Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לי אופניים רגילות, שכמובן לא נכנסות לרכב הקטן שלי (ספארק), עלה בדעתי הרעיון לרכוש אופניים מתקפלות (לא חשמליות) ולפתור את הסוגיה, העניין הוא שאני לא בטוח כמה אהנה לרכב עליהם והם לא בעלי יכולות שטח גבוהות (לא קופץ בהרים אבל לנסוע קצת ביער אני אשמח), מנשא של אופניים קצת מטריד אותי, משום מה יש לי החשש שזה ישבור\ינפץ לי את השמשה האחורית, גם אם הוא מורכב נכון, וזה גם מוסיף דראג (לא האלה של ת"א) אירודינמי שיכול להשפיע לרעה על הרכב הקטן (באמיתי לא?), אבל..... זה כן מאפשר לי לקחת את האופניים הסדנדרטיות שלי ולהנות קצת יותר מאופניים מתקפלות (אני מניח, וגם חסכון בעלויות) ועל כל זה לאיזה כיוון הייתם הולכים? שוב כשהמטרה היא לא שטח הארדקור אלא יותר שבילים ואספלט ברגוע. 

עריכה אחרונה על ידי Mikelt89
פורסם (נערך)

מנשא.
בהנחה שלא תלך על הזול, יש לך של Saris לא יזוז, קצת יקר, יש לך אופציה על הגג, יותר יקר, ויש עם וו גרירה, פחות רלוונטי מן הסתם.
אפשר לחפש יד שניה.

בכל מקרה אני משער שאם אתה מפרק 2 גלגלים האופנים בטוח נכנסים גם באוטו שלך, אני מכניס אותם ליונדאי אקסנט ישנה עם גלגל אחד מפורק.

עריכה אחרונה על ידי nglancer
  • אהבתי 2
פורסם

ניסית לפרק גלגל קדמי?

אני הכנסתי אופני 29" בפיאט פנדה.

אופניים מתקפלים (כן אופניים רגילים, נכנסים, חשמלים, מתקפלים, סטנדרטים.) לא נועדו לשטח, נקודות הקיפול הן נקודות תורפה. הכל יקרקש לך ויתפרק תוך זמן קצר.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אין אופניים מתקפלים לשטח, הגלגלים קטנים מדי ואין בולם זעזועים קדמי (מפרק לך את הידיים חבל"ז). מה שכן, יש אלף ואחת גרסאות של אופניים חשמליים מתקפלים עם גלגלים שמנמנים, אני רואה אותם בשבילים מדי פעם.

פירוק גלגל קדמי מאפשר לדחוס כמעט כל אופניים לכל אוטו, ואפשר לסדר מנגנון שחרור מהיר בקלות במידה והוא לא קיים, אבל קודם צריך לוודא שאפשר לקפל את המושב האחורי בצורה נורמלית בספארק - משום מה היצרנים מהמזרח לא מקדישים לזה חשיבות כמו האירופאים ונתקלתי במכוניות שבהן אי אפשר ממש לקפל את המושב למצב שטוח.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אישית לא אהבתי להשתמש במנשא- הכל היה מאובטח סביר, אבל לא אהבתי עד כמה האופניים בלטו (עדיין היו בתוך תחום המראות ולא מעבר, אבל לא אהבתי את זה). 

יש גם מנשאים שניתן להתקין על הגג, ראיתי כאלו מסתובבים.

זו הדרך הכי יעילה לדעתי. 

ברכב הנוכחי אני פשוט מקפל מושבים, מפרק גלגל קדמי והיידה (לנסר 5 דלתות). 

בלנסר הקודמת זו הייתה התברווזות זוועתית (מושבים לא מתקפלים בלנסר דור קודם 4 דלתות).

פירוק גלגל קדמי, והתברווזות מצד לצד עד שהדלתות יכולות להיסגר- לא סימפטי. 

מנשא אחורי עולה יחסית גרושים (עודף משמעותי מ-200 שח), שווה לך לרכוש אחד ולראות אם מוצא חן בעיניך או לא. כן תצטרך לרכוש כנראה גם לוחית רישוי נוספת להתקנה עליו במידה ויסתיר את זו שלך, את שלי רכשתי במכון שבעבר הייתי עושה בו טסטים. אאל"ט 50 ש"ח. 

את המנשא שלי כבר מסרתי לחבר פורום אחרת הייתי מציע לך לקחת אותו ממני.

אולי יש יד שנייה איפה שהוא. שווה בדיקה. מקסימום, יהיה בסדר- תמיד תוכל לקנות אחד "מהניילונים".

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

אישית לא אהבתי להשתמש במנשא- הכל היה מאובטח סביר, אבל לא אהבתי עד כמה האופניים בלטו (עדיין היו בתוך תחום המראות ולא מעבר, אבל לא אהבתי את זה). 

יש גם מנשאים שניתן להתקין על הגג, ראיתי כאלו מסתובבים.

זו הדרך הכי יעילה לדעתי. 

בלנסר הקודמת זו הייתה התברווזות זוועתית (מושבים לא מתקפלים בלנסר דור קודם 4 דלתות).

פירוק גלגל קדמי, והתברווזות מצד לצד עד שהדלתות יכולות להיסגר- לא סימפטי. 

מנשא אחורי עולה יחסית גרושים (עודף משמעותי מ-200 שח), שווה לך לרכוש אחד ולראות אם מוצא חן בעיניך או לא. כן תצטרך לרכוש כנראה גם לוחית רישוי נוספת להתקנה עליו במידה ויסתיר את זו שלך, את שלי רכשתי במכון שבעבר הייתי עושה בו טסטים. אאל"ט 50 ש"ח. 

