Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 15 שעות, Mikelt89 כתב:

אבל לעזעזל איך מכניסים דבר כזה לרכב?

את אופני ההרים שלי הייתי מכניס ללנסר דור קודם שלי. 

ללנסר אין מושב אחורי מתקפל.

מפרק גלגל קדמי ומתברווז עם הכנסה למושב האחורי משני צידי הרכב עד שנכנס וישב במקום. 

איך מכניסים דבר כזה לרכב?

מתחילים בלמדוד את המקום שיש לך להכניס ברכב שלך. 

ממשיכים בלמדוד (או לבקש מידות) את (של) האופניים. 

יכול לעבוד? יופי, לא צריך מנשא. 

נסה להסיט את המושב הקדמי עד הסוף קדימה, ולסובב את הכידון והגלגל (כדי שיהיה להם קצת יותר מקום להיכנס). 

לא יכול לעבוד? אולי תוכל גם לפרק גלגל ואז יוכל לעבוד?* יופי, לא צריך מנשא. 

*לא יודע איך זה לפרק ולהרכיב על אופניים חשמליות, כך שיכול להיות שזו לא אופציה.

לא חושב שראיתי אי פעם אופניים חשמליות על מנשא, האמת. 

זה נשמע די אוקסימורון. 

רכשתי בזמנו מנשא עבור האופניים שלי, אבל לא אהבתי את השימוש בו בגלל כמה שהוא בלט מאחורי הרכב (לא הוא, האופניים בזמן השימוש בו). 

זו אופציה סבירה לגמרי, ועובדה שרואים מנשאים כאלו חדשות לבקרים.

מנסה לומר, אל תיתן לזה לעצור אותך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

הבעיה עם אופניים חשמליים היא לא רק הגודל אלא גם המשקל, מה שכנראה גם יאתגר מאוד כל מנשא.

הוצאת הסוללה היא חובה, וצריך לוודא שיש שחרור מהיר לגלגל הקדמי.

ועדיין, אם לרכב יש סף גבוה לתא המטען, גם השילדה והמנוע לבדם יהוו אתגר.

לא מזמן נאלצתי להכניס אופני מגנום מטרו לקקטוס.

אז נכון, המגנום הם אופניים חשמליים בגודל מלא, עם גלגלי 26. אבל לקקטוס לא היתה בעיה מבחינת מקום, הקושי היה להניף אותם מעבר לסף. החלק הקדמי עוד הלך קל, אבל להניף את האחורי תוך כדי תמרון הכידון והפדלים שנתקעים בכל פעם במשהו אחר, לא היה פשוט.

זה היה מלכלך ובטח לא נעים על בסיס קבוע. ואומנם המגנום הם סמן קיצוני מבחינת גודל, אבל זה בגלל שהם נוחים וכיפים לנסיעה כמו שרצה פות"ש.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם (נערך)

אין דבר העומד בפני הרצון (יש פה 4 זוגות).

עם קיפול של מושב נוסף כנראה שגם 6 זה בגדר אפשרי.

אז נכון, זאת לא ספארק, אבל בחיאת, עם קצת תושיה ואלתורים הכול פתיר כמעט. חונים ליד חנות אמיתית של אופניים אמיתיים, נותנים ת.ז. כפיקדון ומתחילים לשנע פנימה-החוצה מהאוטו עד שמצליח. או נעזרים בחבר. משהו. רק לא ליילל באינטרנט.

20230509_205448.jpg

עריכה: אפשר לסדר שחרור מהיר לכל גלגל סטנדרטי. עוד כמה שקלים וזהו.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעתיים, hans כתב:

עריכה: אפשר לסדר שחרור מהיר לכל גלגל סטנדרטי. עוד כמה שקלים וזהו.

ספר לי איך בלי להחליף ציר

פורסם

מחליפים ציר כאילו?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

פורסם

אני מניח שעל עבודה לוקחים גם כסף…

בכל מקרה אתמול יצאתי למסע בעיר והתבוננתי על מספר דגמים, קיבלתי החלטה לרכוש את ה-stark mach5 אצל אחד החנויות, הנציג בחנות היה מאוד אדיב ומסביר פנים וזה תרם רבות להחלטה שלי לרכוש דווקא את הדגם הזה (המחיר לא זול) אבל האופניים מתקלפות וזה פותר לי טרחה של מנשא, אעדכן בחוות דעת ראשונית אחרי שאקבל אותם.  

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, ברווז כתב:

כדאי לפחות להבין למה אתה מקשר..

זה לא ציר.

https://www.bunnyhopstore.co.il/product-category/חלקי-חילוף-לאופניים-חשמליים/צירים-נבות-וציר-ש-מהיר/צירים-אחוריים/
אם כבר אלו הצירים שדיברתי עליהם, בנוסף אתה צריך לרכוש גם את התבריג של השחרור מהיר ששלחת קודם.

ביחד זה יוצא כמה עשרות שקלים רק החלקים לשני גלגלים.

ומי יעשה את העבודה? כמה הוא יגבה עליה? ואתה סומך עליו שיחזיר את הכל נקי מסודר וסגור בעוצמה הנכונה? כי לא מדובר בעבודה פשוטה וסטנדרטית. 

אז אם הגענו עד כאן, אתה מבין שלכל גלגל העלות היא מעל 100 שקלים שזה ממש לא כמה שקלים כשמדובר במונחים של אופניים.

מצאתי ביוטיוב אחלה סרטון שמסביר על העבודה...

מה אומר, עבודה קלה? כמה דברים שיכולים להסתבך מצאת? 😄

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם (נערך)

דובר על שחרור מהיר, ואני ספציפית דיברתי על אחד עבור הגלגל הקדמי בלבד. 

