Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוא הזכיר את המילה פרקטיות בהקשר למכירות הלא חזקות של הברז וה 86. אני שולל את ההנחה. 

המיאטה רכב מוצלח יותר במטרות שלו מהברז זה בטוח (זאת אומרת יותר קל, מפוקס, מהנה ומלוטש וכו), אבל הוא גם דורש הרבה יותר פשרות, בישראל למשל הברז אוכל אותו לארוחת בוקר גם אם היו במחיר זהה רק בגלל שאחד זה צעצוע והשני זה רכב ״אמיתי״ שיכול להיות דיילי וגם לשמש כרכב שני ארעי במשפחה. אבל בחו״ל משום מה זה לא המצב ומעניין להבין למה. 

אולי אלה שרוצים נישה של רכב מפוקס נהג חלש בכוח הולכים על זה עד הסוף עם המיאטה ואלה שצריכים אפילו קצת פרקטיות/כוח פשוט קונים הוט האצ׳/מוסטנג והברז/86 נופלות בין הכסאות אבל זה עדיין לא מסביר למה דור ראשון כן מכר הרבה יותר טוב. 

לפני 17 דקות, GTאי כתב:

המיאטה יותר סקסית ועם אינטריור יותר מוצלח, פרקטי זה לא בדיוק מה שמחפשים כשקונים רכב מהקטגוריה הזו.

• תגובות 472
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

מהדור הראשון בארה"ב מכרו כ 80 אלף רכבים ב 4 השנים הראשונות לעומת 56 אלף רכבים בתקופה המקבילה של הדור השני. זה הבדל משמעותי אבל לא נפילה נוראית, במיוחד בהתחשב בכך שהדור הראשון היה רכב חדש לגמרי וכמעט קטגוריה חדשה. הדור השני מהווה שדרוג מקיף.

Sales.thumb.png.b57e9dea2c4565695665c95dbdd8d978.png

אני לא מסכים שהמיאטה מוצלחת יותר באופן גורף. המטרות של הרכבים לא זהות וכאחד שהתלבט בין שניהם לפני קניית הברז הקודמת בחרתי בברז בגלל שילוב של יתרון בביצועים, מוכנות למסלול ועיצוב בנוסף לפרקטיות והמחיר שהזכרת.

עריכה אחרונה על ידי itaimoto
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Doron_Z כתב:

בארץ הברז 2 ללא ספק סיפור הצלחה מרשים ובחו״ל אין ספק שטויוטה גונבת הרבה מהמכירות של סובארו עקב המיתוג הפופולרי בהרבה של טויוטה ובאמפר קדמי שנחשב בעיני רבים ליפה יותר (כשבדור 1 הסובארו נחשבה ליותר אטרקטיבית מה שבטוח עזר לצמצם את פער המיתוג) 

לצערי ההצלחה הישראלית היא טיפה בים, מאמין שאם היה שוק פתוח באירופה אז לברז היה המשך זכות קיום אבל כרגע מפה נראה שהסוף של המותג הזה בצורתו הספורטיבית הנוכחית קרב. 

היבואן של מאזדה בארץ השמיד את המותג והוריד אותו עוד לפני הפסקת היבוא למצב שמוכר רק יחידות בודדות במחיר מופקע כל שנה - זה רכב שב spec שהגיע לארץ (גג רך ללא חבילת הברמבו והמושבים/גלגלים) היה אמור לעלות כמו הברז ואף מתחת לזה (נגיד 230 גג) אבל בפועל על הכביש יצא יותר מ 270 מה שהפך אותו לבלתי רלוונטי בעליל, גם ככה רכב צעצוע לא שימושי אין סיכוי שבנאדם ממוצע מן הישוב שאוהב את התחום ישכיב עליו כזה סכום ובגלל זה הם ירדו לבודדים בשנה ככה שקשה לאמר שתמיד יהיה לכזה רכב ביקוש גבוה בכל סכום. 

באירופה הרכב ממשיך להמכר במנוע ה 1.5 אבל היבואן השתמש בתירוץ שהפסיקו לייצר את ה 2.0 כדי להפסיק יבוא למרות שזה ממש לא עצר אותו במקרים של המאזדה 3 וה CX5 להביא תקינה אמריקאית לארץ ברגע שאירופה שמה להם ברקס… בקיצור אין להם שום מוטיבציה להזיז מיאטות כי כנראה גם יעד אפשרי של נגיד 60-80 רכבים (בכל זאת עדיין צעצוע וזה גורם שיגביל אותו בארץ להגיע למספרי ברז) בשנה במחיר הוגן זה לא משהו שמדליק את הראשים שלהם שרוצים לעבוד עם מספרים מרשימים בהרבה. יאמר לזכות סמלת שהם יבואן יותר ״בוטיקי״ שאין לו בעיה לעבוד גם עם מספרים קטנים יחסית ולייבא דברים מעניינים. 

