Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פקמ / השקעה סולידית? ציוד דולר?

D1winner
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם, 

איפה מומלץ היום להשקיע את הכסף לתקופה של שנה - שנתיים.

יש אפשרות להצמיד לדולר או האם למטבע אחר? 

יש מסלולים שמשלמים בהם פחות מס? פעם זרקו לי משהו שפקמ זה 15 אחוז ולא 25 כמו מניות, האם נכון?

כמה אפשר לקבל היום בבנקים?

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מדובר בשיטות חישוב שונות. 15% זה מהרווח הנומינלי. 25% מהריאלי, כלומר רווח שממנו מנוכה עליית המדד. באינפלציה הנוכחית המס הריאלי בחישוב זה יותר קטן. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פק"מ - הבנקים נותנים ריבית יחסית נמוכה ביחס לריבית במשק (תלוי עד כמה הבנק מעוניין לקבל מימון מהלקוחות). בנוסף, הריבית היא קבועה, ללא התחשבות בעליית אינפלציה. כסף נעול לתקופה קבועה.

קרן כספית - סוג של קרן נאמנות דמויית פק"מ. הריבית המשולמת היא בניכוי עליית אינפלציה. הכסף נזיל. לרוב, התשואה יותר גבוהה ממה שהבנקים מציעים בפק"מ. למידע יותר מפורט, ראה אתר פאנדר.

הצמדה למטבע/ מדד / אג"ח - יש קרנות נאמנות המחקות התנהגות של מטבע/ מדד / אג"ח נקוב.  יש קרנות נאמנות אשר עוקבות אחר מדד/ אג"ח כלשהו.  למידע יותר מפורט, ראה אתר פאנדר.

הערה : אתר פאנדר הוא אתר המתיימר להיות אתר ההשקעות של ישראל (זה הכינוי שלהם). יש שם רשימה של קרנות נאמנות, קרנות פנסיה וכו' למיניהם, עם פירוט במה כל קרן משקיעה, עלויות וכו'. יש גם הסבר קצר על יתרונות ו/או מהות של קרן מסוג מסויים.

https://www.funder.co.il/

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי ריבית פקמ, תלוי כמה כסף יש לך. שמעתי שבלאומי על סכום גבוה של כסף חדש (לא כסף שכבר יושב אצלם) אפשר לקבל סביב ה5.5 לשנה ו8 ומשהו לשנה וחצי.

אישית אני כרגע בקרן כספית של איילון, מהסיבה הפשוטה שהיא עם דמי הניהול הכי נמוכים.

• רעיון טוב! 1

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במידה ואתה חשוף לדולר או מט"ח אחר - אתה פשוט יכול להמיר ש"ח לדולרים ולשים בחשבון מט"ח שצמוד לחשבון העו"ש שלך.

ככה גם הכסף שלך צמוד לאותו מטבע, וגם זמין בכל רגע שתצטרך אותו. מצד שני, יש לך עמלת המרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 23 שעות, גור אדם כתב:

במידה ואתה חשוף לדולר או מט"ח אחר - אתה פשוט יכול להמיר ש"ח לדולרים ולשים בחשבון מט"ח שצמוד לחשבון העו"ש שלך.

ככה גם הכסף שלך צמוד לאותו מטבע, וגם זמין בכל רגע שתצטרך אותו. מצד שני, יש לך עמלת המרה.

כבר עדיף לפתוח פיקדון דולרי, אלא אם חושבים שיצטרכו את הכסף בטווח הקצר אין סיבה להשאיר סתם דולרים שוכבים בעו"ש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...