Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה כבר עניין פילוסופי. כי זה לא ״200,000 ש״ח בחניה״ אלא ״צעצוע בשווי 200,000 ש״ח. עכשיו שים את הצורך בצעצוע מול צורך לממן את הלימודים של הילדים, לשדרג את הדירה או לממן את הפרישה. ואת התעדוף הזה לעשות מול מה ששןכב לך בבנק. כמובן שהתעדוף הוא אישי, אבל חייב להתבצע בתוך מסגרת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 466
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

https://www.forbes.com/sites/jimgorzelany/2020/01/16/long-term-relationships-15-vehicles-owners-hold-onto-for-15-or-more-years/#577e809336e3

https://www.iseecars.com/cars-people-keep-longest-study

נתונים לא מפתיעים לגבי זמן אחזקה ארוך מאוד של מיאטה. כמובן שאלו נתונים רק של שוליים. אבל יש לי נטיה להאמין שיש קורלציה גם לממוצע ולחציון.

כך שהאמירה שאלו מכוניות שנמכרות מהר דורשת נתון שמוכיח זאת, או השוואה למכוניות אחרות.

אין לי מעגל רחב של בעלי ספורטיביות. אבל מכיר 3 בעלי מיאטות שמחזיקים אותן מעל 15 שנה ואף הרבה יותר.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם

זה מעניין כי כשאני רואה מיאטות למכירה, הן כולן יד 4 במקרה הטוב ומגיע עד דו-ספרתי. 

זה כמובן לא מתכנס עם הנתונים שכן אם כל אחד היה מחזיק עשור אז גם מיאטות nc היו כעת יד 3 לכל היותר, מה שרחוק להיות המצב בשוק. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מצרף הערכה של ג'ימיני לזמן בעלות חציוני בארה"ב של הרכבים האלו (עם ההסתייגות שלו). זה הרבה יותר ארוך ממה שחשבתי, אולי כי אני מושפע מהמצב שאני מכיר בארץ ויש הבדלים בין המדינות, אבל בהנחה שהרכבים האלו יהיו על הכביש 10-20 שנה זה עדיין מותיר לרובם פרק זמן משמעותי כמשומשים.

O.thumb.png.3f50566d53f561043fff90c5f4d3195a.png

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

לפני 59 דקות, sperial כתב:

זה כבר עניין פילוסופי. כי זה לא ״200,000 ש״ח בחניה״

זה 200K בחניה.
זה כסף שיש, הילדים עדיין קטנים, שכר הלימוד שלהם הוא לגן, אבל זה לא משנה, זה לא בא על חשבונם.
זה כסף שישב/ישב בקרן כספית/מניות, אפילו לא יצא מקרן השתלמות. כמו שהוא ישב שם בצורה של מספרים באפליקציה הוא ישב בחניה בצורה של מכונית כחולה ויפה.
200K בחניה זה תאור די מדוייק.
אני יכול להצדיק לך את הרכישה הזו בקלות. הכל שאלה של כמה הבנאדם מרוויח. אם אחד מרוויח X וקונה רכב בY ואתה תגיד לגיטימי, אז אם אחר מרוויח 2X וקונה שני רכבים שכל אחד עולה Y זה גם לגיטימי, אבל אני לא נכנס לזה כי אין פה הגיון, ואין פה נכון.
להחנות 200K בחניה זה לא הגיוני כלכלית. יש כאלה מולטי מיליונרים שזה יפריע להם. יש כאלה שהם בסך הכל מבוססים וזה לא. זה נטו state of mind.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אתה משתמש ברכב הזה כדי לקחת את הילדים לגן? כדי לנסוע איתם ללונה פארק? לקחת את עצמך לעבודה? אם כן זה 200,000 ש״ח בחניה. אם לא - זה צעצוע.

לגבי התנהלות כספית - כאמור, פילוסופיה/תפיסת עולם/נושא להתקשקשות בפורום. לא שייך בכלל לרכב אלא לעוף.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

צעצוע אני רשמתי, קצת בזלזול, אבל בעצמי מותר לי לזלזל. זה לא צעצוע.
ממה שרשמת אפשר להבין את הפער בינינו. תבין, הרכב הזה לא בא למלא רק פונקציה של רכב. להסיע את עצמך לעבודה או את הילדים לגן או את הקניות מהסופר לבית.
הפונקציה העיקרית של הרכב הזה זה לגרום לך להרגיש טוב.
וואלה, הוא ישב בחניה כמו פסל רוב הזמן, אבל בכל פעם שהסתכלתי עליו הרגשתי טוב, חיוך ענק, "וואלה הרכב נראה פגזזז". 
עכשיו אני צעיר יחסית, משנה את דעתי לא מעט, וקצת לא יודע להנות מהכסף שלי או להעריך דברים כאלה פשוטים, זה לא הספיק לי כדי להגיד "אני משאיר אותו מה אכפת לי שהוא יושב, אני אוהב אותו".
בחרתי רציונלית, B החליף את A, האם זה אומר שצדקתי? ממש לא... אח של אישתי שיודע דבר אחד או שניים על להנות אמר לי "לא במקום, גם וגם, מותר לך, אתה יכול".