ובכל זאת מאמין שהדור הבא של המיאטה ישווק לפחות לתקופה קצרה בישראל גם אם במחיר מופקע לצרכי תדמית ואז יחתך שוב עם הזמן. 

קורא הדוק של השרשור כאן ונהנה מידע ובעיקר מאנשים עם תשוקה כמוני לזן הולך ונעלם

שקלתי לקנות brz חדשה ב2024.

הייתי ממש קרוב לסגור קניה רק ש...

ואל תקפצו עלי אבל הפריע לי הלוח שעונים עם גרפיקה של שנות ה80 וזה מול העיניים יותר מהכל (למה לעזעזל לא להשאיר מכוונים אנלוגים) והאמינות של ה FA24.. בסוף בחרתי באחרת

אז מרגע שהרמתם להנחתה הייתי חייב גם לשתף 

ד"א אין כרגע תוכניות לשום דור חדש של mx5 

הדור הנוכחי ימשיך לפחות עוד שנתיים

20251121_064847.jpg

עריכה אחרונה על ידי איתיב
עריכה
  • אהבתי 5
פורסם

לא נקפוץ עליך, תתחדש ותהנה ואל תשכח לעדכן בחוויות (כולל התקנת שדרוג המתלים... 😉)

הגרפיקה בלוח שעונים של הברז נקיה ותכליתית כמו שצריך להיות ברכב ספורט, לא חושב שהיא נראית מיושנת.

פורסם
לפני 33 דקות, itaimoto כתב:

מהדור הראשון בארה"ב מכרו כ 80 אלף רכבים ב 4 השנים הראשונות לעומת 56 אלף רכבים בתקופה המקבילה של הדור השני. זה הבדל משמעותי אבל לא נפילה נוראית, במיוחד בהתחשב בכך שהדור הראשון היה רכב חדש לגמרי וכמעט קטגוריה חדשה. הדור השני מהווה שדרוג מקיף.

Sales.thumb.png.b57e9dea2c4565695665c95dbdd8d978.png

אני לא מסכים שהמיאטה מוצלחת יותר באופן גורף. המטרות של הרכבים לא זהות וכאחד שהתלבט בין שניהם לפני קניית הברז הקודמת בחרתי בברז בגלל שילוב של יתרון בביצועים, מוכנות למסלול ועיצוב בנוסף לפרקטיות והמחיר שהזכרת.

וואו הפער בין ה 86 לברז אפילו מוגזם יותר ממה שחשבתי. מה שכוח של מותג עושה זה כמו מה שקרה עם טויוטה אייגו מול הסיטרואן C1. 

וכן קצת מכניס את המספרים יותר בפרופורציה, אולי בלי קשר לזה שדור 1 היתה פלטפורמה חדשה יש גם היחלשות לקטגוריה עצמה, צריך לבדוק את המספרים של המיאטה כדי להבין. 

לפני 29 דקות, איתיב כתב:

קורא הדוק של השרשור כאן ונהנה מידע ובעיקר מאנשים עם תשוקה כמוני לזן הולך ונעלם

שקלתי לקנות brz חדשה ב2024.

הייתי ממש קרוב לסגור קניה רק ש...

ואל תקפצו עלי אבל הפריע לי הלוח שעונים עם גרפיקה של שנות ה80 וזה מול העיניים יותר מהכל (למה לעזעזל לא להשאיר מכוונים אנלוגים) והאמינות של ה FA24.. בסוף בחרתי באחרת

אז מרגע שהרמתם להנחתה הייתי חייב גם לשתף 

ד"א אין כרגע תוכניות לשום דור חדש של mx5 

הדור הנוכחי ימשיך לפחות עוד שנתיים

20251121_064847.jpg

וואו אתה מהבודדים (6 אם לא טועה) שקנית מהיבואן בזמנו את ה ND3? איזה כיף אשמח לשמוע איך הרכב והכל. 

בנוגע ללוח שעונים של הברז - מסכים עם איתי, אנלוגי תמיד עדיף ויפה יותר לטעמי אבל אם כבר דיגיטלי - של הברז 2 אחת הטובות בתחום ודווקא הוויב התכליתי של שנות ה 80 יושב בול. 

