזנון לטלויזיה, כורסת טלויזיה, שולחן סלון ואיזה ארון לבגדים, תגיע ביום המיועד לדירה עם קצת בגדים, סבון ומברשת שיניים, תרכיב הכל, אתה תהיה גמור אחרי כל זה ותהיה מוכרח להתקלח ולישון שם. בבוקר למחרת תרגיש כמו מלך.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 31 דקות, shai82 כתב:

בדירה הראשונה שגרתי היה לי רק מיטה בלי שום דבר אחר..

לקח לי זמן אבל בסוף ריהטתי אותה..

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...