את המנשא שלי כבר מסרתי לחבר פורום אחרת הייתי מציע לך לקחת אותו ממני.

אולי יש יד שנייה איפה שהוא. שווה בדיקה. מקסימום, יהיה בסדר- תמיד תוכל לקנות אחד "מהניילונים".

חבר עם מנשא כזה שעלה 200 באחד האייסים, בבמפר הוא שמע קראק, הרצועה נקרעה והאופניים הפכו לז"ל

פורסם (נערך)

כשאתה שומע שריקה לידך, יכול להיות שמישהו שורק לבחורה נאה העוברת בסך- או שעומדת ליפול עליך קטיושה. 

מה הקשר?!

-באיזו מהירות הוא עלה על הבאמפר?

-מה היה מצב התחזוקה של המתקן?

-האם המתקן היה כל החיים שלו בשמש (דבר שגורם לנזק לגומיות לאורך זמן)?

-האם הוא בדק את תקינות ושלמות הגומיות לפני שעיגן את האופניים למקום?

-לכמה אנשים נוספים זה קרה?

כן, מתקנים יכולים להיכשל. באותה מידה יכל לעלות עם האופניים על בור ניבזי ולהרוס אותם. תשאל אותי איך אני יודע.

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

כשקראתי את זה בפעם הראשונה חשבתי "הפעם הברווז הגזים עם המסורים שלו..."

• מצחיק 2

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

נמאס לי לכתוב לאנסר כשכולם כותבים בלי א'.

נראה לי שאמשיך בשלי וזהו :LOL:

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

כשאתה שומע שריקה לידך, יכול להיות שמישהו שורק לבחורה נאה העוברת בסך- או שעומדת ליפול עליך קטיושה. 

מה הקשר?!

-באיזו מהירות הוא עלה על הבאמפר?

-מה היה מצב התחזוקה של המתקן?

-האם המתקן היה כל החיים שלו בשמש (דבר שגורם לנזק לגומיות לאורך זמן)?

-האם הוא בדק את תקינות ושלמות הגומיות לפני שעיגן את האופניים למקום?

-לכמה אנשים נוספים זה קרה?

כן, מתקנים יכולים להיכשל. באותה מידה יכל לעלות עם האופניים על בור ניבזי ולהרוס אותם. תשאל אותי איך אני יודע.

המתקן היה בן שבוע, ולשאר הדברים אין לי תשובה, רק שהוא עבר על הבמפר במהירות סבירה.
בכל מקרה לסאריס זה לא היה קורה.

פורסם (נערך)

אופני הרים מתקפלים (סוג של ) עם גלגלי 26 אינטש

https://www.montaguebikes.com/product/paratrooper/

לי אישית יש אופני הרים סטנדרטיות ומנשא, האמת שאני די שונא להשתמש במנשא הזה וברכב יותר חדש משלי לא הייתי שם מנשא כי בכל זאת יש את הנושא של מכות/השיטות גם אם נזהרים.

מנשא יותר נוח הוא כזה שמותקן על תפוח של רכב ובאמת מרחיק את האופניים, אבל עלות גבוהה וכנראה שאין פרופורציה לשים את זה בספארק...

לא הייתי מתנגד שיהיו לי אופניים מתקפלות במשקל קליל באמת לסחיבה עם איכות רכיבה על כביש/מדרכה כמו של אופניים בגודל מלא (הילוכים, נוחות, יציבות...).

עריכה אחרונה על ידי yb

פורסם

פרופרציה כספית זה עניין אינדיבידואלי, הנוחות זה בעניין המתבונן והמשתמש.

השתמשתי במנשא וו גרירה על פאביה, היה תענוג.

למיטב ידעתי לא אקטואלי לספארק, בגלל שאסור להתקין בה וו גרירה.

פורסם

גילוי נאות: עובד בתחום (עדיין...)

כל אופניים נכנסים לספארק, כולל ספארק (זה דגם, בדיחה נישתית) אתה צריך לפרק גלגל אחד או שניים. חבל על הכסף והסרבול בהרכבת מתקן.

• אהבתי 1
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ כי בא לי

חשקה נפשי מאוד בדגם הזה

אבל לעזעזל איך מכניסים דבר כזה לרכב? מנשא מעלה בי חששות וטרטור במיוחד על רכב קטן כמו שלי וגם זה לא בטוח שיעבוד עם סגנון השלדה של הדגם הנ"ל,

אני מיואש, מאוד רוצה משהו כייפי לנסיעה אבל זה חייב להיות בר נשיאה על רכב 

פורסם (נערך)
לפני 58 דקות, Mikelt89 כתב:

אני מיואש, מאוד רוצה משהו כייפי לנסיעה אבל זה חייב להיות בר נשיאה על רכב 

אתה מיואש כי אלה דרישות סותרות.

כדי שיהיה כיף ונוח לנסוע צריך כלי מאסיבי עם צמיגים גדולים/רחבים ובולמים מתאימים, והשילדה צריכה לתמוך בכל אלה. 

וזה עומד ביחס הפוך למשקל נמוך וקומפקטיות.

יתכן שיש נקודת איזון שתוכל להתפשר עליה, ולקבל נוחות סבירה ויכולת להכניס לתא המטען, אבל זה כבר תלוי בהעדפות שלך ובשימושים שלך (מה שנוח לאחד לרכיבה של 2 ק״מ, לא יהיה נוח לאחר לרכיבה של 10 ק״מ)

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • תוכן חדש...