פורסם

לדעתי ההבדל במכירות בין טויוטה לסובארו נובע בחלקו לפחות מתיאום בין היצרנים בהתאם למיצוב שכל אחד מעוניין לייצר לעצמו.

בנוסף מחצית מה GR86 אוטומטיות לעומת רק כ 10% מהברזים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 12 שעות, Doron_Z כתב:

וואו הפער בין ה 86 לברז אפילו מוגזם יותר ממה שחשבתי. מה שכוח של מותג עושה זה כמו מה שקרה עם טויוטה אייגו מול הסיטרואן C1. 

זה מזכיר לי דוד מבוגר שלי, שהתקשר אלי להתייעץ איזה רכב כדאי לו לקנות.

השיחה התחילה ב "שלום, איזו טויוטה כדאי לי הפעם".

לפני 13 שעות, Doron_Z כתב:

אבל הוא גם דורש הרבה יותר פשרות

זה לא הרבה יותר. זה פשרה אחת של רכב דיילי פרקטי.

לפני 13 שעות, Doron_Z כתב:

המיאטה רכב מוצלח יותר במטרות שלו מהברז זה בטוח (זאת אומרת יותר קל, מפוקס, מהנה ומלוטש וכו), אבל הוא גם דורש הרבה יותר פשרות, בישראל למשל הברז אוכל אותו לארוחת בוקר גם אם היו במחיר זהה רק בגלל שאחד זה צעצוע והשני זה רכב ״אמיתי״ שיכול להיות דיילי וגם לשמש כרכב שני ארעי במשפחה. אבל בחו״ל משום מה זה לא המצב ומעניין להבין למה.

יש מספיק אנשים שקונים רכב כזה כצעצוע. העלויות בחו"ל נמוכות מהעלויות כאן והרבה יותר הגיוני להחזיק צעצוע לסופ"ש וטנדר בליסינג ליום יום.

תראה את השרשורים כאן על האטום, הS6 ובטח פספספתי עוד כמה. 

בישראל להחזיק 2 רכבים זה להיות חצי מיליונר, ולכן הקטע של הדיילי/פרקטי יושב אצלך חזק בראש.

• רעיון טוב! 3
פורסם

מצב טוב, הוא שואל ״איזה טויוטה״. יש לי כלה שמאז הילדות שלה הכירה רק קורולה (גם אצל הסבים). לזכותה יאמר שמדובר ברכבים ספורים, כי תדירות ההחלפה נעה בין 10 ל-25 שנה. למותר לציין שכיום נוהגת בקורולה.

אגב, לגבי אייגו מול C1 מעניין לדעת האם בעיית המיתוג והמוניטין היא של היצרן או של היבואן..

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 14 שעות, Doron_Z כתב:

מנסה למצוא הסבר לעניין ולא מוצא

אם ה86 אכן מוכרת פי 3 מהBRZ זה ההסבר שלך.
86 וBRZ הן בגדול אותו רכב. הייתי סוכם את המספרים שלהם יחד ומשווה למכירות המיאטה.

• אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

אם ה86 אכן מוכרת פי 3 מהBRZ זה ההסבר שלך.
86 וBRZ הן בגדול אותו רכב. הייתי סוכם את המספרים שלהם יחד ומשווה למכירות המיאטה.

כן זה ההסבר, כשמחברים את הברז וה 86 (זה אותו רכב מן הסתם) אז הפלטפורמה עצמה אכן מוכרת פי 2 לפחות גם בחו״ל ככה שיש פקטור לזה שהרכב שימושי ולא נטו צעצוע גם שם אבל מצד שני יש גם אמת בדברים של @GTאי שמאוד קל בחו״ל לקנות ולתחזק מיאטה כרכב נוסף צעצוע בניגוד לישראל שצריכים להיות חצי מיליונרים אם מיאטה ND3 זה רכב סופש״ים בלבד בשבילך ובמקביל יש לך רכב רגיל לדיילי וגם לאישה יש רכב משפחתי פרקטי משלה (מה שקורה ברוב הבתים). 

אז כן ברור שבחו״ל אפשר להגיע למספרים יפים מאוד לרכב צעצוע כמו מיאטה ובארץ גם אם המחיר שלה היה סביר (נגיד 200 אלף לצורך העניין) אז אולי המכירות היו מזנקות פי כמה מה 12 רכבים לשנה שהיבואן הזיז ב 270 אבל זה לא יעבור את ה 60-70 רכבים בשנה כי זה עדיין מחסום גבוה מדי בישראל לרכב צעצוע לעומת הברז שהזיזו פה 200 רכבים בשנה שייבאו אותה. 