את האחורי אני לא מעוניין לפרק בעצמי בשלב זה. 

אני גם לא בקיא באופנים חשמליות- היה נדמה לי שסייגתי את זה, במעבר על ההודעה האחרונה שלי אני רואה שלא אז אני מסייג את זה עכשיו. פשוט אין לי מידע על איך זה עובד בהן. 

לגבי אחורי אין לי מושג כלל ועיקר, כולל לגבי סגירה בעצמה הנכונה. 

לגבי הקדמי, אתה מחליף לשחרור מהיר... כדי שתוכל לפתוח ולסגור בעצמך. בקלות. בלי כלים מיוחדים. בלי בדיקת עוצמת הידוק. :LOL:

וכשמדובר במונחים של אופניים- אז כן, זה כמה שקלים בודדים. 

אלו שלי עלו למיטב זכרוני סביב 1300 ש"ח. 

חשמליות עולת כמה, 5K בערך? 

כמה זה באחוזים 200 ש"ח מתוך 5000? 

ואל תשכח שהאופניים שלי זולות. מאד. לעומת אלו שמשקיעים בהם 24K ש"ח וצפונה. 

כמה זה 200 ש"ח מתוך זה?

אז כן, זה סכום זניח. גם בהנחה שאשכרה הגעת לסכום הזה. 

ועוד נקודה- הבחירה היא בין לעבור לשחרור מהיר או לרכוש מתלה. מתלה סביר עולה יותר מהסכום של החלפת הצירים לשחרור מהיר. כך שזו האופציה היותר זולה בכל מקרה.

מפנה את הבמה לטובת מומחים יותר ממני לתת קישורים והסברים להחלפת ציר קדמי לש"מ באופניים חשמליות כדי שאולי גם אני אלמד משהו חדש.

למרות שאין לי ואני לא מעוניין בחשמליות- אני תמיד שמח ללמוד.

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם

אם אופניים עולים (היום) מעל 5000 שקל, הם בוודאי עם שחרור מהיר, בעיקר אם זה אופני הרים.

אופניים רגילים שאין להם שחרור מהיר מקדימה הם מן הסתם זולים ואז להשקיע בעניין הזה 200 שקל זה סיפור (יחסית) יקר. מעבר לכך שיש סיכון שבעל המקצוע לא יעשה עבודה טובה (אני לא יודע אם צפית בכל הסרטון, אבל אני ממליץ שכן תצפה.)

אני לא נגד החלפת צירים ואני לא נגד שום דבר, תעשה את זה גם לבד בבית אם בא לך. אני פשוט משקף את המציאות שזה לא עניין של 'כמה שקלים' ובוודאי לא עניין פשוט להחלפה. אני היחיד בעסק שלנו שמתעסק בצירים ובהחלפתם כי יש לי סבלנות ודקדקנות, מה שצריך בעל מקצוע שעושה עבודה כזו, זה לא החלפת פנימית, צמיג, קסטה או כל חלק אחר שיושב מה שנקרא בplug and play.

בנימה אישית, אני הייתי מעדיף להחזיק מפתח 15 ברכב כדי לפתוח ולסגור גלגל מאשר לשלם להחלפה של הציר לשחרור מהיר.

פורסם
לפני 6 שעות, Mikelt89 כתב:

קיבלתי החלטה לרכוש את ה-stark mach5 אצל אחד החנויות, הנציג בחנות היה מאוד אדיב ומסביר פנים וזה תרם רבות להחלטה שלי לרכוש דווקא את הדגם הזה 

תתחדש ותיהנה. בכל פעם שעולה כזה לאוטובוס או לרכבת הקלה המעבר חסום לגמרי... פשוט מפלצת. אני מניח שבדקת בפועל עם הספארק את כל תהליך השליפה והתחיבה?

פורסם

אם אלו מפלצת אז מה שראיתי בחלק מהחנויות זה דרקונים, לגבי הספארק, האופניים מתקפלות אז לא תהיה בעיה להכניס אותם לרכב בקיפול מושבים,

אני חושב שהם שוקלות סביבות ה-28 קילו, זה לא מעט אבל זה לא משהו בלתי אפשרי, אחרי כמה פעמים לומדים איך מעמיסים בצורה הכי מהירה ויעילה,

מצפה כבר לנסיעה ראשונה, ותודה.

פורסם (נערך)

לא הבנתי... חיפשתי את השם הזה בגוגל ונראה שאלו סתם אופני 20" מתקפלות עם צמיגים שמנים ובתוספת משכך אחורי (מיותר לגמרי)... חצי מבני הנוער רוכבים על כאלו ולרוב הם עולים שלוש ומשהו אלף ש"ח.

לחבר היו כאלו בזמן שאצלי היו את הרגילים (ללא משכך אחורי). לא היה שום הבדל, לא בנוחות, לא בביצועים, ולא במידות המקופלות.

דרך אגב הוא מכר את שלו לא מזמן ב900 ש"ח אחרי כמה שנות שימוש.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם
לפני 5 דקות, A_lex כתב:

לחבר היו כאלו בזמן שאצלי היו את הרגילות (ללא משכך אחורי). לא היה שום הבדל, לא בנוחות, לא בביצועים, ולא במידות המקופלות.

נוחות תלויה במושב וסוג הבולם (ישנו קפיצי וישנו אוויר), ביצועים תלוים בסוללה, מידות תלויות בגודל האופניים, אופניים יקרות לא יהפכו לקטנות.

• תוכן חדש...