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

אתה משתמש ברכב הזה כדי לקחת את הילדים לגן? כדי לנסוע איתם ללונה פארק? לקחת את עצמך לעבודה? אם כן זה 200,000 ש״ח בחניה. אם לא - זה צעצוע.

זה גם יכול להיות תחביב ולא צעצוע.

צעצוע זה מה שאני קונה לבן שלי לאפיקומן ויודע שאחרי 3 פעמים הוא ישים בצד.

יש כאלו שהתחביב שלהם זה מלונות והם ישימו 8,000 ש,ח לילה בסיקס, יש כאלו שיאכלו ארוחת ערב ב 1,500 לזוג בתל אביב, ויש כאלו שאשכרה נהנים מאוד מנהיגה ויש להם יכולת לקנות רכב נוסף ולממש את התחביב היקר שלהם.

צעצוע עומד בחניה. תחביב צובר ק"מ.

לפני 4 שעות, מיץ פטל כתב:

נתונים לא מפתיעים לגבי זמן אחזקה ארוך מאוד של מיאטה

בשונה מרכבי ספורט רגילים ופשוטים, למיאטה כרודסטר פשוט אין תחליף, ולכן סביר שמי שכבר קנה יחזיק יותר כי לשדרג מיאטה למיאטה זה פחות מרגש.

• רעיון טוב! 1
פורסם

כתבתי - עניין של גישה וסדרי עדיפות.

מעבר לכך - אשמח לדון על הנושא אם מישהו יפתח טופיק באופטופיק. לא כאן.

פורסם
לפני 19 שעות, farkash7 כתב:

עכשיו אני צעיר יחסית, משנה את דעתי לא מעט, וקצת לא יודע להנות מהכסף שלי או להעריך דברים כאלה פשוטים, זה לא הספיק לי כדי להגיד "אני משאיר אותו מה אכפת לי שהוא יושב, אני אוהב אותו".

אמיד אבל לא עמיד.

• מצחיק 1

פורסם

לא עשיר , מחזיק (גם) BRZ מודל 2024 כי זה עושה לי טוב כל פעם שאני נוסע בה. גם בסופש, גם בזוג, גם להקפיץ ילד בן 10 לחוג .

אני מבין שזה לא רציונלי ולא כלכלי. ואני לא עשיר  (חסכתי 5 שנים וקניתי יד2 כי הפסיקו לייבא עד שהגעתי לסכום הדרוש)

יש אנשים ששורפים את זה טיולים של כמה ימים ליעדים אקזוטיים, יש כאלה שעושים ניתוחים קוסמטיים, יש כאלה שמחליפים ריהוט כל כמה שנים. מכבד סדרי עדיפויות של אחרים 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, INDY1 כתב:

לא עשיר , מחזיק (גם) BRZ מודל 2024 כי זה עושה לי טוב כל פעם שאני נוסע בה. גם בסופש, גם בזוג, גם להקפיץ ילד בן 10 לחוג .

אני מבין שזה לא רציונלי ולא כלכלי. ואני לא עשיר  (חסכתי 5 שנים וקניתי יד2 כי הפסיקו לייבא עד שהגעתי לסכום הדרוש)

יש אנשים ששורפים את זה טיולים של כמה ימים ליעדים אקזוטיים, יש כאלה שעושים ניתוחים קוסמטיים, יש כאלה שמחליפים ריהוט כל כמה שנים. מכבד סדרי עדיפויות של אחרים 

הדיון לא היה שמי שמחזיק ברז הוא עשיר, אלא   של מי שמחזיק בברז כנטו רכב צעצוע לטיולים ומסלולים בלי יומרות של שימוש אז הוא לרוב מבוסס מעבר לממוצע של רוכשי רכבים כאלה. זה שהיא משמשת אותך ביום יום להקפיץ את הילד לחוג וכו כבר מחריג אותך ממה שדיברנו עליו. וזהו לא נגנוב עוד את הנושא 🤐

פורסם

טוב, הגיע הזמן להחזיר את השרשור לפסים :)

צריך עצה - בפעילות אינטנסיבית על המסלול אני לא מצליח להחליף את הילוכים 3-4 (הגיר ממש "נתקע"). 

בנסיעה מנהלתית לא מורגש שום דבר.

קרה לי לפני חצי שנה והחשד היה שמן גיר שהוחלף ל AMS מתאים. היום הבעיה חזרה על עצמה.

האם הגיע הזמן להחליף שוב אחרי חצי שנה ו4,000 ק"מ?

כיוון אחר לטפל בזה?

תודה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...