פורסם (נערך)

אני מהמר שעבור האמריקאי הממוצע שמחזיק BRZ היא גם משמשת כצעצוע (גם עבורי היא שימשה כצעצוע ובגלל זה נמכרה, אולי טעות שלי כי אני די מתגעגע).
כשעלות הרכישה היא פחות מחצי, וכשאתה משלם ביטוח פר בנאדם ולא פר רכב, אתה יכול להחזיק 4 רכבים ו4 אופנועים וזה לא יזיז לך מי נוסע עליהם ומתי, ולראיה שאל את הצ'ט את השאלה "?How many motorcycles should i own" ותראה מה התשובה.
מחירי הביטוח הם מכה לא פשוטה, ותוסיף את עלויות האגרה השנתית... יש לי עכשיו ג'יפ, מאזדה, פג'ו ישנה ואופנוע. עלויות הביטוח פסיכיות... אם אני מוסיף רכב צעצוע למשפחה זה או הוט האצ' במקום המאזדה (הבת זוג לא אוהבת את הג'יפ 🤔 מקרה מבחן למדע) או מיאטה ישנה ב85-120 שתיסע רק עם ביטוח צד ג'.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 7 דקות, Doron_Z כתב:

שהרכב שימושי ולא נטו צעצוע 

נתפסת על הקטע של הצעצוע חזק. אין בעיה.

רכבים מהנים זה לא רק לצעירים. יש שלב שהילדים כבר לא בבית. 

יש תאים משפחתיים עם עושר שנצבר. גרים בשכונה שתגיד שמשוגע מי שמשלם מחיר כזה למטר.

לא רוצים להשתגע בהוצאות מטורפות ומוציאות עיניים למרות שיש יכולת (ע"ע פורשה).

צעצוע או לא, מיאטה מספקת מענה יותר מדוייק מ BRZ לצורך כזה.  כיפית, אפילו שיקית, נוחה גם בכבישים פצועים, פשוטה וזולה לאחזקה.

זה שהיבואן לא מביא אותה באופן סדיר זה אפילו הופך אותה למיוחדת יותר. 50K-100K זה לא הסיפור של הקליינטורה הנ"ל, מכיוון שאין משהו מתחרה גם בהפרשים כפולים מעלה.

אז כן, זה כואב למי שממש רוצה אבל סופר אפונים. לפי שוק יד 2 היא שומרת על מחיר מעולה. BRZ פתרון מעולה למי שזה לא מסתדר לו.

פורסם
לפני 9 דקות, מיץ פטל כתב:

צעצוע או לא, מיאטה מספקת מענה יותר מדוייק מ BRZ לצורך כזה.  כיפית, אפילו שיקית, נוחה גם בכבישים פצועים, פשוטה וזולה לאחזקה.

והברז מספקת מענה יותר מדוייק לצרכים אחרים (כמו שכתבתי למעלה).

מוסיף לדיון עוד קצת נתונים על המכירות בארה"ב בשנים 2022-2025 של רכבי ספורט הנעה אחורית - הברז/GR86 ראשונה אחרי האמריקאיות.

Rank Model Total Sales (Est.) Status / Key Note
1 Ford Mustang 203,330 The undisputed king; sales spiked with the S650 generation launch.
2 Dodge Challenger 128,870 High volume in '22/'23; 2025 reflects final remaining dealer stock.
3 Chevrolet Corvette 126,720 Mid-engine dominance; production hit record highs in 2023/24.
4 Chevrolet Camaro 61,700 Production ended in early 2024; sales dropped to near zero by 2025.
5 GR86 + BRZ 58,200 Combined: Toyota GR86 (~44k) + Subaru BRZ (~14k).
6 Porsche 911 46,900 Exceptional consistency; demand still outstrips supply in 2025.
7 Mazda MX-5 Miata 31,970 Steady growth; saw a 7.7% sales bump in 2025 alone.
8 Porsche 718 (Cayman/Boxster) 18,010 High demand for final internal combustion engine (ICE) models.
9 Toyota GR Supra 13,170 Sales stabilized despite the internal competition from the GR86.
10 Nissan Z 6,800 Slow start in '22 due to supply chain issues; peaked in '24/'25.

והשוואה מול ND של שלוש השנים הראשונות של כל דור:

Year of Gen Mazda MX-5 (ND) Year GR86 + BRZ (Gen 2) Year
Year 1 9,465 2016 15,339 2022
Year 2 11,294 2017 15,266 2023
Year 3 8,971 2018 14,771 2024
Total 29,730   45,376  

• מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...